Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 19.05.2025 01:14

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 15309 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844 ... 1021  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2011
PostitusPostitatud: 19.10.2011 12:57 
Kasutaja avatar

Mul on piimakate saamisest möödunud ca 3 aastat 2 kuud/30000km ja seni pole olnud juhust konstaablitega kohtuda

...aga juhus on pime.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2011 13:09 
Kasutaja avatar

Perkele kirjutas:
Heigo_K kirjutas:
Peab vist kärmelt eesti load soome lubade vastu vahetama.
Siis võin ainult per*et politseimendile näidata :D :kill

Selle jaoks peab olema alaline elamiskoht Soomes.

Aga kui kavatsed jääda siia siis pole probleem. 40 euri load+15 pildid ning kuni 61a(vist oli selline vanus) väljastatakse load 8)

Odavam kui Eestis neid teatud aja tagant uuendada. - Ning samuti saad tänu sellele kohe pildiga Soome isikuttõendava dokumendi. Eesti id-kaardiga võid enamusajast siin saiale võid määrida.

Endal see lubadevahetus tehtud kuna enam ei saanud Eestis lube pikendada ning ajaliselt oli liiga"kiire", et seda libedasõitu teha. Ainuke miinus, et Eesti numbritega enam sõita ei saa... Aga selle riigi seaduseid peabki austama kus elad ... :D Vähe rahulikum sõita ka siinpool lahte.

no mina näiteks UK lubasid väga lihtsalt Eesti omade vastu vahetada ei saa. ARK ütles et rahvastikuregistri andmetel elasin ma sel ajal Eestis kui mulle UK load väljastati. Samas näevad nad, et minu Eesti load on UK-st Eestisse saadetud ja Tartu ARK-s hävitatud kuna ''säilivusaeg'' läks üle. Igatahes pean nüüd avalduse tegema ja kirjeldama kuidas ja kunas ma seal load vahetasin ja samuti soovivad mingit pangatõendit tõestamaks et ma ikka UKs olin.

Natuke OT vbolla aga vaadake et pärast ei peaks tõestama et kaamel oled.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2011 13:31 

Borat kirjutas:
Perkele kirjutas:
Heigo_K kirjutas:
Peab vist kärmelt eesti load soome lubade vastu vahetama.
Siis võin ainult per*et politseimendile näidata :D :kill

Selle jaoks peab olema alaline elamiskoht Soomes.

Aga kui kavatsed jääda siia siis pole probleem. 40 euri load+15 pildid ning kuni 61a(vist oli selline vanus) väljastatakse load 8)

Odavam kui Eestis neid teatud aja tagant uuendada. - Ning samuti saad tänu sellele kohe pildiga Soome isikuttõendava dokumendi. Eesti id-kaardiga võid enamusajast siin saiale võid määrida.

Endal see lubadevahetus tehtud kuna enam ei saanud Eestis lube pikendada ning ajaliselt oli liiga"kiire", et seda libedasõitu teha. Ainuke miinus, et Eesti numbritega enam sõita ei saa... Aga selle riigi seaduseid peabki austama kus elad ... :D Vähe rahulikum sõita ka siinpool lahte.

no mina näiteks UK lubasid väga lihtsalt Eesti omade vastu vahetada ei saa. ARK ütles et rahvastikuregistri andmetel elasin ma sel ajal Eestis kui mulle UK load väljastati. Samas näevad nad, et minu Eesti load on UK-st Eestisse saadetud ja Tartu ARK-s hävitatud kuna ''säilivusaeg'' läks üle. Igatahes pean nüüd avalduse tegema ja kirjeldama kuidas ja kunas ma seal load vahetasin ja samuti soovivad mingit pangatõendit tõestamaks et ma ikka UKs olin.

Natuke OT vbolla aga vaadake et pärast ei peaks tõestama et kaamel oled.

Mina vahetasin oma Eesti load ka põhjusel kuna tegin sissekirjutuse Soome ning kui oleksin Eesti load ära kaotanud, siis ei oleks Soome neid väljastanud kuna ei teadnud, et mul load on, ning Eesti pool ei annaks uusi kuna sissekirjutus on Soomes.

Nende kahe maaga õnneks väga kaamel ei pea olema. Piisab kui enda sissekirjutuse ümber teed vastavale maale kus lube saada tahad. Iseasi kuidas see vahtralehe teema küll on. Kuna Soomes neid ei nõuta kuid Eestis jäid load nn. poolikuteks(vahtraleheks) siis ma ei oska öelda, kas äkki Eesti pool tahab kunagi, et mingi eksami uuesti teeks kui kavatsen Eesti lube saada omale(mida küll lähima-pikema aja jooksul isegi pähe ei võta ) :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2011 13:37 
Kasutaja avatar

jyrgenpii kirjutas:
Mul on piimakate saamisest möödunud ca 3 aastat 2 kuud/30000km ja seni pole olnud juhust konstaablitega kohtuda

...aga juhus on pime.

Uskumatu on suht kuulda sellist asja, sessuhtes, et endal nüüd ligi aasta load käes olnud ning kinni on peetud ala 10korda, niisama kontrolli mõttes.
Teine õhtu kui load käes olid peeti juba 2 korda tunniste vahedega kinni, kuigi ei sõitnud ka just mingi erilise pimpwagoniga ringi, vaid täitsa tavaline pereauto oli.
Ei tea mis magnetväli mul nendega on.. :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2011 14:03 
Kasutaja avatar

Ma ei saa ikkagi aru, et kuidas nende rikkumistega on. Mul oli nt lubade vahetamise ajal (kuu tagasi) kehtiv rikkumine keelatud kohas vasakpöörde eest. Samuti sai just läbi kiiruseületamine, aga teooriat ei pidanud tegema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2011 14:19 

Perkele kirjutas:
Odavam kui Eestis neid teatud aja tagant uuendada. - Ning samuti saad tänu sellele kohe pildiga Soome isikuttõendava dokumendi.

Kuidas selline asi üldse võimalik saab olla? Eesti süsteemiga harjununa tekitab see hämmingut, et kas seal siis tervist üldse kontrollima ei pea, et luba saada ja tundub, et vananemine ei ole ka õndsa heaolu tõttu probleem, et 61 aastane näeb pildil sama hea välja kui 18a plastikut saades?!
Muidugi võib siin olla ka järjekordselt see, et pool jutus jäeti välja - muidu ei paista nii kuldselt kui sooviks!
Estraalias on mitmest suust seda tulnud, et vananemine peatub, aga et ka soomes...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2011 14:33 

Mingi 6 kuud veel kanadalast mängida. Vedas, et postitusele peale sattusin ja uuesti meelde tuli see kammanjan. Peab korralikult vööd kinnitama ja lehti alati ette viskama nüüdsest. :D

Mingi 2-3 jama vööta sõidu eest kirjas. Õnneks juhtusid need enne uue liiklusseaduse jõustumist, seega ei tohiks need mõjutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2011 14:45 

usku kirjutas:
kui täitsa nullist seal lubasid teed, siis on loomulikult tervisekontroll vaja teha. Aga ma sain aru, et siin teemas oli jutt sellest, et olemasolevad load soome lubade vastu vahetada? Sellisel juhul on see tõepoolest nii lihtne kui kirjeldati. Mu load kehtivad kuni 2045. a :)

Aga kuidas on selle 2011-2045 vahelise ajaga, kas neil seal mingit 5-10a kontrolli kohustust ka pole? müstika tundub ikka, sest nende aastaga võib tervisega nii mõndagi juhtuda ja kui keegi ei kontrolli...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2011 14:47 

8 päeva hiljem kui s6itsin kaamerasse 10 yle sain täna mendist kirja et 6 yle lubatust piirdume kirjaliku hoiatusega joppas kui m6ni siin ajas et trahv tuleb kuni 100e:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2011 14:47 
Kasutaja avatar

Mis see ilma vööta sõitmine annab teile?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2011 14:54 
Kasutaja avatar

matuuu kirjutas:
3lvis kirjutas:
Sain 3 trahvi, joobes oleku eest, suitsude eest ja turvavöö mitte kasutamise eest. Tann sai ka muidugi trahvi turvavöö mitte kasutamise eest. Elu nagu lill.

Õiged Streeetreissserid :rokib

Pole kunagi kaineris magand,aga eile sellest väga puudu ei jäänd :D ja ka esimene trahv turvavöö eest...Segi peaga tuleb ilusaid mõtteid ja ununes maha,lasti mul kaks korda valida,kas üld või kiir,ei ma suutnud otsustada aga lõpuks tegid kiirmenetluse ja 20e trahvi :rokib
Jube pohmakas ,peab laevale sõitma ja sealt edasi 400km rongiga ja 750km autoroolis,krt pead kah parandada ei saa :waah

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2011 15:16 

usku kirjutas:
Tõnis_S kirjutas:
usku kirjutas:
kui täitsa nullist seal lubasid teed, siis on loomulikult tervisekontroll vaja teha. Aga ma sain aru, et siin teemas oli jutt sellest, et olemasolevad load soome lubade vastu vahetada? Sellisel juhul on see tõepoolest nii lihtne kui kirjeldati. Mu load kehtivad kuni 2045. a :)

Aga kuidas on selle 2011-2045 vahelise ajaga, kas neil seal mingit 5-10a kontrolli kohustust ka pole? müstika tundub ikka, sest nende aastaga võib tervisega nii mõndagi juhtuda ja kui keegi ei kontrolli...

vahepealseid kontrolle ei ole, aga eks asi on tagatud sellega, et politsei saab kahtluse korral inimesi kuhu iganes saata ja ka lubasid ära võtta :)

Kui nullist teha siis sama mis Eestis-tervisekontrollid ja autokoolid. Mina lihtsalt vahetasin Eesti load Soome lubade vastu. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2011 15:57 

Heigo_K kirjutas:
Perkele: Pole mulle vaja seletada sellest sissekirjutamise ja vahetamise asjast.
Olen ise sellest juba pikka aega teadlik. :)

Siiski varsti 5 aastat kohapeal elanud

Ma nüüd pead ei julge pakule panna, aga kas mitte soome load 40a ei kehtinud ?

Tore kuulda :)

aga load siinpool lahte peaks minu teadmist mööda kehtima kuni teatud vanuseni. Pole ainult kindel kas see oli 60 vms.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2011 16:00 

40 aastat jah.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.10.2011 16:36 

siag kirjutas:
40 aastat jah.

ei andnud rahu....

Olen ise ka seda 40 aasta teemat pidevalt kuulnud.- Aga see ei pea kindlalt paika.

http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/02487F8D8E643EDDC2256C37002A39CA?opendocument

kuni 70 aastaseks saamiseni saad load :)

Ning kuni aasta saad sõita oma kodumaa lubadega. Kui oled 6 kuud sõitnud on võimalus ära vahetada. -Seda küll eriti ei kontrollita.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 15309 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844 ... 1021  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis