Uldiselt hoiaks sellistest raibetest eemale. Ja siis kui auto müüjaks on Boriss, Grigori, Vitjek, Vassilli jne, suhtuks ka asjasse äärmise ettevaatusega.
Poolteist aastat tagasi ostsin sama teemaga passat B6-e. Oli kohe hohe pangale tagasi minemas. Müüjaks mingi sarnase nime kandja. Käisime koos pangas, tegi avalduse et loobub autost minu kasuks. Siis sain pangaga ise asju edasi ajada. Auto jääkväärtus oli suht väike pangale ja vana sai ise ka veel paar kilo kätte.
Autot vaatamas käies mootori tuli põles ja siduriga oli midagi valesti, sellest sain kohe aru. Aga auto oli too moment turuhinnast umbes 3,5 kilo euri odavam vaatasin et savi.
Siis hakkasin vaikselt sättima, vahetasin lambda ära ja mootoritule sain kustu, Siis kast alt uus sidur otsa. Aga ei midagi ikka sama jama, uuest kast, hooratas, sidur kõik küljest ja Lohkvasse kastiremontijate kätte. Nood vaatasid asja üle ja ütlesid et peetis hoorattaga on niikaua lastud, et kasti peavõlli laagri pesa on ära söönud, et selle kastiga pole suurt midagi teha.
Sai hakatud uut kasti otsima. Igalpool küsiti 1200 euri. Sitt läks keema, sammud panka et teie käest ostetud auto, et kes selle nalja kinni maksab. Pank ütles, et neil savi, küsi selle tsurbanni käest kes 5 aastat selle autoga ringi rallis, et vb tema maksab.
Mõeldud tehtud. Kuna ise eriti vene keelt ei jaga siis lasin sõbral helistada, et tavai 1000euri tagasi. Ei tea mis ta täpselt talle rääkis aga tsurkal oli ikka jultumust ka veel.
Kahe päeva pärast helistas mulle mendist uurija, et minu vastu avaldus tehtud ja krim asi alustatud, et ma raha välja pressinud. Säh sulle käigukasti siis.
Siit ka loo moraal, et sellisest raipest hoiaks eemale.
|