tomcraft kirjutas:
Teisalt kui ma nyyd mõtlema hakkan, siis igast suurte motodega autodega õnnetused on KINDLASTI kordades harvemad kui mainstream krüsadega, millel on ilmselt anyway alla 100 kw, nii et kuidas selline seadus peaks midagi aitama? kui vaadata mitu 150´ kw masinat aastas sodiks sõidetakse ja mitu neist on vahtralehte siis ma arvan et see on ysna väike nr. Suurem osa süidetakse kuskil kylavahel sierraga posti ja asi ants
Siin ei saa vast siiski järeldada, et suure mootoriga vahtralehed oleks erakordselt palju hoolikamad, pigem tuleneb see banaalsest faktist, et neid 150+ kW "superautosid" on nendesamad vahtralehtede käes kordades vähem.
Aga siin kõlanud häälekas poolt ja vastu arutelu ei ole minuarust kuigi õnnestunud, kui definitsioonid on paigast ära.
Kes siis on see noor juht, kellest me räägime üldse?
Vastsed loaomanikud muidugi ei taha mingeid lisapiiranguid, vanad olijad leiavad, et midagi peaks siiski muutma ja piirama... Kellel siis? Siingi arutletud nn mikrosõidukid, mida Soomeski näha ja kuulda, ei olegi selle sõna klassikalises mõttes sageli mootorsõidukid. Nende mootorite kubatuur jääb sageli alla ning samuti on piiratud nende maksimaalkiirust. Ehk siinkohal päris sama sihtgrupp jutuks ei ole - me räägime ikka mootorisõidukijuhtidest, kellel siis staaž lühike ja kogemusi vähe... Aga mis hetkest alates siis saaks lugeda autojuhi mõõdukalt kogenuks või suisa kogenuks?
Kui õppesõitugi saab teha ainult autiomaakastiga, hilisem sõiduõigus puudutab siis sedasama tüüpi autosid, miks siis mitte siduda võimused või piiramised tulevikus samuti erineva koolitusega?
Kuivõrd minujaoks on temaatikas küsimusi rohkem kui vastuseid, siis ma ei kiirusta mingi isikliku seisukoha kujundamisega.
Juhiloa omanik ca 20 aastat, sõidustaaž mõningad aastad pikem.