Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:09

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 198 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kas noorte juhtide autode võimsust peaks piirama?
PostitusPostitatud: 21.06.2010 10:16 
Kasutaja avatar

aivo28 kirjutas:
nu praeguste seaduste järgi ei tohi möödasõidul nagunii kiirust ületada, nii et ärge seletage, saab selle 60kw AntiTiivaga sivikuga möödasõite teha kül. Tann lüpsis linnavahel pooled bemmid ära näiteks sellisega :!:

Tann15 aka pohlamoos19 aka nokian-tann? No tema lutitaks skolnikuga ka kõik ära :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.06.2010 10:53 

bomsch kirjutas:
Mis seal autokoolis siis õpetatama peaks? Isiklikult mina olen ka eksternina endale kategooria teinud. 13a tagasi oli selline asi täiesti olemas. Ok, see oli A-kat ja mul B,C olid siis juba 3a olnud, aga ma ei näe siin mingit seost autokooli ja enda surnuks sõitmisega. Mõistus on ikka see mis ei lasknud mul ennast rattaga reka alla kihutada. A-kati saades oli vanuseks 19a ja sellises eas võinuks ju hot head olla. Ilmselt oli mul taustaks korralik kodune kasvatus ja tänu sellele ka teadmine mis on ok ja mis mitte.
Samas 4 päeva tagasi olin tunnistajaks kuidas umbes 40+ naisterahvas väikeautot majaesisel, ma ütleks, PLATSIL 3x edasi/tagasi manöövriga suutis 90 kraadi ennast sõidusuunda sättida. Samas kui selleks oleks piisanud ühest tagurdusest, piisavast rooli keeramisest tagurdamise käigus ja edasi liikuma hakates rooli teisele poole keerates oleks ära saanud sõita. Proua suutis seal ennast praktiliselt "kinni" sõita. Me vaatasime sõpradega kõrval, lõuad aina enam põlvede poole vajumas.
Siit moraal- Buratino võib joogat teha palju tahab, puujalg ikka painduma ei hakka.

No autokool peaks just olema see, et kui kodused pole mingil põhjusel oma tööd teinud, teeks seda autokool. Osadel vanematel nt polegi lube, kuidas nad lapsele peaksid siis adekvaatselt liiklusest rääkima, kus nad osalenud pole? See peaks puhtalt autokooli rida olema. Ja ega midagi väga erilist ei peaksgi sinna lisama, lihtsalt rohkem praktikat jne. See praegune on ikka naljategemine-ma saan aru, et 0ist algajale ehk seegi paras katsumus, aga ma ei taha mõelda, kui põlvas teinud noor inimene tlna satub liiklema.... :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.06.2010 11:24 

Ma ei näe võimsuse piiramisel mõtet. Staažikad juhid teevad ka apse, mille tagajärjel juhtuvad liiklusõnnetused. Noorte juhtide käitumine liikluses jääb mitmete asjade taha. Näiteks kodune kasvatus.
Kui lapse vanemad on agresiivse sõidustiiliga, siis maimuke mõteb: "ma võin ka nii sõita".
Ärritust põhjustanud tegur. Keegi uimab oma autoga ees, või teeb mõne sellise manöövri mis paneb kiruma.
Autoroolis muude asjadega tegelemine. Näpib makki, näpib end, nokib nina või unistab.
Ja muidugi on ka madalalaubalisi, kes peavad kaasliiklejatele selgeks tegema, et temal on ka auto ja veel, et missugune auto. Rattaid käivad iga fooritaga ringi, bass mürtsub keredetailide värina saatel.
Muideks, mina olen ka noor juht. Maikuus sai aasta juhilubadel täis. Sõidan Fordiga millel on 100kw. Mugav sõita suure mootorimahuga autoga. Koduse kasvatusega kõik korras, liikluses sigadust ei tee.
Kokkuvõtteks ütlen, et halvatuks või surnuks saab iga autoga sõita. Vahet ei ole, et kui palju neid liitreid või kilovatte mootoril on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.06.2010 14:33 

Minu meelest teeb iga keeld asja ainult hullemaks, sest inimese loomuses on tahta asju mis on neile keelatud näiteks alko keeld tuli aga laenutused tekkisid seega on see mõtetu ring mis teeb inimeste elu ainult keerulisemaks, riigi ülesanne peaks olema elanike elu kvaliteedi parandamine mitte selle p....-se keeramine muidugi ei tasu nüüd sellest eeldada, et minu meelest võiks kõik lubatud olla aga mõistuse piires peaks asjadega tegelema näiteks on paljusid inimesi kes lõpetavad tööpäeva alles kella 10-11 paiku õhtul ja sooviksid vb mõnda külma õlle aga nad peavad siis hakkama selle nimel eraldi plaane tegema kuna mingi tegelane arvas, et oleks ilgelt tark idee keelustada jookide müük alates kella 10-st vabandades seda sellega, et kuna eestlased joovad liiga palju siis peame neil mingiks ajaks selle ära keelama :D aga mis kasu sellest on kui inimesed hakkavad endale siis hoopis seda varuma mitte ei osta siis kui vajadus tekib, see tooks riigilegi rohkem sisse kui poed ennast kaume lahti hoiaks ja inimesed saaks 24h osta asju ning raha ringluses hoida. Samuti ka võimsamate masinate puhul, mida kallimalt saab autot müüa seda rohkem riik selle pealt tulu saab ja kes on tegelikult sport autode siht grupp ? Põhiliselt on seda ju noored ja muidu kiiruse armastajad kelle soov on võimalikult kiirest jõuda 1-e valgusfoori juurest järgmise juurde, sest neile meeldib see ja kui see kellegile meeldib siis milleks seda keelata see tekitab ainult paha meelt ja viha riigi valitsuse vastu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.06.2010 22:26 
Kasutaja avatar

Samas käituvad ka kogenud juhid vahel ilma ajudeta. Kui ees sõidab vahtralehega auto, siis sellest PEAB mööda saama, selleks tehakse möödasõitu ükskõik kuidas(pidev joon, vastutulev auto, bussi rada). Seda ägedam on reaktsioon kui vahtralehega on Opel. Et nagu kus on eeskuju? Mille järgi need noored juhid sõitma õpivad? Eks ikka nende ajuteda, enda arvates proffide järgi, kelle perse all on väga uued autod ja kellel paistab kõigest pohhui olema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.06.2010 23:59 

Ma teen päris tihti üle pideva joone möödasõitu. Lihtsalt pidevad jooned on kohati nii totratesse kohtadesse pandud (ala pikk sirge kus on üks vähese liiklusega ristmik keskel, samas tee ise on nii lai, et mahutab ~6 autot kõrvuti (sel kohal on vaid üks sõidurada mõlemas suunas). Jah, ristmikult võib tulla mõni masin, ent seda on kaugelt näha ja isegi kui juhtub, et tuleb siis on väga lihtne pidurdada ja tagasi oma ritta naasta või siis rahulikult möödasõit lõpetada kuna ruumi on seal meeletult.

Konkreetse ristmiku all pean silmas seda Kangrumäe tee - Tallinna ringtee risti

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2010 08:22 

Ragnar74 kirjutas:
Ma teen päris tihti üle pideva joone möödasõitu. Lihtsalt pidevad jooned on kohati nii totratesse kohtadesse pandud (ala pikk sirge kus on üks vähese liiklusega ristmik keskel, samas tee ise on nii lai, et mahutab ~6 autot kõrvuti (sel kohal on vaid üks sõidurada mõlemas suunas). Jah, ristmikult võib tulla mõni masin, ent seda on kaugelt näha ja isegi kui juhtub, et tuleb siis on väga lihtne pidurdada ja tagasi oma ritta naasta või siis rahulikult möödasõit lõpetada kuna ruumi on seal meeletult.

kui öösel kl 2 linn on tühi ja terve punase fooritsükli ajal ei paista silmapiiril ühtegi masinat, kas siis põrutad ka punasega üle? Ei ole neid jooni ikka ilmaasjata veetud teepeale.

Teades, et seal ristmikul asub miski söögikoht, hotell, veoautode müügiplats ja maitea misasjad, õigustab sealne pidev joon ennast üsna hästi. Ei ole vaja, et laste-peredega sealsesse hotelli sõitvad rumalad eesti liikluskultuuriga mitte kursis olevad turistid ennast seal järjest surnuks sõidaksid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2010 10:15 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
...Rattaid käivad iga fooritaga ringi, bass mürtsub keredetailide värina saatel.

See nüüd küll kuidagi ohtlik ei ole. Vähemalt liiklusohtlik mitte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2010 10:19 

hardstyler kirjutas:
Tsiteeri:
...Rattaid käivad iga fooritaga ringi, bass mürtsub keredetailide värina saatel.

See nüüd küll kuidagi ohtlik ei ole. Vähemalt liiklusohtlik mitte.

oleneb! Kui kadetil käivad rattad iga foori all kriuksti pool tiiru ringi, siis vb see pole ohtlik eriti jah, aga kui corvette mees iga foori all ketsid põlema lykkab võib vabalt asju juhtuda. Ja arvesta sellega et myrtsuv bass annab kw kõvasti juurde, ja siis tihtipeale juhid ei oska uue võimsusega kohaneda ja juhtuvadki õnnetused :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2010 14:02 

Sesuhtes, minu arvatest on asi nii, et mida vähem jõudu on ,siis alati proovitakse kiirendada ja muid tsirkust proovida, aga kui võimsad ,siis mõned nt ei julge vajutada eriti. Kõik jällegi oleneb.
Kas pigistan oma hondaga, mis on 52 kw ja võtab lappama või :uhoh
Ei julge vajutada iga voori taga ,chrysleriga, millel on 160 kw. :D
Eks see asi ole nii.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2010 19:47 

Ragnar74 kirjutas:

Just just, nii peabki. Kahju ainult, et niigi halva mainega mark (mis just sellise suhtumise pärast selliseks on kujunenud) veel enam põhjuseta kannatama peab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2010 20:39 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
Teisalt kui ma nyyd mõtlema hakkan, siis igast suurte motodega autodega õnnetused on KINDLASTI kordades harvemad kui mainstream krüsadega, millel on ilmselt anyway alla 100 kw, nii et kuidas selline seadus peaks midagi aitama? kui vaadata mitu 150´ kw masinat aastas sodiks sõidetakse ja mitu neist on vahtralehte siis ma arvan et see on ysna väike nr. Suurem osa süidetakse kuskil kylavahel sierraga posti ja asi ants

Siin ei saa vast siiski järeldada, et suure mootoriga vahtralehed oleks erakordselt palju hoolikamad, pigem tuleneb see banaalsest faktist, et neid 150+ kW "superautosid" on nendesamad vahtralehtede käes kordades vähem.

Aga siin kõlanud häälekas poolt ja vastu arutelu ei ole minuarust kuigi õnnestunud, kui definitsioonid on paigast ära.
Kes siis on see noor juht, kellest me räägime üldse?
Vastsed loaomanikud muidugi ei taha mingeid lisapiiranguid, vanad olijad leiavad, et midagi peaks siiski muutma ja piirama... Kellel siis? Siingi arutletud nn mikrosõidukid, mida Soomeski näha ja kuulda, ei olegi selle sõna klassikalises mõttes sageli mootorsõidukid. Nende mootorite kubatuur jääb sageli alla ning samuti on piiratud nende maksimaalkiirust. Ehk siinkohal päris sama sihtgrupp jutuks ei ole - me räägime ikka mootorisõidukijuhtidest, kellel siis staaž lühike ja kogemusi vähe... Aga mis hetkest alates siis saaks lugeda autojuhi mõõdukalt kogenuks või suisa kogenuks?
Kui õppesõitugi saab teha ainult autiomaakastiga, hilisem sõiduõigus puudutab siis sedasama tüüpi autosid, miks siis mitte siduda võimused või piiramised tulevikus samuti erineva koolitusega?
Kuivõrd minujaoks on temaatikas küsimusi rohkem kui vastuseid, siis ma ei kiirusta mingi isikliku seisukoha kujundamisega.
Juhiloa omanik ca 20 aastat, sõidustaaž mõningad aastad pikem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2010 20:47 

traur kirjutas:
tomcraft kirjutas:
Teisalt kui ma nyyd mõtlema hakkan, siis igast suurte motodega autodega õnnetused on KINDLASTI kordades harvemad kui mainstream krüsadega, millel on ilmselt anyway alla 100 kw, nii et kuidas selline seadus peaks midagi aitama? kui vaadata mitu 150´ kw masinat aastas sodiks sõidetakse ja mitu neist on vahtralehte siis ma arvan et see on ysna väike nr. Suurem osa süidetakse kuskil kylavahel sierraga posti ja asi ants

Siin ei saa vast siiski järeldada, et suure mootoriga vahtralehed oleks erakordselt palju hoolikamad, pigem tuleneb see banaalsest faktist, et neid 150+ kW "superautosid" on nendesamad vahtralehtede käes kordades vähem.
quote]

Täpselt nii!! See oligi minu jutu mõte, et erilist kasuauku ma siin seaduses liiklusohutusele otseselt ei näe. Seega mõtetu eelnõu, kui seal pole mingit sygavamat mõtet, et lihtsalt populistlik, et penskaritelt hääli saada sest noored on teadupärast hukas ja peaks yltse kõik pätid kinni panema jne. Kuigi ilmselt ei tule sellest anyway midagi, pm on teema ennast ammendanud :think

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2010 22:07 

mehikemetsast kirjutas:
Ragnar74 kirjutas:

Just just, nii peabki. Kahju ainult, et niigi halva mainega mark (mis just sellise suhtumise pärast selliseks on kujunenud) veel enam põhjuseta kannatama peab.

Eelnevalt mainitud söögikoht on seal juba mõningat aega suletud, ning siis kui ta veel avatud oli, käis seal ülivähe rahvast kuna hinad olid vägagi kallid.

Hotellist ei tea ma midagi ja neist sajast muust asjast kah, tean vaid seda, et seal ristmikul on liiklus hõre kui sedagi.

Keda ma antud situatsioonis ohustan?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.06.2010 22:50 
Kasutaja avatar

Ragnar74 kirjutas:
mehikemetsast kirjutas:
Ragnar74 kirjutas:

Eelnevalt mainitud söögikoht on seal juba mõningat aega suletud, ning siis kui ta veel avatud oli, käis seal ülivähe rahvast kuna hinad olid vägagi kallid.

Hotellist ei tea ma midagi ja neist sajast muust asjast kah, tean vaid seda, et seal ristmikul on liiklus hõre kui sedagi.

Keda ma antud situatsioonis ohustan?

:kill
Kui on seal mitte mõeldud möödasõitu teha,siis põhjusega.
See on jumala po*h*i kas seal söögikoht lahti või kinni ja kas seal liiklust on või mitte.
Sinu loogika järgi võiks ka näiteks minna inimese ära tappa kui Eesti Politsei oleks täna õhtul suletud.

Aga noo üks kord matsu paned möödasõidul ja kui siis veel midagi järgi jääb,äkki saad aru,et pidevatel joontel on oma kindel mõte kaa!! ;)

:D :D :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 198 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis