Ahjaa. See on puhas kuld, kuid hoiatan, imelik ja pikk ning igavavõitu jutt. Kes ei viitsi, see ei loe.
Taust: Ettevõttes on 3 maalrit- minu juhendaja, tatarlane ja Paks (peamaaler) ning tema praktikant, 2 plekimeest, autojuht, meister ja tehnikuid hunnikuga. Paksul oli sünnipäev. KÕIK on venelased peale meistri, ma ise selline segavereline krants.
Peale mahedat 9 tunnist tööpäeva maalrina hakkasime Paksu sünnipäeva pidama pesulas. Laud kaetud vene kombe kohaselt (äke + süüa metsikult). Viina 2 liitrit + 1 liiter viskit. Peol Paks, ta praktikant, mina, mu juhendaja, kaks plekut, autojuht ja paar tehnikut.
Mõned mõnusad ringid viina ja viskit 0,2stest topsidest võtab pleku taskust 2 grammi substansi ja keeras need kaheks pläruks, kõik peale teise praktikandi suitsetavad (9 matsi). Asi mõjub ja jutt läheb lahti. Huumor, jutud ja süsteemid. Räiged munchised. Kõik söövad nagu oleks käes viimnepäev.

Paarkümmend minutit hiljem on kõik juba päris segi, plekimees (kes meisterdas plärud) lahutab meelt sellega et laseb tõstukil üles alla käia, peal 7ne bemari. Mina olen lihtsalt smoges ja rebin kildu maalritega, silme ees virvendab ja suu kuivab. Kustutame metsikut janu viinaga. Autojuht tõi veel liitri. Asi kisub käest ära juba. Kes naerab kontrollimatult, kes nokitseb mingeid suvalisi mutreid-polte kokku. Plekimees soigub midagi ja naerab seibide peale.
Mina
Aeg lahkuda peale kahte ja poolt tundi, vaja Kadriorus käia. Leban trammis, parmuasendis (pea ristatud kätel, need omakorda põlvedel). Ei jaksa liigutada... Väljun vajalikus peatuses ja leian puu ning tühjendan karterit veits. Jalad on täiesti süldid. Ei viitsi kuskile minna ja ootan trammi. Jõuan parmuasendis kuidagi Vabakale Poska peatusest, abivalmis suvaline mats loeb peatusi mulle ette kuna ma olen omadega läbi. Taarun Vabakal trammist välja pingile, magama. Paratsen et kutsutakse konstaablid ja viiakse kartsa. Läheb 20 minutit et liikuda Vabaduse väljaku trammipeatusest trollipeatusse. Suudan astuda trollile kuid väljun mao tühjendamise eesmärgil Tõnismäel. Uhke kaarega lendab kogu mao sisu mööda maja seina. Virgun veits ja teen suitsu üle mitme tunni, vaevu jõuan Linnu teele ja kerge pitstopiga pingil olen ühikas.
Teised
Peale minu lahkumist on juba kõik täiesti sodid kuid läidatakse teine pläru. Täiesti kaine praktikant kirjeldus edasisest (hommikul kuulsin):
Tatarlane seisab seina ääres tikksirgelt, lumivalge ja roobib. Kõik voolab lihtsalt ta lõualt särgile, sealt edasi pükstele ja sealt maha. Vend ei kuku ümber, lihtsalt seisab ja laseb.
Autojuht irvitab kontrollimatult, istudes samal ajal mingis poolikus bussis.
Paks on nii pehme et ei saa lauale pihta vaid teeb suuri ringe ümber selle.
Mu juhendaja kuulab niisama pleierist mussi kuskil nurgas.
Plekimees kes keeras plärusid proovib enda autot spottida, spotter jääbki tiiva külge hommikuni.
Teine plekimees on puhkeruumis ja soigub midagi...
Tehnikud on lahkunud suht enam-vähem konditsioonis.
Lõpplahendus
Paksu naine tuleb kohale ja pidi ümber kukkuma nähes mis toimub. Polsterdab auto tagaistme 200L kottidega ja sinna surutakse kontaktivõimetuid matse sisse, lõpuks sa midagi seletav Paks. Praktikant koristab taarat ja lauda, laseb kergelt survekaga Tatarlase okset laiali.
Hommikul olen mina esimene kes tööl on (tšakrad on paigast kuid alkopohmi pole), siis tuleb teine praktikant, pleku ja lõpuks pleku (kes kangutas õhtul tiiva külge jäänud spotteri ära). Tükk tühja maad, Paks tuleb räige tuumariga lõunaks tööle, mu juhendaja ~1ks. Tatarlane ei ilmugi (Kirjeldas hiljem kuidas ta oli terve päev voodis, kaetud külma higiga ja pea ei püsinud koos. Ränk OD ühesõnaga).
Kõik tööd aeti praktikantide kaela aga tehtud nad vaikselt said...
Selline sünnipäevapidu lühidalt kokkuvõttes.