mihkel-m kirjutas:
Minnakse lihtsalt kergema vastupanu teed, kui endal pea piisavalt ei lõika, et eesti riigis hakkama saada.
Kaua sellist lollust mõtlesid ? Välismaale minek pole mitte mingit pidi lihtsama vastupanu teed minek, jah, kui Sa lähed kalevipojaks sitta rookima või lund viskama, võib-olla tõesti.
Aga mine igale poole mujale n.t oskustööliseks, insener, spetsialist, tõesti ... mida iganes, maksa sealseid makse, õpi sealne keel ära, et hakkama saada jne jne jne.
Kui Sinu arvates, on n.t saksa või prantsuse keele õppimine lihtsama vastupanu teed minek, siis oeh ... ma olen vist millestki siin ilmas küll valesti aru saanud. Pigem pole see lihtsama vastupanu teed minek, vaid iseenda eest seismine ja iseendale korraliku elu tagamine - oodata kuni mingi maagiline unistuste rong tuleb ja toob meile õnne ja raha ja kõike muud hoovi peale on kõige idiootsem arusaam iial. Need inimesed kes lähevad, on lihtsalt teadlikud enda potentsiaalist ja väärtusest ning kasutavad seda. Minu poolt neile austusavaldus ja tuult tiibadesse.
Kui see riik siin ei soovi seda potentsiaali, siis on see nende probleem nagu praktika näitab, siis mujal maailmas osatakse väärtustada oskusi ja teadmisi ning seal võetakse kõiki avasüli vastu ja pakutakse seda, mis paneb inimesi paigale jääma ja oma elu mujal alustama.