Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:54

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 77 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Helkuriteta liiklejad...
Hääletus lõppes 18.10.2009 15:24
On selge probleem- Tahan aidata 66%  66%  [ 79 ]
Igaüks on oma saatuse sepp- Ei aita 31%  31%  [ 37 ]
Tahan aidata- saan olla abiks helkurite soetamisel 3%  3%  [ 4 ]
Hääli kokku : 120
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Helkurita liiklejad pimedatel teedel.
PostitusPostitatud: 13.10.2009 21:36 

madispoiss kirjutas:
Päris tore vastukaja. Olen tegelenud ka helkurite otsimisega. Homme pean veel mõned kohad läbi helistama...ja ehk saab täna uuritutest vastused.

Kas http://www.printcenter.ee oled küsinud?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2009 22:01 
Kasutaja avatar

no pm -selt probleemiks on nad muidugi, aga kas ka jagama viitsin hakata? kahtlen..ei paku pinget koguaeg seisma jäämine, mingi lolli pärast, kes ei ole suutnud omale helkuri tähtsust selgeks teha..
Muidu need kes viitsivad jagada, muidugi .. hea ettevõtmine :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2009 22:43 
Kasutaja avatar

Kui sa 120 pealt blokki lased ja kummi vilina ja suitsu pilve saatel kellegile kõrvale tõmbaks ja autost välja astuks siis ma usun ta jookseks minema :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2009 23:28 
Kasutaja avatar

PCDJ kirjutas:
Onud politseinikud jägavad samuti, ehk nendega kaubale saada?

Nad müüvad enda helkureid 360.- eest tavaliselt aga on ka erandeid, kus saad tasuta neilt :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2009 23:37 

olen valmis jagama neid niipalju kui näen neid liiklejaid ilma helkurita...kuid kindlasti pole valmis sinna alla raha taguma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2009 23:40 
Kasutaja avatar

Olen sinuga täitsa ühel meelel .... ja nõus aitama .... kord isegi andsin enda helkuri mingi lambi jalakäiale ära ... Usun et see Mida plaanud toob tulemuse ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 01:38 

Tulemuse toob ta nii ehk naa, oleneb ainult kuidas ta asja käsile võtab. Väärt ettevõtmine igatepidi..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 02:40 

Kindlasti olen nõus aitama, ent raha mingi suvalise isiku arvele "heategevuse otstarbeks" pole nõus kandma. Kui oleks näiteks kokkulepe tootjaga ning hulgihinnaga saaks tellida neid helkureid teatud ajahetkel kommiraha eest, oleks idee täitsa hea.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 10:09 

igati normaalne ettvõtmine... :)
Peaksid ühendust võtma äkki Maanteametiga? (need ju korraldavad igast kampaaniaid "kanna helkurit" jne jne, või oli see nüüd mingi muu asutus? )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 10:23 

Kui inimene ei hooli enda elust, siis miks peaks sina teda aitama? Arvatavasti viskab ta selle helkuri kohe kodus minema, sest arvab, et see on mõttetu.
Kahju on mul ainult sellest, et kui kellegi alla ajan, lõhun auto ära.

Aga kes viitsib asjaga tegeleda, andke minna!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 10:45 

Eks niipalju kui on inimesi niipalju on ka arvamusi. Kes tahab see aitab ja jagab kes ei taha seda ei sunnigi selleks. Ja kuidas jagada ja millal on ka vaba teema. Kordan ka seda veel, et raha ma ei taha...pole siia ju mingit konto numbritki pannud. Maanteeametisse kirjutasin, sealt vastati, et minu vaba tahet nemad toetada ei saa. Politsei jagab küll jah helkureid...seda aga ainult alguses, siis hakkavad trahvi tegema ning igale poole nad ei jõua ja neil muudki teha. Pealegi- tavaliiklejaid on kordades rohkem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 11:36 
Kasutaja avatar

Peipsi ääres lööks mina laineid :auto

Viimati muutis Ricky, 28.01.2013 13:40, muudetud 3245 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 11:42 
Kasutaja avatar

C4V6 kirjutas:

aga päris vahva oleks kui meedia pasundaks, et kurikuulsad jüri striitreiserid jagavad helkurita jalakäijatele helkureid :evil: :D

..et üritustel nad paremini näha oleks, ning oleks võimalus justkui helkurpostide ümber driffdida ja hullata.. :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 12:11 

noname kirjutas:
C4V6 kirjutas:

aga päris vahva oleks kui meedia pasundaks, et kurikuulsad jüri striitreiserid jagavad helkurita jalakäijatele helkureid :evil: :D

..et üritustel nad paremini näha oleks, ning oleks võimalus justkui helkurpostide ümber driffdida ja hullata.. :lol

Seltsimehed, palun varjake erutust. See teema paluks läbust puhas hoida. Tänan!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 12:22 
Kasutaja avatar

Omast kogemusest rääkides:

Viimase 3 aasta jooksul olen jaganud laiali 1000 helkurit.
Lihtsalt jäi üle karp - "pehmete" kvaliteethelkuritega. Olen andnud sõpradele, tuttavatele autodesse peoga, et jagage, jääge seisma tee ääres, kui helkurita inimest näete.

Samuti olen ise pidama jäänud ja tagasi keeranud ja inimestele teeääres helkuri andnud. Muide, tänu pole kuigi palju selle eest öeldud - vast 20% juhtudest :) Küll aga on minu eest ära joostud, mind ähvardatud ja muud kino saanud. Et otsese tänutunde pärast seda nalja küll teha ei tasu :D

Suurema koguse olen andnud jagamiseks 2-te kooli sügiseti (nii paarisaja kaupa) - ja koolide inimesed on küll kenasti tänanud mind ja kutsunud alati veel isegi kevadeti aktustele laste laulmist kuulama. Väiksematele junsudele selline värk meeldib - ja nad riputavad selle helkuri kohe hea meelega koolikoti külge. Suuremad inimesed ühmavad "OK" ja libistavad helkuri taskusse.

Arvan, et vaatamata kõigile erinevatele kampaaniatele, mida maanteede amet, politsei ja kõik muud asutused on teinud - on ikkagi vaja VEEL KASVATADA TEADLIKKUST.

Koolis võiks õpetaja koolipäeva lõpus, nädala alguses küsida junsudelt - et näita - kus su helkur on? (võibolla ka kusagil see nii toimib - hetkel ei tea öelda) Ja kui puudub helkur - siis oma käega ise talle selle jope külge riputada.

Suuremate inimeste puhul ei aita isegi vist raha pakkumine, et ta helkurit kannaks. Nagu öeldud - mühatatakse ahah - ja helkur pistetakse taskusse, sest ma ainult korra siin maantee äärt mööda 200 m lähen, vahet pole.

Lõppu kirjutan veel ühe loo Tallinn-Pärnu mnt. Kernu kandist.

Nägin pimedas mingeid kujusid vilksamisi - jäin seisma ja pöörasin ümber. Võtsin uksesahtlist helkurid ja läksin autost välja. Siis sain aru, et tegemist on terve perekonnaga. Ema, Isa ja 4 pisikest jutsi, vanusega kuni7 aastat ma pakun. Tumedad riided, suurem laps kõndis eraldi, kaks juppi olid isal käe otsas ja emal kõige pisem süles. Via Baltica ääres - tugev rekka liiklus... Esimene reaktsioon oli nagu abitu viha vist, et kuidas lapsevanemad saavad nii vastutustundetud olla.... Vaatasin inimeste riideid ja asi hakkas nagu selgemaks saama - kõigil olid viisakad, puhtad ammu moest läinud rõivad. Majanuslikult ilmselgelt mitte kõige paremas olukorras pere. Teretasin ja ütlesin, et märkasin teid vaevu tulede vihus - et jäin pidama, et teile helkur anda. Ja küsisin veel otsa kohe, et miks teil kellegil pole? Vastus oli umbes selline, et juhtus nii. Andsin helkurid pihku kõigile - ja isale veel tagavaraks 5 tk. Ja SIIS perepea ütles mulle vaikselt nii: "Ma kogu aeg mõtlen nende helkurite peale kui pimedas siin poodi kõnnime. Aga poes maksab helkur 15 krooni ja kõigile see osta on kokku 90 krooni. Selle raha eest peame me perele süüa ostma - ja helkurite raha meil kuidagi üle ei jää. Aitähh helkurite eest"

Kõigil lihtsalt EI OLE VÕIMALIK endale helkurit lubada. Kui sa elad maakohas, koolis lapsed ei käi - ise oled töötu ja pere on suur, siis ei pruugigi muud võimalust helkuri omanikuks saada olla - kui keegi selle sulle tee ääres annab!

Nüüd on mul need helkurid otsas - aga kui keegi sellise kampaania korraldab - siis jagan suurima heameelega jälle.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 77 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis