Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:16

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 106 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Olukord eestis
PostitusPostitatud: 18.01.2009 01:18 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Isiklikult ei mõtle nii ,et neil kellel läks hästi ,läheb nüüd järsku halvemini ja minule meeldib see.Läks hästi sai keegi ratsarikkaks las sai.Asjad jooksid ja suuremalt jaolt oli ju teglt hea olla neil kes end liigutasid.need kes ei liiguta ei tee suuremalt jaolt vahet millelgi ja arusaam ja tunne koguaeg sarnane.See oli üks võimalus.Ja raske uskuda kuid nii ta on ja samas nagu kuulda ja ise arvan ,et ka paratamatus ja loogika ,et kord on parem ja kord halvem erineva pikkusega perioodid ja välistatud pole loomulikult ka see ,et pidev heaolu või vastupidi.Enda seisukohast las rahvas rikastub ja hinnad maksud kõrged samas palgad olid ka endaseisukohast ja loomulikult suurlinnas juba ok.Asi ringles ja õitses.Praegu arvan ,et plukord ühtlaselt nigelam kõigil ja head siin midagi pole.Kes olid rikkamad on seda edasi kes aga vaesemad on seda edasi ja on ka teisi variante eks.Üldine olukord nigelam ja minule see ei meeldi .Pea hakkas ringi käima.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 01:23 

oopc kirjutas:
Samas olen ka imestanud maasturi kettas olles mis polnud pisike antud juhul ja mõtlesin ,et mida tunnevad sõiduautode juhid ,sest kadaka teel loksutas kõigutas nagu merel tormiga .Tuleval kevadel ja sealt edasi vist suurt töid ei teostatata tänavatel.Pidi nagu tulema peterburi mnt lõik kesklinnast maarduni vist aga eks näeb.

Kadaka teed sõidan tihti ja sõiduautoga mind see väike merelaine ei sega, seal paar vallatut lemmiklohku lausa kust tore läbi sõita, hommikul unisena sealtkaudu minnes on nagu hommikuvõimlemine see väike slaalom. Aga teravad augud ja muud tee ebatasasused mis normaalse kiirusega amordi põhja löövad ajavad vihale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 02:16 
Eliit

Uskul õigus. Paljud väidavad, et rasked ajad ja värki. Ise ma veel seda ei tunne, ehk oskan mõistlikult elada ? Kusjuures, poe arved suutsin hämmastavalt väikseks ajada alles siis kui ma läksin 2 päeva ennem palgapäeva poodi 74 krooniga ja mul oli vaja juhuslikult palju asju. Ja ma sain hakkama ! Ma ostsin 74eek eest samapalju asju kui tavaliselt. Ning tavaolukorras oleks selle peale kulunud vähemalt 150eek. Asi see siis on, lähed poodi, mõned tuhanded ikka kaardil on, võtad ikka kõike head ja paremat. Ostes poest 15 nimetust, iga nimetuse puhul on kõige kallimast ka vähemalt 2eek odavamat kuid täpselt sama asja. 15 esemega on sääst 30eek. 30eek eest saate paki suitsu. Suitsu tehke nii, et ühe pakiga elate 2-3 päeva. Järgminepäev säästate jälle 30eek ja siis pole enam suitsu vaja. Tuleb õppida elama ! See on tähtis !

Saan alla 10000eek palka, sõidan V8'ga ning ehitan projektikat, elan üksinda korteris, maksan arveid ning ei nurise. Küll 2a pärast ülesmäge hakkab minema. Ainuke kokkuhoid autode osas on see, et ehitan tõesti vaid projektikat, olgugi et igapäeva liikur vajab ka toonklaasi, uusi velgi, uusi tulesi, klaasi jne, aga ka stockis saab temaga sõita. Ja sellega säästan juba üüratult raha !

Ning hea idee. Olete harjunud käima väljas söömas, pitsas, restos, mäkis, kus iganes ? Võtke neiuga aeg kokku ning üritage koos kooki teha, tulemus on palju etem ja aeg sisukamalt veedetud :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 03:33 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Rikas võib olla ka see kellel on palju või rohkem ja ka see kes oskab mõistlikult arvet pidada jne.

Viimati muutis oopc, 18.01.2009 03:58, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 03:43 

Rääkides majanduse seisukorrast, siis oli ju teada, et võlgu elades rikkaks ei saa. Inimesed võiksid tõesti rohkem materiaalsetest hüvedest irduda, ennast ja oma vaimu harida. Ma arvan, et olen ise teinud oma elus suhteliselt palju mõtetuid äridiile, mille tõttu olen ka rahaliselt suht palju hävinud. Kui mitte olemasoleva raha näol, siis kohustustuste näol. Aga ma ei kahetse neid, kõik mis ei tapa, teeb tugevamaks. Ainus asi mida tõepoolest kahetsen on see, et haridus on vaid kesk. Seda mitte selle pärast, et ületähtustaksin haridust. Haridusel ja haritusel on suur vahe. Tahaksin olla lihtsalt veel laiema silmaringiga ja vähem endast targemate poole pöörduda. Tahaks asju ise teada. Juhul kui tulen eestise tagasi, lähen kindlasti edasi õppima. Ja ma pole enam nii noor midagi, kohe saan 28.
Kui oled vaimult vaene siis vaevalt ka materiaalselt kuigi edukaks osustud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 03:55 

Samas pole välistatud võlgu elades rikastumine.Keeruline

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 03:55 

ooohhoo kui raske eesti olla...

Need vennad, kes pühapäeva hommikul pohmelliga koju jõudes naisele pooleteistmeetrise tuhande kroonse kaisukaru kinkisid, saavad sellest kevadelõpul majanussurutis/leevendus/lohutus/lootus altari ehitada.

Mina olen suurte näppudega, sest ma lugesin lapsena kopikaid, paberraha polnud mul vaja plombiir oli 16kop ja shokolaadiglasuuriga sama asi 28 kopikat. 3 generatsiooni ja 6 inimest said 40m2 peal laadnalt hakkama. Hiljem kui pealinnas õppisin planeerisin igal nädalal omale paar kohvikoore shokolaadi ca 5 eek tükk- mitte päevas onju- saate aru küll iga jumala nädal. Kõik suved käisin kas ca 10 aastaselt rohimas või hiljem ehitusel abitöödel, ostsin jalgratta ja hiljem motika jne. Keskas käisin peale tunde ehitusel tööl.

Peale kooli olin juba omapead, selleks ajaks olid juba vanemad ka paremal järjel, kuid sel ajal juba sain ise hakkama.

Viimased kuus-seitse aastat pole ma raha lugenud, alati on seda olnud ja ma olen vähemalt selveris käies endale kõike südantihkavat korvi pannud. Diskoteekides ei ole käinud aga pubisi armastan, kui midagi soovin, siis tellin vaatamata hinnale, koju saan tulikaga.

Laene pole võtnud, korter on küll väike aga ikka oma, autosi on kaks. Tööd on kindlasti veel kaheks aastaks.

Õde mul on ka made in CCCP, väljalase pre-baltikett aga ega ta suurt rublast midagi tea, ses vanuses kui mina vanaemalt povidloga pannkooke nuiasin, mälus tema juba juicy-fruiti. Igatahes elab tema praegu isa raha eest ja väga hästi, erakõrgkool, auto, üürikas mustakal ja teised mängud. Minu maailmapilt on muidugi veidi teine, kui ma 7st päevast 3 nädalas tegeleksin õppetööga siis 3 ma võiks tegeleda muu laboriga. Aeg võimaldab täna... veel.

Mina panen oma lapsed küll tööle kui kaela kandma hakkavad. Küll ma neile tööd leian, kaevaku või liivakast tühjaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 04:01 

Päris mõistlik minu seisukohast.Püsid ikka oma varju kohal kui nii võib öelda või arvata.Väikeste korterite hinnad suurt ei lange ka äkki .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 04:20 

Appi! Nii palju huvitavaid mõtteid arvamusi, täitsa huvitav lugemine kohe.

Täna juhtusin kogemata nägema jälle erisaates olnud läti diskot Trafficu esituses, tõsiselt kõva huumor IMO. Aga probleemi tekitav ka ju, läti audients, kes seda lugu huviga youtuubis vaatab, ületas isegi meie riikliku televisiooni uudiste künnise. Lätlane on tige. Uudiste vahenduse järgi vähemalt.
Eestis tuli muusika maastikule mõni aasta Chaliceˇi lugu Meie inimesed, see küll ei tee kedagi tigedaks niimoodi, kuid siiski on leidnud ta väga põhjalikku arvustust. Näiteks Evelin Ilvese avaliku kirjaga Postimehes, kus ta hakkis selle loo tükkideks ja avaldas oma arvamust selle loo väga keeruka samas lihtsalt positiivse sisu(de) kohta.
Siit mõte 1: Keegi tore lätlane võiks sarnase pöördumisega selgitada meie lõunanaabritele selle loo sisu ja meeldivaid positiivseid külgi. Näiteks kuidas see saaks halb olla, kui jumal oleks Eestlane siis lätit ta nii ei nöögiks. Lätlane ära ole tige.

Praegune poliitika Eesti riigis ... :bs
Meie väike maa on täidetud inimestega kellest suurem enamus saavad hakkama, on targad, tugevad, mõnevõitu arglikud suhtlejad ja natuke laisad. Ma ei taha luua mingit oma välja mõeldud stereotüüpi, kuid mõni illustreeriv omadussõna eesti inimese kohta käib asja juurde. Nimelt on meil väga palju häid ideid, mõtteid ja visioone kuidas me saaks oma elu siin riigis paremaks muuta, aga kahjuks on poliitika maastikul kehtestavaks jõuks ikka partei vaated ja raha (nagu ennem juba mainiti). Tähtpoliitikud, kes vahetavad ametikohti valitsuses ja riigikogus nagu spordiklubi on täis idiootsus. Me toidame oma rahaga kiriku kasse. Kuulake mida targad ja kogenud inimesed räägivad - ärge võidelge oma partei vaadete ja rahastamise pärast. Kes on läinud tondil trammi pealt maha lõpppeatuses ja mäest üles kõndinud, on ka märganud seinapeal huvitavat ühiskonna kriitilist graffitit, mille sõnum on "Do you trust your shepard?" (tõlge - kas sa usaldad oma karjust). Ma ei ole selle autor, ega propageeri maja seinte sodimist, kuid see jäi hästi silma ning pakkus mõtlemisainet. Oleks juba aeg mil praegune toompea seltskond normaliseeruks, või ühiskond selleks midagi ette võtaks. Võibolla lihtsalt (loodetavasti) teeb aeg oma töö.

Kõik muud mõtted, mis selle teemaga seonduvad, ei mahu enam pähe ära hetkel ning ei taha väga laiali valguvat teksti kirjutada.

Paremaid päevi oodates :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 05:19 

Tõesti ei viitsinud seda kõike läbi lugeda, aga hetkel elavad head elu need kellel pole kohustusi rahalisel mõttes kellegi ees.
Soodusaeg liisingust masinate väljaostmises ja kinnisvara soetamises (ja läheb ainult soodsamaks :beer )
Praegu ruulivad need kes on õigel ajal jätnud raha nö. "mustadeks päevadeks" :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 11:26 
Kasutaja avatar

mina arvan , et viimati kommenteerinul on ainult osaliselt õigus. ilma kohustusteta on lihtsalt neil muretum elada, aga tegelikult ei ole nenede elus toimunud mingit muuutust ja tõenäoliselt ei toimu ka. kui pole suutnud endale midagi varem soetada ei suuda nad seda ka hiljem. st. mingi väärt asja väljaostmiseks on vaja siiski suuremaid summasid. see ei loe , et hinnad langevad. praegu saab asju soodsamalt , aga see ei tähenda et nad siiski odavad oleks. ja selle pärast ned asjad soodsamad ongi , et keegi ei jaksagi neid iseenda raha eest välja osta. pead ikka panga ukse taa põlvejälgi tegema minema. pangad lihtsalt enam nii litsalt raha välja ei anna.
praegu elavad piisavalt hästi need , kes omavad stabiilset sissetulekut. elu on odav. sealhulgas ka laenu teenindamine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 13:48 

Omamoodi naljakas äkki eelmise postitaja olukorra kirjeldus aga nii ta kippus ikka olema ka usun ma.Hetkel last pidada veidi keerulisem siis äkki tõesti ja eks see käi teiste vanuste kruppide kohta ka välja arvatud mingil määral siis pensionärid kes omas ajas teinekord rohkem kinni kuid ega neilgi probleemid puudu suures osas.Eks surutis muudab kusagil ,kellegi olukorda ja saadakse aru ,et elatakse maa peal ning tuntakse rõõmu muudest asjadest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 14:36 

Vanaisa usku. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 14:39 

Palju tegemist oli siis kui ehitati palju ning loodi uusi elektroonika-, sisustus-, riietuskaupade poode ja igasugu restorane, "laundže", spaasid ja eri masti majutusettevõtteid. Kinnisvara kohta polegi vist midagi lisada... Kui ehk seda, et ühe panga kinnisvara laenudega tegeleva asjapulga sõnul on ette ehitatud kortereid, maju rohkem kui 10 aastaks ja kui arvestada kinnitatud detailplaneeringuid ja tulevikku planeeritud projekte siis veel kauemaks. Ning ehitati sest arendajad said raha, osteti maad, ehitusettevõtted said projekti kätte, alltöövõtjad said rohkelt tööd ja võtsid omakorda alltöövõtjad (sealhulgas igasugu Soss-sepp OÜ-d), ehitusmaterjale ja betooni muudkui telliti ja oli tegu et õige kraam kohale jõuaks, eri pädevusega tegelased jõudsid tegutseda (nii õieti kui valesti)... Koristusfirmadel oli tööd rohkesti kuna ehitusjärgne koristus vajas tegemist. Erinevad ehitusjärelevalvefirmad, turvafirmad said tegevust...

Kinnisvarafirmadel oli tööd et inimestele näidata arvutiekraanilt pilte ja planeeringuskeeme, et juttu ilmestada siis näidati ka kodulehtedel ja suurtel ajalehereklaamidel kui palju on vabu kortereid, kui palju on müüdud ja et ikka ostuhuviline aru saaks siis lisati sinna juurde avatud uste päevade info ja pakuti LCD telerit kauba peale. See info et konkreetne ostetav maja või korter oli veel vundamendi või majakarbi etapis, see polnud nii tähtis kui see et SEB annab laenu vot sellise intressi ja sellise sissemaksuga... Müügitöötajatel oli motivatsioon, ostjaid paelusid erksad värvid sise- ja väliskujunduses ja lubatud uhked lastemänguväljakud, parkimiskohad ja see kuidas kogu ala moodustab looduslähedase ja hubase terviku...
Pankadel olid laenu välja andmisel optimistid ning uued summad tulid peale, jagati raha arendajatele kellel olid aina uued projektid käiku minemas samuti perekondadele kes paremat elamispinda ihkasid. Ühes väljaandes oli märgitud keskmise eestlase kasutada oleva elamispinna suurus võrdlusena mõne Lääne-Euroopa riigiga. Märgiti veel et eestlaste olukord paraneb jõudsalt.

Inimesed suhtusid tulevikku optimistlikult ja kindlameelselt, usuti palga suurenemist lähiaastatel ja seda kuidas elujärg kogu aeg aina paraneb.

Rahva arvamus küll põhineb pelgalt hetkeolukorral, massimeedia ning tutvusringkonnas levivatel juttudel ja seetõttu on ehk igaühel midagi markantset meenutada. Minule meenuvad kohe SEB analüütiku jutt kes pakkus 2008. aasta majanduskasvuks 3% piirimaile. Seda veel aasta alguses. Ning ehk see näitabki et inimesed olid liiga kindlameelsed et majandusliku edu kasv on katkematu nii nagu ka nende endi käekäik. Kes ikka halba ennustada iseendale tahaks, eksole. Kuid millegipärast oli meie olukord vägagi sõltuv mujal riikides toimuvast ning asjad läksid omasoodu.

Arvan et see etapp on taas Eesti riiki ja inimesi kasvatav, ühiskonnas on palju asju paika loksunud kuid mitmes plaanis on arengud sellised et ennustada või planeerida võib olla rohkem nagu kohvipaksu pealt ennustamine.
Nii nagu paljud majandusanalüütikud üritavad silma paista aina negatiivsemate prognoosidega, on palju sellist mis on probleemiks kujunemas suurele osale inimkonnast, seda majanduse arengu tsüklilisusest sõltumata. Gaasitüli oli üheks näiteks kuidas riikidevahelisi suhteid reguleeritakse energia kaudu ja mis praegu tähendas tegelikult kõigile majanduslikku kahju oli selle poliitiline suund oletatavalt Nordstreami projekti tugevdamiseks, Ukraina valitsuse nõrgendamiseks ja Euroopa alandamiseks, et need külma kätte jäädes saaksid omal nahal proovida mis juhtub kui Venemaa suunal halvustavaid sõnu loobivad. USA retk Iraaki oli ebaõnnestumine, kuid mida aeg edasi seda rohkem saavad usutavust juurde vandenõuteooriad ning poliitikute naftakontrolli tähtsustavad arvamused.

Eestis oli osa koondamisi juba kümnendi alguses ja nüüd toimub see ehk laiemal skaalal, ehk koondavad ka need firmad kes toona olid väiksemad kuid kelle jaoks praegu mahtude kahanemine on olnud rängem sest strateegiat praeguse seisakuga toimetulekuks polnud paljudel tehtud või siis justkui arvestati kuid kõikide koosmõjude summat ei suudetud ette näha.
Häirib pisut see et paljudes igapäevasituatsioonides keegi kommenteerib, arvustab majanduse teemadel ning see hakkab juba häirima. See on nagu "isetäituv ennustus" vms et kui kogu aeg räägid et kõik on halvasti siis sisendades seda infot hakkad seda tõeks pidama ja nõnda elama ja maailma nägema. Eriti just selline osa inimestest kelle haritus ja maailmapilt kitsam ning vastuvõtlikud igasugu taevamanna lubajatele ja püramiidskeemidele... Selline lahmimine ja tigetsemine ei paranda elujärge ning pärsib tegutsemistahet ja võimalusi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 14:44 

Ok majandus ei kasva aga selline langus.See sama umbes ,et enam autode kütust ei osteta ja kütuse müük langeb kuigi elu areneb ja autosid tuleb pidevalt juurde.Aga kinnisvara kohta ka ,et tundus kes endale esimest elamis pinda soetada soovisid valisid era elamu.Võibolla tõesti tuli soodsalt ja korteritega võrreldes väikse vahega aga üld tuleviku maksud ja muu sinna juurde kuuluv läheb raha osas veidi suureks aga ei tea.Ühesõnaga pauguga kohe end lõhiki laenata kui palk midagi juba lubas.Ega siis ka töökohad kivist pole.Sai kiiruga kirjutatud lihtsalt võimalik ,et kellegi suhtes mööda .Siiamaani täitsa huvitav endal lugeda.Üldiselt ei tea kuidas see asi üldse kunagi järjele saab ja mis moodi asi edasi siis läheb mis järjel keegi seda ei tea aga tundub nagu asi läheb nii nagu imikud õpivad kõndima mingil moel.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 106 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis