Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 12:22

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 17 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: K: Küsimus autoga müügiga
PostitusPostitatud: 11.12.2009 14:09 
Kasutaja avatar

Kas see 2a siiski ei ole uuele tootele juriidiliselt isikult müügi korral. Ja õigemini veel nii, et esimesel aastal on müüja ülesanne tõestada, et toode ei ole vigane ja teisel aastal tõestab ostja, et toode oli vigane.
VÕSi järgi vist lepingust peaks saama taganeda 5 või 7 päeva jooksul (õigemini seal vist olid tööpäevad). See on siis see aeg mida liisingifirmad raha kinni hoidmiseks kasutavad (müüja enne raha ei saa). Muidugi on ka selline nokk kinni ja saba lahti lahendus, sest et raha üldse üle kanda peab auto ARK-s ümber registreerima liisingu nimele. Mul oli juhus kus müüja ei olnud nõus enne autot kätte andma, kes teab mis selle nädala jooksul autoga tehakse. Sõidad näiteks segamini ja siis loobud autost. Sisuliselt on küll müüjal õigus sinult tekitatud kahju välja nõuda, aga kes ütleb kaua see aega võtab. Meie tegime nii, et auto läks valvega parklasse ja kumbki pool ei saanud enne kasutada kui liising oli oma toimingud lõpetanud. Auto vormistas muidugi liisingu nimele kohe.

Aga konkreetse case juhul on tõesti see tõestamise küsimus väga küsitav. Samas selle 2a garantiile kasutatud asjale julgen küll kahelda. See oleks ju idiootsus, siis on odavam auto kohe kuusakoskisse viia kui 2a järgmise inimese kulusid kinni taguda. Mul sõbral oli kunagi analoogne juhus, et 43000 maksnud autole olla väidetavalt paar kuud hiljem tehtud 18000 eest remonti. Ostja helistas, et ole hea maksa see raha nüüd ära ja ähvardas ka advokaadiga. Saatsi muti sinna kohta ja sellega asi lõppes ka. Päris nii ka ei käi, et ma teen esinduses kõige kallimate juppidega remondi ja siis nõuan väljamaksmist. Kusjuures sama mutt ei teinud isegi proovisõitu. Auto pandi korra käima ja siis mutt küsis, et millal ARKi lähme.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: K: Küsimus autoga müügiga
PostitusPostitatud: 11.12.2009 14:10 
Kasutaja avatar

.Alar. kirjutas:
helitehnik kirjutas:
kusjuures pidin veel vennale ostumüügilepingu andma mõni päev hiljem, kui helistasin ja tahtsin seda viia, ytles ta et auto on juba tema nimel, et käis ARKis ja ajas seal mingit jama et ma olen kaugel maal ja kätte mind ei saa ja kirjutati auto tema nimele, huvitav lugu, aga see selleks oma rahad sain ma ilusti kätte. Ise mõtlen samuti et kurb lugu küll, aga ega mina selles ju süüdi pole

Pmst võid vastu öelda, et kaebad kuhugi vastavasse instantsi, et ta sinu loata auto ümber kirjutas - tulemuseks võib olla see, et auto ja raha jäävad mõlemad sulle.

Ma ütleks ka, et kas on lepingut võltsitud (lubaks selle ARKst järgi uurida) ja parimal juhul tõesti on mõlemad sinu :). Ei tahaks uskuda, et ARK lihtsalt jutu peale ära vormistab. Mul hakkasid ükskord isegi selle peale vinguma, et mul oli volituse koopia (mille olin enne liisingusse saatnud, nemad aktseptisid ja kuna unustasin kaasa võtta, siis lasid mulle kontoris koopia välja/Tallinna ARK kus Swedbank Liisingu kontor). Aga ARK mutile see ei sobinud.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 17 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis