Blacku kirjutas:
ViktorT kirjutas:
Päris huvitav on siin kohe tarka juttu lugeda, st et mul kukuvad need huumori teemad hästi välja

Oot et UK kaamerad teevad pilti, saadavad pildistamiskeskusesse, kus 1 suur burgeriga tädi proovib auto reg numbrit ära arvata, siis andmebaasist perfokaardi järgi välja otsida aadress ja lõpuks limpsab keelega üle ümbriku ka ?
Ja milleks 11 erinevat andmebaasi ? ja millised need oleks ?
Kas nüüd Roadhawk kallis on v mitte, noh see pole ka asi arutada, mina leian et ei ole kallis, küll aga võib säästa palju enamast.
Huvitas mindki, mis need 11 andmebaasi on, kuid ei suutnud avaliku infot selle kohta teha (Nii palju on öeldud, et 9 neist ei ole politsei omad). Fakt on see, et rumalad inimesed neid süsteeme projekteerinud pole. Ma ei rääkinud sellest, et UK's kuskil asi sitemini toimib. Lihtsalt üsna kindel on see, et UK ei kasuta samasuguseid lahendusi, sarnaselt struktureeritud andmebaase, samasuguseid turvameetmeid jms. Võimalusi on ju miljoneid, kuidas neid üles ehitada. Seega ma ei näe põhjust, miks peaks kuskilt abi küsima... Mis kasu sellest on, kui UK'st mõni ITspets ütleb, nemad tegid nii. Eestis vaevalt täpselt sama lahendust kasutada saab. Ning kedagi mujalt appi probleeme lahendama kutsuda pole sammuti mõtet, siin helgeid päid piisavalt. Eesti viga oli see, et liiga vara hakati pasundama: "Sel päeval hakkavad trahvid kukkuma." IT maailmas ei pruugi kõiki probleeme ja takistusi ette ning tähtajad võivad kõrvaltnäha täiesti tühiste asjade tõttu edasi venida. Kes teab kaua mujal riikides samasuguseid lahendusi loodi...
Iirimaal pandi üles "toll" maks mõne kuuga, sarnaselt kiiruskaameratele, jah riigis kus IT pole just kõige tugevam "maavara"
Loeb auto numbreid, maksad bensakas või onlines ja teenib raha. Samas on ühildatud mendibaasiga, kuhu jookseb kokku ÜV, roadtax ja omaniku andmed.
See IT valdkonna teema on mingi JAMA, eestis ei ole nii turakad et ammu leiutatud jalgratas sõitma panna !
Ja ei ostetud 22 sajandi liiluskaamerad, et nii raske on ühildada süsteemidega, pigem mõtleb keegi üle või mingi instants teenib lihtsalt raha sellise venitamisega, sarnaselt teede lappimisega. Kui sitasti teha, jätkub tööd kauemaks ja selline trend on hoogustumas igal pool maailmas.
Aga see arutelu mahuks kuskile mujale teemasse