charly kirjutas:
919 kirjutas:
Aga kui jäägiga otsast peale alustad, siis tuleb ju ikkagi a´la 30% sissemakse teha?
Sissemakse tuleb igal juhul teha. lihtsalt eraisiku käest ostes on võimalus veidi "vangerdada"
(ostu müügi hind tehakse sissemakse võrra suurem, ostja kinnitab, et on sissemakse raha kätte saanud ja maksad siis kuumaksetena selle liisingule kinni)
Üldiselt siiski selleks nõutakse hindamisakti. Täna väga lihtsalt seda vist ikka ei saa x summale (aastal 2003 sain ma ka Hyundai esindusest tasuta hindamisakti - asutsin poodi sisse ja ütlesin, et oleks vaja. Müügimees kutsus oma boksi, küsis palju hinnaks panen ja astusin salongist välja. Kedagi isegi ei huvitanud, kas see auto reaalselt olemas on). Olen kuulnud "naised saunas" juttu, et keegi küsis liisingpakkumist mingile autole, tehti ka hindamisakt. Siis jäi tehing mingil põhjusel ikkagi katki ja kui kuskil kuu aega hiljem tahtis ikkagi ära osta nõudis liising juba uut hindamisakti ja uus hindamisakt tehti ka odavamale hinnale.
Kuumakse on sul loomulikult suurem, sest 2 aastat on ju ala 5st juba ära makstud. Seega saab uus omanik liisingukohustuse 3a peale. Kui uue teeb, siis tuleb loomulikult summa väiksem, aga periood pikem. Kui uue lepingu teed, siis ju igal juhul 30% sissemakse uuesti (sest lepingu teed ju täishinnale). Tihtipeale tõesti kasutatakse ka vaheraha asemel teise auto andmist endisele omanikule (Ehk vahetus). Isegi olen ühe auto nii saanud, et ise andsin kallima auto liisingu üle samal ajal.