Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:13

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 38 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: K: Navi ost
PostitusPostitatud: 25.02.2010 14:27 
Kasutaja avatar

Miks küll Garmin vaid Eestis sõitmiseks kõlbab? Eesti jaoks on mul Eomap-i teejuht, Baltikumi jaoks Regio ja kui peaks veel kaugemale sattuma siis Garmini CityNavigator, mille kaardid on on vägagi asjalikud. Testinud pole otseselt ülejäänud Euroopa kaarte, olen pilgu peale heitnud vaid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 14:31 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
ja kui selle nonamega midagi juhtub, siis on eestis suht palju lootust tuge ka saada :). TomTomil on eestis mitu maaletoojat, Garminil vast ka. Selle noname pead siis prügikasti viskama, sest kuskile remonti saatmine läheb kallimaks kui asi ise.

Ja kui su tomtomiga midagi juhtub siis ei maksa vigaseks? ( oletame et garantii läbi ).

Ära siis päris no-namet osta. Prestigio, mio jne gps-id on ennast päris korralikut tõestanud.

Eks tekibki küsimus milleks sa ostad seda? Eestis sõitmiseks, välismaal käimiseks? Selle jaoks et hea garantii ja värgid? täpsemad kaardid? Lihtsam uuendada ( tasuta )? jne jne...

Minu kindel valik oleks igatahes gps millel on igo kaardid. Mulle on need kaardid ennast väga tõestanud. Ja uuendusi tuleb nagu taskust.

Garmin- pisemaid kohti näiteks lätis.leedus ei tunnista eriti. Samamoodi juhatab x moodi kusagil välismaal ja eksib päris tihti. ( Proovitud värk eelmine suvi kõige uuemate kaartidega). Sõitsin pm 3 gps-i autos ja kõige parem minu marsruudil ja minu silmale osutus igo8. Plus veel kasutaja lihtsus jne...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 14:50 

Põhiliselt läheb vaja vavit sõitudeks Eestis, Lätis, Leedus ja Rootsis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 14:55 
Kasutaja avatar

Minu pakutul algselt peal igo8 ja 45 riiki, uuendusi olen netist juba 3 korda saanud, viimasel siis ka juba kaamerate asukohad peal.
Võtad seadmest mälukaardi välja või ühendad usb`ga ning kopeerid lihtsalt uued kaardid peale ja voilaa. :)
Samamoodi filmid, muusika jne. Filmide heli tuleb auto kõlaritest tänu sisseehitatud fm-transmitterile.
Sellise hinnaga nii palju võimalusi pakkuvat seadet teist vast ei leia.

Kahjuks tseki kohta kommenteerida ei oska, kas saab või mitte.

Viimati muutis DeLaBig, 25.02.2010 14:57, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 14:56 
Kasutaja avatar

No remondi eest maksad ikka, aga vahe on selles, et kas sa saad selle remonditud siin või halvimal juhul saadab firma siit mingi partii korraga kuskile lähimasse hoolduskeskusse. Samas sellisel juhul ei küsi keegi sinult selle eest raha (või kui siis kamba peale väike summa tuleb). Teisel juhul pead saatma ta ise siit kuskile hooldusesse. Pakk välismaale ei ole just odav.

No ma ei tea mis sul TomTomi ja muude vastu on, aga minul pole küll probleeme välismaal olnud, ise TomTomi kasutanud. Jah Saksamaal leidsin ka korra ühe uue 1 km lõigu, mis veel kaardil pole, aga siis polnud kaardid ka kõige värskemad. Olen TomTomi abiga nüüd käinud vist vähemalt 3-4 korda saksamaal. Iga kord mõõda maad tagasi. Saksamaal ka tavaliselt nii, et lõunast alustan, siis läände (Dortmund-Düsseldorf jne) ja siis läbi Poola tagasi. Poolas näiteks Autoroutega võrreldes läheb mingit lühemat teed pidi peale Varssavit. Baltikumi kohta küll ühtegi etteheidet pole. Samuti sõber käis Ameerikas sellega ja jäi ka rahule.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 15:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma olen kah nüüd u. poolteist aastat Garmin Nüvi 250-ga ringi sõitnud, millel Euroopa 2009.aasta kaart peal (tegelikul küll 2008.a. lõpus välja antud). Väga mingeid probleeme pole tekkinud, kuigi sõidetud nii Eestis-Lätis-Leedus-Soomes kui ka Rootsis ning Gran Canaria'l.
Paar pisiviga:
Mõne koha peal püüab küll ühesuunalisest teest vastassuunas juhatada, kuid omal peab kah loogikat olema.
Eesti keeles lugemine tuletab seda ülisulnist vene keele dubleerimist meelde, kus nasaalhäälega naine karjatab "tarmazii, gavarju!".

Ja üks tähelepanek veel - ära otsi suure ekraaniga asja. Väikest on palju mugavam taskus kaasas vedada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 15:07 
Kasutaja avatar

mul ei olegi tomtom-i ja teiste vastu midagi. eks igal asjal on omad plussid aga kui võrrelda hinna ja muu asjade kooslust, siis lihtsalt minu silmis on tomtom ja garmin ülehinnatud. Aga arvamusi on erinevaid sama palju on on inimesi. Minu arvamus on mu enda jaoks :) teised ei pea selle järgi elama. Otseselt muidugi tomtom-iga suuri probleeme ei esine. Aga arvestades seda, kuidas igo8 on mõne aastaga on nime nii suureks ajanud ja uuendusi tuleb tõesti väga palju.. siis usun et peagi on gio kõigist teistest peajagu üle. Mu enda gps on käinud ka rootsis mitu korda, norras mitu korda, soomes mitu korda, lätis leedus mitu korda ja pm terve euroopa läbi tiirutanud.

Garminga saab samamoodi hakkama, aga olen lihtsalt märganud et pole ta midagi nii täpne kui räägitakse.

Eks lõpuks on siiski see kui suur on su rahakott ja mida sa täpselt gpsi-st ootad. Kõigil on oma head ja vead.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 16:53 

Tomtom One XL 1400.-
Tomtom Go 720 1900.-

Mis nende suurimaks erinevuseks on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 17:10 

GPS-ide Hinnad:
TomTom One 1200.-
Garmin 200/250 1200.-
Garmin 200W/250W 1800.-
Garmin 255W 2000.-
UUS Garmin 255W 2200.-
UUS TomTom GO 720 (GO750 tarkvaraga) 2400.-
TomTom GO 720 (GO750 tarkvaraga) 2000.-
TomTom GO 720 Veoauto/Reka/Truck tarkvaraga 2300.-
UUS Garmin 550 (Veekindel) 3800.-

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2010 17:12 
Kasutaja avatar

matadoooor kirjutas:
Tomtom One XL 1400.-
Tomtom Go 720 1900.-

Mis nende suurimaks erinevuseks on?

Nagu enne juba kirjutasin, siis Go seeria on niiöelda tippseeria rohkem. Seal on rohkem operatsioonisüsteemi jõudlust + kettaruumi ning mugavusvidinad nagu bluetooth hanfdsfree mobiili jaoks, FM saatja- saad kõike kuulata oma autoraadioast (MP3 muusika + keeramine + handsfree), MP3 esitamine, piltide vaatamine.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2010 20:41 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
EEhk keegi kirjeldakse neid gps-e ,et kui asjalikud nad on ja kuidas toime tulevad.
http://www.kuldnebors.ee/search/varuosa ... uage_id=et
http://www.kuldnebors.ee/search/varuosa ... uage_id=et
mis see acamera tähendab.ja kui vastupidavad umbes need seadmed ja üldse gps seadmed on enamvähem kvalikteetsed seadmed.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.11.2010 23:47 
Kasutaja avatar

Niipalju, kui sul vaja siis sõidab see tomtom ära küll.
Üldiselt siiski on enamus gps sarnased. Kaartide ja menüü vahe. Mina otsiks sellise gps-i, kus saad lihtsa vaevaga omale ka lisaantenni paigaldada, sest teinekord ekstreemsetes kohtades võib levi kaduda. Kaasa arvatud tomtom ja garmin, näiteks suurtes linnadest suurte majade vahel on juhtunud et vahest kaob signaal. Selle probleemi lahendab aga lisaantenn.

Tomtom- kaardid on suhteliselt täpsed aga minule ei meeldi isiklikult menüü, natuke raskeks aetud - mõni jälle kiidab. Sama ütleks ka garmini menüü kohta. Kuid samas on garmin eestis vast parim valik, kuna sinna on voimalik üksteise peale erinevaid kaarte panna- kaasa arvatud vanu kindralstaabikaarte.

Igo on küllalti lihtsalt uuendatav igayhe jaoks, kes natukenegi arvutiga kursis ja minu arvates ka menüü arusaadavam. Aga konkreetset isendit ma ei ostaks, see rohkem pihuarvuti. Igo kaardid on ka päris suure arengu läbi teinud viimase paari aasta jooksul ja on küllaltki täpsed asjad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.11.2010 03:12 

Keegi oskab midagi GoClever-i kohta öelda?

On silma jäänud selline mudel: GoClever GC-5066FMBT FE
http://www.atf.ee/gps_ja_mobiilside/gps_navigaatorid/goclever_gc5066fmbt_fe/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.11.2010 16:04 

Ei hakanud uut teemat tegema. Mul selline küsimus, et kust saaks odavama otsa gps-i osta? (kuni 1000.-). Lisavidinad ei ole väga tähtsad. Peamiselt siis Eestis sõitmiseks, kuid oleks hea, kui näitaks muudes riikides ka. Kannataks üldse neid osta? Sellise hinnaga saab üldse korralikult töötava asja?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.11.2010 16:24 
Kasutaja avatar

O_o kirjutas:
Keegi oskab midagi GoClever-i kohta öelda?

On silma jäänud selline mudel: GoClever GC-5066FMBT FE
http://www.atf.ee/gps_ja_mobiilside/gps_navigaatorid/goclever_gc5066fmbt_fe/

Peaks täitsa enamvähem asi olema. Ma küll ei tea kuidas ta kaardid on aga suht lihtsa raha eest pannakse sulle sinna midagi korralikku peale.

01tuner kirjutas:
Ei hakanud uut teemat tegema. Mul selline küsimus, et kust saaks odavama otsa gps-i osta? (kuni 1000.-). Lisavidinad ei ole väga tähtsad. Peamiselt siis Eestis sõitmiseks, kuid oleks hea, kui näitaks muudes riikides ka. Kannataks üldse neid osta? Sellise hinnaga saab üldse korralikult töötava asja?

Töötava asja saad kindlasti. Vaat okidoki.ee osta.ee auto24.ee Seal valikut oma jagu. Tee omale kindlaks, mida sa tahad ja milleks.
Kas peab aparaat uus olema, kui tähtsad on kaardi uuendamine jne. töötavad tegelikult täisa edukalt ka enamu neid '' hiinakaid '' .

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 38 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis