Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:47

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 52 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tallinn korraldab kiiruse alandamiseks küsitluse
PostitusPostitatud: 15.03.2010 20:06 
Kasutaja avatar

Päevasel ajal nagunii kiiremini sõita ei kannata kui see 40.50 kui ummikutes passid, ning seda piirangu nu**i on tarvis sellejaoks siis, et öösel ja õhtul, kui liiklus praktiliselt puudub saab rohkem trahve kirjutada välja, kuna vaevalt keegi viitsib ühest linna otsast teise sõita tühjal teel sedavõrd aeglaselt... :kill
Ülekäiguradadel ja ristmikel on selge, et iga normaalne autojuht vaatab, ega jalakäiaid ei ole, see kiiruse piiramine päästaks ehk ainult neid tölle, kes vales kohas teepeal kappavad..aga sellised ilma matsuta ei õpigi..kah tal siis vahet, kas saab paugu 40 või 50km/h ...siruli on mõlemal juhul ja auto lõhub ka veel raibe ära :ouh

Pluss see saaste jutt..fain, sõidame siis kõik 40km/h teise/kolmanda käiguga, pöörded üleval.. muidu võiks ilusti neljanda/viienda käiguga sõita 50-55km/h ning oleks seda saastet kordades vähem .. meie riigipapad on üks suur linna saaste grupp..neid peaks piirama või kaalukamalt jälgima..
100% vastu !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2010 20:28 

Tulebki välja, et seljuhul jõuab trammiga ka kiiremini kohale. Niivõinaa pole mõtet kimada ühest foorist teiseni, kuna vool on üpris mitmes kohas seatud 40km/h kanti.
Alla jäävad tavaliselt need, kes jooksevad pea õieli otsas teele, ilma, et vaataks.
Täiesti vastu!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2010 20:44 
Kasutaja avatar

täna niisama tööjuures arutades tulime mõttele et olgu see piirang mis iganes, tuleks seda kontrollida. rikkujatele teha trahvi mitte täie rauaga vaid selline pisem summa 300-500.- siis maksaks selle inimene suurema jututa ära. mõelge milline lisatulu riigikassasse. saaks terve päevaga ühe reisisaatja palga kokku ikka ma usun :)

ps. kesklinna kiirusepiirangust veel niipalju et see võiks olla küll ajaline. tühjas linnas ei näe pointi 40-ga sõitmisel. egas neid öiseid tuikuvaid jotasid ka tervesse kesklinna jagu.

pps. mis puutub rajal välja elamisse siis jalad ja käed juba ammu sügelevad. tuleb mulgi kannatada. samas OT-l saab igaüks mõistliku hinna eest päev otsa kimada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2010 20:46 
Eliit
Kasutaja avatar

Ise olen poolt, kuna see hakkab toimima nagunii kesklinnas, kus sa reaalselt ei jõuagi kahe foori vahel seda 50-t sisse saada. Siin kohal räägin mõistlikust kiirendamisest, mitte esimene-teine-peeneks-sitaks-püss kiirendamisest.
Lisaks sellele siis kodukandi liiklus lähebki rahulikumaks :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2010 20:46 
Kasutaja avatar

Tehku siis mingi kellaajaline piirang. :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2010 20:48 

Risto88 kirjutas:
Tehku siis mingi kellaajaline piirang. :bs

öösel 1 ajal kui zelluloosi mäe otsast piki tartu maanteed vaadata ning seal ühte taksot sõitmas näha, võiks olla ikka normaalne viiskümmend. Muul ajal pangu või 30, kesklinnas suurem osa ajast, nagu juba öeldi nagunii mõistliku kiirusega liigelda ei saa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2010 01:47 

oopc kirjutas:
Ja siis need samad kes linnas kakerdavad ja pole loodud autojuhiks lähevad maanteele sõidavad seal üksi näiteks 90 110 alas või 75kmh 80kmh 90kmh alas ning see üks aeglane sõiduk on akisuseks ning sunnib paljud mööda sõidule ja see tõttu seab ohhtu väga suures koguses teisi juhe temast möödumise pärast.Liikluses võib üks oskamtu tappa mitu inimest.
Sõidu treeninguid,koolliusi korraldagu parem ja igasugustelt FIIEDELT võtku autokooli load ära.

sry avameelse arvamuse pärast aga imo roomstaraida ja oopc arvamused on ikka täitsa retarded. Esiteks, ära mine maateele kui sa sõita ei oska ja selliseid 75-80km/h liikuvaid papikesi on igaljuhul. Kui sul on VAJA tast mööda sõita siis anna minna, aga ära sõida teisi "kasti" sellepärast (näitena siis laubakad tartu maanteel).
Kesklinnas pooldan 40km/h kiirust, seal nagunii sebimist ja sagimist palju. isegi nv öösiti. Vanalinn, merepuistee, vabaduse väljak jne võiks 40km/h olla kyll :) Kui tahetakse üleüldiselt pealinnas seda kehtestada, siis 08:00-10:00 ja 16:00-18:00 oleks aktsepteeritav. 24h 40km/h on liig mis liig.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2010 13:42 

uzzac kirjutas:
piirang hakkaks minu arusaamist pidi kehtima vaid kesklinna osas ja mitte kõige suurematel tänavatel

Pigem pannakse tasulise parkimise alale lisatahvlid, et sõidad 40 km/h alale. Muu variant läheb liiga kulukaks ja kirjuks.
uzzac kirjutas:
ülekäigu kohtadel puudub 80% juhtidel küll viisakus jalakäijat üle lasta

Pole see asi nii hull midagi. Eriti on näha seda autojuhtide psühholoogias, et 1+1 rajalisel on olukord tunduvalt parem, kui 2-e või enamarajalise sõidutee ületamisel.
Endal isiklikult suht vahet pole, kuna keskmine kiirus kesklinnas on niigi väike. Pärnu mnt viaduktil ja muudes kohtades tuleb lihtsalt rohkem tähelepanu spidokale pöörata.

Ahjaa, arvesse on võetud, et kui auto sõidab ca 40km/h, siis kokkupõrkel on ta kiirus ca 30km/h, 50 sõites ca 40. Niiet delfi tekstist võib jääda natuke vale mulje.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2010 14:06 
Kasutaja avatar

Minul küll täitsa po...i nendest piirangutest :D Sõidan ju ikka sellisel kiirusel, nagu parasjagu heaks arvan ja võimalused on.
Niikaua kui pole surmanuhtlust-on savi. Need piirangud ju niikuinii ainult mentidele radarite tööjaoks vajalikud. Tipptunnil ei sõida ei 50 ega ka 40-ga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2010 15:08 
Kasutaja avatar

MartenL kirjutas:
uzzac kirjutas:
uzzac kirjutas:
ülekäigu kohtadel puudub 80% juhtidel küll viisakus jalakäijat üle lasta

Pole see asi nii hull midagi. Eriti on näha seda autojuhtide psühholoogias, et 1+1 rajalisel on olukord tunduvalt parem, kui 2-e või enamarajalise sõidutee ületamisel.

julgen vastu vaielda. liigun tihtilugu jala tööle ja pean ületama tondi tänavat. no ei ole seal inimest kes esiteks üle raudtee sõites hoo lubatud 30km/h-ni langetab ja teiseks ennem ülesõitu sebral olevat inimest niisama väga üle laseb. aga no worries, olles ise autojuht tean kusmaalt saab auto kenasti pidama ja astun tuimalt teele. elu on kindlustatud :)

2 realisega on asjad keerulisemad. ühekorra pirita teel tahtin teha vasak pööret topi juurde. pöörde koha juures on suunaga viimsi poolt ülekäigu rada. mingi mammi tahtis sealt ületee minna ja esimeses reas autod jäid kenasti seisma. vaatasin et oh saan oma pöörde ka ära teha kenasti, kuid õnneks silmanurgast märkasin teises reas sõitvat autot kes tuli paraja lauluga ja oleks tolle teed ületava mammi peaaegu alla ajanud. tegi mingi jõnksu rooliga aga pidurit ei vajutanud ta küll. hea õnne korral oleks võinud selle sama mammi minu ja tema auto vahele kotletiks sõita.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2010 15:21 
Kasutaja avatar

uzzac kirjutas:

julgen vastu vaielda. liigun tihtilugu jala tööle ja pean ületama tondi tänavat. no ei ole seal inimest kes esiteks üle raudtee sõites hoo lubatud 30km/h-ni langetab ja teiseks ennem ülesõitu sebral olevat inimest niisama väga üle laseb. aga no worries, olles ise autojuht tean kusmaalt saab auto kenasti pidama ja astun tuimalt teele. elu on kindlustatud :)

Just tallinnas olen ma imestanud, et kui soovid jalakäiat üle lasta siis sind vaadatakse nagu debiilikut. Eriti tore on siis jääda seisma kui liigud teises reas, jätad masina seisma ja "annad teed" samal ajal debiilikud keeravad 1 ritta ja pürstivad mööda. Ise jään alati vöötraja juures seisma kui jalakäia seal on.
Aga ei usu mina, et sellest erilist kasu on, või noh aastate kui mitte aastakümnete teema pigem see :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2010 15:36 
Kasutaja avatar

bomsch kirjutas:
BLACK-CIVIC kirjutas:
Minul küll täitsa po...i nendest piirangutest :D Sõidan ju ikka sellisel kiirusel, nagu parasjagu heaks arvan ja võimalused on.
Niikaua kui pole surmanuhtlust-on savi. Need piirangud ju niikuinii ainult mentidele radarite tööjaoks vajalikud. Tipptunnil ei sõida ei 50 ega ka 40-ga.

+1
Ma MASU ajal pole viitsinud 70% juhtudest linnas väga alla 70 lasta. Lihtsalt politseid ei ole kunagi väljas, sest neil raha pole selleks. :D Kui peakski trahvi saama siis so what, ise olen süüdi. Viimane kord sain 2008 juulis 90 alas 123kmh eest 1200eek. Peale seda olen sama moodi edasi lasknud ja siiani pole uuesti "jopanud". Protokolli seletuseks on ka plaanis järgmisel korral panna, et nii kaua kui sellised mehed nagu Ansip ja Savisaar meil võimul on ei pea mina küll oma tegude pärast kahetsust tundma.
Seega, et asi liiga radikaalne ei tunduks siis minugipoolest pangu sinna 30, 40 või mida iganes. 16a staazi jooksul 1 väiksem kõks ja 7 eeskirjade rikkumist ja ma ei näe põhjust enda puhul midagi muuta. Sõidan nii kuidas endale turvaline tundub ning sellest piisab, et ka teistel oleks minu kõrval turvaline liigelda. Olgu nad jala, ratta või millega iganes.

http://paber.ekspress.ee/viewdoc/CF50BE ... B8002B8775

Tunnistan, et ise olen samasugune "hull" liikluses, aga kunagi võime me selle eest väga julma hinda maksta!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.03.2010 00:43 

bomsch kirjutas:
BLACK-CIVIC kirjutas:

+1
Ma MASU ajal pole viitsinud 70% juhtudest linnas väga alla 70 lasta. Lihtsalt politseid ei ole kunagi väljas, sest neil raha pole selleks. :D Kui peakski trahvi saama siis so what, ise olen süüdi. Viimane kord sain 2008 juulis 90 alas 123kmh eest 1200eek. Peale seda olen sama moodi edasi lasknud ja siiani pole uuesti "jopanud". Protokolli seletuseks on ka plaanis järgmisel korral panna, et nii kaua kui sellised mehed nagu Ansip ja Savisaar meil võimul on ei pea mina küll oma tegude pärast kahetsust tundma.
Seega, et asi liiga radikaalne ei tunduks siis minugipoolest pangu sinna 30, 40 või mida iganes. 16a staazi jooksul 1 väiksem kõks ja 7 eeskirjade rikkumist ja ma ei näe põhjust enda puhul midagi muuta. Sõidan nii kuidas endale turvaline tundub ning sellest piisab, et ka teistel oleks minu kõrval turvaline liigelda. Olgu nad jala, ratta või millega iganes.

A kuidas Sa eeldad, et keegi näiteks sulle ja teistele ohtlikuks ei muutu, kui õigustatakse oma käitumist pohhuismi või areenil olevate poliitikutega ??

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.03.2010 01:05 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
See kiirus oli oletatud ja selle juhtumi kohta meediast kuulnud ,et kui subaru sõitnuks 70kmh olnuks ta haabersti ringil ,samas kui mazda juht polnuks sõitma läinud oleks ka õnnetus võibolla ära jäänud.Selline paha õnnetus ja kahju ,et oli hukkunu ja ei poolda ka rikkujaid kuid jah mis on rikkumine ja kes ei rikuks ning kuidas keeg iliikleb on keeruline teema.Kes sõidavad elamu rajoonide vahel vaikselt vastu üksikut posti ja hukkuvad jne jne.Kiiruse alandamise kohta ei oska vist ise midag iarvata nii ja naa.
Igatahes peaks paljusi asju kontrollima ning uurima ,et pole ainult kiirus.
See mazda juht võinuks ju vabalt 70kmh liikuvale drollibussile ka ette sõita ja tagajärjed võinuks veel kurvemad olla kus ka drollis reisijad kannatda oleks saanud ühe juhi poolt kes peateele ette keerab.samas eksimusi tuleb usutavsti paljudel ette niiet.Selline paistab elu olema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.03.2010 01:08 
Kasutaja avatar

Ekspressis ka üht-teist kirjutatud selle kohta.
Samuti küsitlus selle kohta ning praeguse seisuga 83,2% vastu ja poolt 16,8%
Linnavakitsuse põhjendus:
Tsiteeri:
Viimasel viiel aastal on Eestis liiklusõnnetuste tagajärjel elu kaotanud keskmiselt 60–80 jalakäijat aastas, seega ligikaudu kolmandik kõigist liiklusõnnetuste ohvritest. Igast viiest jalakäijale otsasõidust neli juhtub asulasisesel tänaval, õuealal või parklas. Eriti terav on probleem suuremates linnades, eelkõige Tallinnas ja Tartus, kus iga miljoni läbisõidetud autokilomeetri kohta hukkub või saab vigastada 4–5 korda rohkem jalakäijaid kui mujal Eestis.

Inseneribüroo Stratum asjakohase uuringu lõppjärelduses leitakse, et alandatud piirkiiruse (40 km/h) peamine prognoositav tulem on seondatav eelkõige liiklusohutusega. Sellise piirangu tulemusel ja lähtudes teiste riikide kogemustest ning empiirilistest seaduspärasustest võib madalama piirkiiruse kehtestamise tulemusena prognoosida liiklusõnnetuste arvu ja nende raskusastme vähenemist
.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 52 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis