kaabakaz kirjutas:
Kadeduseuss küll närib juba päris sügavalt, aga mõtle nüüd natuke...
Võtame näiteks Opel Calibra. (samad vead, sama auto, erinev kuulutus)
Aus kuulutus: Autol on vaja vahetada rooliotsad, roolilatt lekib, karteritihend lekib, klapikambrikaane tihend lekib, mootor õrnalt tiksub, esiklaasis on mõra, küljeaken ei käi alla, katuseluuk ei toimi, istmes on auk, tagumises istmes on konijälg, sumps on katki, esimeses stanges väike mõra, esitules mõra, kindlustus läbi, tagatuli vett täis, aku peab ühe päeva, õlivahetus ja muud hooldused pole tehtud, ülevaatus saab järgmine kuu läbi. hind 8000.-
Natuke vähem aus kuulutus: Auto sõidab, ülevaatus olemas, mõned pisivead, sportsumps 8000.-
Ja kumba autot lähed sina vaatama? Eks ikka esimeses kuulutuses kirjeldatud masinat ... jah muidugi.
Proovi sinake nüüd sellest "kadeduse ussi" fenomenist üle saada, ei ole mul kunagi tekkinud kadedust ühegi ärimehe peale, veel vähem lahedate autoärikate, kes rappeid ostavad, paari pahtli tõmbe ja sadolini värviparandajaga need stange mõrad parandavad ja spido taas oma algsesse konditsiooni, ehk siis 160 tuhat tagasi kerivad.
Ma usun, et sellise hinnaklassi calibra räägib juba ise enda eest, kas need vead on üles loetletud või mitte, mina ei läheks kumbagi enam vaatama, küll aga ostsin sellise raha eest neid paar tk ca 6 aastat tagasi