Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:45

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 54 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kumba ametit minna õppima ?
PostitusPostitatud: 21.04.2010 17:26 

tjah endal hetkel see sama teekond läbitud kutsekas ja nüüd ülikool ei ütleks, et ma midagi kahetsen kui siis ainult seda, et kohe pärast kutsekat ei saand ülikooli :) oleks kohe kõik riigi eksamid ära teinud oleks see üks tühi aasta vahelt ära jäänud aga siiski usun, et minu elu üks parimaid otsuseid oli minna alguses kutsekase kuna gümnaasium ei oleks olnud minu jaoks :D meeletud kodutööd igapäev, ei ole minu lemmik tegevus kutsekas see vastu lebom aga eksameid raskem teha :D kuna tava ained suht lebod

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2010 17:45 

sa oled mingi veteran mees meil vist foorumis 8)
Aga laias laastus õige jutt...
Ja kes väitis et ylikool on raisatud aeg. Kui su eluunistus on eluaeg žarniire kruttida ja plikud kuuri all lasta, siis olen suga täiesti päri. Ära jumala eest hakka ylikooli peale oma aega raiskama, maha visatud aeg ja raha!
Vastasel juhul, on ylikool väga väärtuslik seda eelkõige kahel põhjusel. Esiteks autot võid sa ise õppida remontima, et keerad jupi kyljest ja vaatad mis seal sees on, aga ylikoolist saad sa teadmise, mida ise on ysna keeruline systeemselt omandada. Samuti korralik ylikooli diplom on teema tööturul. Kui sa õpid oma kodus teki all juurat, ja loodad tööd leida, sis võid päris suure barjääriga põrkuda(kui palgatööliseks tahad minna)(rääkimatta sellest hunnikust eluks vajalikke teadmisi mida sa saad)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2010 18:31 

omal samamoodi valik ees, kuhu minna. praegu gümnaasiumi lõpetamine käsil ja ei kahetse, et kutsekasse ei läinud. edasi plaanin minna tallinna tehnika kõrgkooli autotehnikat õppima, kuna suvaline õlinäpp, kes rattaid vahetab ei taha ka olla. oleks huvi ikka asjaga vähe sügavamalt tegeleda. ja nagu siin üks postitaja ütles, siis tahan vorsti leiva peale ka saada. ei taha solvata sellega ühtegi kutseka lõpetajat, kuna sealt tuleb ka neid kes on võtnud seal õppimisest viimast, ja jagavad oma eriala hästi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.04.2010 22:27 

On ka inimesi kes pärast ülikooli kutsekooli lähevad, veidike lisaharidust ja ehk rohkem praktilist töökogemust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 01:32 

Hariduse kohapealt olen palju lollusi teinud.
Aga nüüd on sihid teised,lõpetan oma kutsekooli ära,on ka kindel plaan ülikooli minna.
Ja kui tasuta kohale ei saa,õpin poolteist aastat autoelektriku erialal ja proovin uuesti ülikooli.
Ja ka mõned mu seltskonnas räägivad et ülikool pole nende jaoks ja osad et mõtetu on.
Aga no ju siis ei ole erilisi eesmärke seatud.

Viimati muutis Er!k, 22.04.2010 07:10, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 03:17 
Kasutaja avatar

Er!k kirjutas:
Hariduse kohapealt olen palju lollusi teinud.
Ja ka mõned mu seltskonnas räägivad et ülikool pole minujaoks ja osad et mõtetu on.

Nende lausete seos on lihtsalt kuldne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 08:54 

Ma kirjutasin lihtsalt oma nägemuse asjast. Sest minu tädi näiteks käis ülikoolis ja kuupalk tõusis kõigest 1000.-
Oli see seda väärt siis?
Teenid 4 aastaga raha tagasi mis panid ülikooli alla veel ja alles siis hakkad mingit kasumit teenima.
---
Ma ei taha tegelikult seda õelda, et ülikool oleks mõtetu. Tegelikult ei ole.
Ülikool annab elus eelised. Suured eelised. Aga alati ei ole neist eelistest kasu.
Ma lisasin omapoolse soovituse.. Vabandan kui kellegi jaoks negatiivne olin. Päikest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 09:03 

JUSTer001 kirjutas:
Ma kirjutasin lihtsalt oma nägemuse asjast. Sest minu tädi näiteks käis ülikoolis ja kuupalk tõusis kõigest 1000.-
Oli see seda väärt siis?
Teenid 4 aastaga raha tagasi mis panid ülikooli alla veel ja alles siis hakkad mingit kasumit teenima.
no seda palga/hariduse suhet ei saa alati nii üks ühele võtta...

Tsiteeri:
Ma ei taha tegelikult seda õelda, et ülikool oleks mõtetu. Tegelikult ei ole.
Ülikool annab elus eelised. Suured eelised. Aga alati ei ole neist eelistest kasu.
alati ei ole kasu, aga kindlasti on rohkem kasu kui kutsekaharidusest...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 09:37 
Kasutaja avatar

Tõenäoliselt saab su tädi praegu kindlama tundega hommikuti tööle ka minna kui tema ülikoolihariduseta kolleeg.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 10:17 

Ärge saage valesti aru, et keegi teeks rakenduslikku kõrgharidust(mis on põhimõtteliselt kutseharidus) maha. Probleem on pigem selles, et klassikalises "kutsekas"(negatiivses mõttes) on tase nii madalale langenud, et teatud erialade puhul mõjub sealne aeg fanaatikule, kellel on ka eelnevad teadmised olemas, ajaraiskamisena. Ehk siis loogiline oleks leida oma huvidele vastav valdkond ja seejärel uurida hoopis erinevate koolide taseme kohta. Kui õpetamise tase on madal, siis pole mõtet oma aega raisata ja tuleb otsida teisi võimalusi sellel alal haridust saada.
Juhul kui pole konkreetset soovi just liinitööliseks saada, siis tasub ka uurida erinevaid võimalusi mingi valdkonnaga seotult töötada. Ega üks suurem autokeskus ei koosne ainult nö õlinäppudest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 10:36 

FlammablE kirjutas:
Ärge saage valesti aru, et keegi teeks rakenduslikku kõrgharidust(mis on põhimõtteliselt kutseharidus) maha. Probleem on pigem selles, et klassikalises "kutsekas"(negatiivses mõttes) on tase nii madalale langenud, et teatud erialade puhul mõjub sealne aeg fanaatikule, kellel on ka eelnevad teadmised olemas, ajaraiskamisena. Ehk siis loogiline oleks leida oma huvidele vastav valdkond ja seejärel uurida hoopis erinevate koolide taseme kohta. Kui õpetamise tase on madal, siis pole mõtet oma aega raisata ja tuleb otsida teisi võimalusi sellel alal haridust saada.
Juhul kui pole konkreetset soovi just liinitööliseks saada, siis tasub ka uurida erinevaid võimalusi mingi valdkonnaga seotult töötada. Ega üks suurem autokeskus ei koosne ainult nö õlinäppudest.

Sama on ka ülikooliga :think . Päris paar sõpra on läind IT-d õppima, ja peale aastat loobund kuna nende jaoks elulebo.
Ja sekundeeriks AntiLe, et "alati ei ole ülikooliharidusest rohkem kasu kui kutseharidusest". Ega haridus ise ei loo tööd sulle. Hairdus loob kõigest eelise ja alati on inimesed, kes ei oska seda kasutada. Ülikoolist võib vabalt tulla totaalne soss-sepp ja kutsekast oma ala proff.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 11:04 

Asi on suures osas selles, mis seltskonna ja tutvused sa endale valid. Eriala õppides oled koos samast erialast huvitunud inimestega. Ülikoolis õppides tulevastest kursusekaaslasest saavad suure tõenäosusega tulevikus kõrgema ametikohaga tööinimesed. Kutsekoolis õppides on tutvust rohkem erinevate tööliste, mehaanikutega jne. Eks igaüks otsustab ise, kumb temale endale kasulikum on.

Minu eesmärk ei ole halvustada kutseharidust, olen veendunud, et Eestis võiks sellele tunduvalt suuremat rõhku panna kui praegu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 11:09 

trykmann kirjutas:
Asi on suures osas selles, mis seltskonna ja tutvused sa endale valid. Eriala õppides oled koos samast erialast huvitunud inimestega. Ülikoolis õppides tulevastest kursusekaaslasest saavad suure tõenäosusega tulevikus kõrgema ametikohaga tööinimesed. Kutsekoolis õppides on tutvust rohkem erinevate tööliste, mehaanikutega jne. Eks igaüks otsustab ise, kumb temale endale kasulikum on.
oot misasja? Et kutsekas saad paremini jala uksevahele ja rohkem tutvusi, kui kõrgkoolis?
Ja miks ülikoolis peaks just kursakaaslastest saama kõrgepalgalised töötajad, mitte sinust endast?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 11:16 

Anti-L kirjutas:
trykmann kirjutas:
oot misasja? Et kutsekas saad paremini jala uksevahele ja rohkem tutvusi, kui kõrgkoolis?
Ja miks ülikoolis peaks just kursakaaslastest saama kõrgepalgalised töötajad, mitte sinust endast?

Kas ülikooli ei tulegi erialast huvitunud inimesed? Mõlemas saab jala uksevahele, lihsalt mis ametikohtade osas. Kas sul on tutvus tööliste ja õlide seas, või meistrite ning juhtivtöötajate seas. Ma ei väidagi, et minust endast ei pruugi saada, lihtsalt tõin näite, et suur % õppinuist saavad kõrgepalgalised töötajad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 11:28 

No sinu posituses oli selgelt kirjas, et kutsekas saad paremini jala uksevahele, kui ülikoolis.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 54 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis