krss kirjutas:
arsi kirjutas:
Kui sõidad udutulega mulle pimedal ajal vastu siis pimestad mind jne bla-bla-bla
Palun ütle kasvõi üksainuski automark, mille õigesti reguleeritud udutuled on üldse võimelised pimestama vastutulijat? Samuti on udutulede valgusvihu tugevus vaid murdosa nt xenonite omast, mille vihk on ALATI kõrgemal udukate omadest. Näitad oma kaugtulesid silma peaaegu kõigile vastutulijaile?

St kui Su jutt mitte liialdamine ei ole, tasuks käia silmaarstil, sest kui mujale suunatud nõrk tuli pimestab, oled Sa liikluses ohtlik nii endale kui teistele.
Kurat küll, inimesed lugeda oskate te siin foorumis ainult seda sitta, mis omale meeldib, tarka, kasuliku infot, mis silmaringi veidi laiendaks seda lugeda ei oska. Uuri kasvõi natuke udutulede valgusvihku ja saad ise ka aru, et maanteel kiirusel 100km/h läbib auto 27,8 meetrit sekundis, korralikult reguleeritud udutuli näitab ette UMBES 15m, kas on udutuledel mõtet? Ta ei anna mitte midagi juurde peale selle, et näed kellele otsa sõidad, reageerida ei jõua.
pokemon kirjutas:
Päeval udutuled tõesti ei häiri, aga öösel, kui nad koos lähikatega põlevad häirivad. Nad ei peagi otseselt silma paistma, vastutulijat "pimestab" ta ikka tänu sellele, et valgust on rohkem silmas ja silm tõmbab pupilli kokku, mis vähendab nähtavust. Kõrvale vaatamine ei aita.
krss kirjutas:
Ei hakka kordama üle, miks ma uunikumil klapptulesid enne pimeda saabumist lahti ei tee, ei ole asi absoluutselt "pedenduses" või väljanägemises (mis avatud klappidega oleks igakell shefim)
Nagu ka arsi kirjutas, siis päevasel ajal on mul täiesti savi millega keegi vastu tuleb, jah, kui rekka prosedega tuleb, siis häirib üsna kõvasti, aga elab üle, kuid pimedas õppige oma tulesi kasutama!!!
ison.ts, kas tegu oli uuema Superbi/Octaviaga? Kui jah, siis nendel ongi udukate kõrval(sama klaasi all) päevasõidu tuled, mis ei ole tegelikult hästi nähtavad.