Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:14

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 27 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: mure võõrandamis keeluga
PostitusPostitatud: 27.12.2010 22:34 

hetkel küll tagantjärgi tarkus, kui mingi põhjusega nagu nt teema algatajal autot ümber ei regata minna kohe arki ja anda omandiõigus üle uuele omanikule, arkis muidugi rääkides a`la et ei tea lubas ümber regada, aga pole teind veel, tegelt mõlemad on teadlikud asjast et mingit regamist niipea ei toimu ja siis ei saa kohtutäitus midagi kobiseda.
loodan et polnd segane jutt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2010 22:44 
Kasutaja avatar

mina ikkagi viiks selle lepingukoopia talle, ega muid variante pole. Kohtusse ka jama minna ma pigem läheks räägiks selle täituriga. Ta peab selle vastu võtma. Kui kuupäev oli ikka kohe seal peal olemas ja kõik korralikult täidetud 2s eksemplaris siis ei tohiks vast probleemi tekkida.. saab ekspertiisi viia vms :)

Omandiõiguse üleandmisel see jama et kui ma vormistada ei taha siis ma ei saa üv teha ega kindlustust et autot transportida/kasutada vms. Samas ega see 900- ju ei tapaks aga kui autol pole kindlat otstarvet siis vast niisama seda maksta ARKile lambist ei taha ka..selle eest saab tänapäeval veel osta üht-teist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2010 23:21 

biggo kirjutas:
Täispeaga tehtud tehingud ei kehtigi seaduslikult, kui inimene kaineks saades saab aru, et asi on vale!

Ma pole küll teab mis jurist, aga mis ajast nagu joobes olek nii öelda kergendav asjaolu on?
Ostad omale näiteks telefoni putka ja kuu aja pärast tahad tehingut tühistada vabandusega "ou sorri ma olin tsükklis". Tellid mõrva, jääd vahele ja jalutad "ou ma olin täis" vabandusega kohtusaalist välja? :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2010 23:26 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
:D Osad saavad aru ,et nii ongi ja see nagu on ju loomulik.Teisele osale on see aga huumor.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2010 23:26 

biggo kirjutas:
Striitreissär kirjutas:
Võsapetsis on ennegi taolisi juhtumeid olnud.

Meenub mingi vend, kes täis peaga oli oma siksi maha müünud ja pärast lootis seda Peetri abiga tagasi saada, sest tema arvates täispeaga tehtud tehingud ei kehtinud.

Antud juhul müüja küll milleski süüdi ei ole.

Täispeaga tehtud tehingud ei kehtigi seaduslikult, kui inimene kaineks saades saab aru, et asi on vale!

Vahet pole täis või mitte allkiri on allkiri !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.01.2011 00:42 

Otsustusvõimetu on teovõimeline isik, kes ajutiselt (nt joobes), ei ole võimeline õigesti hindama, kuidas tehing mõjutab tema huve. Kui isik vaimutegevuse ajutise häire mõjul tegi endale ilmselt kahjuliku tehingu, siis eeldatakse, et ta teinud tehingu otsustusvõimetuna.
VÕI
Tsiviilseadustiku üldosa seadus
§ 92. Eksimus
(1) Eksimus on ebaõige ettekujutus tegelikest asjaoludest.
(2) Tehing on tehtud olulise eksimuse mõjul, kui eksimus tehingu tegemisel oli sellise tähtsusega, et tehingu teinud isikuga sarnane mõistlik isik ei oleks samasuguses olukorras tehingut teinud või oleks selle teinud oluliselt teistsugustel tingimustel.
EHK
Allkiri ei ole allkiri!

Kui ostja teeb joobes müüjaga tehingu, mis on "liiga hea, et tõsi olla", siis ta kasutab ilmselgelt ära joobes isikut.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.01.2011 19:36 

Kui müüte sõidukit, või ostate sõiduki, siis igasuguste edasiste probleemide vältimiseks tuleks minna ARK-sse ja lasta arvutis sõiduki registriandmetesse teha muudatus: "sõiduk on võõrandatud". Sellise asjaga ei saa enam keegi teile kraesse hakata, kui tulevad parkimise, kiiruse ületamise eest trahvid. Samuti ei saa kohtutäitur enam seda sõidukit arestida.

Aga teemaalgatajale tunnen lihtsalt kaasa, pole miskit teha, kui just täitur arusaaja ei ole...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.01.2011 20:20 
Kasutaja avatar

Kas täitur on arusaaja või mitte, see pole oluline. Kohtutäituri tegevuse aluseks on Täitemenetluse seadustik.
Antud juhtumi kontekstis on oluline sealne § 77.
Tsiteeri:
§ 77. Asja vabastamine arestist

(1) Kohtutäitur vabastab sissenõudja taotlusel ja võlgniku nõusolekul asja arestist, isegi kui muu arestitud vara ei ole küllaldane täitedokumendi täitmiseks.

(2) Kohtutäitur vabastab kolmanda isiku avalduse alusel asja arestist, kui on ilmne, et ta on arestinud kolmandale isikule kuuluva asja. Kohtutäitur teavitab sissenõudjat asja arestist vabastamisest viivitamata.

(3) Kui kolmas isik taotleb asja arestist vabastamist ja kohtutäitur sellest keeldub, selgitab ta kolmandale isikule õigust esitada vara arestist vabastamise hagi.

(4) Kohtutäitur vabastab asja arestist, kui asja ei õnnestu mõistliku aja jooksul müüa. Kohtutäitur teavitab sissenõudjat asja arestist vabastamisest viivitamata.

(5) Registreerimisele kuuluva asja arestist vabastamisel kustutab registripidaja kohtutäituri esildise alusel registrisse kantud keelumärke.

Kui leping ei ole täiturile piisav argument lõige 2 alusel arestist vabastamiseks, siis lõige 3 kohustab teda selgitama, kuidas asja aresti alt kohtu kaudu vabaks saab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.01.2011 11:29 

Kui inimene kes auto ostab, ei suuda autot oma nimele võtta, võtab ta ju 100% riski endale, et müüjal võivad aastate pärast rahaprobleemid tekkida ja ka see auto läheb "võlgade katteks"!

Või peaks müüja elulõpuni vastutavaks jääma?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.01.2011 11:33 
Kasutaja avatar

No aga ikkagi Eelmine omanik peab ju muretsema sellepärast, et auto ikka tema nimelt ära kirjutatakse mitte ei ole suurem vastutus sellele kes ostis. Müüja peab lihtsalt inimesele pealekäima hakkama. Ise oli süüdi, et müüs ostumüügilepinguga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.01.2011 12:05 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
No antud teema algataja mure on teistsugune ja ega ta õige ,ilus ja seaduslik pole nõnda kaua lepinguga ringi uitada kuigi jah öeldakse ,et võin ükskõik millise kuupäev kribada ankeeti.Samas kui probleeme uus kasutaja ei tekita masina kasutamisega vanale omanikule siis pole väga hullu kuid siiski.Kardan ,et nii öelda päti raiped ja sellised rondi ärikad ehk kes nagu suurt miskit ei raatsi ega pole võimalik ka välja käija ,et kui nad kellgi masina sodiks sõidavad enda autoga siis jätavad nad selle masia kuhugi sinna samma või toimetavad lepingus olevate kuupäevadega omamoodi.
Sest olegem ausad ,normaalsed kodanikud kes ostavavad masina nad vormistavad selle ka ümber ,juba selle pärast ,et vara väärtus ehk suurem jne.
Kui mina müün masina lepinguga siis ma arvestan ikka ,et auto ostja läheb arki esimesel võimalusel ja vormistab oma nimele ja miks ma peaksin selle pärast muret tundma.Mina müün masina ja ülejäänu on kõik teha ostja kätes,oma nimele ja kõik.Samas pole patt kontrollida kas on juba ümber vormistatud või mitte.
Ahjaa öelge palun mulle seda ,et miks hoitakse oastu müügi lepinguga masinaid väga pikalt või lihtsal omatkse ostu müügi lepinguga masinaid käes.
Kui tee hoiate tõesti kauem ja midag ijuhtub ja masin on endiselt teise nimel mida te siis mõtlete kuidas käitute ma tahaks teada.
Siia võib lihtsalt muidugi valetada,mula ajada ja nalja teha aga kardan sellisest kontingendist kes sõidavd lepingutega pikalt ,et kui mingi tõsise jama korraldavad siis jooksevad nad metsa ja jätavad käru maha.See võib kõlada stiilse ja popina kuid loodan ,et jahimehed lasevad sellised maha.
Putka ma ikka ei saa ,lugedes siin kommentaare.
Omanik on süüdi ,et müüs üldse sellisele tolgusele,omanik peab ,omanik peab peale käima ,omanik peab jne.Terve,inimlik,normaalne inimene teeks müügi protsessi selliselt ,et saab auto vastu raha ja annab kaasa müügi lepingu ja ongi kõik.Mitte ei peaks kontrollima isegi raha õigsust ja kas masin vorm kohe ümber.
Või siis autot ostes ,normaalne inimene annab raha ,saab auto ja läheb arki müügi lepinguga .See ,et masinal võib piirang peal olla,leping võltsitud jne ei tea mis probleemid seda normaalne,terve inimene mõtlema ei peaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.01.2011 12:17 

seda ka veel ,et müüjad võivad igaks juhuks lepingutesse alkirjaks panna mingi jampsi .Kui ostja ei käitu inimlikult siis lihtsalt avaldus kas politseisse ,et masin varastatud või neid mooduseid leiab veel igasuguseid ,et see kas olukord tagsi algusesse kerida ja lõpetada.
krt osta antudjuhul siis autot kui ei jõuta omanimele vormistada või ei tea mida iganes.
Krt ja milleks müüa autot mida müüa ei tohi.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 27 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis