Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:15

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 23 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: VARASTATUD AUTO! Saab 9-5 numbrimärgiga 599THS 27.12.201
PostitusPostitatud: 07.01.2011 12:32 

Okei, ma selgitan natuke seda originaalvõtme teemat siinsetele "tarkpeadele".
Selleks, et ilma orig.võtmeta 9-5-t käima saada, tuleb välja vahetada TWICE koos võtme ja süütelukuga.
Need peavad olema KINDLASTI ÜHE JA SAMA auto pealt pärit.
Peale vahetust tuleb TWICE TRIONICuga(mootoriaju) kokku "laulatada" tehasediagnostikaseadme(TECH2) abil.
Lumehanges ja 3 minutiga seda ei tee.
Immost mööda minevat seadet või programmi(et kasvõi kruvikeerajaga käima saaks panna) ei ole senimaani 9-5 puhul välja töötatud kuna näiteks Venemaal(kust on pärit rõhuv enamus autovargusteks sobivaid seadmeid-tarkvarasid) puudub nõudlus SAAB-i järele.
Loodan, et ma rohkem ei pea seda teemat selgitama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.01.2011 12:53 
Kasutaja avatar

Ma seletan siis sulle ka veelkord, et näiteks Volkswagenitel (90 keskpaik) on immoplokk kuskil armatuuri all ja sealt läheb süüteluku ümbere immo rõngas. Immo teine pool siis süütevõtme sees. Immo omakorda suhtleb mootoriajuga, mis blokeeringu teeb. Loomulikult samamoodi immoplokk ja rõngas ära vahetades tuleb see ka ajule selgeks teha. Samas kui nüüd võtta teine aju, tuua sealt seest otse välja nn data kanal (üks soon) immoplokki ja immole vajalikud toited ka kuskilt aju pinidest võtta samamoodi. Ühesõnaga paned siis mootoriaju juurde ka immoploki ja immo rõnga ning mingi võtme mis sinna kokku käib. Ehk siis täiskomplekt mis nüüd omavahel suhtleb ja toimib. Selle ajastu golf jne on aju kuskil klaasipuhastajate all ja ligipääsemiseks ja pistiku lahtitõmbamiseks piisab ühe väikse plastiku ära tõmbamisest. Parimal juhul olid tüüblid, halvimal juhul mõni kruvi ka. Jah ma ei tea kus saabil mootori aju on ja kuidas selle vahetusele ligipääs on. Samuti ei tea, kas immo blokeerib ise ka midagi või ainult aju. Volkswagenil juhib ainult aju ja niiöelda õige kooslusega piisab ainult aju koos abilistega enne kokku komplekteerimisest ja siis vahetusest. Mõnel juhul on isegi sama aastakäigu alguspooles veel ka ilma immota aju olemas. Enda autol vahetasin ainult aju (oli veel immota versioon) ja peale seda oli immoga nägemist. Ehk siis keegi ei tahagi väita, et titaanvõtmega käimakeeramisest piisab, aga nn komplekteeritud ajuga saab küll teatud masinaid käima. Kui tõesti Saabil nn immoplokk ise toimetab (ei lase näiteks starterit, kütusepumpa jne taha), siis tõesti on seis parem.
Kui tüli ei tee, siis eks pane ka kirja kuidas see Saabil on, mitte ära ainult lahmi. Iseasi kas oled üldse erinevaid variante proovinud.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.01.2011 13:23 

Dellule:
1. Ma ei ole lahminud, vaid selgitasin 9-5 käivitamise mittevõimalikkust.
2. 4aasta jooksul, mis ma neid autosid remontinud olen, oleme me igasuguseid võimalusi katsetanud.
Vägagi hästi on selgeks saanud, et ei ole mõtet targem olla kui tehase insenerid.
3. 9-5 TRIONIC ja TWICE ei ole kusagil plastiku taga 2 tüübliga.
4. Mille k..di pärast sa mingit VW (90ndate keskpaigast)näidet siia jätkuvalt topid?
Ära võrdle m..i pöidlaga :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.01.2011 14:05 
Kasutaja avatar

No ajastu on suht sama, ok 1998 vist tuli juba Golf4-l vähe teistsugune lahendus. Seal on osa immost armatuuri (kellade sees). Minu näide oli VW peal sellepärast, et nendega olen ma viimasel ajal kokku puutunud. Sai üks bensukas diisliks ehitatud sellise kere peale kus seda tehasest olnud pole. Seetõttu ka aju, immo jne asjadega süvitsi läinud. Seetõttu minu väide oligi, et sisuliselt piisab aju vahetamisest auto ära viimiseks (kui oled sinna eelnevalt sama aju immo asjad kohe külge toppinud). Peale aju vahetust ei oma teised detailid enam tähtsust. Võimalik et seletasin natuke kehvasti. Ma ei mõtlegi aju vahetust kapoti all, immot armatuuri all, immo rõngast süüteluku ümber jne. Minu mõte oligi see, et ma võtan teise auto pealt sama mootoritüübi aju, sinna juurde käivad immo ja sellega seostuva ja topin nad sisuliselt kõik sinna aju juurde kokku. Sisuliselt on võimalik nii auto ära viia. Loomulikult selle hinnaklassiga autode puhul vaevalt keegi viitsib jännata, aga ei saa lahmida, et autot ära ei vii. Eks analoogselt on nii mõnegi autoga toimetada võimalik. Ma saan aru, et avalikult pole mõtet kõike välja ka lobiseda, eks kes teab see teab. Eks signade paigaldamisel nn tavavariant on ka starteri juhtme vahele või miskit sellist, aga vajadusel lisaimmo/blokeeringu salakohad on ikka palju põnevamates kohtades ja neist tavaliselt ei räägita.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.01.2011 14:16 

Dellu loe nüüd mu selgitav postitus uuesti ja mõttega läbi.
Palun ära enam rohkem räägi mingist maagilisest "eelnevalt kokkupakitud kompotist", eks :waah

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.01.2011 14:32 
Kasutaja avatar

Las ta olla, ma ei viitsi rohkem vaielda. Loe ise ka rohkem teiste selgitavaid postitusi.
Ma ei ole üheski postis rääkinud konkreetselt Saabist, vaid üldisemalt. Mitu inimest tõid välja, et kui ühtegi autot ei ole võimalik käivitada ilma tehaseinsenere üle kavandamata, siis kuidas neid uuemaid kalleid maastureid ära viiakse. Ega sellistest asjadest väga avalikult ei räägitagi. Seetõttu ma tõingi sisse näite, kuidas väga lihtsalt näiteks on võimalik ära viia 90ndate keskpaiga VW, kui sul on sama mootoritüübi (koodi) aju ja tema lisavidinad olemas. Aju kood ei pea isegi klappima 1:1. Ehk ma olen ühte sama mootorit käivitanud 3 erineva ajuga ilma mingi probleemita. Pole kordagi olnud vaja minna midagi programmeerima jne. Lihtsalt paar vidinat õigesse kohta tõsta ja käib. Tehas ütleb sulle samamoodi, et ärandamiskindel auto.
VW on ka detailid 3 (võtmega 4) eri kohas, aga väidan et ma suudan nad kõik ajusse integreerida ja pärast nn kompottajuga auto käivitada, ilma neid ülejäänud 2-3 detaili näppimata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.01.2011 04:09 
Kasutaja avatar

ja lõpuks tuleb välja et auto tõmmati treila peale ja veeti lihtsalt minema?kuulge lahendage oma immovõitlus kuskil mujal ära,ammu on selge et varastamiskindlat autot pole olemas.mitte ükski teie postidest (ega ka minu) ei aita siin seda autot leida!äkki aitab juba

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.01.2011 05:57 
Kasutaja avatar

Mida te vaidlete? Uuemapoolsed immod suhtlevad läbi lisablokkide (a la raadio (!)- ABSi aju- ECU), nii et ühe asendamine ei anna tulemust. Vaevalt et keegi seda antud Saabi öösel näppima hakkas, pigem keerati õige võti luku sisse ja läinud ta oligi.