Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:14

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 25 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mure avariiga
PostitusPostitatud: 21.01.2011 11:39 
Kasutaja avatar

Süüdi jääd sina oma kaubikuga. Sa võid süüdistada linna aga see on juba eraldi case.
Tuleb valida teeoludele sobiv sõidukiirus. See, et teeolud on sitad tänu linna hooldamatusele ei oma tähtsust. Sa võid selle peale kaevata kohtusse ja linnalt kompensatsiooni nõida kuid need on kaks eraldi asja. Liiklusõnnetuses oled igal juhul süüdi sina.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2011 12:40 
Moderator

Linnalt saab pappi kenasti, ärge lihtsalt esimese "ei" vastuse peale meelt heitke.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2011 15:43 
Kasutaja avatar

ega see päris sinisilmne pole, nagu skyaudi just väitis, aga härrased. tänan erinevate vaateväljade poolest. kartsin et läheb läbuks ära, aga ei .. aitäh.

Sai leitud lahendus, mis tagab mulle veelgi väiksema väljamineku kui see 5K. ja jätame kohtu ja linna ära..
aga uurimise ja puurimise käigus võin öelda, et toetan antsa911 juttu. kui öeldakse kellegil ei. ärge jätke jonni. minu puhul tõesti on kahju summad liiga väiksed, et asja algatada.

tuli ka kommentaar ühel linnavalitsuses töötavalt inimeselt:
"valimised on ju. proovi seda pidi:D":D

aga see avariide ja juhtumite teema arutlus on hea. mulle meeldib.võikski jätta sellise teema, aga kuidagi ära jaotada erinevate sündmuste arutlused.
sest täna maanteel sõites tekkis uus küsimus:
ei puutu mitte kuidagi minusse, ega polnud osaline:
kui olen näiteks möödasõidul. ja mulle keerab ette kuskilt kõrvaltee pealt auto, kes liigub mulle vastu äkki. kes süüdi on?
kas tema, et keeras peateel liikuvale sõidukile ette või mina, et olin vastassuunas?
peaks ju jääma tema?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2011 16:28 

Mis maja ees sul konkreetselt see juhtus? Ise sõidan iga päev seal tänaval kaubikuga ja siiamaani olen hakkama saanud, aga eks seal ole vahel kriitilisemaks vähe ikka läinud, aga on ikka kõvasti hullemaid kohti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2011 16:44 
Kasutaja avatar

Selle peatee juttu oli ka meedias vahepeal kuidas teha kindlustuspauku, et vahet ei ole kas sa sõidad vastassuunas, süüdi jääb kindlustuse silmis see, kes tuleb kõrvalteelt. Ainult trahvi võid saada, et sõitsid vastassuunas.Kusjuures siis oli jutt kusjuures üldse ühesuunalisest teest

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2011 17:02 

Selle lume kohta oli just teema...telekas mingis saates lõik ehk? Krt ei mäleta, kuid toodi välja, et liiklusseaduse kohaselt on lumehang suht sama nagu pargitud sõiduk vms. Kui hang on tee peal ees, pead reastuma või sooritama möödasõidu vastassuuna kaudu järgides siis kõiki LS-i nõudeid. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2011 18:50 
Moderator

skyaudi kirjutas:
antsa911 kirjutas:
Linnalt saab pappi kenasti, ärge lihtsalt esimese "ei" vastuse peale meelt heitke.

Kas väidad, et kui kahe realisest teest on saanud lume tõttu ühe realine ja ma lasen täie pa5aga vastu tulevale autole sisse, siis linn plekib kenasti kõik kinni?

Siin on juba küsimus tahtluses ja selle seotuses teeoludega. Kõik teekattele seatud tingimused pluss laiused ja teekattemärgistus on kenasti vastavates seadustes olemas (Teeseadus, Liiklusseadus jne). Siinkohal lahmimise asemel tasuks ikka vaadata, mis teema algataja situatsioonis oleksid sina ise teinud. Kui tee ikka on korrastamata ja ei vasta teele seatud nõuetele, siis peab keegi vastutama. Loomulikult on Sul õigus, et kõrvale ei tohi jätta tervet mõistust aga kui tee on muutunud nii kitsaks, et seal liikuda ei saa, siis miks selle eest peaks vastutama isikud, kes teehooldeks raha annavad kuid selle eest ei vastuta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2011 19:54 
Kasutaja avatar

RoomstaRaida kirjutas:
Sai leitud lahendus, mis tagab mulle veelgi väiksema väljamineku kui see 5K. ja jätame kohtu ja linna ära..

Said mõne töökojaga kokkuleppele?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2011 20:01 
Kasutaja avatar

võib ka nii öelda jah.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.01.2011 23:03 

kaabakaz kirjutas:
Lauri_cc kirjutas:
Selle lume kohta oli just teema...telekas mingis saates lõik ehk? Krt ei mäleta, kuid toodi välja, et liiklusseaduse kohaselt on lumehang suht sama nagu pargitud sõiduk vms. Kui hang on tee peal ees, pead reastuma või sooritama möödasõidu vastassuuna kaudu järgides siis kõiki LS-i nõudeid. :)

Kui hange sisse sõidad, helistad politseisse, täidad paberid ja kindlustus taastab hange esialgse kuju.

Selline t6sine 6nda klassi 6pilase m6ttelend :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 25 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis