Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:02

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 41 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eestis load kehtetud, aga välismaal?
PostitusPostitatud: 05.02.2011 14:45 
Kasutaja avatar

andres393 kirjutas:
Kui sul on juhiluba füüsiliselt ette näidata siis on kõik korras. Seega sa tohid sõita. Eestis on jah sul keeld peale pandud IT´alaselt tänu millele jäetakse sulle juhiluba ikkagist kätte. Ei viitsi siin väga targutada, aga kui juhiluba on sul rahakoti vahel olemas siis võid välismaal sõita.

Ja kui Soome poliisile mainid , et teglt luba ei kehti siis ytleb sulle ok ja hyva matka w? Vaevalt. Asi ikka jh pigem sellest , et nad kontrollida kehtivust ei saa. Aga äkki räägid oma kogemusest lähemalt ja täpsemalt, siis jäävad kõigi oletused ära? Ja mis saab kui juhtub liiklusõnnetus ,kus lubadeta juht roolis?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 14:48 
Kasutaja avatar

Striitreissär kirjutas:
Kas siis reaalselt VÕIB, või on see umbes sama teema, et kui keegi ei näe, võid varastada?

Jah, võib! Selleks sulle juhiluba väljastatud ongi, et tõestada enda juhtimisõiguse olemasolu. See ei tähenda, et Eestis uhke E- politse ja muud jutud. Eestis nähakse arvutist täpselt ära, kas on sul juhtimisõigus või ei ole. Selleks ka taheti vahepeal vastu võtta seadus. Et juhiluba kui seda plastikkaarti ei pea kaasas tassima, sest läbi arvuti nähakse täpselt ära kelle ja millega tegu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 14:51 
Kasutaja avatar

talon kirjutas:
andres393 kirjutas:
Kui sul on juhiluba füüsiliselt ette näidata siis on kõik korras. Seega sa tohid sõita. Eestis on jah sul keeld peale pandud IT´alaselt tänu millele jäetakse sulle juhiluba ikkagist kätte. Ei viitsi siin väga targutada, aga kui juhiluba on sul rahakoti vahel olemas siis võid välismaal sõita.

Ja kui Soome poliisile mainid , et teglt luba ei kehti siis ytleb sulle ok ja hyva matka w? Vaevalt. Asi ikka jh pigem sellest , et nad kontrollida kehtivust ei saa. Aga äkki räägid oma kogemusest lähemalt ja täpsemalt, siis jäävad kõigi oletused ära? Ja mis saab kui juhtub liiklusõnnetus ,kus lubadeta juht roolis?

Soome Poliisi vaatab sinu lubade kehtivust lubade pealt! Kui kehtivusaeg on tulevikus, siis sinu juhiluba on kehtiv. Kui soomes joogisena vahele jääd. Võetakse sinu käest juhiluba käest ära.

Miks ma peaksin Soome poliisile mainima, et mul luba ei kehti? ( süümekad??? ) Sa võid ju neile öelda, et sul Eestis on juhtimisõigus peatatud. Teha nad sulle Soomes sellepärast nagu nii midagi ei saa.

Viimati muutis Andres003, 05.02.2011 14:53, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 14:52 

Seljuhul pole soomes ülde mingit probleem ju lubadega (ja mujal ka)! Ütled paar korda, et load kadusid ära, hangid ca 3 eksemplari ja kui ühed ära võetakse, sõidad teistega edasi!? Suht roolijoodikute paradiis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 14:56 
Kasutaja avatar

Kas mingit punkti ei ole seadustikus sellekohta? Hirmus palju lahkarvamusi, väiteid, oletusi hakkab tulema.

Viimati muutis Ricky, 28.01.2013 13:40, muudetud 3245 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 14:57 
Kasutaja avatar

Soomlastel on endal ka ikkagist mingi virtuaalnebaas olemas, mille vahendusel nad võivad kontrollida sinu juhtimisõigust Soomes. Kui sul Soomes juhtimisõigus kehtib siis on kõik OK!

Neid juhilubade kaotajaid olen ka ise seal kohanud. ( Reaalselt pole lube olnudki ) Paaril vist isegi on joppanud, poliisi palus järgmine kord juhiloa kaasa võtta. Aga niiviisi seal lolli mängida pole mõtet. Sest karistused on seal üsna mahlased ning igasugu valetamise jms. teo eest saad ainult ´´boonust´´ juurde.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 15:00 

Tsiteeri:
See sõltub nende maade seadustest, mis omakorda peavad olema kooskõlas Viini Teeliikluse Konventsiooni sätete ja põhimõtetega. Konventsiooni art 42 punkt 1 lubab osalisriigil võtta juhilt õiguse kasutada tema territooriumil oma riigisisest või rahvusvahelist juhiluba, kui juht rikub tema territooriumil eeskirja, mille eest siseriiklikud õigusaktid näevad ette juhtimisõiguse äravõtmise. Sellisel juhul võib juhtimisõigust äravõttev riik võtta juhiloa ära ja hoida seda enda käes kuni loa äravõtmise tähtaja lõpuni või loaomaniku lahkumiseni tema territooriumilt, sõltuvalt sellest kumb leiab aset varem.

Seega on loa äravõtmise eelduseks välismaa riigi seadus (kas konkreetse rikkumise eest saab juhtimisõigust ära võtta) ning loa äravõtmise tähtaeg on sõltuvuses isiku välisriigi territooriumil viibimise ajast või äravõtmise tähtajast (sõltuvalt, kumb varem aset leiab).

http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=18937

nii, et seal riigis kus sigatsed seal vastutad, mitte mujal.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 15:01 

Õige vastus sellele teemale oleks olnud, et kui sul load on ära võetud siis ilmselt asja eest ja polegi liiklusse asja!
Samas ei ole ka eriti streetracerlik oma tegude eest vastutust kanda!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 15:05 
Kasutaja avatar

Ricky kirjutas:
Kas mingit punkti ei ole seadustikus sellekohta? Hirmus palju lahkarvamusi, väiteid, oletusi hakkab tulema.

Hetkel saan aru sinust. Eks siia tulevad nüüd kõik oma oletusi oletama ning ajavad juhtme kokku. Mina aga rääkisin enda läbielatud teekonnast.

Ok, ma jutustan enda loo siis:

Soomes jäin 0,6 promilliga vahele. Poliisi võttis mu käest juhiloa ( kaarti ) käest ära. Tehti vajalikud paberid ja lasti minema. Juhtimisõigus peatati mul kohe kui vahele jäin. Küsisin Poliisi käest, et mis saab minu juhiloast nüüd edasi? Poliisi vastas, et saadavad Eestisse elukohajärgsesse politseiosakonda ( ehk teisi sõnu meil ARK´i ) Kuu aega hiljem läksin Pärnus ARK´i, ning küsisin et kas minu juhiluba on Soomest siia saabunud. Vaadati arvutist järgi ja oli olemas. Ark´i tädiga jutustades sai nagu mainitud, et soomes võeti minult juhtimisõigus ära. Tädike veidi muigas ( sest ilmselgelt polnud ma esimene tola kes sellise jamaga soomes hakkama sai ) ning ulatas mulle minu juhiloa, ning soovis ohutut reisi! Kuna minul oli nüüd juhiluba taas käes, siis olude sunnil pidin soomes ikkagist sõitma. Lootsin sellele, et juhiluba mul olemas ning läbi keskuse ehk ei kontrollita. ( Tegelikult ei tohtinud ma sel ajal Soomes ise sõita! )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 15:07 

Striitreissär kirjutas:
Õige vastus sellele teemale oleks olnud, et kui sul load on ära võetud siis ilmselt asja eest ja polegi liiklusse asja!
Samas ei ole ka eriti streetracerlik oma tegude eest vastutust kanda!

irw, mille jaoks peaks ma endale lisakaristusi välja mõtlema?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 15:11 
Kasutaja avatar

andres393 kirjutas:
Ricky kirjutas:

Hetkel saan aru sinust. Eks siia tulevad nüüd kõik oma oletusi oletama ning ajavad juhtme kokku. Mina aga rääkisin enda läbielatud teekonnast.

Ok, ma jutustan enda loo siis:

Soomes jäin 0,6 promilliga vahele. Poliisi võttis mu käest juhiloa ( kaarti ) käest ära. Tehti vajalikud paberid ja lasti minema. Juhtimisõigus peatati mul kohe kui vahele jäin. Küsisin Poliisi käest, et mis saab minu juhiloast nüüd edasi? Poliisi vastas, et saadavad Eestisse elukohajärgsesse politseiosakonda ( ehk teisi sõnu meil ARK´i ) Kuu aega hiljem läksin Pärnus ARK´i, ning küsisin et kas minu juhiluba on Soomest siia saabunud. Vaadati arvutist järgi ja oli olemas. Ark´i tädiga jutustades sai nagu mainitud, et soomes võeti minult juhtimisõigus ära. Tädike veidi muigas ( sest ilmselgelt polnud ma esimene tola kes sellise jamaga soomes hakkama sai ) ning ulatas mulle minu juhiloa, ning soovis ohutut reisi! Kuna minul oli nüüd juhiluba taas käes, siis olude sunnil pidin soomes ikkagist sõitma. Lootsin sellele, et juhiluba mul olemas ning läbi keskuse ehk ei kontrollita. ( Tegelikult ei tohtinud ma sel ajal Soomes ise sõita! )

Väga selge pilt.

Mis karistuseks said? kaua keeld oli ja mis summa maksma pidid? Kuna sul see juhtus? Mul tuttav jäi eile vahele, joove oli 0.57, viidi ära jaoskonda ööseks ja härra poliisile ütlesin, et ärge autot minema viige, et täna vaja tööl olla, siis hüppas poliisi ise pulti ja sõitis maja ette ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 15:30 
Kasutaja avatar

Karistus: 4 kuud juhtimisõigus peatatud Soome riigis.
Prokurör nõudis ka rahatrahvi 300 eurot.

Juhtus see Juuli kuus Soomes, Vantaal. Minul parkis Poliisi auto tee äärte ära, mind viidi jaoskonda. Kus olin ca. 4 tundi. Võeti mind arvele, võeti minult sõrmejäljed ja dna jms. Peale mida lasti vabaks. Jaoskonnas anti auto dokumendid ja võtmed tagasi, peale mida läksin auto juurde ja sõitsin ise minema. ( Polnd kedagi võtta rooli ning pidin ise Eesti tulema lähiajal )

Muidu luuletasin jaoskonnas ka seda, et juhiluba mul ainus dokument ning äkki ikka annaksid mulle selle kohe tagasi. Kuna seda nad teha ei tahtnud, küll aga olid nii vastutulelikud. Et tegid juhiloast koopa mulle, ning kirjutasid ka jutu sinna kõrvale. A´la juhiluba ära võetud xxx politseiniku poolt ning vajadusel saavad nad seda ka tõestada.

Pole selle üle absoluutselt uhke, kuid tol hommikul pidin olema kodune inimene. Kuna aga teised matsid pidid tööle minema ja neil autot polnud. Siis ärkasin ise hommikul üles ja viisin nad tööle. Tänu millele ma jääkidega vahele ka jäin. Nüüd aga vaadaku igaüks ise kuidas keegi tööle saab, ei ole vaja omale lisaprobleeme tekitada. :)

Usutavasti on su sõbral või tuttaval sama saatus mis mul. Eestis ARK´i minnes võib julgelt öelda, et poliisi võttis loa ära ja pidid Eesti saatma jne. Mitte minna jutuga, et kaotasin juhiloa Soomes ära ning vaja nüüd uut. Kuna su vana juhiluba jõuab meie ARK´i varem või hiljem, siis selle luuletamise eest võid krim. asja kaela saada. Soovitan jääda ausaks ja oma juhiloa saab tagasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 15:38 
Kasutaja avatar

andres393 kirjutas:
Karistus: 4 kuud juhtimisõigus peatatud Soome riigis.
Prokurör nõudis ka rahatrahvi 300 eurot.

Juhtus see Juuli kuus Soomes, Vantaal. Minul parkis Poliisi auto tee äärte ära, mind viidi jaoskonda. Kus olin ca. 4 tundi. Võeti mind arvele, võeti minult sõrmejäljed ja dna jms. Peale mida lasti vabaks. Jaoskonnas anti auto dokumendid ja võtmed tagasi, peale mida läksin auto juurde ja sõitsin ise minema. ( Polnd kedagi võtta rooli ning pidin ise Eesti tulema lähiajal )

Muidu luuletasin jaoskonnas ka seda, et juhiluba mul ainus dokument ning äkki ikka annaksid mulle selle kohe tagasi. Kuna seda nad teha ei tahtnud, küll aga olid nii vastutulelikud. Et tegid juhiloast koopa mulle, ning kirjutasid ka jutu sinna kõrvale. A´la juhiluba ära võetud xxx politseiniku poolt ning vajadusel saavad nad seda ka tõestada.

Pole selle üle absoluutselt uhke, kuid tol hommikul pidin olema kodune inimene. Kuna aga teised matsid pidid tööle minema ja neil autot polnud. Siis ärkasin ise hommikul üles ja viisin nad tööle. Tänu millele ma jääkidega vahele ka jäin. Nüüd aga vaadaku igaüks ise kuidas keegi tööle saab, ei ole vaja omale lisaprobleeme tekitada. :)

Usutavasti on su sõbral või tuttaval sama saatus mis mul. Eestis ARK´i minnes võib julgelt öelda, et poliisi võttis loa ära ja pidid Eesti saatma jne. Mitte minna jutuga, et kaotasin juhiloa Soomes ära ning vaja nüüd uut. Kuna su vana juhiluba jõuab meie ARK´i varem või hiljem, siis selle luuletamise eest võid krim. asja kaela saada. Soovitan jääda ausaks ja oma juhiloa saab tagasi.

Sama laks jup, tänud vastuse eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 15:53 
Kasutaja avatar

Siinkohal oleks paslik rääkida Rootsi politseist, kellega mul kokkupuude oli 25. detsembri paiku, kui sattusin "kõik puhuvad" reidile, puhusin ära, öeldi, et kõik korras aga parkige tee äärde, väike lisakontroll. Küsiti siis lube, vaadati anti tagasi, sooviti ilusti ilusaid pühasid. Püant on muidugi selles, et load on kehtivuse kaotanud 17. september. Ju siis on on tähtsam millegi ettenäitamine kui see, kaua nad kehtivad või siis ei pandud tähele...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2011 17:39 
Kasutaja avatar

Rekkameestest tean juhtu, kus Eestis võeti load ära 3 kuuks, seejärel tüüp putkas kiirelt Lääne-Euroopasse sisetööle 3 kuuks (plastikud jäid kätte). Sisetöö täh. siis seda, et vahepeal koju ei tule/ei saa. Seal ei olnud mingit probleemi. Koju jõudes oli juhtimisõigus taastunud ja zero problemo...

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 41 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis