Karistus: 4 kuud juhtimisõigus peatatud Soome riigis.
Prokurör nõudis ka rahatrahvi 300 eurot.
Juhtus see Juuli kuus Soomes, Vantaal. Minul parkis Poliisi auto tee äärte ära, mind viidi jaoskonda. Kus olin ca. 4 tundi. Võeti mind arvele, võeti minult sõrmejäljed ja dna jms. Peale mida lasti vabaks. Jaoskonnas anti auto dokumendid ja võtmed tagasi, peale mida läksin auto juurde ja sõitsin ise minema. ( Polnd kedagi võtta rooli ning pidin ise Eesti tulema lähiajal )
Muidu luuletasin jaoskonnas ka seda, et juhiluba mul ainus dokument ning äkki ikka annaksid mulle selle kohe tagasi. Kuna seda nad teha ei tahtnud, küll aga olid nii vastutulelikud. Et tegid juhiloast koopa mulle, ning kirjutasid ka jutu sinna kõrvale. A´la juhiluba ära võetud xxx politseiniku poolt ning vajadusel saavad nad seda ka tõestada.
Pole selle üle absoluutselt uhke, kuid tol hommikul pidin olema kodune inimene. Kuna aga teised matsid pidid tööle minema ja neil autot polnud. Siis ärkasin ise hommikul üles ja viisin nad tööle. Tänu millele ma jääkidega vahele ka jäin. Nüüd aga vaadaku igaüks ise kuidas keegi tööle saab, ei ole vaja omale lisaprobleeme tekitada.
Usutavasti on su sõbral või tuttaval sama saatus mis mul. Eestis ARK´i minnes võib julgelt öelda, et poliisi võttis loa ära ja pidid Eesti saatma jne. Mitte minna jutuga, et kaotasin juhiloa Soomes ära ning vaja nüüd uut. Kuna su vana juhiluba jõuab meie ARK´i varem või hiljem, siis selle luuletamise eest võid krim. asja kaela saada. Soovitan jääda ausaks ja oma juhiloa saab tagasi.