Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 16:23

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 23 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kütusekulu osakaal auto pidamiskuludest
PostitusPostitatud: 26.06.2011 13:19 

Kas auto24 foorum on kinni pandud või milles se asi on et kasutaja kärss on siia üle kolinud?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.06.2011 14:51 

Milles küsimus, minu meelest üks sisukaima jutuga kasutajaid?

Teemasse nii palju, et enda auto remondi peale on pandud kindlalt rohkem kui kütuse alla, aga nüüd hakkab seis vaikselt stabiliseeruma. Kui sõidaks veel paar aastat, peaks saama juba ka "pommi- ja lollikindla Vectra" hüvesid nautida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2011 10:16 

Taneli teksti jätkuks lisaks veel,et kui ei maksa eriti kütuse ja remondi eest siis reeglina maksad pangale ikka :D Lõpptulemus on ikka sama,lihtsalt raha saajad on erinevad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2011 12:13 
Kasutaja avatar

See erinevus on kaa ikka et kui makstud pole, siis sissetulekute langedes oled ka autost ilma. Teisel juhul raha puudusel ka rikke korral seisab auto maja ees edasi. Eelmisel juhul kui ei vea, ei ole autot aga "õnneks" on laen.
Ise mõtlen et peaks mingi huippu korraliku vanakooli diisli ligi rebima, millel ka kere ei lagune.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2011 13:48 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Kamaz ?

Ja-jah, mõtlesin ikka Audide, Volvode ja Mersude vähesõitnuid haruldusi. Mulle on mulje jäänud et diisel laguneb igasugu acid'i vendadel.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2011 14:24 

Tanel kirjutas:
Üldiselt on nii, et mida suurema küttekuluga masin (võtame näietks 90ndate autod), seda prostam ta üldiselt on - kui mitte hakata siin nüüd väga suurte kaaluvahedega autosid võrdlema. Aga nad just ongi sellepärast prostad, et tal pole seal mingit peenet teadust. Väiksema küttekuludega masinatel on juba mingid peenemad süsteemid peal. On kindlasti äärmusi. on autod mis võtavad palju kütust ja lagunevad palju. On autosid mis võtavad vähem kütust ja ei lagune aga mina olen aru saanud, et kehtib energia jäävus seadus. Energia ei teki ega kao, vaid kandub ühelt kehalt teisele ehk keskmiselt on ikkagi nii, et kes võidab remondis, paneb sama raha kütte alla, kes võidab küttega paneb selle remondi alla.

Siia alla klassifitiseeruvad vist ainult usa raud, mis on reeglina nii loll, et ei oska katki minna. Igast europillid, mis kytti õgivad, reeglina on ikka väga peened masinad (bemmid, audid, rääkimata muust saastast, mis on turbsiga ülesse pushitud. mingi 2.5 bens ei ole ju suur mootor)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2011 14:33 

Karr000 kirjutas:
Mul ostis aasta alguses isa uue auto. Mark, värv, varustus jms oli otsustatud, kuid kahtlus oli 2.0 bensiini ja 2.0 diisli vahel. Esimene loomulikult vanas rahas ca. 30k odavam.
Arvutades aga saime, et kui isa sõidab ~35000km aastas ja hoiab autot 5 aastat, siis diisel on juba kolmandaks aastaks enda kallima hinna tagasi teeninud ning hakkab kasumit tootma.

See võib kõne alla tulla ainult garantiiga tutika diisli puhul. Muul juhul sellise läbi sõidu juures 95% diislitest sulle kasumit ei tooda...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.07.2011 14:38 
Kasutaja avatar

Mul on praegu 1,9TDI Golf, kütet võtab vast alla 6, ilgelt öko onju. Käin töö ja hobide tõttu tihti metsateedel ja olen lõhkunud 4a jooksul miski 4-5 karterit näiteks. Järgmine auto on mul kindlasti maastur, pole veel otsustanud, kas "linnamaastur" või "pärismaastur". Võimalik, et hoopis kastikas, selle saab veel firma nimele ka kirjutada.
Minu mõte oleks siis selline, et kütusekulu on suht teisejärguline näitaja auto valikul, kõige tähtsam on see, et milleks sul seda autot vaja on ja kuidas ja kus sa seda kasutada plaanid.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 23 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis