Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 16:30

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 51 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tallinn-Dresden autoga, mõned küsimused.
PostitusPostitatud: 13.10.2011 14:10 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
ISIC kaart võib näkku panna mõnes kohas. Minul saksas paaris kohas kaarti ei tunnistanud. Üldiselt sai hakkama.
Kahekesi sõidab vabalt ära ilma ööbimiseta.
Kõige soodsam on muidugi ise toit kaasa võtta, samas on tüütu mingite kohupiimaleibadega autos mässata.
Ahjaa, varssavit soovitaks läbida öösel!

Ja GPS pange algul sisse suwalki, sealt edasi varssav ja siis dresden. Korraga pole mõtet pikka marsruuti ette panna, võib puusse panna.

Tänud konkreetse marsruudi eest Anti. Kas sellel teel miskeid teemakse ka on(ei taipa, kuidas google mapidest vaadata saab)?
Varssavisse öösel jõudmisega võib muidugi raskusi tekkida. Esmaspäeval saan Tallinnast minema paugutada alles peale kella 2-te, siis vaja minna Haapsalusse sealt saab juba edasi minna. Varssavini on suht 1000km sõita, heal juhul koos igast lätide ja leedudega kulub selleks 13-14 tundi, vb ka rohkem. Heal juhul saab sellisel juhul kuskil 5-6 ajal hommikul sinna. Aga ei noh, pole hullu, ma olen peterburis tipptunni ajal liigelnud :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2011 14:24 
Moderator
Kasutaja avatar

poolani saab kiiresti, 13-14 tundi on ulme. alla 10 tunni peaks ilusti minema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2011 14:26 
Kasutaja avatar

Poolasse sõidab jah 8-9 tundi. Poola ise läheb 10 tundi. No seda juhul kui ikka maanteel gaasiga ei koonerda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2011 17:13 
Kasutaja avatar

saarlane kirjutas:
Terve Poola vötke öösel läbi, siis miilitsaid ka vähem, kes pere toita tahavad.
Söbral ikka pole viisat ju. Mis arki volitus?

see kalinindgradi asi oli nali :D
Auto omanik teeb trükitud volituse mulle ja sõbrale, selle volitusega lähme ark-i, kus tehakse asi ametlikuks mingi asjapulga pitseri ja allkirjaga(nii sain arki tädi jutust aru).

edit: Kas keegi b-kat lubadega isik ei taha teiseks piloodiks tulla? Saab tasuta Dresdenisse, sealt edasi peab ise vaatama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2011 19:05 
Kasutaja avatar

Mina olen Dresdenist tulles Frankfurt/O asemel kasutanud Gubeni piiripunkti, tee sinna/sealt palju rahulikum liikluse osas. Aga kuna sa paistad suht roheline selles vallas siis ei soovita seda teed, kuna ka värskemate kaartidega GPS võib sel marsuudil näkku panna ning nii võid kuskil Poola laante vahel hätta jääda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2011 19:24 
Kasutaja avatar

Kõigile suured tänud. Auto omanik läheb x nädalaks saksast ära. Operatsioon Õ nihkub tulevikku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2011 12:31 
Kasutaja avatar

Oleneb mis aega su operatsioon Ö nihkub. Mul üks sõber otsib ka autot, aga mina ei saa enne 26-27 okt minna. Sellisel juhul oleks täitsa kaks B kat autojuhti pakkuda, tuleks talle appi vormistama ja välja valima kui näiteks sinuga saaks mõne konkreetse autoni (kui jääb tee peale). Samas võib aidata teil ka otsida, saame ka teekondi äkki ühendada. Võimalik et selleks ajaks juba midagi konkreetsemat välja vaadatud. Samas pean tunnistama, et ma pole kordagi seda pidi sõitnud, teistpidi vist 10+ kindlasti :). Ma ei tea, minu navi pole küll kunagi kogu marsuudiga hätta jäänud, seda tasub kontrollida jah, et läbi Kaliningradi ei pakuks ja vajadusel saab vähemalt TomTomil panna, et väldi seda teed. Kiirtee kaudu tasub küll tulla, seal sai vist uue info kohaselt 140 lasta, ma kujutan ette, et tavateel saab heal juhul 70 keskmiseks, kuna neid lollakaid külasid on nii palju. Paljud lasevad muidugi sealt ka hea tempoga läbi, aga milleks trahviga riskida. Kiirtee kulud 2 nädalat tagasi olid 13+13+13+19.60 (viimane siis see uus lõik ja nüüd putkad toimivad). Esimeses saab kaardi ja teises maksad läbisõidu pealt. Paistis et kõikidel mahasõitudel makseterminal ees.
Pangakaartidest, oleneb millistest jutt on. Krediitkaardiga ei tohiks küll Poolas probleeme olla, vähemalt mitte suuremates Shell, Stat, Orlen jne. Kiirteemaksu saab ka krediitkaardiga maksta. Mina pole küll viimasel ajal kaasa vedanud zlotte. Eurosid saab seal ju ka suht igalpool vajadusel zlottideks teha, nn Kantorasid (valuutavahetusi) ikka suht palju. See muidugi jälle Saksapoolt tulles vaadatuna, teisel pool äkki nii palju polnud. Enne Poola piiri saab paagi veel Leedu kütust ju täis lasta. Samas jah 525 vaevalt ühe korraga ära sõidab poolat. ma ju viimasel ajal ainult disladega tulnud ja neil lased paagi Saksa-Poola piiril täis ja järgmine peatus on Leedus tankimiseks.
Saksas on jah kaardiga juba keerulisem, Kaufland, Aldi jne hea hinna poed ei tunnista küll meie krediitkarte. Neil jah mingi oma EC (Electronic Cash). Samas saksas ju vahet pole, neil Euro nagu meil ja saab ju kaasa haarata.
Samuti ARK ja kindlustuse/numbrite putkades pole mina küll makseterminali kunagi näinud.
Kusjuures tegelikult ei ole kõik ARK-d minu arust kinni. Ma ise leidsin Kölnist vise isegi ühe, mis laupäeval lahti. Aga see oli eelmine kevad otsides. Pead linnanimede järgi skännima, otse pole kirjas, mis ja kus. Iseasi on, et kes hakkab sõitma mitusada kilomeetrit selleks.
Muidugi tasub ka riigipühasid uurida. Me olime seal nii, et reedel suurt midagi ei leidnud, mõtlesime et vaatame laupäeval paar üle ja kui hea, siis võtame esmaspäeval ära. Ülla - ülla kui raadios jahuti midagi pikast nädalavahetusest. Vaatasin et see pole õige asi ja helistasin tuttavale, see kinnitas jah, et esmaspäev riigipüha. Siis tulime ikka tulema, sest üks laupäeval vaadatu polnud ka see mida oleks tahtud. Samuti võivad olla pühad piirkonniti.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2011 13:05 
Kasutaja avatar

Nii, operatsioon Õ nihkus esialgsete andmete järgi hoopis järgmise nädala lõppu. Arvatavasti teist pilooti ei leia, peab üksi minema. Kus oleks hea puhata(mingi konkreetne motell/hotell vms/linn)? Kui mingi 2-3 ajal päeval startida, siis peaks poola jääma suht öisele ajale, mis oleks hea nagu aru saan. Olen üks suur kõrvaga silm ja kuulan, mida vanemad tegijad soovitavad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2011 13:46 
Kasutaja avatar

võta booking.com lahti ja bronni midagi ära. Seal normaalse hinnaga kodumajutus (nn rendikortereid) ka pakkuda või siis ka hotelle vaadata. Samuti www.hrs.com

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2011 14:31 
Kasutaja avatar

Kas sedasi ehku peale pole mõtet loota, et sõidan kuni jaksan ja siis keeran magama?
Teglikult piisaks mulle ka paaritunnisest pausist, kas kuskil Poolas oleks mõeldav selline asi, et keeran tanklasse ja põõnan väheke?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2011 14:48 
Kasutaja avatar

Jah ikka saab, selliseid päris palju kus rekkad seisavad. Kuna meil viimati oli Poola alguses natuke planeerimatta seiklusi, siis ei jõudnud ka Varsavisse ja jäime enne kiirteed paariks tunniks magama. Mingi 2 paiku jõudsime ja 7 paiku hakkasime edasi sõitma. Peale seda oli juba jälle hea ja panime sõber Pärnuni ja mina Tallinnani. Tallinnas olime kopikas peale 0:00. Kusjuures Märjamaa-Tallinn oli ikka paras piin juba.
Politsei kohalt, ei tea, me tulime Pühapäeval edasi sama 7:00 ja edasi. Ei näinud küll ühtegi. Võimalik et päev selline. Muidu neid ikka on olnud jah. Arvestada tasub sellega, et neil terve posu uusi halle Opel Insigniaid (eravärvides). Vanasti üks lemmik koht oli neil Saksamaa poolt tulles kiirtee lõpp. seal 50 ala. Samuti on mõõdetud nii, et filmivad või siis möödavad ja ütlevad edasi teisel pool teed bussikas. Ma tiksusin mingi kaubiku taga 130 (90 alas). Vaatasin et näe väljas küll, aga kaubikule ei reageeri. Ei hakanud ka pidurdama :D. Umbes 1 km edasi väikses külas võeti kaubik eest maha. Kuna ma arvasin et klotsid on läbi, siis pidurdasin asulasse sisse sõites käiguga ja jõudsin kaubikule suht lähedale. Kaubik võeti eest maha, ma hakkasin mõõda sõitma. Kui olin juba politseinikuga kohakuti siis nagu tundus, et tahtis hakata veel sauga ette hüppama. Mina ennast temast häirida ei lasknud. Kuna neil oli seal oma bussis juba kliente ka, siis vähemalt järgi keegi ei tulnud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2011 15:37 
Site Admin
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
no tegelikult kui kange poiss oled, korralikult sööd-jood, teed peatusi ja tuulutad end, varud muusikat, sõidad selle dresdeni otsa ka üksinda ühe jutiga ära. Kui oled kange poiss.... :D

Raske on, aga tehtav :) Olen tulnud ühe jutiga Berliinist, 23h, vaid ühe 10-minutilise peatusega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2011 16:10 
Kasutaja avatar

wax kirjutas:
AntiL kirjutas:
no tegelikult kui kange poiss oled, korralikult sööd-jood, teed peatusi ja tuulutad end, varud muusikat, sõidad selle dresdeni otsa ka üksinda ühe jutiga ära. Kui oled kange poiss.... :D

Raske on, aga tehtav :) Olen tulnud ühe jutiga Berliinist, 23h, vaid ühe 10-minutilise peatusega.

Mitu RedBull'i läks? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2011 16:21 
Site Admin
Kasutaja avatar

VW kirjutas:
Mitu RedBull'i läks? :D

Mitte ühtki :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2011 16:32 
Kasutaja avatar

wax oli speedi all :D

Aga selline küsimus: mingid piiripunktid ju ikka riikide vahel on?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 51 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis