Oleneb mis aega su operatsioon Ö nihkub. Mul üks sõber otsib ka autot, aga mina ei saa enne 26-27 okt minna. Sellisel juhul oleks täitsa kaks B kat autojuhti pakkuda, tuleks talle appi vormistama ja välja valima kui näiteks sinuga saaks mõne konkreetse autoni (kui jääb tee peale). Samas võib aidata teil ka otsida, saame ka teekondi äkki ühendada. Võimalik et selleks ajaks juba midagi konkreetsemat välja vaadatud. Samas pean tunnistama, et ma pole kordagi seda pidi sõitnud, teistpidi vist 10+ kindlasti

. Ma ei tea, minu navi pole küll kunagi kogu marsuudiga hätta jäänud, seda tasub kontrollida jah, et läbi Kaliningradi ei pakuks ja vajadusel saab vähemalt TomTomil panna, et väldi seda teed. Kiirtee kaudu tasub küll tulla, seal sai vist uue info kohaselt 140 lasta, ma kujutan ette, et tavateel saab heal juhul 70 keskmiseks, kuna neid lollakaid külasid on nii palju. Paljud lasevad muidugi sealt ka hea tempoga läbi, aga milleks trahviga riskida. Kiirtee kulud 2 nädalat tagasi olid 13+13+13+19.60 (viimane siis see uus lõik ja nüüd putkad toimivad). Esimeses saab kaardi ja teises maksad läbisõidu pealt. Paistis et kõikidel mahasõitudel makseterminal ees.
Pangakaartidest, oleneb millistest jutt on. Krediitkaardiga ei tohiks küll Poolas probleeme olla, vähemalt mitte suuremates Shell, Stat, Orlen jne. Kiirteemaksu saab ka krediitkaardiga maksta. Mina pole küll viimasel ajal kaasa vedanud zlotte. Eurosid saab seal ju ka suht igalpool vajadusel zlottideks teha, nn Kantorasid (valuutavahetusi) ikka suht palju. See muidugi jälle Saksapoolt tulles vaadatuna, teisel pool äkki nii palju polnud. Enne Poola piiri saab paagi veel Leedu kütust ju täis lasta. Samas jah 525 vaevalt ühe korraga ära sõidab poolat. ma ju viimasel ajal ainult disladega tulnud ja neil lased paagi Saksa-Poola piiril täis ja järgmine peatus on Leedus tankimiseks.
Saksas on jah kaardiga juba keerulisem, Kaufland, Aldi jne hea hinna poed ei tunnista küll meie krediitkarte. Neil jah mingi oma EC (Electronic Cash). Samas saksas ju vahet pole, neil Euro nagu meil ja saab ju kaasa haarata.
Samuti ARK ja kindlustuse/numbrite putkades pole mina küll makseterminali kunagi näinud.
Kusjuures tegelikult ei ole kõik ARK-d minu arust kinni. Ma ise leidsin Kölnist vise isegi ühe, mis laupäeval lahti. Aga see oli eelmine kevad otsides. Pead linnanimede järgi skännima, otse pole kirjas, mis ja kus. Iseasi on, et kes hakkab sõitma mitusada kilomeetrit selleks.
Muidugi tasub ka riigipühasid uurida. Me olime seal nii, et reedel suurt midagi ei leidnud, mõtlesime et vaatame laupäeval paar üle ja kui hea, siis võtame esmaspäeval ära. Ülla - ülla kui raadios jahuti midagi pikast nädalavahetusest. Vaatasin et see pole õige asi ja helistasin tuttavale, see kinnitas jah, et esmaspäev riigipüha. Siis tulime ikka tulema, sest üks laupäeval vaadatu polnud ka see mida oleks tahtud. Samuti võivad olla pühad piirkonniti.