Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 35 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Autokool C-kategooria tegemiseks
PostitusPostitatud: 03.02.2010 21:52 
Kasutaja avatar

Mina soovitaks TAK-i ise,tegin seal nii C kui ka CE load.Sõiduõpetajad on väga head,pole ühtegi halba sõna öelda.Teooria on ka päris ok aga muu asja ajamine jättis natukse soovida seal(Ehk sellega kes annab teooriat ja paneb ka sõidu aegu pead päris palju ise ütlema et tahan jm) noh teate küll ju neid riigi(linna) asutusi.Kokkuvõttes läheks sinna tagasi küll kui oleks vaja veel mõni kategooria teha

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.02.2010 23:19 
Kasutaja avatar

Iff kirjutas:
Veidi teemaväline aga Autokoolide teemas küsisin Tallinna ja Pärnu autokoolide kohta kus C kati teha ning soovitati Pärnu Aidest ja võin nüüdseks öelda, et Aidese Toivo on muhe vend 8)

Toits ja Pets(?) olid mõlemad päris muhedad vennad ka 2a tagasi - Pets(?) siis võttis eksami vastu.. Igaljuhul soovitan Pärnu Aidet, kellel on võimalus Pärnus käia...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2010 00:44 

Pets jah :D väga 5+ tüüp.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2010 02:45 
Kasutaja avatar

Palju ARK kulud keskeltläbi umbes maksma lähevad?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2010 11:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Aide omad jah Ametis teevad siin. Pets ja Toits muhedad jah. Petsil küll imelikud naljad, a ju harjub ära. Toitsiga sai burksis käidud öppesöidu ajal jne :D

Asi muidu nii, et reede-laup teooria, siis lap-pühap teooriat ja siis veel üks laup-pühap ja pühap ka kooli teooria eksam. Söidud lähevalt ka kiirelt, teevad kahe tunni kaupa.

Ootama peab ainult ARKi söidueksamit vöibolla, kuna veokas vahest Pärnu läheb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2010 21:16 
Kasutaja avatar

ise tegin ka hajas, probleeme polnud. kui sa mingi tüdruk oled või veendunud, et sina oledki maailma parim autojuht, siis ei soovita jah sinna minna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.02.2010 22:27 

whatever kirjutas:
ise tegin ka hajas, probleeme polnud. kui sa mingi tüdruk oled või veendunud, et sina oledki maailma parim autojuht, siis ei soovita jah sinna minna.

Ei leia seost.
Aga ma lähen siiski asja õppima ja paratamatult ehk tekivad vead sisse. Ja kui sõiduõpetaja ei suuda neist rahulikult inimese kombel rääkida, vaid kipub lärmama, siis ärgu oodaku ka minu poolt mingit viisakust. Ja kuna ma selliste inimestega ennast tagasi ei hoia, püüan neid juba eos vältida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2010 00:22 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Ma tegin hajas, sõimata saad asja eest, mitte niisama. Ise sain väga hästi sõiduõpetajaga läbi, ARK eksamil oli ka kõigil abiks.
Teooria on muidugi teine teema. Seletab ja ajab seal mingit mõttetut pläma. Mina seal teoorias näiteks targemaks ei saanud.
A´la Näitab mingit videot ja siis annab "koduseks tööks" ketta täitmine ja kõik sellega seonduv ära õppida. Võiks ju tunnis ära seletada ja oleks rahu majas. Terve selle aja jooksul ei näinud ma koolis ketast mitte kordagi. Kaarti pole vist üldse mõtet mainida.

Samamoodi oleks osadelel vaja rohkem teadmise, millega nad sõitma lähevad. Mis töötab õhuga, kuidas käigud on, kuidas koormat kinnitada ja blabla

Mul oli põhimõtteliselt kõik vastupidi, sõimata sai selle eest, et kõigepealt ta ütles järgmisel ristmikul vasakule, kui olin vasakule ära keeranud siis sain sõimata, et miks ma vasakule keerasin, sest ta oli täiesti kindel, et ütles mulle keera paremale... Natuke raske oli jääda rahulikuks. OK, üldiselt sain ma kõik asjad tehtud, aga kindlat närvi oli vaja. See oli jahh boonus, et aitas ARKi eksamiga.

Teooria koha pealt, meil oli täidetud kettaid terve hunnik samuti toodi ka kohale kaart koos lugejaga. See jutt kippus seal teoorias jahh ära vajuma ja vahepeal kulus ca 30min mõne pisiasja selgeks tegemiseks. Tehnilist infot oli tõesti vähe aga kes tahab paremini pilti endale selgeks saada soovitan läbi lugeda raamatu "Veoauto õppematerjal"

Muidu käisin seal 2009 suvi ja sõiduõpetajaks oli Arvi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2010 00:27 

kaabakaz kirjutas:
Kui oled peaaegu posti maha sõitnud või kellegi lapikuks ajanud, siis jääb peale karjumist palju paremini meelde :D

No olles 8 aastat B-kati omanud, siis ma arvan, et need ei ole need vead mida ma kardan. Pigem midagi spetsiifilist, mida sõiduautol ei ole ja millest õpetaja aru ei saa, et ma sõidan sellise asjaga esimest korda. Samas, kas on midagi sellist veokil (suuremad kurvi raadiused ei loe). Ütlen ausalt, et kokkupuude enne puudub.

Edit: nende ketaste ja kaartidega pole muret, kuna mõned kolleegid juba vanemad rekkapeerud ja aitavad kui vaja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2010 00:31 
Kasutaja avatar

ise hajas d kati teinud ja hetkel teen ce .. teooria osa on jamh tukk tuli kiirelt peale. sõidu osa on hea !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2010 13:21 
Eliit

kaabakaz kirjutas:
Harry_R kirjutas:
kaabakaz kirjutas:
Kui oled peaaegu posti maha sõitnud või kellegi lapikuks ajanud, siis jääb peale karjumist palju paremini meelde :D

No olles 8 aastat B-kati omanud, siis ma arvan, et need ei ole need vead mida ma kardan. Pigem midagi spetsiifilist, mida sõiduautol ei ole ja millest õpetaja aru ei saa, et ma sõidan sellise asjaga esimest korda. Samas, kas on midagi sellist veokil (suuremad kurvi raadiused ei loe). Ütlen ausalt, et kokkupuude enne puudub.

Edit: nende ketaste ja kaartidega pole muret, kuna mõned kolleegid juba vanemad rekkapeerud ja aitavad kui vaja.

Mul ka ketaste/kaartidega muret polnud, sest olen 10a peale vastavas kohas tööl käinud. Kuid mille eest ma selle raha koolile maksan? Samahästi võin teooriast üldse loobuda ja ainult pool summast maksta.
Esimene sõit on platsil, siis näed milles vahe on.

Vahe on selles, et veoautoga on platsi palju lihtsam teha :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2010 14:08 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:

Nii ta on jah!

Endal oli kah natukene närvilisem sõiduõpetaja, aga asja eest oli kah sest ma sain alles D kat´i tehes teada, et kui ristmikul pööret tehes pean andma teed jalakäijale :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.02.2010 16:24 
Kasutaja avatar

Ise käin hetkel C-katti tegemas Kadaka teel TAK-i majas.
Sõiduõpetajad on väga normaalsed.
Kursus oli vist kõik kokku 7800.-

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.02.2011 23:14 
Kasutaja avatar

äkki oskab keegi soovitada tartus mõnda head kooli kus c ja ce kati teha saaks. ja tekkis veel selline küssa, et kas selline masin läheb c kati või ce kati alla http://www.auto24.ee/used/786532

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.02.2011 23:37 
Kasutaja avatar

CE

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 35 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis