Tööauto Nissan Qashqai (krt ma ei õpi seda kirjapilti vist iialgi selgeks)
Enivei agusti alguses anti tuttnoi asi kätte. 2.0 disla ja automaatkastiga. Praegu vaatan on ees 52406km. Ma ei saa aru, miks ükski täie mõistuse juures olev inimene peaks endale sellise asja ostma. Hooldusintervall on 30 000km, kuid enne esimest hooldust vahetati juba 1 esimene poolteljeots ja kardaan. Samuti hakkas vahetult enne esimest hooldust kompuuter karjuma, et õlinälg on mootoris. Käigukast hakkas trikke tegema peale paari tuhandet km't. Kuskil 500km läbisõidu peal viskas turbolõdviku sisselaske küljest minema

Okei see sai lihtsalt tagasi pandud aga ikkagi... Samal hetkel märkasin, et kogu sisselase on sama õline nagu mu kunagisel 86'da aasta Golf 2 dislal. Mitte tahmane, vaid konkreetselt õline. Kusagilt sisselaske vahelt tilkus seda õli geneka peale ka ja seetõttu on mul seda genekat juba 2 korda vahetatud. Korralikult ei lae siiamaani. Tagumine summuti kaitseplekk tuleb pidevalt lahti (2 korda on ka uus osa külge pandud). Ja ta tuleb ära nii toredalt, et jääb kuhugile kardaani vahale kinni, niisama sikutades ära ka ei tule saadanas. Ja siis ta teeb seal toredat häält. Praegu on üks esimene pidurisupport kinni ja see on ühe poole klotsid totaalselt ära kulutanud. Ehk kannatab järgmise hoolduseni ära... Varuosade hindade kohta ei oska midagi öelda kahjuks. Eeldan, et enamus asju on garantii alla läinud.
Ja nüüd kui keegi arvab, mulle on sattunud mingi kehva eksemplar siis jätkake lugemist

Enne seda isendit oli mul tööautoks feissliftieelne Qshashahaskai. Samamoodi 2.0 disla ja automaat. Täpset aega ei mäleta, kuna ma ta kätte sain aga kuskil 2009 algus see oli. 2011 juuli lõpuks oli ette kogunenud 180 991km. Selleks ajaks olid ära lagunenud/välja vahetatud:kägukast lollitas nagu ikka (tundub mingi tüüpviga olevat), kardaan, mõlemad esimesed pidurisupportid, summuti kaitseplekk korduvalt. Tipphetk oli muidugi see kui 161 668km pealt jooksis mootor kokku. Kiirtee peal ühtlase kiirusega püsikaga lastes. Viskas õlitule põlema ja kohe oli kolin ka. Siiamaani kahjuks täpselt ei tea mis seal saba andis. Mootor vahetati poolenisti garantiikorras vist ära, kuigi ametlikult lõppes garantii 100 000km peal.
Enne seda tarvitasin Citroen Xsara Picassot (2.0 bens automaat). See auto oli küll igast otsast haige ja vigane, kuid samas teepeale vist ei jätnud kordagi.
Isiklike autode läbisõite pole enam ammu jälginud.
Läks natuke teemast mööda aga ehk andestate pühade puhul.