Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:18

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 147 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Top Gear Estonia
PostitusPostitatud: 31.01.2012 11:46 
Kasutaja avatar

Tundub et siinkirjutajatest ei ole keegi Top Geari ajakirja lugenudki, Clarksoni poolt on seal tavaliselt üks-kaks lehte ainult. Täitsa asjalik lugemine on. Kahju küll kui Eestis mingi tola pannakse asja vedama, samas ei oska kritiseerida kuna ei ole Oja artikleid lugenud.
Pärast AutoBildi kadumist ei olegi eestis ühtegi asjalikku autoajakirja olnud. Autolehtest ei ole mitte midagi lugeda, seal on pm pealkirjad ainult ja siis a la klaasipesuvedeliku test. M-H Kuuse artiklid on ainukesed huvitavad asjad, aga need on ka ülilühikesed. Tehnikamaailm on ammu juba kodumasinahuvilistele orienteeritud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2012 12:22 
Kasutaja avatar

See "Toimetuse autod" rubriik on Top Gear Garage järgi tehtud, aga seal veits huvitavamad autod. Tehnikamaailmas tunnen puudust hobiautode lugudest mida ajakirja algusepoole rohkem ilmus. Iga kuu tutvustati põhjalikult mingit huvitavat autot, seal oli Peebu Camaro, S2000, Lotus Omega jne. Mitu lehekülge huvitavat lugemist. Autolehes on ka midagi taolist, aga seal on tavaliselt suur pilt ja paar märksõna ümber ainult.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2012 12:45 
Kasutaja avatar

Need DevilDeville tsitaadid olid ju ikka totaalne pärl. :waah

Usku näide tundus tõesti peaaegu kellegi teise moodi. Ma vist olen ühe tema "testvideo" lõpuni vaadanud, see oli siis kui ta kiirendamas käis. Seegi oli päris kohutav, vahepeal kippusin vägisi tööasju tegema :D
Mölauputus lihtsalt.

Clarkson ei räägi lateksülikonnas põllumehest. Ta ütleb pigem, et eelmise mudeli käigukast oli tehtud võist ja pidurid sellest, mis võinoa külge alles jäi, aga uuel masinal on reaalselt olemas käigud ja piduripedaal on ka millegagi ühendatud. Teravmeelsusel ja kelbastlaskmisel on vahe. Minu meelest vähemalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2012 16:46 
Kasutaja avatar

No motorsis on ju häid asju küll olnud, ka selliseid mida trükis kajastada õnnestuks väga edukalt. Projekte ja tegemisi. (nagu paljudes hotrod, v8 jms ajakirjadeski, huvitavat lugemist)

Ei pea ajama totaalset iba ja ei pea võtma eeskujuks mingeid lambilambaid. Mõni lihtsalt oskab ja teine ei oska. Kui mõni nendest mõnest ka tahaks ja püüaks siis võiks asja saada. :think

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2012 17:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Aga prooviks korra ära oodata, mis see Hr. Oja teeb. ÄKKI sobib ajakirja üldise formaadiga kokku? Lõppkokkuvõttes on ju nii, et kui tegu on eheda saastaga, siis seda ei osteta/tellita, ära langeb reklaamiklient ning seeläbi ka raha ning tuleb uksed kinni panna. Kui just Kruuda ei rahasta, millisel puhul tuleb uksed lihtsalt veidi hiljem kinni panna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2012 17:28 

usku kirjutas:
jokerAudi kirjutas:
Nt Audi A6 C5 puhul soovitavad 2.5TDI V6 mootorit, esiveo ja multitronic kastiga. See on üks kohutavamaid kombinatsioone üldse. Oli ka muid "pärle".

Miks see soovitus nii hull kelbas on? Sellise kombinatsiooniga on väga, väga mõnna sõita! Ei maksa segi ajada head kombinatsiooni "lõpuni otsa sõidetud ja hooldamata" autodega. Normaalne inimene ikka eeldab, et autosid hooldatakse, remonditakse ning sellistele eeldustele tuginedes on see kooslus väga hea! Mis see hea kominatsioon siis on? S6 4,2 V8 ja quattro? Iga kell sõidaks 2,5 V6 ja multitronic kastiga! Manuaalkast kõlbab noorele, kellel veri vemmeldab ja kes sisemise erutuse normaalselt eksisteerimiseks kuhugi kineetikasse investeerima peab. Manuaalkast kõlbab jäärajale, rajale ja lolluste tegemiseks. Kasutades aga autot sihtotstarbeliselt (liigutada inimesed ja kaup jalavaeva ja aega säästes punktist A punkti b) ei ole multitronicul häda mitte miskit, ega sellel mootoril.

sinu mätas ei ole parem kui teiste oma, et mingi oma fantaasia või arusaama põhjal teiste juttu ibaks võiksid sõimata. Ma tahan lihtsalt seda öelda, et minu ja paljude teiste mätaste otsast vaadates ei ole selles soovituses mingit iba.

Ära tuututa. Sulle isiklikult ütlesin midagi või? Avaldasin oma arvamust. Sulle ei meeldi? Fine, ei meeldi siis ei meeldi. Ei peagi meeldima. Minu jutu point oli see, et 2.5 V6TDI, KUI on korras (või uuem põlvkond, al 2003 lõpp), siis on hea mootor. Samuti multitronic- see ei ole just kõige töökindlam käigukast Audil. C5 ajal vähemalt ei olnud, edaspidi on teda täiustatud ja on töökindlam. Loe mõni foorum vms läbi, saad teada ühtkomakaht selle kombinatsiooni kohta. Ideaalne variant A6 puhul on näiteks 3.0q tiptronic bens. S6 on Eesti oludes sellele, kel rahakott puuga seljas. Vanema A6 puhul, kui diislit, siis kas uuema otsa C5 2.5TDI 132kw ja igal juhul tiptronic (see eeldab ka quattrot, sest multitronic oli ja on vaid esiveoliste lõbu). A4 puhul igal juhul 1.9TDIq ja manuaal. Sobib selle auto olemusega paremini kokku.
Edaspidi, usku, ära võta kõike südamesse, mis foorumis kirjutatakse. Siin ongi mõte selles, et igaüks oma arvamust avaldab. Kui minu arvamus on, et see kombinatsioon on iba, siis see on MINU arvamus. Sinu arvamus on, et see on hea kooslus. Nii on- minul on minu ja sinul on sinu arvamus. Kui sel teemal midagi öelda on veel, siis PS abiks. Seda teemat pole mõtet siin sellega rohkem risustada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2012 18:02 

Just...erinevad inimesed ja erinevad arvamused. See ei ole tuututamine, see on arutlemine. Me oleme foorumis, mitte Sinu peas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2012 19:20 

mehikemetsast kirjutas:
Just...erinevad inimesed ja erinevad arvamused. See ei ole tuututamine, see on arutlemine. Me oleme foorumis, mitte Sinu peas.

Tõlgendamise küsimus. Mulje jäi usku vastusest nagu oleks talle isiklikult näkku röögitud mõni isiklik solvang.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2012 19:38 
Kasutaja avatar

Kisub kuidagi offtopicuks...ja võiks siiski mainida et Motorsi saadetes on alati midagi kõrva taha panna...saated on ennekõike informatiivsed kui meelelahutuslik...kuigi ei saa salata, meelelahutust on seal ka piisavalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2012 22:32 
Kasutaja avatar

Krss, jama ongi selles, et selles ajakirjas hakkab ennamus tööd tegema peatoimetaja.

Tsiteeri:
Hea ja halva maitse piiril balansseeriva huumori ja esmaklassiliste fotodega ajakirja mahust kolmandiku moodustavad Eesti-teemalised artiklid, mida hakkab kirjutama peaasjalikult peatoimetaja ise

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2012 00:15 

rookierice kirjutas:
No motorsis on ju häid asju küll olnud, ka selliseid mida trükis kajastada õnnestuks väga edukalt. Projekte ja tegemisi. (nagu paljudes hotrod, v8 jms ajakirjadeski, huvitavat lugemist)

Ei pea ajama totaalset iba ja ei pea võtma eeskujuks mingeid lambilambaid. Mõni lihtsalt oskab ja teine ei oska. Kui mõni nendest mõnest ka tahaks ja püüaks siis võiks asja saada. :think

Motorsi videod läksid minu meelest igavamaks pärast seda, kui Lauri ning Ardo enam ei osale, kuigi jah Amperi Garaažist vahepeal tuleb ikka midagi. Eriti meeldisid erinevate hobiautode tutvustused.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2012 11:49 

usku kirjutas:
jokerAudi kirjutas:
Ära tuututa. Sulle isiklikult ütlesin midagi või?

loe nüüd uuesti läbi, mis ma kirjutasin. Siis lülita aju sisse ja loe vajadusel uuesti. Ma ütlesin just seda, et see on vaid sinu arvamus, mitte mingi absoluutne tõde. Aga mida teed sina? sina käsitled seda enda arvamust kui mingit absoluutset tõde ja tembeldad selle enda arvamuse alusel teiste jutu ibaks. Vot see on nõme ja selle vastu ma kirjutan. Jah, minu arvamus on sinu omast erinev, aga ma ei tembelda sinu juttu seepärast ibaks, ma oponeerin sellele ja minu arvates on see 2,5 TDI väga äge mootor! Aga kui kes iganes selles osas teistsugusel arvamusel on, siis ma ei sõima seda teist lolliks, tema juttu ibaks ja tema koera idioodiks.. või mida iganes; sinu jaoks on minu kirjutis tuututamine, aga tuututamiseks sõimamine on üks võimsamaid demagoogia vorme, millise järgi haaratakse olukorras, kus silmipimestav viha kurku kerkib, kirjatükist aru ei saa ja ei tahagi saada. Ainus, kes siin näkku hüppas ja omadega hakkama ei saa, oled sina. (NB! Nüüd ütlesin isiklikult sulle, äkki saad nüüd erinevusest aru?)

jokerAudi kirjutas:
Lugesin sealt ükspäev autode teste...no anna olla :kill mis iba. Nt Audi A6 C5 puhul soovitavad 2.5TDI V6 mootorit, esiveo ja multitronic kastiga.

EDIT:
jokerAudi kirjutas:
Siin ongi mõte selles, et igaüks oma arvamust avaldab. Kui minu arvamus on, et see kombinatsioon on iba, siis see on MINU arvamus.

Siin on väga väga suur põhimõtteline vahe. Foorumi mõte on tõesti see, et igaüks avaldab oma arvamust. Sinu arvamus on see, et kombinatsioon on iba. Aga mida sina kirjutad? Täpselt samamoodi nagu sa minule tuututamisejutuga kraesse hüppasid, hüppasid sa ka selle kombinatsiooni soovitajale krasse, kirjutades: "lugesin neid teste - anna olla, mis iba". Teisisõnu sa ütlesid, et "need testid on iba, sest nad soovitavad seda kombinatsiooni" (+ sinu poolt killimine ja ei suuda olla);

Nüüd vaatame korra veel selguse mõttes täpsemalt:
1) testid on iba, sest nad soovitavad seda kombinatsiooni
2) testide kohta pole ühtegi paha sõna öelda, aga see kombinatsioon on täielik iba

kas märkad erinevust? Vot; esimene ongi oma arvamuse tõeks pidamine ja teistele hinnangute andmine selle pinnalt. Teine on see, mida sa ka minu poolt viimati tsiteeritud lausejupis ütled.

919 kirjutas:
Krss, jama ongi selles, et selles ajakirjas hakkab ennamus tööd tegema peatoimetaja.

oli ju kirjas, et 1/3 umbes on Eesti toimetuse rida. ülejäänu on ikka sisseostetud TG formaat ja sisu.

Pika möla vastuseks ja minupoolt selle arutelu lõpetuseks ütlen veelkord- minu arvates on need testid iba ja sellega asi minu jaoks ka lõpeb. Konkreetne kombinatsioon on BS (isiklikule kogemusele tuginedes) ja sellega minu jaoks asi lõpeb. Kes tahab, soetab selle ikka endale. Tore, kui sinu jaoks see mootor on vägev, minu jaoks ei ole. Suudad sellega leppida? Tubli. Kus ma sinu arvamust ibaks tembeldasin? Loe oma jutt läbi enne postitamist ja siis mõtle natuke ka enne, kui postitad. Kui sa ikka ei suuda minu arvamusega leppida (ma ei eeldagi, et sa pead seda pooldama vms), siis mine ravile, tõsiselt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2012 11:52 
Moderator
Kasutaja avatar

jokerAudi, mine palun tee nüüd mõni möödasõit.
usku, palun ära allu provokatsioonidele.

Piece out, noh! :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2012 17:42 

bomsch kirjutas:
krss kirjutas:
Tsiteeri:
Kuidagi liiga moblaga tehtule läheneb see värk.
Kui saaksid valida ainult kas pildi kvaliteedi või sisu, kumma valiksid? Kui sisu ei ole oluline ja vaja ainult hea kvaliteediga pilti, siis päeval jooksevad mingid Ladina-Ameerika seebid, mis vastavad täpselt neile tingimustele :rokib

No kas keegi vaatab Top-Geari sisu pärast? Ainult klants pildi ja möla pärast. Võtad M5-e sõidad 50-ga ja ajad pool tundi tarka juttu juurde või lased sama autoga külg ees 30 mintsi kaadris ringi ja viskad kildu juurde, auto on kokkuvõttes sama- ehk situ pihku ja nuusuta vasakult või paremalt sisu lõhnab ikka ühte moodi. Top-geari fenomen on just selles, et ei aeta mingit kuiva numbrijama targa näoga vaid tehakse pulli.
Ja lingi mulle see MotorsTV kvaliteetne videolõik mis mul kindlasti oleks mõistlik üle vaadata, et veenduda, et ma olen valesti aru asjast saanud.

Vabandage väga, aga MotorsTV pealt pole küll siiani ühtegi kvaliteetset videolõiku tulnud..MINU ARVATES (et keegi jälle ei kujutaks asju ette endale ;) ). TopGearil ilmselt tõesti sisu on suht teisejärguline- esmane on siiski meelelahutus. Ja mis võiks veel paremini mõjuda autopedele, kui külg ees rehve põletada ja paar kildu juurde visata. Asi toimib ju- vaadake kui populaarne on TopGear. Aga ootame ära, millal Eestis see asi reaalselt toimima hakkab ja kritiseerime siis. Või kiidame. Kuidas kellele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2012 10:42 
Kasutaja avatar

Mida te seda Motorsit hetkel materdate. Reaalselt ei saagi ju mingi low-budget saadet teha samamoodi nagu TopGeari tehakse.
Minu arvates on Motors väga vaadatav ning võib rahule jääda ju küll. Vähemalt Väints ajab arusaadavat juttu ja saab natuke asjadest targemaks.
Siin mõned jah loodavad, et nad ka kasutaks Vintage effekti ja filmiks sõidupealt kuidas Väints uue oopeliga driftib aga kahjuks pole see maailmamastaabis noname autosaate tootjatel nii või naa võimalik.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 147 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis