Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:52

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 32 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Elioni Garantii
PostitusPostitatud: 06.09.2012 17:02 
Kasutaja avatar

hizpollah kirjutas:
Niisuguste juhtumite vastu aitab suurepäraselt http://www.das.ee õigusabikindlustus!
Kuumakse väike ja aitab tublisti. Ise olen juba mittu head aastat klient olnud! :)

no kuumakse on ikka päris korralik. Miinimum pakett vist oli neil ca 12 eurot. Mõne aasta peale juba mõned sajad eurod. Päris palju peab protsessima läbi nende, et asjal mõte sees oleks ja plussi nagunii ei jää, kui just kahju tasu nõudma ei hakka kulutatud närvide eest. Muidugi kunagi ei tea, milline häda sind tulevikus peaks tabama.
Aga teemasse ka. Oled kindel, et pilt on sinu aparaadi objektiivist tehtud? Aasta aega kasutatud asja kohta on kirjad pealt üsna kulunud? Ja see ei paista üldse ainuke mõlk olevat. Üleval servas on samuti peegeldus kuidagi järsu nurga alt.
Kas mingit vastuvõtu akti ei allkirjastanud, kui fotoka üle andsid?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 08:57 
Kasutaja avatar

ison.ts kirjutas:
Üleval servas on samuti peegeldus kuidagi järsu nurga alt.
Kas mingit vastuvõtu akti ei allkirjastanud, kui fotoka üle andsid?

Jah , üleval oleks ka nagu risti üle objektiivi saanud kuhugi serva vastu. Sel pentaxil on see kvaliteet suht nigel , väliselt on ka suht siledaks kulunud. Firma logo pudenes esimese asjana küllest ära , polnud seal liimigi taga.

Saatsin tarbijakaitseametisse paar küsimust erinevatele mailidele , vaatab , mida keegi asjast arvab ja vastasin sellel service mailile ka , et seda mõlki seal ennem ei olnud ja klaarigu see asi ära kuidas ja kes selle sinna tekitas.

Miskit vastust pole kuskilt tulnud , mis paneb mind mõtlema , et äkki on jälle see fck Hot-Elioni postkasti 10mb täis saanud. Viimane outlook millegipärast enam ise maile ära ei taha kustutada , peab uurima.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 09:34 
Kasutaja avatar

killer666 kirjutas:
Miskit vastust pole kuskilt tulnud , mis paneb mind mõtlema , et äkki on jälle see fck Hot-Elioni postkasti 10mb täis saanud. Viimane outlook millegipärast enam ise maile ära ei taha kustutada , peab uurima.

POP3 seadetes peaks olema linnuke "keep messages on the server", see tuleb maha võtta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 09:48 
Kasutaja avatar

tfr kirjutas:
killer666 kirjutas:

POP3 seadetes peaks olema linnuke "keep messages on the server", see tuleb maha võtta.

Seal on all kohe valik , et kustuta sõnumid serverist x päeva jooksul. Ennem oli 5 , panin nüüd 1 , äkki ei ummista enam ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 09:56 

killer666 kirjutas:
No ja Elioni teenindaja vaatas ka selle üle ennem kui vastu v6ttis. Mingeid mõlke ei olnud.

Ehk siis teenindaja võttis seadme vastu ning aktil pole ühtegi märget vigastuse kohta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 10:27 
Kasutaja avatar

On ainult selline paber pealkirjaga "Remondi ja hooldustööde kokkulepe nr"".

Vead : audio /level - audio level problem.

Allkirja kohad on mõlemal poolel täitmata , seda ma ei mäleta , kas see paber oli kahes eksemplaris v6i mitte.

Tsiteeri:
Alla kirjutanusega klient kinnitab , et on tutvunud kokkukleppe tingimustega ja on diagnostikatasu suurusest teavitatud.

Ehk saab siis diagnostika tasust kõrvale hiilida , kui muud kasu pole.

tuli kiri:
Tsiteeri:
Tere,

Esimese remondi ajal ei vahetatud Teie kaameral objektiivi vaid remonditi autofookus. See info kirjas ka seadme remondist väljastamise aktil (lisatud manusesse).

Võimalus, et kaamera saab viga transpordi käigus, on olematu. Kõik hooldusesse saadetavad seadmed pakendatakse hoolikalt mitmekordsesse mullikilesse ja omakorda veel transpordikastidesse.

Ka ei saa me kontrollida fakti, et kaamera ei olnud töökorras kohe peale esimest hooldust, pöördusite uuesti meie poole alles 5 kuu möödudes. Korpuse kruvide peade mõningane kulumine remondi käigus on normaalne ja ei mõjuta seadme tehnilist seisukorda.

Kas oleme õigesti aru saanud, et tasulist remonti Te ei soovi? Kas saadame kaamera remontimata kujul tagasi?

Lugupidamisega,

Pille Ott

Seadmete hoolduse konsultant

AS EMT

Tel: (+372) 6111 370

E-mail: hoolduseklienditugi@emt.ee

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 19:37 
Kasutaja avatar

Mul oli ka elioniga sõda kevadel. Väline ketas andis saba ja kuna tavaliselt seadmete hinnad langevad, siis pakutakse samaväärset seadet vastu. Kuna aga ketta hinnad minu ostu hetkest kuni remondi hetkeni olid kahekordistunud, siis muidugi pakuti mulle ketta eest makstud rahasummat. Reaalsus oli aga see, et 56 euriga, mis see ketas toona maksis, oleks ma võind mälupulga osta, mitte välise ketta. :D Igaljuhul vaidlesin mis ma vaidlesin, aga lõpuks nad andsid järele ja tegid 124€ maksnud kettale 50% soodustuse ja pidin 6 EUR omast taskust maksma, mis oli igaljuhul normaalsem variant.

Ühesõnaga jutu point on see, et elion ongi omakasu peal väljas, mis on meie kultuuris ka täiesti tavaline nähtus. Ning selleks, et õigust oma poolele saada, tulebki lihtsalt vaielda ja endale kindlaks jääda. Samuti aitas ilmselt paar korda tarbijakaitse arvamuse ära mainimine. :D

Viimati muutis mihkel-m, 07.09.2012 19:45, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 19:40 
Kasutaja avatar

mihkel-m kirjutas:
Mul oli ka ...

Aga kellega Sa riidlesid , saaliteenindajale oma pahameelt avaldada on vist vähe m6tetu? Tuleb kuhugi paar ülemust kõrgemale sõna v6tta/saata?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 19:45 
Kasutaja avatar

Ma suhtlesin selle sama pille ottiga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2012 20:46 
Kasutaja avatar

mihkel-m kirjutas:
Mul oli ka elioniga sõda kevadel. Väline ketas andis saba ja kuna tavaliselt seadmete hinnad langevad, siis pakutakse samaväärset seadet vastu. Kuna aga ketta hinnad minu ostu hetkest kuni remondi hetkeni olid kahekordistunud, siis muidugi pakuti mulle ketta eest makstud rahasummat. Reaalsus oli aga see, et 56 euriga, mis see ketas toona maksis, oleks ma võind mälupulga osta, mitte välise ketta. :D Igaljuhul vaidlesin mis ma vaidlesin, aga lõpuks nad andsid järele ja tegid 124€ maksnud kettale 50% soodustuse ja pidin 6 EUR omast taskust maksma, mis oli igaljuhul normaalsem variant.

Ühesõnaga jutu point on see, et elion ongi omakasu peal väljas, mis on meie kultuuris ka täiesti tavaline nähtus. Ning selleks, et õigust oma poolele saada, tulebki lihtsalt vaielda ja endale kindlaks jääda. Samuti aitas ilmselt paar korda tarbijakaitse arvamuse ära mainimine. :D

Siis sul läks ikka väga hästi veel. Tegelt on seaduses ka selline klausel, et rahalise hüvitamise korral ei pea hüvitama 100%. Arvestatakse maha nn kulumi väärtus/hinnalangus amortisatsioonina või kuidas iganes seda nimetatakse. Sama teema mis vabatahtlikuga kindlustusegagi, kus tehnika väärtuslangus peaks olema mingi 20-25% aastas. Ehk kui sa ostad 1000 eurose teleka ja pätt 2a hiljem ta ära viib, siis kindlustus ei hüvita sulle mitte 1000 eurot vaid 640 (eeldusel et on 20% langus). Mul oli samasugune case emaplaadiga, mis mingi aastake hiljem saba andis. Samamoodi kuna sama tootja omasid enam ei olnud või sama socketiga või mis iganes teema seal oli, siis samamoodi, et hüvitame rahas. Kui kreeditarvet nägin, siis enam nii rõõmus ei olnud, sest samamoodi sama raha eest enam kuskilt ei saanud samaväärset.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2012 01:03 
Kasutaja avatar

Jep ja ma saan aru sellest, et firma poolselt on see paras häving. Samas üldine mulje paljudes kohtades on, et pakutakse samaväärset toodet vastu. Lihtsalt seda tehakse tihti ainult siis kui see firmale kasulik on, st odavam kui välja maksta hind. Seetõttu ma üldse nendega vaidlema hakkasingi. Lisaks veel see, et okei, garantiid nad teostavad isiklikult, samas kui nad oleks ketta tehasesse saatnud, oleks sealt 100% tulnud uus ja parem vastu. Isiklik kogemus nt videokaartide vallas, eriti kvaliteetsemate tootjate seas, kui on pakutud eluaegne garantii. (euroopa seaduste järgi tegelt sellist asja ei eksiteeri. Kui õigesti mäletan, siis max on vist 12a) Kui kaart saba annab ja sa selle otse tehasesse saadad, siis juhul kui sellist kaarti enam ei toodeta, saadetakse vastu hetke tootevaliku hierarhias samaväärne kaart, aga arvestades tehnoloogia uuenemist, siis see on isegi parem. Mina isegi seda ei lootnud, mu eesmärk oli lihtsalt saada 500GB ketas ja nad oleks ka seda võinud teha, olles selle ketta tehasesse saatnud. Tegelikult ma ei saa siiamaani aru, miks see variant neile ei sobinud. Ma saan tegelikult aru, et sellist asja ei praktiseerita enamasti, kuna see võtab kõvasti aega ja klient ei viitsi oma seadet oodata a la kuu aega. Mina aga pakkusin ise selle välja ja olin ka valmis ootama. Aga noh ju neil see sisseostuhind siis nii odav, et lihtsam oli üldse teise tootja kettale teha 50% soodukas.

-edit-

Lisaks võib veel näiteks tuua logitechi. Elion ja logitech küll ei ole võrreldavad, kuna üks on ainult edasimüüja ja teine tootja, aga logitechi puhul on tavaline see, et kui su seade läheb katki, siis vahetatakse see ringi tasuta, ilma postikuluta, pelgalt e-mailide põhjal. Eelnevalt muidugi kontrollitakse, et see seade sul olemas on, küsides seerianumbrit ja/või pilti. Näiteks ma ostsin kunagi, nüüdseks ilmselt juba ca 7a tagasi, omale MX1000 hiire, maksis korralikku raha tol ajal ja oli ka tippude tipp hiirte seas. Garantii oli sellel 3a ja umbes neljandal aastal hakkas hiir streikima ja kirjutasin logitechile. Sai igasugu lahendusi proovitud ja lõpuks jõudsid järeldusele, et mul on hiir vigane ja nad saadavad mulle uue, aga kuna MX1000 enam ei toodetud, siis saadeti MX Revolution, ehk siis juba uuem ja veel kallim hiir. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.09.2012 20:56 
Kasutaja avatar

Kuna tegu oli objektiivi remondiga, siis tuleks küsida testpilte mis tehti peale remonti! Nad ütlevad kindlasti, et tarbijakaitse seda ei nõua aga see selleks. Tarbijakaitse ei aita nagunii, mõttetud tegelased on seal kes mõtlevad ainult kuidas asju endale lihtsamalt ajada. Pretensioonide esitamise aeg peaks olema 6 kuud peale remonti, nii et aja asja edasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.09.2012 11:24 

Killer palus edasi öelda :

Tsiteeri:
Sai siis tarbijakaitsega konsulteeritud ja soovitati saata neile kas kirjalikult v6i mailiga korralikult vormistatud Kaebus , millele siis nemad peavad vastama 14 päeva jooksul. Saatsin igaks juhuks kõikidele elioni mailidele , mis ma suutsin leida ja täna hommikul tuli kõne , kus teatati , et kaamera remonditakse Elioni kulul.

VÕIT.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.09.2012 15:50 
Kasutaja avatar

Killer sai bänni vä? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.09.2012 15:14 
Kasutaja avatar

mihkel-m kirjutas:
Killer sai bänni vä? :D

Ei saand , käisin sr võõrutusel ja nädala pidasin vastu , nüüd pidin ikka tagasi tulema seletama.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 32 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis