mytology kirjutas:
part1 kirjutas:
ja lõunamaiste lamellidega nagu saksamaal on, pole meil midagi teha.
Oled neid ka igas olukorras testinud, et rääkida tead?
Ma olen rehvide kohta ikka üsna palju uurinud ja tean seda, et rehvid on mõeldud teatud temperatuuri vahemike jaoks.
Saksamaal müüüdavad lamellid on arvestatud saksamaa kliimaga, ehk siis lõunamaise kliimaga (näiteks kuni -4, põhjamaised aga näiteks kuni -40), aga põhjamaa rehvid on arvestatud sellise kliimaga nagu meil siin ja soomes, need haakuvad ka külmemate temperatuuridega ja üldse paremini, kuna on pehmemad ja rohkem arvestatud libedusega.
Sellest on ka juttu olnud ,et kui tood saksamaalt auto ja sel on lamellid all, siis need ei kõlba kuskile, need pole võrreldavad põhjamaiste lamellidega. On ka neid, kes toovad lõunamaa rehve, meile siia müüki ja nii ongi tulemus, et rehv ei haaku, eelkõige tuuakse kasutatud rehve niimoodi palju sisse.
Villu Vane rääkis.
-----------------------------------------
"Kas naast- või lamellrehv?
Naastrehv kulutab teekatet ning on kõrge müratasemega. Seevastu on sel pikk eluiga. Lamellrehv seevastu ei kahjusta teed ning on vaikne, kuid kulub kiiremini kui naastrehv. Naastrehvi eelis lamellrehvi ees tuleb esile jäisel teel - lumisel teel sõites on lamellrehvi haardumine isegi parem, kuid kiilasjääl ei ole naastrehvile vastast.
Vane sõnul sõltub autojuhi valik, kas kasutada talvel naast- või lamellrehve, eelkõige tema sõiduvajadustest. «Kui inimene elab Tallinnas ja tema sõidud põhiliselt ühest linnaotsast teise või paar korda talve jooksul ka Tartusse või Pärnusse, siis tegelikult sõidab ta ju terve talve valdavalt suvistes märgades teeoludes. Selle kolme-nelja libeda päeva pärast talv läbi naastudega klõbistada on suhteliselt mõttetu,» arvas Vane.
«Kui inimene elab 30-40 kilomeetrit linnast väljaspool ja sõidab kõrvalistel teedel, on selgelt eelistus naastrehvi kasuks.» "------------------------------------
Põhimõtteliselt olen ka mina seda sama väitnud. Kuid on paar asja, millele ma ütleksin paar vastulauset talle.
Naastrehvi müratase pole midagi nii kõrge, see ei häiri, eriti kui sul on hea mürasummutusega auto.
Mina isiklikult naudin naastu kõrbinat.
Pealegi on olemas lamellrehve, mis möirgavad õudselt, palju hullemini, kui nael seda teha suudaks, naela ei kuulekski sellise müra saatel.
Teede lõhkumise kohta ütlen seda, et tehku enne korralikud teed, mis kestavad nii kaua, et naast jõuab need ära lõhkuda, siis hakkame rääkima naastrehvi keelustamisest.
Praegu on seis selline, et teed lagunevad enne ära muudel põhjustel, kui naastud teid korralikult kahjustada jõuavad.