Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:07

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 22.02.2009 17:03 
Kasutaja avatar

seega järeldus: tuleb koopad laiemaks teha. :D
Enda vanal 325i-l olid taga 9" laiad ja üv -l probleeme polnud

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2009 18:43 
Kasutaja avatar

priitsuvila kirjutas:
Natukene OT, aga kõigil on keegi tuttav, kes on niimoodi trahvi saanud. Samas, kellelgi ei ole ette tuua mitte ühegi konkreetse ISIKU nime või PROTOKOLLI koopiat ega ka muud, mis seda juhtumit reaalselt ka kinnitaks. Sellise situatsiooni eest ei saa ega ka tohi politseinik trahvi teha.

Uskumatu pullikaka jutt, mis levib nagu kulutuli, aga konkreetselt ei suuda keegi mitte kui midagi välja tuua.

Tulekustutite hullus on üle elatud, nüüd tuleb helkurite ja helkurvestide hullus. Keegi on suure koguse kokku ostnud ja nüüd surutise ajal vaja kiiresti realiseerida? :)

Priit

mõned päevad tagasi, tulin JÕgeva poolt Tartusse sisse.. Müta bussipeatuses oli politsei eraautoga. Võeti sappa. Võeti maha. Just enne seda, kust vasakule Jõhvi maanteele saab keerata.
Tulin autost välja vaatama, mida mulle seal taga vehitakse. Ja nii muuseas hakkas jutt pihta, et küsiti, kas mul helkur on. ütlesin, et on küll aga kodus kapi peal. Siis küsis,et kas ma ikka tean, et ma viibin valgustamata maanteel ilma helkurita? Ometi nende auto seisis minu taga ja valgusvihk... Ja kes siin rääkisid, et 600.- Minge lugege seadusi. Max .trahv on 3000 krooni!!! Ja nii mulle ka öeldi!
Õnneks piirdus asi sellega, et mul puudusid KORRALIKUD tõkiskingad (olid need mustad kärakad, mida automaailmast saab), üks numbrituli ei põlenud ja puudus helkur.
Kokkuvõttes sain kirjaliku, kuna päris normaale politsei oli, küsis ka midagi mootori mahu ja kiiruste kohta - ütlesin vaid liikluses jalgu ei jää ja piloodipabereid ei oma. said vist naljast aru, andisd mulle mu paberi ja lahkusime sõpradena.

Minul on nüüd suured tõkiskingad ning juhiistme all on helkurvest, kui veel selline olukord peaks olema. Ja veel lisaks, et vest muutub kohustuslikuks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2009 18:57 

Liiklusseadus:
§ 74 \36 Liiklusnõuete rikkumine jalakäija või muu liikleja poolt

(1) Jalakäija, jalgratturi, loomveokijuhi, sõitja või mopeedijuhi poolt liiklusnõuete rikkumise eest – karistatakse rahatrahviga kuni kümme trahviühikut.

(2) Sama teo eest:
1) kui see on toime pandud joobeseisundis;
2) kui sellega on tekitatud inimesele ettevaatamatusest tervisekahjustus või
3) kui sellega on tekitatud varaline kahju või liiklusoht, – karistatakse rahatrahviga kuni 100 trahviühikut.

Kaine peaga maantee ääres kraavis jalutades ei ole sa ohtlik, seega kuni 600 krooni.
Kui sa oled helkurita, joobes ja tekitad liiklusohu, siis võid tõesti saada 6000 krooni.
Kui ment teine kord su autost välja käsutab ja helkurit tahab, siis saada ta kukele. Sina oled kohustatud tema käsku täitma ja tema sind trahvida ei saa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2009 19:07 

Veits OT
BLACK-CIVIC kirjutas:
Hiljutine juhtum.
Sõidab naisterahvas töölt-koju. Tallinnast välja, peatab politsei. "dokumendid? tulekustuti?" olemas astub autost välja, avab pagassi-palun kustuti siin. Selge" palun meie autosse-teeme 3K trahvi-helkuri puudumise eest"

Põhja PP sellist asja kindlasti juhtunud ei ole- need külajutu puhujad on ikka toredad huumorimehed- viigu see protokolli koopia Rahumäe tee 6 ja usun, et see asi saab lahenduse.

ottkal kirjutas:
Kui politsei kutsub Teid oma autosse protokolli vormistama ja te ei hooli trahvi suurusest, võite ka vastata
" Aitähh hr Politseinik, ma tunnen ennast siin oma autos väga mugavalt vormistame siin." Ja politsei peab väljas protokolli ära tegema:D
See mendi autosse minek ainult politseinikele vastu tulemine.

Jah sa ei pea sinna minema, aga kui ta annab sulle seadusliku korralduse ja sa seda eirad ning ta seda veel kordama peab- saab ta sulle veel lisaks teha KarS §276 kohaselt kuni 12 000 trahvi. Niiet ega eriti ei tasu neile selles suhtes vastu vaielda, kui ikka tuleb käsk ja seaduslik korraldus siis tuleb seda teha- eriti praegusel raskel majanduslikul ajal

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2009 19:13 
Kasutaja avatar

järelikult tuleb politseile öelda, kui enda autosse kutsub - sorry, ei saa tulla, mul pole helkurit :wink: või kui tahab tõkiskingi v tulekustutit, siis ütled sama, et pagassis, aga ma ei tohi autost välja tulla - sorry :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2009 19:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Erinevate asjaolude tõttu on mul kollane helkurvest millel on seljal suur kiri streetrace.org :)
Kujutage nüüd pilti kui politsei kutsub mind enda autosse,ma panen vesti selga ja tulen näoga tema poole kus ei ole ühtegi kirja.Pärast mõningast vestlust ja ehk ka trahvi tatsan oma autoose tagasi ta nina eest läbi ja vestil on suur kiri streetrace.org kiri selja peal.HUvitav kas võtab meele mustaks ka tal? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2009 19:17 
Moderator
Kasutaja avatar

Kas politseinikud ongi eranditult kõik sitakeerajad? Noh, et kui avastavad, et ikka mingi asja eest oleks võind veel rohkem keerata, siis muutub meel mustaks ja nädal põmst pees?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2009 22:11 
Kasutaja avatar

Arvata on, et meil on ka halbu politseinikke, kahjuks teinekord ka sattume nende teele, kuid üldiselt korralikult liigeldes ja viisakalt suheldes, neid eriti ei kohta ja nendega probleemi ei teki.
Tuleb vist ise ka jah öelda, et mul pole helkurit, kui välja kutsub:P
Tegelt mul jopel on taga üks helkurriba, aga ma ei tea, kas sellest piisab.
Ma ei arva, et politsenikud oleksid sitakeerajad, eks nad üritavad ka siiski korda hoida, aga kindlasti mõni vastik politseinik läheb liiale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2009 22:35 
Moderator
Kasutaja avatar

Tartus Sõpruse silla peal sai veidikene kiiremini sõidetud (~70km/h) ühe auto kõrval ja järsku Disko-disko taga..
Sai siis seisma jäädud ja aken alla lastud..

M: Tervist.
P: Mis kiirendamine teil käis?
M: ??
P: No lasite kõrvuti siin mingi autoga.. Ega see rallirada ei ole.. Teate ka palju kiirus teil oli?
M: Mis kiirendus? Kulgesin omas rajas ja kiirus vb oli mingi 60 või tsipa üle km/h
P: Ära seleta.. sõitsime teil 74ga taga.. Load palun ja puhkuge..
M: (Annan load ja puhun) Tahaks ka näha kui kiirelt siis ma sõitisin..
P: Ära hakka vaidlema.. Kohtu on otsuste vaidlustamiseks..
M: No, nii huvi pärast tahaks seda radarit näha ja enda kiirust seal..
P: 74 oli kiirus, mis seal ikka vaadata.. Kohtus näete..
M: Nii, et te ei mõõtnud radariga? Ei fikseerinud näitu???
P: Spidomeeter näitas 74km/h, see on väga täpne.. (Andis load tagasi)
M: Olgu.. Äitähh ja nägemist!
P: Head teed.. enam ärge kihutage.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.02.2009 18:20 

kaabakaz kirjutas:
Pole kaua siia kirjutanud :D

Sõitsin ilma kindlustuseta politseile linnas vastu...

Kusjuures endal oli sarnane situatsioon. Mulisesin telefoniga ja vööd polnud peal (unustasin. kaks trahvi selle eest juba aga näed meelde ei jää)
Politsei sõitis vastu. vaatan peeglist, et hakkas ristmikul ringi keerama. Lisasin veits gaasi ja esimesel võimalusel keerasin ära. siis juba kukkusin tallama ja tegin veel pöördeid kuni jõudsin välja kohta kus alguses politseid nägin. Hoog oli suur, enne peateed pidurivile saatel seisma, mingi vend kes peateel sõitis ehmatas päris ära, arvas , et ma ei saa pidama. politsei onu pistis ka pea bussi tagant välja korraks, et vaadata mis toimub. Nad olid ümber keeranud ja 50 meetrit tagasi sõitnud, et mingi parm bussipeatusest peale korjata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.02.2009 23:07 

Alwayslate kirjutas:
Erinevate asjaolude tõttu on mul kollane helkurvest millel on seljal suur kiri streetrace.org :)

tahaks endalegi sellist vesti :)

aga teemasse siis niipalju et toimus see äkki üleelmisel jaanipäeval vist.
Sõitsin pool õhtut oma kasuisa golfiga ringi ja kuskil 23 paiku viisin tüdruku koju ja hakkasin siis üksinda kodupoole liikuma. Peterburi teelt tulin ja keerasin peale seda vanat nehatut lasnamäe kanali poole ning võeti maha seal, kus nad ikka passivad tavaliselt(seal kurvi peal, kus laagna tee read kokku jooksevad). Astub hr. konstaabel siis akna juurde, tutvustab ennast ja palub juhilube ning autodokumente- ulatasin talle kõik vajaliku peale volituse, mida mul polnud. Küsib siis, et kas ma alkoholi ka tarbinud olen. Vastan , et ei ole. Vaatab mulle silma ja küsib, et kas olen endas kindel. Ütlesin, et olen täitsa kindel, millepeale hr. politseinik ulatas mulle dokumendid tagasi ning soovis ilusat õhtut vms.
Et selline päris muhe värk või nii :P
PS. Alkot ei olnud ma tõesti tarbinud :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2009 11:20 
Kasutaja avatar

Jah, ka mind on ära lastud ilma puhumata, ükskord kui mul oli kokkupõrge jalgratturiga, siis politseinik ütles mulle, et ta ei hakka mul joovet mõõtma, ei tundu et joonud oleksin:P
Olen tegelikult korduvalt ilma puhumata saanud, aga enamus kordi on tulnud siiski puhuda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2009 15:23 
Kasutaja avatar

Lugedes siin neid udutulede pärast nokkimist, ajab ikka närvi küll. Kui juba presidendi korteez-i turva autod sõidavad park+udutuli (st peaks nagu eeskuju olema) ja siis nokivad tänaval tavainimesi sellepärast. Juhul kui keegi ei tea, millest räägin ,siis Vabariigi aastapäeval kui president oma vastuvõtule tuli, siis ETV kandis ilusti üle kui paraad tuli ja politsei värvi 330 ja Q7 mõlemad sõitsid park+udutuli. :help

Teine asi on need keerates süttivad udutuled. Nt üks naine sai trahvi(vbla hoiatuse) sellepärast, et tema autol läheb keeramise ajal udutuli põlema (uue X5ga siis).
Ja siis see veel, et hakkavad vahepeal näkku panema, kui pirn ei põle, siis ise sõidavad mitu nädalat ilma tagatuleta ringi (ükskord kevadel jäi üks Nissan sellega silma) ja pealegi mõnel autol ei saagi ju katkist pirni vahetada, kui ainult esinduses (peab pool autot maha lammutama enne kui ligi pääseb), tahaks näha kuidas see politseinik seda pirni vahetaks seal (toon näiteks Toyota Avensise) heameelega laseks politseinikul pirni ära vahetada.

Viimasel ajal on muidu politseisse suhtumine enda kogemuste põhjal paremaks läinud. Alati on hoiatusega ära lastud (kord polnd ülevaatust ja klaasid olid liiga tumedad, teinekord kiirus +27 :) )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2009 16:17 
Kasutaja avatar

jah, need uued Audid ja BMWd ning usakad.. :lol :lol
tuttavaga sõitsime - 2008.a Caddy STS.. sellel oli peal automaatselt süttivad tagatuled... Politsei võttis rajalt maha, et "noh, teeme korduva vää".. sõber võttis asja rahulikult, ütles, et rahu onku, auto ongi selline, et hämara saabudes süttivad tagumised ka. Kattis anduri kinni ja käskis onkul vaatama minna.. :D
Esimest korda nägin politseid punastamas. :D Isegi vabandust palus. :)
Ei tartus on ikka üldiselt toredad politseid. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2009 16:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Selgitage lollile mis loomad need automaatselt süttivad tagatuled on?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 137  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis