Pahh1 kirjutas:
Umx kirjutas:
rutsik ja Pahh1, noa alla vaja minna. Siis saab lahti sellest valust. Ja nö. õpikulõikus pidi olema (vähemalt minu kirurg 2 aastat tagasi rääkis nii).
arst väitis, et 90% juhtudest ei vaja kirurgilist sekkumist. väga jama pidi olema siis kui varvastel ja kandadel enam käia ei saa.
mul on seega veel lootust.
Tegelikul kui ikka juba valu jalgadesse lööb on see väga tõsine märk, arst kellega rääkima peaks on neurokirurg, tema siis saadab kompuutri alla ja otsustab kas nuga läheb vaja või mitte.
Minul lõigati, pärast pea 3 aastat arstide juures ringi jooksmist ja selgeks tegemist, et selg ikkagi valutab. Hakkas ka pihta sellega, et alguses selg valutas nii paar päeva siis võis mööda minna mitu kuud nii, et ei saanud midagi aru. Siis hakkas valu jalga lööma ja jalg väsis ära väga ruttu. Lõpus oli juba 100m käimine välistatud. Viimased 2 kuud olid ainult voodis pikali ja sisuliselt ühes asendis, kus selg valutas vähem. Enne lõikust tõesti varvastel kandadel käia ei saanud ja samas oli iga väiksemgi põrutus (ka astumine) alustades kannast kuni mööda selga ülesse tunda.
Operatsioon võib, kuid ei pruugi valusid täielikult ära võtta, selg tuletab ennast aeg ajalt ikka meelde aga kui mõistusega võtta saab kõigega hakkama.
Lõikus arstide jaoks keeruline pole, pidid neid mitu tükki päevas tegema. Mina sain ülejärgmine päev välja, üldjuhul hoitakse 3-4 päeva oleneb kuidas keegi jalgadele tõuseb.
See, et operatsioonist oli möödas napilt pool aastat ei seganud riigil mind kaitseväkke kutsuda, küll lasti 8 nädala pärast reservi kui oli näha, et selg paranemise asemel järjest hullemaks läheb. (enne käisin uues arstlikus komisjonis kus üks arst arvas, et võib minna küll, teised olid vastu)