Veljo Rooste kirjutas:
Mind paneb imestama suhtumine "tahan kohe saada kõike". "Miks pean vaeva nägema, et muretult elada" jne. Olen ise väga madalal ametikohal olnud , tean mis tunne on.. aga ma elasin ka kokkuhoidlikult ning ei leia küll, et elu väga sitt oli. Kogusin ja ostsin vajaminevaid asju (ei oma rikkaid vanemad) ning elukvaliteet tõusis. Ka töökoha mõttes oli tõus aga eks sellised asjad võtavadki aega, sellest aru ei saada, tahaks kohe ja praegu ja nüüd!. Ja ei, ma pole doktorikraadiga kirurg. Btw, kujutad üldse ette, mida doktorikraadi tegemine tähendab? Üldiselt doktorikraadi omandanul on juba isikuomadused sellised, et on püsiv ja tahtejõulisem, suudab keskenduda eesmärgile jne. Muidugi mingi Mainori või Lääne-Viru Kõrgkool on oma ette teema:D.
See, et elekter tõusis ning sellest tulenevalt ka kõik muu, on hea. Loodan, et nüüd näidatakse oma rahulolematust! Avalikult ja massiliselt. Nõutakse OMA tagasi! Nii palju EESTLASI vast ikka alles on, kelle jaoks on ISAMAA kalleim.
Inimesed on oma tööd aastaid teinud ja neid ei väärtustata ikkagi selliselt, et nad inimväärselt elada saaks.
OK, läheneme siis Tallinna teemale.
Näide, med õde.
Peale 4 aastat koolitust ja kahte aastat praktilist tööd, saab ta täna kätte heal juhul ehk 500 eurot ?
Tuli maalt, kuna erialale rakendust ei olnud, sugulasi ja sõpru linnas pole, (kelle juures tasuta elada oma palka arvestades) ka meest see nooruke 24 aastane pole veel leidnud omale, kuna tahab ambitsioonikalt iseseisvaks saada või tont teab mis muud põhjused.
Nüüd tulebki mängu see teema, kuidas riik oma kodanikke väärtustab.
Korteri üür, pluss kõikide muude maksudega, (net, tel, kommunaalid + üür eraisikule), kas mingi nipiga saab ta need kulud alla 400 Tallinnas ?
Oh ja seda rõõmu siis kui 100 üle jääb, mina isiklikult ei saa aru, KUIDAS on võimalik 100 yoorikuga kuus ära elada, et oleks esmavajalik rahuldatud, siinkohal ma ei räägi teatrist, kinost ega autost, vaid normaalsest söögist, MITTE siinkohal taas krevettidest ja sinihallitusjuustust, hügieenist, esmased ja vajalikud jalanõud, riided jne jne jne.
Tehke palun mulle selgeks, mis see preili on valestid teinud/teeb, et ta nii närust elu Eesti pealinnas Tallinnas elama peaks ?
JA ei maksa siia tulla nüüd jutuga, et õppigu samal ajal arstiks edasi jne, sellise rahaga on see võimatu edasi õppida, seda enam kui preili maal elavad vanemad hoiavad hinge sees peenralt nopitud porgandite ja kurkide arvelt. Ja ka siis jääb küsimus, et kaua ta peab NÄLGIMA, et inimväärsemat palka saada.
Millise kuradi valemiga Eestis inimest väärtustatakse ?
Ja 5 aastat puhastusteenuste firmas töödanud "koristaja" on oma ala proffesionaal juba, millest ITimehel pole õrna aimugi.
Aga vot taaskord, ei väärtustata eestis oma ala proffessionaale, vaid näidatakse näpuga tema AMETIKOHA peale ja irvendatakse ...
Kes on peamised irvendajad, mis töökohad, haridused ja eluvaated neil on ?
Siin teemas vaeseid lollideks tembeldanud võiks sel teemal kaasa rääkida. MILLE poolest nad/te sellest preilist PAREMAD olete, et võtate endile õiguse tema ameti ja tema palga üle veel irvitada siin ?