Ohutussaar1 kirjutas:
acx kirjutas:
aga see on kohtu minek.
Ok, aga mis sa selle kohtusse minekuga saavutad? Tõenäoliselt kaotad oma elust veel mõtetud "30 minutit" (tõenäoliselt isegi rohkem). Kiiruseületamine on konkreetne asi ja seda kas kohus vähendab, tühistab või jätab otsuse jõusse. Kiirtestis kaotatud 30 minutit kohus sulle tagasi anda ei saa ja lootuses nüüd, et politsei sulle mingit kompensatsiooni maksab, jääb küll tõenäoliselt ära. Pole küll kusagilt kuulnud, et selliste asjadega kohtusse pöördudakse ja kohus inimese kasuks "aja viitmise eest" midagi määraks. Või teab keegi teistsugust praktikat?
See, kui politsei sulle seda kiirtesti tegema hakkab- selleks tuleb ikka enda eelnevas käitumises hakata vigu otsima. Mina ei usu, et kedagi nüüd täiesti lambist maha võetakse ja hakatakse talle mingeid kiirteste korraldama.
Ei no igasugune põhiseaduse vastane (a la minu liikumisõiguse vabaduse asjatu piiramine) käitumine, tuleks siis politseil mulle kompenseerida ning kohtus põhjendada mis sellisele käitumisele ajendas. Kui ta hakkab ajama, et pupillid
tundusid suured või midagi siis see ei ole tõsiselt võetav asitõend kohtus ja kui testist ei selgunud midagi ja see on ametlikult protokoli märgitud siis tegemist on kõige ehtama, alusetu kinnipidamisega.
Mina näen siin kolme plussi:
1) teoreetiliselt tuleks mulle mu aeg kompenseerida (ka see mis ma nüüd kohtus veedan, oma õigust taga ajades)
2) vastavale osakonnale tehakse kohtu poolt märkus, et nad on käitunud seadusevastaselt.
3) keegi politsei esindaja peab kohtu kohale tulema ja seda mõttetut suppi seal lahendama, võibolla siis tehakse ka jaoskonna sees märkus, et ei tasu igast lambi tonte tüüdata, kes lihtsalt oma kodaniku rolli üritavad täita (tööl käivad ja makse maksavad)ning ei ole mingid racerid, missiis, et punase sport-coupega sõidavad.
Õiglus on selle asja point. Kui ma ikka pole midagi teinud siis mul ei ole aega jageleda seal mingi mendiga kes oma trahvi kvooti täita üritab.
Ja kui ma kiirust ületan siis seal pole ka midagi kaubelda, väärtegu ja karistus... case closed ei plõksi (kui vastava väärteo määrale vastab)
Joobes ei ole üldse kunagi autot juhtinud. Seal ei karda menti, vaid autost kahju, kui midagi juhtub.