Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:10

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 401 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: AS Eesti Politsei aktsiad tõusid
PostitusPostitatud: 29.12.2008 01:53 

ilmselgelt räägib yx aiast teine aiaaugust. Ka Tr22ns üritab seletada, et ohutu liiklus meile kõigile on vajalik, aga lihtsalt uletrahvid seda ei kindlusta, ja samuti saavad teised korrarikkumised tänu sellele tuult tiibadesse. Asi on ikka puhtalt mõistuses kinni...mis te tõesti arvate et kui tapmise eest saaks paar aastat max siis kõik killiks ööpäevas 10neid inimesi v? Samas mingid teevad seda anyway, suva et praegu kannavad eluaegset. Sama on ka liikluses. On inimesi, kes käituvad distsiplineeritult, laveerides LE piirimail ja on inimesi, kes panevad 200ga kõik kasti kes ette jäävad. Neid viimaseid ei saagi muudmoodi kontrolli alla, kui kuul pähe lasta, või tõesti oodata kuni looduslik valik nad ära kutsub, loodetavasti ilma syytute kannatajateta. Aga tänu neile viimastele kannatab ka see inimene, kes teeb syytu möödasõidu, aga mingi vend nimme istub põõsas. Muide ma ei saa yhest asjast aru? mis liiklusel viga on? Minu arust on see ysna heal tasemel...naiivne oleks arvata, et kui tartu-tln mnt. sõdab päevas tuhandeid masinaid, et keegi seal aastas paar korda matsu ei pane...
Rohkem rõhku võiks nagu teistele kuriteo liikidele pöörata, nagu avaliku korra rasked rikkumised, narkokuriteod, röövid jne. Mind kotib palju rohkem see, et ma õhtul saaksin neiuga linnast koju jalutada, ilma et ma saaks tappa, nuga ja lõpuks systalt narkari käest, kui et kuskil kapa-kohilas mingi klemm kiirust yletas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 01:54 
Kasutaja avatar

nõustun tomcraftiga

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 02:11 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
Rohkem rõhku võiks nagu teistele kuriteo liikidele pöörata, nagu avaliku korra rasked rikkumised, narkokuriteod, röövid jne. Mind kotib palju rohkem see, et ma õhtul saaksin neiuga linnast koju jalutada, ilma et ma saaks tappa, nuga ja lõpuks systalt narkari käest, kui et kuskil kapa-kohilas mingi klemm kiirust yletas.

Paraku on see kulu, mitte tulu !
rio kirjutas:
Ja jutt, et trahvi rahaga riiki pankrotist üritatakse päästa, see kõlab nagu Kesiklik demagoogia. Kontrollige faktegi, kui suur on riigi eelarve defitsiit ja kui suur on prognoositav trahvide laekumine järgmine aasta? Nende summade vahe on mitme kümmne kordne.

Kesiklik või mitte, aga kui juba riik ISE sellised nubrid ette on prognoosinud, siis ...

Eelarvesse peidetud karistusplaani järgi maksavad Eesti inimesed ja firmad 2009. aastal 773 miljoni krooni eest trahve – lõviosa sellest summast tuleb liikluses patustanute taskust.

Võrreldes tänavusega kerkib lausa 53 protsendi võrra summa, mida riik loodab trahvidena kokku korjata, keskset rolli riigikassa täitmisel hakkab mängima politsei, kellele siseministeeriumi eelarve paneb piltlikult öeldes kohustuse määrata tuleval aastal trahve 712 miljoni krooni ulatuses

Kuidas nüüd seda kommenteerid ? Polegi nii pisike summa, küll aga lapiks nii mõnegi augu, kes see rääkinud sellest on, et trahvid kogu eelarvet täitma peaks ?

siit leiab artikli

Ja mis oligi kõige lihtsam, trahve tõsta ja nüüd + 2 km/h täie rauaga peedistamine .. ega joodikute arv suurt tõuse ju ... Nagu statistika näitab, krim karistuse määramine ja ttrahvide tõstmine pole roolijoomarlust vähendanud, pigem tõusnud tiba see number, aga mitte piisavalt et riigile kasulik oleks ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 10:15 
Kasutaja avatar

ni nii tr22nsmees, sa oled ikka päris kenasti trahve saanud, sina oledki üks eesti tüüpilisi rikkujaid, sellepärast sa sõdid sa tahad ju rikkuda eeskirju.

Roolijoodikuid oleks meil kordades rohkem, kui trahv oleks miskine 3000kr selle eest , lisaks on tõesti palju, kes täiesti suvaliselt tallavad, kuid ega kõik ka ikka politseil eest ära ei lae, ja tsiviilisik tagaistmel, kedagi taga ajama ei hakata.
On tõesti teatud osa inimesi, keda ei takista miski, aga õnneks vähe ja seda ka rohkem laksu all või täispeaga.

No väga huvitav olen liigelnud üle 6a, olen siiski säilitanud teatud ettevaatlikuse ja nüüd vanemaks saades üha enam hakanud eeskirju jälgima, olen ma saanud ainult ühe trahvi ja see ei olnud ka minust sõltuv.
Nimelt, mu kõrvalistuja tegi enne peatumist turvavöö lahti ja sain 600kr, sisuliselt ei saanud mina trahvi, aga ametlikult küll, kõrvalistuja sai hoiatuse aga ta tasus ka minu trahvi, maksis mulle kinni.

Alguses ma viga tihe liikleja ei olnud, kuid nüüd viimased 3 aastat olen küll olnud väga tihe liikleja ja mitte ühtegi minu enda põhjustatud trahvi ei ole.
Huvitav miks? Ehk sellepärast, et ma linnavahel hoian kiiruse 50 kandis ja maanteel 90-100 vahel spido järgi, vahest mõni kiirem möödasõit ka.

Kui inimene saab ikka 10 trahvi nagu tr22nsmees, no siis ei saa olla tegu normaalse liiklejaga, aga sellised ma olen märganud, ei saagi aru korraliku liiklemise vajalikkusest. Mina ka vahtralehe ajal mõtlesin, et mis siis on 130 võiksin ju vabalt sõita, ma kontrollin autot jumala hästi, paraku on asi sedasi, et me ei ole teel üksi ja ootamatuid olukordi tekib palju, pluss see, et kaasliiklejad ei oska nii kiiresti liiklevat sõidukit nii hästi enam hinnata.
Nüüd olen aru saanud, et kiirusepiirangud on põhjusega ja piirang 90 ja suvel tihti 100, on täesti põhjendatud.
Kui teedel oleks lubatud 150, ega oluliselt ei võidaks, sest veokad jääksid ikka ette, samuti algajad juhid, kes ei suuda 150 sõita.
Veel enam, see et sellisel kiirusel juhtuks ikka väga palju õnnetusi, lihtsalt inimlik reaktsioon ja juhused, lisaks pole meist eriti keegi rallimees, ka rallil juhtub õnnetusi ja palju.

tr22nsmees, vana sa oled? sul vahtraleht alles, nagu aru saan? Sellest saan ka aru, miks sa nii trahvide vastu oled ja veel nii jagamatu meie liiklusest.
Autod on mu suur huviala, samuti liiklus ja avariid, autode turvalisus ja nende turvatestid samuti.
Olen seda kõike üsna palju uurinud ja jälginud ning jõudnud järeldusele, kiiruspiirangud on täiesti põhjendatud.

Kui sa oled niipalju trahvi saanud tr22nsmees, järelikult oled üsna suur rikkuja, siis on ju loomulik, et sa teisi endasuguseid ja natuke hullemaid ei näe.
Mina olen oma üle 6 aastase autojuhi staazi korral näinud ikka väga palju idioote, tõesti meie liiklus on paranenud, aga mitte veel piisavalt.

Iga mees ei hakak ikka küll eest ära vajutama, nagu siin eespool väideti, see ei ole nii lihtne ja sellest tuleb niipalju jama, see ei ole seda väärt, lõpuks taibatakse et lihtsam on kiiruse piires sõites.
Just need 110-120 sõitjad, neid kutsub see korrale, sest ega nemad ei ole sellised eest ära panijad, nad lihtsalt ületavad parajalt.
Eest ära panevad, roolijoodikud, ilma lubadeta juhid ja üldse suured rikkujad ja ilgemad rullnokad, kuid praktika näitab, et enamus neist saab omale jama kaela, vähesed kes eest ära saavad, pealegi see jama tüütab lõpuks ära, ka need ilgemad rullnokad tahavad koju ja sõbra juurde ja kuhu iganes kohale jõuda, mitte mööda linna ja maanteeid politsei eest põgeneda.
Nad hakkavad ka lõpuks mõtlema natuke.
Politsei eest ära sõitmist tuleb ette liigagi tihti, samas üldiselt võttes ei juhtu seda nüüd nii tihti.
Need uued skoda Superbid teevad rullnokkade elu kohe kindlasti raskemaks, nad on primeratest palju suutlikumad.
Õnneks pannakse nüüd pokri kah, üldiselt peakski rohkem pokri pistma, hakkaks mõjuma, ega ma tean meie riik ongi natuke mäda, samas politsei käitumine on siiski õige, ega nemad ka kõiges süüdi pole neile on käsud kätte antud.

Meil on politseinikke vähe nad ei jõua igale poole ja ma ei tea, mina olen küll korduvalt näinud, kuidas politsei avalikult joomise eest kellegi vahele võtab.

Eks rikkujad ju alati tahavad, et politsei muuga tegeleks, et nemad saaks edasi rikkuda väga tüüpiline jutt rikkujate poolt.
Ma lausa ootan neid kiirusekaameraid.

Ärge unustage kõvatajad, et lõppude lõpuks tahate teie ka ikkagi sõita, mitte politseiga jamada ja ei tea mis imetegusid teha, mida te tõenäoliselt nagunii ei tee.
Seetõttu hakkate ka teie lõpuks eeskirju järgima ja rullnokad, kes ei järgi paistavad üha rohkem välja.
Meie praegune liiklusolukord on sedavõrd hull, et paljud ei usu seda, et ma linnas umbes 50-ga sõidan. No mida me siis meie liikluselt tahame, kui selline suhtumine on? Paljud räägivad, et 90 on venimine, no selge see et sellistelt polegi mõtet mõistlikku suhtumist oodata. Kui 90-ga pidurdamata puusse panete, vat siis saate aru, mis kiirus see tegelikult on.

Ma küsin veelkord, kelle taskust peaks riik üritama tasuta eelarve puudujääki? Ausate inimeste taskust suurenenud maksude näol? Ehk ikka rikkujate taskust oleks õige võtta, ise nad omale selle kaela toovad, pealegi ega kogu eelarve puudujääki sellega ei täideta, vaid osa.
Praegune olukord on täiesti normaalne politsei poolt, politsei peabki teedel tegutsema, ennem polnud politseid eriti üldse näha meie teedel.Inimesed vist ei saa aru, milleks politsei on ja liikluspolitsei ei tegele narkoga.
Praegu kiunutakse 1800kr trahvi pärast? Samas endal on kallid autod tagumendi all ja jutt on lai, 1000kr pole mingi raha, või küsitakse mõnelt, oled sa loll et 10 000kr palga eest töötad või.
Sellisele jutule toetudes, küll ei ütleks, et meie trahvid kuidagigi moodi suured oleks.

See pereisa hävitamise jutt on sama hea nagu üks rumal naine kirjutas krimi.ee-sse kirja.
Tema mees, kes on rekkajuht teenib nii perele leiba, sõitis tartu linnavahel 50 alas 80-ga, politsei võttis talt selle eest load, nüüd naine halab, et võiks mõistlikkust olla politseil, et pere jääb leivast ilma.
Samas, kes käskis sel mehel nii hullupööra linnavahel kihutada? See on surmav, kui laps või keegi ette jääb. Sellele oleks pidanud mees kiirust ületades mõtlema ja naine sellise rullnokast mehega abielludes. Aga noh see on tavaline, et meie naised ei mõtle sellele, kui pätt nende mees tegelikult on ja pärast halavad, et mehed on sead.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 10:41 

kle part saa üle juba. mis sul mõttes üldse on - tuled reisseritele moraali lugema. minuarust tomcraft ja tr22ns ütlesid juba kõik, aga sina vehid ikka siin rusikatega. iga inimene kes tahtlikult kiirust ületab, on selle riski teadlikult võtnud ja suudab loodetavasti tagajärgedega tegeleda.
paraku pean ka aivoga nõustuma
aivo28 kirjutas:
vaata Part,minupoolest nad võivad sinna märgi peale vanaema sooja pesu pildi ka maalida,mind EI HUVITA SEE !! saad sa aru sellest.

ja tee mingi oma teema kuhugi kus kogu maailma ära parandad,ma ei viitsi iga teist sinu saadetud posti täis mingit moraalijüngri jura lihtsalt lugeda. mine kukkede kooli ja loe mingit võmmide aabitsat vms. vaidel kuskil msn-s või ma ei tea.... ausalt,sa ajad sita keema juba

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 12:12 
Kasutaja avatar

Eks me suve lõpus näeme, kas riigi "tõhus" metoodika ka vilja kannab. Usun, et mitte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 12:45 
Kasutaja avatar

Siller kirjutas:
Eks me suve lõpus näeme, kas riigi "tõhus" metoodika ka vilja kannab. Usun, et mitte.

Usun, et natuke ikka kannab, aga eelpool kõnelenud rullnokkadele soovin head türmis istumist.
"Kõvad mehed" olete ainult siin foorumis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 12:49 
Kasutaja avatar

part1 kirjutas:
ni nii tr22nsmees, sa oled ikka päris kenasti trahve saanud, sina oledki üks eesti tüüpilisi rikkujaid, sellepärast sa sõdid sa tahad ju rikkuda eeskirju.

Kas sa oled loll või üritad loll välja paista? Minu trahvid jäävad enamjaolt ca 5a tagusesse aega ning on juba ammu aegunud. Sujuvalt jätsid vahele lause, kus ütlesin, et viimase ca 3a jooksul olen saanud 2 trahvi, millest 1 vaidlustasin?

part1 kirjutas:
Roolijoodikuid oleks meil kordades rohkem, kui trahv oleks miskine 3000kr selle eest , lisaks on tõesti palju, kes täiesti suvaliselt tallavad, kuid ega kõik ka ikka politseil eest ära ei lae, ja tsiviilisik tagaistmel, kedagi taga ajama ei hakata.
On tõesti teatud osa inimesi, keda ei takista miski, aga õnneks vähe ja seda ka rohkem laksu all või täispeaga.

Roolijoodikutest vähemalt 50% on ka varem sama rikkumise eest karistatud... kas sulle tundub, et hiigeltrahv aitab?
Inimene kellel on mõistust nii palju peas, et roolis ei joo, ei tee seda niikuinii olenemata karistuse suurusest - see kes joob, joob niikuinii ka edaspidi). Jällegi tuleb välja, et n*ssitakse neid, kellel eelmisest peoõhtust nende enda teadmata jääknähud olid.
...& neid eest ära sõite on ikka vägagi palju. Ebaõnnestunud tagaajamisi meedias lihtsalt ei kajastata - seni vaid paljud eest ära sõitmist kaalunud inimesed saaksid sellest julgustust ning hakkaksid reaalselt põgenema. Ei usu? Mitut kaine juhi & normaalse autoga põgenemist meedias kajastatud on? Mitte ühtegi! Iga kord on mängus 2% joove + põlluralliks sobiv pann.

part1 kirjutas:
No väga huvitav olen liigelnud üle 6a, olen siiski säilitanud teatud ettevaatlikuse ja nüüd vanemaks saades üha enam hakanud eeskirju jälgima, olen ma saanud ainult ühe trahvi ja see ei olnud ka minust sõltuv.
Nimelt, mu kõrvalistuja tegi enne peatumist turvavöö lahti ja sain 600kr, sisuliselt ei saanud mina trahvi, aga ametlikult küll, kõrvalistuja sai hoiatuse aga ta tasus ka minu trahvi, maksis mulle kinni.

Alguses ma viga tihe liikleja ei olnud, kuid nüüd viimased 3 aastat olen küll olnud väga tihe liikleja ja mitte ühtegi minu enda põhjustatud trahvi ei ole.
Huvitav miks? Ehk sellepärast, et ma linnavahel hoian kiiruse 50 kandis ja maanteel 90-100 vahel spido järgi, vahest mõni kiirem möödasõit ka.

Good for you :hail

part1 kirjutas:
Kui inimene saab ikka 10 trahvi nagu tr22nsmees, no siis ei saa olla tegu normaalse liiklejaga, aga sellised ma olen märganud, ei saagi aru korraliku liiklemise vajalikkusest. Mina ka vahtralehe ajal mõtlesin, et mis siis on 130 võiksin ju vabalt sõita, ma kontrollin autot jumala hästi, paraku on asi sedasi, et me ei ole teel üksi ja ootamatuid olukordi tekib palju, pluss see, et kaasliiklejad ei oska nii kiiresti liiklevat sõidukit nii hästi enam hinnata.
Nüüd olen aru saanud, et kiirusepiirangud on põhjusega ja piirang 90 ja suvel tihti 100, on täesti põhjendatud.
Kui teedel oleks lubatud 150, ega oluliselt ei võidaks, sest veokad jääksid ikka ette, samuti algajad juhid, kes ei suuda 150 sõita.
Veel enam, see et sellisel kiirusel juhtuks ikka väga palju õnnetusi, lihtsalt inimlik reaktsioon ja juhused, lisaks pole meist eriti keegi rallimees, ka rallil juhtub õnnetusi ja palju.

Jah, kahjuks olen ebanormaalne liikleja ning psüühiliselt täielik värdjas - aga ürita sellega elada... minusuguseid on kusjuures veel!
Täpselt nii nagu ennist mainitud, et kohusta ka 90 märk sind 90'ga sõitma, ei käsi mina sul 20 km/h+ kiirust ületada. Sõida sellise kiirusega, mis vastab sinu & auto võimetele ning püsi esimeses reas. Julgen väita, et kiirusel 150 km/h juhtus vähem õnnetusi kuna inimesed jälgiksid pingsamalt liiklust, mitte ei magaks roolis. Asjaolu, et algajad juhid sõita ei suuda, ei ole mitte kellegi muu kui ARK probleem - autojuhtidest meil puudust pole, seega võiks eksami- ning koolitustingimusi tugevalt karmistada (lambaid liiklusesse pole vaja!).
Juhuseid esineb samuti igas eluvaldkonnas nii, et juba noorelt suremiseks käsi risti rinnale asetada pole mõtet.

part1 kirjutas:
tr22nsmees, vana sa oled? sul vahtraleht alles, nagu aru saan? Sellest saan ka aru, miks sa nii trahvide vastu oled ja veel nii jagamatu meie liiklusest.
Autod on mu suur huviala, samuti liiklus ja avariid, autode turvalisus ja nende turvatestid samuti.
Olen seda kõike üsna palju uurinud ja jälginud ning jõudnud järeldusele, kiiruspiirangud on täiesti põhjendatud.

Kui sa oled niipalju trahvi saanud tr22nsmees, järelikult oled üsna suur rikkuja, siis on ju loomulik, et sa teisi endasuguseid ja natuke hullemaid ei näe.
Mina olen oma üle 6 aastase autojuhi staazi korral näinud ikka väga palju idioote, tõesti meie liiklus on paranenud, aga mitte veel piisavalt.

Olen 23a vana, mul on vahtraleht alles.
Kiirusepiirangud on üleüldistes mastaapidest põhjendatud - asi kisuks hulluks kui kõik linna 90 km/h sõidaksid, kuid tähti närida + 10 km/h rikkumise eest pole ka mõtet. Mis sulle idioodile arusaamatuks jääb? Ma olen viimase 3a jooksul saanud 2 trahvi! Loe esimest lõiku mu postitusest.

part1 kirjutas:
Iga mees ei hakak ikka küll eest ära vajutama, nagu siin eespool väideti, see ei ole nii lihtne ja sellest tuleb niipalju jama, see ei ole seda väärt, lõpuks taibatakse et lihtsam on kiiruse piires sõites.
Just need 110-120 sõitjad, neid kutsub see korrale, sest ega nemad ei ole sellised eest ära panijad, nad lihtsalt ületavad parajalt.
Eest ära panevad, roolijoodikud, ilma lubadeta juhid ja üldse suured rikkujad ja ilgemad rullnokad, kuid praktika näitab, et enamus neist saab omale jama kaela, vähesed kes eest ära saavad, pealegi see jama tüütab lõpuks ära, ka need ilgemad rullnokad tahavad koju ja sõbra juurde ja kuhu iganes kohale jõuda, mitte mööda linna ja maanteeid politsei eest põgeneda.
Nad hakkavad ka lõpuks mõtlema natuke.
Politsei eest ära sõitmist tuleb ette liigagi tihti, samas üldiselt võttes ei juhtu seda nüüd nii tihti.
Need uued skoda Superbid teevad rullnokkade elu kohe kindlasti raskemaks, nad on primeratest palju suutlikumad.
Õnneks pannakse nüüd pokri kah, üldiselt peakski rohkem pokri pistma, hakkaks mõjuma, ega ma tean meie riik ongi natuke mäda, samas politsei käitumine on siiski õige, ega nemad ka kõiges süüdi pole neile on käsud kätte antud.

Kiiruseületamisi ning eest ära sõite on nii ehk naa nii täna kui homme - jama kaela saavad reeglina need, kes ei lähe kindla peale välja ning ei tunne ei seaduseid, auto võimeid ega enda juhtimisoskust. Ütle nüüd päris ausalt, et kas kuni 20 km/h kiirust ületavad juhid on meie riigi suurim probleem, et neid nüüd niimoodi kottima peab hakkama?
Muidugi suhtumine on sul õige - kiiruseületamise eest paneme inimesed kongi, mõrvaritele & pedofiilidele määrame tingimisi karistuse ning rahutuste ajal laamendanud fedjadele teeme pika pai kuna tegelikult oli nende käitumine õigustatud?

part1 kirjutas:
Meil on politseinikke vähe nad ei jõua igale poole ja ma ei tea, mina olen küll korduvalt näinud, kuidas politsei avalikult joomise eest kellegi vahele võtab.
Eks rikkujad ju alati tahavad, et politsei muuga tegeleks, et nemad saaks edasi rikkuda väga tüüpiline jutt rikkujate poolt.
Ma lausa ootan neid kiirusekaameraid.

Ei, meil ei ole politseinikke vähe, vaid ressursid on jaotatud ebaproportsionaalselt. Mina näiteks ootasin viimati patrulli öösel 45min kui nad välja kutsusin - naljakas selle juures on see, et Pärnu mnt kesklinna majast on minu majani max 2min tee (samas kui majast niisama mööda sõita sagib neid seal pidevalt).

part1 kirjutas:
Ärge unustage kõvatajad, et lõppude lõpuks tahate teie ka ikkagi sõita, mitte politseiga jamada ja ei tea mis imetegusid teha, mida te tõenäoliselt nagunii ei tee.
Seetõttu hakkate ka teie lõpuks eeskirju järgima ja rullnokad, kes ei järgi paistavad üha rohkem välja.
Meie praegune liiklusolukord on sedavõrd hull, et paljud ei usu seda, et ma linnas umbes 50-ga sõidan. No mida me siis meie liikluselt tahame, kui selline suhtumine on? Paljud räägivad, et 90 on venimine, no selge see et sellistelt polegi mõtet mõistlikku suhtumist oodata. Kui 90-ga pidurdamata puusse panete, vat siis saate aru, mis kiirus see tegelikult on.

No sa oled ikka kloun mis kloun - kui sul kahe kõrva vahel ikka midagi ei ole, siis on võimalik enda eluküünal 30 km/h sõites ka ära kustutada. Ma ei saa aru, miks tänapäeva ühiskonnas propageeritakse seda, et olla ''s*tahäda'' on normaalne. Muudame siis koolides ka juba ära, et kiituse ning kuldmedali saavad need, kes lugeda & arvutada ei oska ning 60m jooksevad 2 minutit?

part1 kirjutas:
Ma küsin veelkord, kelle taskust peaks riik üritama tasuta eelarve puudujääki? Ausate inimeste taskust suurenenud maksude näol? Ehk ikka rikkujate taskust oleks õige võtta, ise nad omale selle kaela toovad, pealegi ega kogu eelarve puudujääki sellega ei täideta, vaid osa.
Praegune olukord on täiesti normaalne politsei poolt, politsei peabki teedel tegutsema, ennem polnud politseid eriti üldse näha meie teedel.Inimesed vist ei saa aru, milleks politsei on ja liikluspolitsei ei tegele narkoga.
Praegu kiunutakse 1800kr trahvi pärast? Samas endal on kallid autod tagumendi all ja jutt on lai, 1000kr pole mingi raha, või küsitakse mõnelt, oled sa loll et 10 000kr palga eest töötad või.
Sellisele jutule toetudes, küll ei ütleks, et meie trahvid kuidagigi moodi suured oleks.

Ahvõi, et kelle taskust peaks riik tasuma eelarve puudujäägi? Alustaks äkki iseendast? See, et riik ei suuda kulusid-tulusid normaalvahenditega tasakaalu viia, on eelkõige nende endi probleem. Minu pärast kärpigu oma palku 75% & lõpetagu mingite totrate sammaste püstitamine (peaks andma ligikaudu sama effekti)! Täpselt samamoodi võiksid nad kinni panna kohustusliku sõjaväe ning jätta alles 1 suure Scoutspataljoni sarnase asutuse, kuhu inimesed vabatahtlikud minna saavad. Taaskord pisuke kokkuhoid?
Autojuhid maksavad tugevalt üle poole kütte hinnast aktsiisiks, ARK on ilmselge kasumi teenimiseks loodud ettevõte (riigilõivud on juba ammu kordades ületanud reaalselt toimingutega seotud kulude katmiseks vajaliku määra) jne. Rääkimata sellest, et keskmine tööealine eestlane maksab aastas kuskil 100000.- maksudeks. Millist kvaliteetset teenust pakub riik mulle aastas 100000.- eest?

Trahvid on ebaproportsionaalsed inimeste keskmise sissetulekuga võrreldes? 10% oma kuupalgast maksta ära + 10 km/h kiiruseületamise eest on ju sutsu nüri, kas sa ei leia?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 12:55 
Kasutaja avatar

Täiesti normaalsed on, praegused trahvid võiks kehtida ilma sissetulekuta ja miinimumpalgaga inimestele, muude palkadega inimestele võiks trahvid olla seotud sissetulekuga, nagu soomes.
Paraku muidu ei mõika.
Vaata tr22nsmees, me ei sõida maanteedel võidu, ok osad teevad seda, aga see pole õige.
See, kes sõidab märkide järgi ei ole mingi kusik, vaid täiesti normaalne kodanik, pea kõik vähegi kogenud juhid suudavad 150-ga lennata ,aga nad ei tee seda, kuna trahvid takistavad ja paljudel on aru peas.

sa tr22nsmees oled väga ilmekalt tõestanud, et sa oled rullnokk, mis see loeb et sul aegunud trahvid, loendasin kokku üle 10 trahvi, see on igatahes rullnokluse esimene näide. See tõestab ka seda, et sa oled üks neist kes ei õpi, kuid eks seda takistsaid ka liigväiksed trahvid, nüüd ulud siin trahvide pärast, järelikult on hakanud mõimama ja riik on õigel teel, ometi üks õige otsus riigi poolt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 13:00 
Kasutaja avatar

part1 kirjutas:
Täiesti normaalsed on, praegused trahvid võiks kehtida ilma sissetulekuta ja miinimumpalgaga inimestele, muude palkadega inimestele võiks trahvid olla seotud sissetulekuga, nagu soomes.
Paraku muidu ei mõika.

Aga, et peaks äkki makse ka veel tõstma?
Mida sinu arvates sellega saavutatakse? Vastus : normaalsed inimesed (loe : ettevõtjad jm majandusele kasulikud tegelased) kolivad koos oma äridega mujale ning alles jäävad sinusugused zombid, kes ilma mõtlemata kõike ülalt öeldut kummardavad. Usu mind, varsti ei aita ka sellest ning siis tullakse mõne uue & huvitava karistuse/maksuga ka sinu rahakoti kallale. :wink:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 13:01 

Tead part1 sa vist rsk ise oledki ment ja su palk sõltub tehtud trahvide hulgast jah :D . Sinu arust on siis kõik need pätid kes on korra kiirust ületanud. Ah varsti sõidad ise kellegi sebral surnuks ja siis istud ja mõtled mis sa küll teinud oled, et kõik su vastu on hahahaha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 13:05 
Kasutaja avatar

part1 kirjutas:
Vaata tr22nsmees, me ei sõida maanteedel võidu, ok osad teevad seda, aga see pole õige.
See, kes sõidab märkide järgi ei ole mingi kusik, vaid täiesti normaalne kodanik, pea kõik vähegi kogenud juhid suudavad 150-ga lennata ,aga nad ei tee seda, kuna trahvid takistavad ja paljudel on aru peas.

sa tr22nsmees oled väga ilmekalt tõestanud, et sa oled rullnokk, mis see loeb et sul aegunud trahvid, loendasin kokku üle 10 trahvi, see on igatahes rullnokluse esimene näide. See tõestab ka seda, et sa oled üks neist kes ei õpi, kuid eks seda takistsaid ka liigväiksed trahvid, nüüd ulud siin trahvide pärast, järelikult on hakanud mõimama ja riik on õigel teel, ometi üks õige otsus riigi poolt.

Mis sul viga on? Sa tahtlikult ignoreerid mind või oled kõõrdsilm?

Kui mul ca 5a tagasi kogunes praktiliselt 2 aasta jooksul ca 10 trahvi ning viimase 3 aasta jooksul olen saanud 1 reaalselt põhjendatud trahvi, siis kas see ei näita mitte seda, et nii mina kui ka paljud teised inimesed muutuvad ajaga nii ehk naa seadusekuulekamateks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 13:08 
Kasutaja avatar

ma ei ole zombi. Kas sa tr22nsmees üldse mõelda ei oska? Ma rääkisin väga selgelt, miks on kasulik trahvide võtta eelarve puudujääk, mitte maksude tõstmisega, millest sa küll taolisi lolle järeldusi teed? Su ajud pole tõest korras.

Ei ma ei ole politseinik, kuid ma jälgin väga hoolega sebrasid ja kui peaksin seal ka kellegi surnuks sõitma, siis kannan ka vastust selle eest.
See, kes tallinna 4 realisel öösel 190-ga sõitis, noh jah öösel pole kõige hullem, aga risk ikkagi, pluss risk politseile vahele jääda, aga ära pärast siis siia nutma tule, kui load läind ja 10 000kr trahv käes.
Öösel pole ehk tõesti kõige hullem, aga kui lubada seal 4 realisel teel niipalju, kui torust tuleb hakkab üsna pea õnnetusi juhtuma.
asi ongi selles, et üksik kiiruseületaja sellises kohas pole hullu, aga siis pole enam üksikud pluss see, et kõik ei suuda ohutult seal kihutada, seetõttu peavad ka seadused vähe univeraalsemad olema, me ei saa kõiki kontrollida, kui hästi nad täpselt sõidavad, see üldse väga tülikas.
Pluss, tänavad on ikkagi liiklemiseks, mitte kihutamiseks, minge rahvarallidele ja rapla kardirajale, kui kihutada tahate, kuskil sai vist veel eestis ringrada sõita.

Viimati muutis part1, 29.12.2008 13:10, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 13:11 
Kasutaja avatar

enamus surmaga lõppenud liiklusõnnetusi on tekkinud ebaõigelt valitud sõidukiiruse tõttu, ükskõik, kas oma oskustele, teeoludele või üleüldse pöörane kiirus.

ei tr22nsmees ma ei igno sind, aga su suhtumine näitab, et sa ei ole õppinud, sind ehk hoiavadki ainult trahvid tagasi.

Sa Aivo28 juba tõestasid mulle oma hoolimatust kaasliiklejate osas, nüüd tegid seda veelkord.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.12.2008 13:13 

ViktorT kirjutas:
jossu kirjutas:
Ja vot joodik lasti liiklusesse tagasi, politsei vaid ütles, et tee enne paar suitsu kui uuesti sõitma hakkad:)
Vot see on meie korrakaitsjate tase :beer :beer :hail

Mida sa undad seal oma 0.28 promilliga, sa õpi sõitma piimahabe nii, nagu seaduses ette nähtud !
Meil on 0.8 promilli lubatud, mõrvarid oleme, aga surmasi ja õnnetusi on liikluses 3 x vähem kui eestis !
Ei pane äkki selline asi mõtlema ?
Liikluskultuur on lihtsalt väga erinev, eesti on oma kihutamiste, ja surmadega euro esirinnas, kas teisel või kolmandal kohal peale lätit ja leedut. "Mina ja maailm" ja "maailma parimad rallimehed" oleks selle olukorra lühikirjelduseks, mis paistab hästi silma ka foorumis ! Märtini sündroom ?
+ surmad ja avariid on põhjustatud valdavalt ikka üle 1 promillise joobega tegelaste poolt.

Nii et ei maksa ulguda, sõida see 5km/h aeglasemini, kus sul ikka kiiret on, 1-2 minutit tuled varem kodust välja ja polekski vaja kiunuda ju ?

Mida sa paugud, nagu öeldud. Mulle ei olnud mitte ühtegi asja ette heita, midagi ei ületanud, sõitsin täiesti korrapäraselt. Lihtsalt lauskontroll oli. Krdi äss endaarust... ja btw lubatud on 0,0 promilli. Alla 0,24 promilli on liht jääknähud kuid arvesse võetakse needki.

Viimati muutis jossu, 29.12.2008 13:21, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 401 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis