part1 kirjutas:
ni nii tr22nsmees, sa oled ikka päris kenasti trahve saanud, sina oledki üks eesti tüüpilisi rikkujaid, sellepärast sa sõdid sa tahad ju rikkuda eeskirju.
Kas sa oled loll või üritad loll välja paista? Minu trahvid jäävad enamjaolt ca 5a tagusesse aega ning on juba ammu aegunud. Sujuvalt jätsid vahele lause, kus ütlesin, et viimase ca 3a jooksul olen saanud 2 trahvi, millest 1 vaidlustasin?
part1 kirjutas:
Roolijoodikuid oleks meil kordades rohkem, kui trahv oleks miskine 3000kr selle eest , lisaks on tõesti palju, kes täiesti suvaliselt tallavad, kuid ega kõik ka ikka politseil eest ära ei lae, ja tsiviilisik tagaistmel, kedagi taga ajama ei hakata.
On tõesti teatud osa inimesi, keda ei takista miski, aga õnneks vähe ja seda ka rohkem laksu all või täispeaga.
Roolijoodikutest vähemalt 50% on ka varem sama rikkumise eest karistatud... kas sulle tundub, et hiigeltrahv aitab?
Inimene kellel on mõistust nii palju peas, et roolis ei joo, ei tee seda niikuinii olenemata karistuse suurusest - see kes joob, joob niikuinii ka edaspidi). Jällegi tuleb välja, et n*ssitakse neid, kellel eelmisest peoõhtust nende enda teadmata jääknähud olid.
...& neid eest ära sõite on ikka vägagi palju. Ebaõnnestunud tagaajamisi meedias lihtsalt ei kajastata - seni vaid paljud eest ära sõitmist kaalunud inimesed saaksid sellest julgustust ning hakkaksid reaalselt põgenema. Ei usu? Mitut kaine juhi & normaalse autoga põgenemist meedias kajastatud on? Mitte ühtegi! Iga kord on mängus 2% joove + põlluralliks sobiv pann.
part1 kirjutas:
No väga huvitav olen liigelnud üle 6a, olen siiski säilitanud teatud ettevaatlikuse ja nüüd vanemaks saades üha enam hakanud eeskirju jälgima, olen ma saanud ainult ühe trahvi ja see ei olnud ka minust sõltuv.
Nimelt, mu kõrvalistuja tegi enne peatumist turvavöö lahti ja sain 600kr, sisuliselt ei saanud mina trahvi, aga ametlikult küll, kõrvalistuja sai hoiatuse aga ta tasus ka minu trahvi, maksis mulle kinni.
Alguses ma viga tihe liikleja ei olnud, kuid nüüd viimased 3 aastat olen küll olnud väga tihe liikleja ja mitte ühtegi minu enda põhjustatud trahvi ei ole.
Huvitav miks? Ehk sellepärast, et ma linnavahel hoian kiiruse 50 kandis ja maanteel 90-100 vahel spido järgi, vahest mõni kiirem möödasõit ka.
Good for you
part1 kirjutas:
Kui inimene saab ikka 10 trahvi nagu tr22nsmees, no siis ei saa olla tegu normaalse liiklejaga, aga sellised ma olen märganud, ei saagi aru korraliku liiklemise vajalikkusest. Mina ka vahtralehe ajal mõtlesin, et mis siis on 130 võiksin ju vabalt sõita, ma kontrollin autot jumala hästi, paraku on asi sedasi, et me ei ole teel üksi ja ootamatuid olukordi tekib palju, pluss see, et kaasliiklejad ei oska nii kiiresti liiklevat sõidukit nii hästi enam hinnata.
Nüüd olen aru saanud, et kiirusepiirangud on põhjusega ja piirang 90 ja suvel tihti 100, on täesti põhjendatud.
Kui teedel oleks lubatud 150, ega oluliselt ei võidaks, sest veokad jääksid ikka ette, samuti algajad juhid, kes ei suuda 150 sõita.
Veel enam, see et sellisel kiirusel juhtuks ikka väga palju õnnetusi, lihtsalt inimlik reaktsioon ja juhused, lisaks pole meist eriti keegi rallimees, ka rallil juhtub õnnetusi ja palju.
Jah, kahjuks olen ebanormaalne liikleja ning psüühiliselt täielik värdjas - aga ürita sellega elada... minusuguseid on kusjuures veel!
Täpselt nii nagu ennist mainitud, et kohusta ka 90 märk sind 90'ga sõitma, ei käsi mina sul 20 km/h+ kiirust ületada. Sõida sellise kiirusega, mis vastab sinu & auto võimetele ning püsi esimeses reas. Julgen väita, et kiirusel 150 km/h juhtus vähem õnnetusi kuna inimesed jälgiksid pingsamalt liiklust, mitte ei magaks roolis. Asjaolu, et algajad juhid sõita ei suuda, ei ole mitte kellegi muu kui ARK probleem - autojuhtidest meil puudust pole, seega võiks eksami- ning koolitustingimusi tugevalt karmistada (lambaid liiklusesse pole vaja!).
Juhuseid esineb samuti igas eluvaldkonnas nii, et juba noorelt suremiseks käsi risti rinnale asetada pole mõtet.
part1 kirjutas:
tr22nsmees, vana sa oled? sul vahtraleht alles, nagu aru saan? Sellest saan ka aru, miks sa nii trahvide vastu oled ja veel nii jagamatu meie liiklusest.
Autod on mu suur huviala, samuti liiklus ja avariid, autode turvalisus ja nende turvatestid samuti.
Olen seda kõike üsna palju uurinud ja jälginud ning jõudnud järeldusele, kiiruspiirangud on täiesti põhjendatud.
Kui sa oled niipalju trahvi saanud tr22nsmees, järelikult oled üsna suur rikkuja, siis on ju loomulik, et sa teisi endasuguseid ja natuke hullemaid ei näe.
Mina olen oma üle 6 aastase autojuhi staazi korral näinud ikka väga palju idioote, tõesti meie liiklus on paranenud, aga mitte veel piisavalt.
Olen 23a vana, mul on vahtraleht alles.
Kiirusepiirangud on üleüldistes mastaapidest põhjendatud - asi kisuks hulluks kui kõik linna 90 km/h sõidaksid, kuid tähti närida + 10 km/h rikkumise eest pole ka mõtet. Mis sulle idioodile arusaamatuks jääb? Ma olen viimase 3a jooksul saanud 2 trahvi! Loe esimest lõiku mu postitusest.
part1 kirjutas:
Iga mees ei hakak ikka küll eest ära vajutama, nagu siin eespool väideti, see ei ole nii lihtne ja sellest tuleb niipalju jama, see ei ole seda väärt, lõpuks taibatakse et lihtsam on kiiruse piires sõites.
Just need 110-120 sõitjad, neid kutsub see korrale, sest ega nemad ei ole sellised eest ära panijad, nad lihtsalt ületavad parajalt.
Eest ära panevad, roolijoodikud, ilma lubadeta juhid ja üldse suured rikkujad ja ilgemad rullnokad, kuid praktika näitab, et enamus neist saab omale jama kaela, vähesed kes eest ära saavad, pealegi see jama tüütab lõpuks ära, ka need ilgemad rullnokad tahavad koju ja sõbra juurde ja kuhu iganes kohale jõuda, mitte mööda linna ja maanteeid politsei eest põgeneda.
Nad hakkavad ka lõpuks mõtlema natuke.
Politsei eest ära sõitmist tuleb ette liigagi tihti, samas üldiselt võttes ei juhtu seda nüüd nii tihti.
Need uued skoda Superbid teevad rullnokkade elu kohe kindlasti raskemaks, nad on primeratest palju suutlikumad.
Õnneks pannakse nüüd pokri kah, üldiselt peakski rohkem pokri pistma, hakkaks mõjuma, ega ma tean meie riik ongi natuke mäda, samas politsei käitumine on siiski õige, ega nemad ka kõiges süüdi pole neile on käsud kätte antud.
Kiiruseületamisi ning eest ära sõite on nii ehk naa nii täna kui homme - jama kaela saavad reeglina need, kes ei lähe kindla peale välja ning ei tunne ei seaduseid, auto võimeid ega enda juhtimisoskust. Ütle nüüd päris ausalt, et kas kuni 20 km/h kiirust ületavad juhid on meie riigi suurim probleem, et neid nüüd niimoodi kottima peab hakkama?
Muidugi suhtumine on sul õige - kiiruseületamise eest paneme inimesed kongi, mõrvaritele & pedofiilidele määrame tingimisi karistuse ning rahutuste ajal laamendanud fedjadele teeme pika pai kuna tegelikult oli nende käitumine õigustatud?
part1 kirjutas:
Meil on politseinikke vähe nad ei jõua igale poole ja ma ei tea, mina olen küll korduvalt näinud, kuidas politsei avalikult joomise eest kellegi vahele võtab.
Eks rikkujad ju alati tahavad, et politsei muuga tegeleks, et nemad saaks edasi rikkuda väga tüüpiline jutt rikkujate poolt.
Ma lausa ootan neid kiirusekaameraid.
Ei, meil ei ole politseinikke vähe, vaid ressursid on jaotatud ebaproportsionaalselt. Mina näiteks ootasin viimati patrulli öösel 45min kui nad välja kutsusin - naljakas selle juures on see, et Pärnu mnt kesklinna majast on minu majani max 2min tee (samas kui majast niisama mööda sõita sagib neid seal pidevalt).
part1 kirjutas:
Ärge unustage kõvatajad, et lõppude lõpuks tahate teie ka ikkagi sõita, mitte politseiga jamada ja ei tea mis imetegusid teha, mida te tõenäoliselt nagunii ei tee.
Seetõttu hakkate ka teie lõpuks eeskirju järgima ja rullnokad, kes ei järgi paistavad üha rohkem välja.
Meie praegune liiklusolukord on sedavõrd hull, et paljud ei usu seda, et ma linnas umbes 50-ga sõidan. No mida me siis meie liikluselt tahame, kui selline suhtumine on? Paljud räägivad, et 90 on venimine, no selge see et sellistelt polegi mõtet mõistlikku suhtumist oodata. Kui 90-ga pidurdamata puusse panete, vat siis saate aru, mis kiirus see tegelikult on.
No sa oled ikka kloun mis kloun - kui sul kahe kõrva vahel ikka midagi ei ole, siis on võimalik enda eluküünal 30 km/h sõites ka ära kustutada. Ma ei saa aru, miks tänapäeva ühiskonnas propageeritakse seda, et olla ''s*tahäda'' on normaalne. Muudame siis koolides ka juba ära, et kiituse ning kuldmedali saavad need, kes lugeda & arvutada ei oska ning 60m jooksevad 2 minutit?
part1 kirjutas:
Ma küsin veelkord, kelle taskust peaks riik üritama tasuta eelarve puudujääki? Ausate inimeste taskust suurenenud maksude näol? Ehk ikka rikkujate taskust oleks õige võtta, ise nad omale selle kaela toovad, pealegi ega kogu eelarve puudujääki sellega ei täideta, vaid osa.
Praegune olukord on täiesti normaalne politsei poolt, politsei peabki teedel tegutsema, ennem polnud politseid eriti üldse näha meie teedel.Inimesed vist ei saa aru, milleks politsei on ja liikluspolitsei ei tegele narkoga.
Praegu kiunutakse 1800kr trahvi pärast? Samas endal on kallid autod tagumendi all ja jutt on lai, 1000kr pole mingi raha, või küsitakse mõnelt, oled sa loll et 10 000kr palga eest töötad või.
Sellisele jutule toetudes, küll ei ütleks, et meie trahvid kuidagigi moodi suured oleks.
Ahvõi, et kelle taskust peaks riik tasuma eelarve puudujäägi? Alustaks äkki iseendast? See, et riik ei suuda kulusid-tulusid normaalvahenditega tasakaalu viia, on eelkõige nende endi probleem. Minu pärast kärpigu oma palku 75% & lõpetagu mingite totrate sammaste püstitamine (peaks andma ligikaudu sama effekti)! Täpselt samamoodi võiksid nad kinni panna kohustusliku sõjaväe ning jätta alles 1 suure Scoutspataljoni sarnase asutuse, kuhu inimesed vabatahtlikud minna saavad. Taaskord pisuke kokkuhoid?
Autojuhid maksavad tugevalt üle poole kütte hinnast aktsiisiks, ARK on ilmselge kasumi teenimiseks loodud ettevõte (riigilõivud on juba ammu kordades ületanud reaalselt toimingutega seotud kulude katmiseks vajaliku määra) jne. Rääkimata sellest, et keskmine tööealine eestlane maksab aastas kuskil 100000.- maksudeks. Millist kvaliteetset teenust pakub riik mulle aastas 100000.- eest?
Trahvid on ebaproportsionaalsed inimeste keskmise sissetulekuga võrreldes? 10% oma kuupalgast maksta ära + 10 km/h kiiruseületamise eest on ju sutsu nüri, kas sa ei leia?