Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:14

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 02.03.2009 18:34 

Eelmise suve algus, kuskil Leedus, pimedas paduvihmase maantee peal.

Mina Eesti piirist saati roolis, täiesti kaine ja rahulikult kulgen, pole veel väga väsinud,.

Hakkab asula ala võtan hoo maha ca. 55-60 km/h peale. Sõidan suht pikalt asula alas, kui korraga keerab kohalik patrull sappa ning hoiab pikkivahet ca 1 !!! meeter. Tekkis kahtulus, et ta viitab sellele, et ei ole asula ala enam, et sõida kiiremini. Hakkan hästi sujuvalt kiirendama, kuni lõpuks peaaegu 90 km/h spido peal. Siis disko ja tee äärde.

Toimusid politseihärraga viisakad tervitused, ning selgitamaks millega ma hakkama sain, pidime(!) minema kõrval istunud sõbraga politsei auto juurde(!). Kaks sõpra jäid tahaistmele hambad laiali edasi magama.

Umbes pooletunnise kauplemise iseäralikumad jooned:

P: Te sõitsite asula alas 104 km/h (näitas radarilt)
M: mökmökmök ... (ei osanud midagi öelda)
P: No siin saame kuni 1500 Litti trahvi teha, kolmeks kuuks load või arest. Praegu teeme protokolli ja võtame load ära, päeval tulete jaoskonda järgi ja saate karistuse teada.
S: No me oleme vaesed üliõpilased eestist, meil RAHA EI OLE, kas kuidagi muud moodi ei saaks (lootes hoiatusega pääseda võttis müügimehe ametit pidav sõber jutuotsa üle, vahepeal sai loomulikult vaieldud eesti ja leedu märkide erinevusest ja et on pime ja öö jne ... )
P: no kuidas muudmoodi? // ... A kus te üldse lähete ?
S: Kaunasesse autot ostma
P: (lähevad politsei silmad särama) ei no ma ei tea, ikka võibolla saab muudmoodi, et maksate kohe, siis unustame ära ... (aga summat ei ütle)

Kuna kahjuks või õnneks väikseim kaasas olev euro oli 50 siis said nad selle ja mingeid eesti 25kaid ka natuke suveniiriks ...

Lõpetuseks otsisid nad välja leedu liikluseeskirja raamatu tagant liiklusmärgid ja seletasid millised on kiiruspiirangud ja asula märgid jne siis juba sõbralikult. Alguses kui trahvi summasid tutvustati siis olid küll väga karmi tooniga.

Muidugi loo moraal: "me oleme vaesed üliõpilased eestist ja me lähme kaunasesse autot ostma" lähevad hästi kokku.
Ja teine moraal - vene keel on ikka vajalik.
Ja lõpuks mis kõige rohkem häirib selle loo juures, et linnaala lõppes paarisaja meetri pärast peale kurvi ning ma pole paandunud kiiruseületaja vaid oleks rahulikult teed jätkanud ilma, et nad mind kinni oleks pidanud - ehk tüübid oskavad hästi kõrvalt teenida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2009 18:56 

kaabakaz kirjutas:
50 EURi :D
Pikka juttu ma siia enam kirjutada ei julge, sest mõni kasutaja on natuke hälbega ja iniseb peale seda kaks lehekülge nagu aiavahele jäänud siga.

TC:Elite kirjutas:
Kuna kahjuks või õnneks väikseim kaasas olev euro oli 50 siis said nad selle ja mingeid eesti 25kaid ka natuke suveniiriks ...

Endalgi nüüd tagantjärele tarkus olemas, et leetu minnes peab mõni viie eurine kaasas olema ... muidugi ca 13000 eesti raha+load trahvi saada või 50 euri loovutada ... vali ise :P ... Ja õnneks 50 sellepärast, et järgmine variant oli 500 ning eesti sulli praktiliselt polnud.

(sorry: esimeses postis kirjutasin 1500 litti, tegelt oli neil paberil kuni 3000, tuli meelde sest kohapeal arvutasin kohe selle enamvähem eesti rahaks ümber)

EDIT: ei hakka jälle üht posti tegema
Tsiteeri:
Leedus ongi kiiruseületamise eest max. 1500 litti.

Seega mul oli esimene kord õigus ... ehhh ... täitsa nõme mis matemaatikat see aju iseenesest genereerib vahel ... tänud qpi

Viimati muutis TC:Elite, 02.03.2009 19:42, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2009 19:18 
Kasutaja avatar

TC:Elite kirjutas:
(sorry: esimeses postis kirjutasin 1500 litti, tegelt oli neil paberil kuni 3000, tuli meelde sest kohapeal arvutasin kohe selle enamvähem eesti rahaks ümber)

Leedus ongi kiiruseületamise eest max. 1500 litti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2009 20:11 
Kasutaja avatar

InterFace kirjutas:
aga mis kuradi teema neil leedukatel inglise keelega on ?

Enamus mendid on seal lihtsalt 35+ ja sellel ajal ei olnud inglise keel just eriti popp keelevalik koolis. See-eest muul teenindaval personalil ei tundu küll probleeme olevat(eriti veel nooremapoolsel). Kõige raskem on Euroopas inglise keelega hakkama saada üldse Saksas, Hispaanias.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2009 20:30 
Eliit

Viimane kogemus.

Mina:Kuidas siis uued Superbid on ka?
Pol: Täitsa kõlbab sõita. Porsche vastu muidugi ei saa.
pol:Kuidas siis selline vana porsche sõidab üldse? Jupid kallid?

........

Suht muhe ment sattus. Pikalt ja laialt sai lobisetud,kui ta mulle protokolli kirjutas :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2009 20:34 
Kasutaja avatar

InterFace kirjutas:
kevadel olin vilniuses. otsisin suurest poest nuge/kahvleid. ükski tsikk ei saand midagi aru inglisekeelest ja vene keeles mai tea kuidas need on.

vilka ja nosh :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2009 20:59 
Kasutaja avatar

Lätis Jurmalasse sissesõidul on küll tööle pandud perfektset inglise keelt oskajad. Küsisid konkreetselt kas mõlema auto pealt 20 latti in cash või 90 latine protokoll (keelumärk 40 latti + sissesõidu maksu mittemaksmine 50 latti).. Kuna ta aga oli ise altkäemaksu välja pakkunud, julgesin ma tingida ja sai 10 latti mõlema auto pealt :D Kui poleks nõus olnud, oleksin kohalikku menti helistand et korjake need pistisenöörijad ära siit (kuigi ilmselt mind oleks sealt pikalt saadetud)...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2009 22:34 
Kasutaja avatar

Nädal, kaks ehk tagasi, sõitsin Rakvere vahel, keerasin ühte hoovi sisse, et ringi pöörata, panin R-i juba sisse, kui nägin peeglis sähvimist. Mõtlesin, et olen mingi keelumärgialt sisse sõitnud vms. Aga tuli juurde, palus dokumente, siis kutsus välja. Mõtlesin, et okei, nüüd on dokudega sitasti midagi, aga ei, küsis hoopis seda, et kas 6000 on teie jaoks suur summa? Ütlesin, et on muidugi ja teise käega kraapisin juba numbrimärki ja tagatulesid paksust lumest puhtaks :P .
Hoide palun teiekord klaasid/tuled/numbrimärgid puhtad :)
Soovis head teed ja lahkus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2009 10:06 

Kirjutan kah natuke huumorit eelmisest neljapäeva ööst vastu reedet.

Nimelt sai toodud Peipsi äärest kella 3-4 ajal öösel üheteljelise haagisega üks ZAZ.. Hakkasime miski 3 ajal tln poole liikuma peale kuskil Haljala kandis oli üks Fiat mendi pirukas teeääres vilkuritega just kellegi kinni pidanud... Sai mööda sõidetud ja läks aega paar minutit kui vilkurid taga olid.. Teadsime ka seda, et autol peab olema kindlustus kui üheteljelisel haagisel pukseerida.
Tuleb siis ment autojuurde kõigepealt saab käru dokumendid siis auto omad, mille peale ta küsib "mis need on" :D "auto dokumendid" "aaa". "nii ja nüüd näidake sapaka dokumente" "kust te saite selle". Nägi dokumente oli korras..
Sellest, et pukseeritaval autol kindlustus olema peab ei teadnud ta mitte essugi. Tegime mentidega suitsu uurisid mis me teeme selle autoga jms, kuhu sõidame ja siis soovitasid, et paneksime ohukolmnurga kah taha...
Huumor oli veel see, et haagisel vasak parktuli ei toiminud terve tee, miski kontakti jama aga hetkel kui mendid kinni pidasid õnneks toimis.. :D
Edasi tln piiril istus Superb tee ääres ja kohe pärast temast möödumist tõmbas ta järgi, kuid maha ei võtnud... :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2009 23:23 
Kasutaja avatar

qpi kirjutas:
InterFace kirjutas:
aga mis kuradi teema neil leedukatel inglise keelega on ?

Enamus mendid on seal lihtsalt 35+ ja sellel ajal ei olnud inglise keel just eriti popp keelevalik koolis. See-eest muul teenindaval personalil ei tundu küll probleeme olevat(eriti veel nooremapoolsel). Kõige raskem on Euroopas inglise keelega hakkama saada üldse Saksas, Hispaanias.

Tšehhi ja Itaalia on ka päris jube. Itaalias ei saa noortega (~18 ringis) ka inglise keeles rääkida, sest lihtsalt koolis ei õpetata. Tšehhis ei saanud tänaval jäätisemüüja isegi sellest aru kui ma šokolaadijäätist tahtsin ja seda inglise keeles küsisin. :D

aga see on juba OT.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2009 09:39 
Kasutaja avatar

qpi kirjutas:

Sotsialismiajastul oli inglise keel mitmel pool üsna tabu, kuna oli "kurja ja kapitalistliku maa" keel. Õpetati pigem saksa keelt, kuna seda kõneles sõbralik Saksa Demokraatlik Vabariik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.03.2009 21:48 
Kasutaja avatar

Nädalavahetusel pidas politsei mind siis Kehtnas kinni kuna udutuled põlesid ja tagumised turvavööd ei töödanud.
Alguses siis politsei ütles, et nüüd tuleb siis kordusülevaatus jne, lõpuks kui autosse istusin siis politsei ütles, et me ei hakka sind kordusülevaatusele saatma kuna teil see kuu nagunii lõppeb ülevaatus ära ja udutulede eest teeme teile hoiatuse kuna me oleme see kuu juba piisavalt trahve teinud.
Aga ennem nad ikkagi mind minema ei lasknud kui tagumised turvavööd öösel tee ääres korda tegin :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.03.2009 22:49 
Kasutaja avatar

Nädal tagasi käisime naisega sugulaste juures maal. Naine roolis, mina kõrval. Autoks must Range Rover Sport

Maanteel radarisse +32km/h. Nagu sellest veel vähe oleks, on autol ka ees 70nene toonkile ja xenon udukad olid ka sees. Peaks mainima, et maantee oli kuiv, lai ja korralik.

Politseinik tuli akna juurde ja sai väga selgelt aru, et ees on toon aga midagi ei öelnud. Näitas radarilt näitu ja küsis kuhu siis nii kiire. Naine (blond ja siniste silmadega) vaatas väga siiralt politseinikule otsa ning ütles, et võõras auto ning ei pand tähele, et nii kiirelt sõitis. Suur ja mugav auto ning kiirust ei taju. Sama põhjendus, et tegemist on võõra autoga, käis ka udukate kohta. Õnneks pabereid ei küsinud ning lihtsalt noomis, et nii ei ole ilus teha ning, et ta edaspidi tähelepanelikum oleks.

Sellega see nali veel ei lõppenud, sest politseinikule hakkas kahtlane tunduma, miks ma kogu aeg pinksalt aknast välja vaatan, telefoni näpin ja temast üldse välja ei tee. Palus siis minu tema poole vaadata ja ta tundis mu ära. Täpselt 2a ja 12p tagasi jäin ma suht samas kohas temale vahele kiirusega +41 aga ma pold sellega üldse rahul (hiljem kohus ka selle rikkumise tühistas) ning ta suskas mu oma bussi kongi rahunema mõneks ajaks. Sellest tuli hiljem natuke pahandusi ning eks ma seepärast tal siiani meeles ka olen. Tervitas mind isegi päris sõbramehelikult ning küsis naljatades, kas mul load läind, et seekord naise trikke tegema pand. Load mul täiesti olemas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2009 01:13 
Kasutaja avatar

Sai ka paar kuud tagasi politseile silma jäädud.
Liikusin öösse 2-3 aeg mööda tänavat, kui märkasin teeääres olevat lumest tehtud m***i.
Keerasin siis esimesest võimalikust kohast ringi aga kaugelt eest tuli auto vasta. (Ainult tulesi oli näha)
Sai sõidetud mõnikümmend sekund kui vilkur taga ja täpselt jäime lumest kujutise kõrval seisma.
Tuli siis aknajuurde küsis "Sina ehitasid w?"
Ütlesin, et kui ma oleks ehitanud siis arvatavasti oleks ma ammu leebet laksnud mitte selleees sõitnud ja silma jäänud.
Siis pandi puhuma...
Puhusin...3-4sek aga ei näidanud või midagi, niiet pidin veelkord puhkuma ja veel mainiti, et pikemalt ja tugevamalt.
Niisiis puhkusin täiesti jõust niiet nägu punane.
Puhusin nulli välja ja ütles, et "null, kaine" aga kuidagi vaikselt, ise ma hingeldasin ja ei kuulnud.
Niiet küsis vasta "Palju ma puhusin?"
Siis tuldi mulle konkreetselt ninaalla ja vaadati näkku, öeldi, et "narkootikume tarbid w?"
Siis sai vesteldud pikalt, et ma pole midagi tarbinud.
Siis ronis autost üks erariietes ja väga ülbe suhtumisega politseinik, kes mind sõna otseses mõttes hakkas mõnitama...
See näitas vist, et neil oli öösse üliigav ja muud polnud teha kui mulle ära panna.
Kogu see jant kestis kuskil 45min...
Minusilmis suutsin nad küll maha teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.03.2009 14:19 
Kasutaja avatar

Nädala eest sain oma valdusesse ühe e30. Toodi masin mulle maja ette ära ja mõni aeg hiljem oli vaja ju tagavedu testima minna, kuna lumi maas ja vaiksed kurvilised teed siin. Natuke sai sõidetud ja vaja poodi minna joogi järgi. Peateele keerates poltiseionud lähenesid paremalt, andsin teed ning sõitsin hiljem üks paarsada meetri nende taga, kusjuures meie vahel oli veel paar autot. Treppoja poodi jõudes onud juba ootasid mind, vehkisid käega, et tee äärde, avasin akna ja mainiti et kindlustus teil lõppes eilsega. Ega midagi ütlesin ,et teadlik sellest, sain auto pool tundi tagasi ja mida ma siin keset metsa kindlustan, liigun ARKi et enda nimele panna ja siis juba kindlustus ka otsa, ei küsinud ta lube ega midagi, ka auto dokke mitte, lõi käega ja lahkusid. Positiivne kogemus taaskord, poleks uskunud :rokib

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 137  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis