Krt, ei juhtunud täna, vaid eile, aga...
...käisime poes, sai kaks suurt kotitäit õlut ja muud head ostetud, sammusime väljapääsu poole, kui korraga venekeelt kõnelev turvamutt kargas ette ja küsis: "Ostsid?". Vastasin, et jah ostsin küll. "A kus tšek?" Ütlesin, et viskasin tšeki prügikasti. Sellest ta enam aru ei saanud, küsis uuesti, kus tšekk? Ütlesin selgelt, viskasin prügikasti. Siis vist sai aru ja küsis uuesti: "kas te ei varastanud?"

Küsisin vastu, et miks ma varastama oleks pidanud? Kas ma olen varga näoga või nägite mind midagi kahtlast tegemas. Nägite ju isegi, et tulin just kassast maksmast ja normaalne inimene ei varasta korraga kahte suurt kotitäit asju. Sellest jällegi aru ei saanud. Sõber ütles kõrvalt, et kui me varastada oleks tahtnud, miks me siis teie enda poe kilekotis asju välja kanname ja kassa ette veel jutustama jääme, selleasemel, et kiiresti minekut teha, asjad kuhugi seljakotti peidetud? See vist pani suu lukku ja läksime minema. Tegu oli siis vanalinna rimiga.
OK, turvamees-naine tegi oma tööd, aga kas selliseid asju ei saaks ajada kuidagi kliendisõbralikumalt ja ikkagi riigikeelt kõneledes, mitte kassade ees, rahvas vahtimas, et mis kuradi varga see turvamees nüüd kätte sai.
Ja omaarust ma mingi päti nägu küll ei tohiks olla