Ma ei mõelnudki, et sa kellegi vara kandiksid. Asi on lihtsalt selles, et kohtutäiturile paistab see hetkel nii. Kui sa ise oleksid kohtutäitur ja keegi astuks uksest sisse leping käes, mis teeksid. Loomulikult võis see olla kasvõi ukse taga valmis kritseldatud. Aga kui suudad näidata pilte, mis autoga tehtud (kohtades mis sinuga seostub taustaks jne), samuti erinevad aastaajad äkki taustka pildil jne, siis vast võib ka kohtutäitur mõista, et see auto on ikkagi ammu enne müüdud. Samuti näiteks küljelaiendid, esipamper jne pidid ju kuskilt tellima? Nende kohta äkki arve olemas. Kõik sellised asjad otsi välja, kasvõi skänni sisse ja tee üks korralik avaldus/seletuskri normaalselt vormistatuna ja esita see. Mul pole küll kogemus kohtutäituriga, aga on Sampo Liisinguga, kus ostsin ühel oksjonil nende vara. Hiljem selgus, et auto kerenumrbid olid võltsitud, mootor oli siis peale tõstetud teine ja kerenumbrid lihtsalt välja vahetatud. Kusjuures salongi oma oli lihtsalt natuke suurema plekitükina välja lõigatud ja siis läbi selle ava kust vaadata vaiba alla lükatud. Kirjutasin ka Sampole 25 leheküljelise seletuskirja, miks see auto ei saa see olla see mis ta on. Seejuures pildid mis kõik valesti (ala sellisel aastakäigul ei saa olla sellised tuled, istmed, uksepolstrid jne). Ise olin teinud sinna veel kuskil 10 000 krooni eest lisakulusid, mille tahtsin ka tagasi saada. Esimese hooga öeldi, et auto võivad tagasi võtta, aga umbes see mis ise sisse panin, et korda teha pole turuväärtust tõstnud. Ehk siis ise lasin sumpsi suka ära vahetada + veel keevitada kuna see oli jumala viltu all, ostsin selle keremudeli esituled (enne olid vanema omad ja suunad puudu), uus pagasikate, tegin keskluku ise korda jne. Sisuliselt peale selle pika kirja kirjutamist saadeti ka algul puu taha. Asju tuli ajada nende juristiga, kellelt oli võimatu ühtegi sõna üldse suust välja saada (endal oli ka jurist kaasas kui kohal käisime). Siis kirjutas veel jurist teise kirja neile ja lõpuks siis rahuldati niiöelda tõestatud kulud (mille kohta arve oli), oma aeg mis kulus asjade ümber ehitamiseks, parandamiseks (el.süsteemid jne) ei makstud kinni. Oleks ma need tööd lasknud kuskil teha oleks teine teema olnud. Nii et üldkokkuvõttes tee korralik dokument, kus kõik ära oled dokumenteerinud kus ja millal mida tehtud ja esita see kohtutäiturile. Ka sees peaks suht kõnelev fakt olema, et oled autot oluliselt värvinud ja ehitanud. Kust võtab võlgades isik raha selle jaoks. Kui ta just tõesti lihtsalt eemale ei hoia oma kohustuste täitmisest, aga raha ikka peale tuleb. Ma ei hakka avalikult levitama, aga panen sulle PSi näite, kuidas seda korralikult vormistada. Vast saad natuke aimu.
_________________ Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335
|