Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 19:46

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 758 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 51  Järgmine

Kiiruskaamerad maanteel
Poolt 25%  25%  [ 123 ]
Vastu 45%  45%  [ 223 ]
Täiesti suva 30%  30%  [ 147 ]
Hääli kokku : 493
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kiiruskaamerad
PostitusPostitatud: 23.07.2009 09:48 
Kasutaja avatar

Klots kirjutas:
Kui mõni hakkab mööda sõitma kui sa ise möödasõidul oled siis ta peaks endale võibolla paremad silmad muretsema, kui ta peeglit jälgida ei oska??
Kui ees on aeglane sõiduks vms, siis pole ju vaja hullult suure kaarega möödasõitu teha, kui gabariidi tunnetus on olemas. Ükskord tuli vastu traktor ja selle taha tuli hooga audi, tõmbasin serva,et ta mahuks ilusti läbi aga see lõi rattad suitsema piduriga :lol Paljudel meie teedel mahub 3 autot kõrvuti lühiajaliselt,et sõita aeglasest sõidukist mööda.

Kõvasti suurem protsent on see,et kiirus ei tapa vaid juhi lollid manöövrid, kui see,et juhist ei olene, suur kiirus ja kabelimats.

Ega see, et teine süüdi on sind ei päästa, palju on sellised, kes on hooletud, see on ka üks põhjus, miks peab kiirusepiirang olema, aga see on üks paljudest põhjustest vaid.
Paljud ei vaatagi peeglit, ei näita ka suunda ja suvalt lähevad mööda lihtsalt, lapats põhja ja minek.
Omast arust, ollakse jõle kõvad schumacherid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 09:49 

part1 kirjutas:
Mul ei olegi vaja seda kellelegi tõestada, 150 peaks sellest mersust kätte saama küll, aga ma ei tea, mis pidev selline sõitmine talle teeks.
Aga ma ei mõelnudki seda selle autoga, kuid ühtlasi tõuseb 150-ga kütusekulu hüppeliselt, 10-12 sajale on nagu naksti käes bensukaga.

Su auto läheb 160km/h max, seega 150ga püsivalt ei tasu jah sõita.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 09:50 

part1 kirjutas:
Klots kirjutas:
Kui mõni hakkab mööda sõitma kui sa ise möödasõidul oled siis ta peaks endale võibolla paremad silmad muretsema, kui ta peeglit jälgida ei oska??
Kui ees on aeglane sõiduks vms, siis pole ju vaja hullult suure kaarega möödasõitu teha, kui gabariidi tunnetus on olemas. Ükskord tuli vastu traktor ja selle taha tuli hooga audi, tõmbasin serva,et ta mahuks ilusti läbi aga see lõi rattad suitsema piduriga :lol Paljudel meie teedel mahub 3 autot kõrvuti lühiajaliselt,et sõita aeglasest sõidukist mööda.

Kõvasti suurem protsent on see,et kiirus ei tapa vaid juhi lollid manöövrid, kui see,et juhist ei olene, suur kiirus ja kabelimats.

Ega see, et teine süüdi on sind ei päästa, palju on sellised, kes on hooletud, see on ka üks põhjus, miks peab kiirusepiirang olema, aga see on üks paljudest põhjustest vaid.
Paljud ei vaatagi peeglit, ei näita ka suunda ja suvalt lähevad mööda lihtsalt, lapats põhja ja minek.

Nüüd ütlesid ise ka täpselt välja,et inimese enda lollused tekitavad probleeme, mitte kiirus :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 09:53 
Kasutaja avatar

Klots kirjutas:
part1 kirjutas:
Klots kirjutas:

Nüüd ütlesid ise ka täpselt välja,et inimese enda lollused tekitavad probleeme, mitte kiirus :lol

Ma tõin ju välja, et see on üks paljudest põhjustest.(sul lugemisega raskusi? :? )
Kiiruseületamine on keelatud väga mitmel põhjustel, lollus, füüsikaseadused, erinevad ettenägematud olukorrad teel, inimestel on kiiresti sõitvat autot raskem märgata, eriti kurvi tagant tulevat jne.
Neid taolisi põhjuseid, võib veel hulgem loetleda.
Inimeste erinev kogemuste pagas jne.
Ühtlasi on ka teel olev ese või metsloom fataalsete tagajärgedega 150 pealt, samuti kui peaks rehv lõhkema,eriti esirehv, siis on see tõenäoliselt üsna fataalsete tagajärgedega.
Ühtlasi on autojuhtidel ka raskem jalakäija või ratturi peale selliselt kiiruselt, reageerida.
Märgatakse neid palju raskemini samuti, eriti pimedas või siis teeääres seisev auto, ka sellega on raskem, eriti pimedas, alati ei põle neil ka ohutuled.
Isegi, kui teeäärde parkija on süüdi või jääja, siis mis sellest kasu on, kui sa surnud või vigane oled.

Kui rääkida 150-ga sõitmisest, siis korras bmw E34-ga on see minu jaoks lapsemäng, pidevalt 150 sõita sirgetel ja laugetes kurvides, eks järsemad kurvid tuleks maha võtta.
Auto juhitavuse seisukohalt, mul probleeme ei tekiks, aga nagu ütlesin on palju muid asju, mis ei sõltu enam ei autost, ega minust.

Viimati muutis part1, 23.07.2009 09:59, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 09:59 

part1 kirjutas:
Ühtlasi on ka teel olev ese või metsloom fataalsete tagajärgedega 150 pealt, samuti kui peaks rehv lõhkema,eriti esirehv, siis on see tõenäoliselt üsna fataalsete tagajärgedega.

Üldiselt kui nt "sibiauto" ümber läheb tee peal,siis on seal tegu fekaalsete tagajärgedega...so what?Või tahad sa öelda,et mingi 110km/h sõites jäävad sul mingid loomad ellu,kui matsu paned?Samuti on suur tõenäosus teelt välja sõita ka esirehvi lõhkudes umbes sellel kiirusel...
Ära kaldu teemast kõrvale (kiiruskaamerad)...seda,et sa mingi ilmalike maailmavaadetega oled,seda teavad juba kõik.Loe siiski oma browseri ülemist rida,et endale meelde tuletada,mis foorumis sa oled :wink:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 10:01 
Kasutaja avatar

turvik kirjutas:
part1 kirjutas:

Üldiselt kui nt "sibiauto" ümber läheb tee peal,siis on seal tegu fekaalsete tagajärgedega...so what?Või tahad sa öelda,et mingi 110km/h sõites jäävad sul mingid loomad ellu,kui matsu paned?Samuti on suur tõenäosus teelt välja sõita ka esirehvi lõhkudes umbes sellel kiirusel...
Ära kaldu teemast kõrvale (kiiruskaamerad)...seda,et sa mingi ilmalike maailmavaadetega oled,seda teavad juba kõik.Loe siiski oma browseri ülemist rida,et endale meelde tuletada,mis foorumis sa oled :wink:

Olen juba rääkinud, et see foorum ei takista midagi.
110 on ikka oluliselt teine kiirus, kui 150.
110 on ka lubatud vaid teatud aastaaegadel ja 4 realisel tee, muidu on see kiirus 90 ja 100, kuigi 100 pole ka just aastaringi.
Loom ei jää ellu, aga su auto jääb näiteks 90-ga sõites, teele palju suurema tõenäosusega, loomale otsa sõites.

Olen ka öelnud, et see 110 on ka omaette ohtlik kiirus.
Kuid 4 realisel teel võib selle välja kannatada, loomatõkkeid peaks seal siiski rohkem olema, samas kas need jäävad sinna alles kah? Eestis on ju niipalju vandaale, kes selliseid asju varastavad ja lõhuvad, ajuvabad inimesed, eriti kui sellised veel rooli saavad.
Eks mõned inimesed teisaldavad, need loomavõrgud teeäärest, ka koju kanaaiaks.
Ühed ohtlikumad juhid on tõesti lohhid, kes rooli saavad.
Olen täheldanud, et kui mingid maakad, kel on ka mingi vaimne puue, et kui need rooli saavad, eriti mingi parema auto rooli, siis hakatakse väga idiootselt gaasi andma ja sõitma, õnnetused on ka käbe tulema siis.
See ei tähenda, et oskajate juhtide suur kiirus ohtlik poleks.

Antud arutlus minu arvates vajalik, sest jutt on kiiruseületamisest, aga just kiiruseületamise takistamiseks, kiiruskaamerad ju pannakse.
Seega on hetke arutlus teemal, kas kiiruskaamerad on vajalikud, jah on küll vajalikud, sest takistavad kiiruseületamist, mis on ohtlik.

Ka mina olen hingelt kuigi palju lapatsi tallaja, eriti olin seda vanasti, aga ma vaatan, kus ja kuidas ma seda teen.
Mida aeg edasi, seda korralikumalt sõidan, nagu simson selle koha pealt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 10:13 

part1 kirjutas:
Ka mina olen hingelt kuigi palju lapatsi tallaja, eriti olin seda vanasti, aga ma vaatan, kus ja kuidas ma seda teen.

Hingelt võid ju olla tallaja,kuid jutt on sul küll väga lapsik.
Samuti ei tasu ära unustada,millega sa sõidad,seega need kiirused,millest siin räägid,jäävad sinu märgadesse unistustesse :wink:
Keegi ei olegi väitnud,et koguaeg peaks 150-ga sõitma...teinekord võib möödasõidul lihtsalt kiirus tõusta selliseks :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 10:17 
Kasutaja avatar

turvik kirjutas:
part1 kirjutas:

Samuti ei tasu ära unustada,millega sa sõidad,seega need kiirused,millest siin räägid,jäävad sinu märgadesse unistustesse :wink:
Keegi ei olegi väitnud,et koguaeg peaks 150-ga sõitma...teinekord võib möödasõidul lihtsalt kiirus tõusta selliseks :)

üldjuhul on tegemist ohtliku ja ebavajaliku möödasõiduga sellisel juhul.
Lapsik on pigem nende jutt, kes kiiruseületamist pooldavad ja selle tagamaadest aru ei saa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 10:22 

Part,tunnista nüüd üles,et tegelikult liikled sa igapäevaselt ühistranspordiga ning sa oled kade nende inimeste peale,kes omavad autot :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 10:26 

part1 kirjutas:
turvik kirjutas:
part1 kirjutas:

Lapsik on pigem nende jutt, kes kiiruseületamist pooldavad ja selle tagamaadest aru ei saa.

Kui sul sõidab ees veoauto, ütleme 90ga. Siis mis kiirusega sa temast mööda sõidad? Või ei sõidagi? Äkki läheb kiirus suureks. Eriti kui paar sõiduautot ka seal taga sõidavad kes ei lähe mööda mingil põhjusel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 10:31 
Kasutaja avatar

Klots kirjutas:
part1 kirjutas:
turvik kirjutas:
part1 kirjutas:

Kui sul sõidab ees veoauto, ütleme 90ga. Siis mis kiirusega sa temast mööda sõidad? Või ei sõidagi? Äkki läheb kiirus suureks. Eriti kui paar sõiduautot ka seal taga sõidavad kes ei lähe mööda mingil põhjusel.

90-ga sõitvast autost pole vaja mööda minna, pealegi kui on tõesti 100 ala, siis 110-120 saab tast kenasti mööda, enne veidi hoogu kogudes, siis minu autoga:)
Nappe möödasõite ei tohi kindlasti teha, aga need suured kiirused kipuvad just nappide möödasõitudega tulema, kuna muidu ei saa mööda.
120-ga saab igast rekkast kenasti mööda, tavaliselt pole sedagi vaja.
Aga ma tean jah, et tallinn-tartul 90 ega 100 pole mingi kiirus, ikka pannakse mööda, täiesti ebavajalikud möödasõidud.
Ma sõidan näiteks reaalselt 103, ikka minnakse mööda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 10:33 
Kasutaja avatar

Kuule part, ausõna, tee suitsiid või ole teisiti ühiskonnale kasulik, mitte ära proovi maailma siin oma kampaania ja ilaga parandada, tra iga teine postitus on siin teemas on sinu vingumine ja krdi korraliku liiklemise propakeerimine ja siis räägid milline tallaja tüüp sa oled, kõik peale sinu ei suuda ohutult tallata ja pla pla plaaaaa...see samuti pohhui kas proovid vana peldikuga või korraliku autoga 150km/h sõita ja tehniline pool pole oluline ja mida veel, sa ei saa isegi vist päristäpselt aru mida sa jahud.

Toon sinujaoks lapsiku ja tobeda ja eluohtliku näite, kuid kui ees on rekka, buss, mis iganes, nende taga 10 sinusugust orbikut kes mõtlevad et parem sõidame 90 -ga nende rekkade ja muude jamade taga, kui hakkame möödasõiduga kõigi eestlaste eludega riskima ... siis soovitaks mina sellistel pikkasid otsasid mööda väikeseid teesid sõita .
Need pirurid põhjustavadki möödasõidud pikad ja ehk ohtlikumad, kuid nad olla võiks, aga ikkagist, mina isiklikult sinna taha otsa kohe kindlasti passima ja 20km -ks ootama ei jää, millal lõpuks esimesed mööduvad rekkast ja mina järgmine saan olla, kui tuleb pikem sirge, ning näen võimalust möödumiseks siis seda koheselt ka teen (Kuna teiste eest ei räägi, siis räägin mina vormis jah) ning sellisel juhul tahes tahtmata on kasulikum kiirus 150+ peale lasta kui hakata 90 - 100-ga sealt vastassuunast mööda vajuma..

Aga ei, sinujaoks on see surmav, aga näed, elus olen veel..

Simso jutt oli täiesti 100% õige!

nb, oma liikluspardi lehe võid ka liiklustondi nimeliseks ümber muuta, siis vast on rohkem huvilisi ja kaaskõnelejaid sulle..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 10:36 
Kasutaja avatar

noname kirjutas:
Kuule part, ausõna, tee suitsiid või ole teisiti ühiskonnale kasulik, mitte ära proovi maailma siin oma kampaania ja ilaga parandada, tra iga teine postitus on siin teemas on sinu vingumine ja krdi korraliku liiklemise propakeerimine ja siis räägid milline tallaja tüüp sa oled, kõik peale sinu ei suuda ohutult tallata ja pla pla plaaaaa...see samuti pohhui kas proovid vana peldikuga või korraliku autoga 150km/h sõita ja tehniline pool pole oluline ja mida veel, sa ei saa isegi vist päristäpselt aru mida sa jahud.

Toon sinujaoks lapsiku ja tobeda ja eluohtliku näite, kuid kui ees on rekka, buss, mis iganes, nende taga 10 sinusugust orbikut kes mõtlevad et parem sõidame 90 -ga nende rekkade ja muude jamade taga, kui hakkame möödasõiduga kõigi eestlaste eludega riskima ... siis soovitaks mina sellistel pikkasid otsasid mööda väikeseid teesid sõita .
Need pirurid põhjustavadki möödasõidud pikad ja ehk ohtlikumad, kuid nad olla võiks, aga ikkagist, mina isiklikult sinna taha otsa kohe kindlasti passima ja 20km -ks ootama ei jää, millal lõpuks esimesed mööduvad rekkast ja mina järgmine saan olla, kui tuleb pikem sirge, ning näen võimalust möödumiseks siis seda koheselt ka teen (Kuna teiste eest ei räägi, siis räägin mina vormis jah) ning sellisel juhul tahes tahtmata on kasulikum kiirus 150+ peale lasta kui hakata 90 - 100-ga sealt vastassuunast mööda vajuma..

Aga ei, sinujaoks on see surmav, aga näed, elus olen veel..

Simso jutt oli täiesti 100% õige!

nb, oma liikluspardi lehe võid ka liiklustondi nimeliseks ümber muuta, siis vast on rohkem huvilisi ja kaaskõnelejaid sulle..

Sa ei oska vist lugeda, loe tehnilise jutu osa uuesti.
Ma loodan, et sa oma 150 sõiduga vahele jääd politseile ja lubadest ilma jääd.
Irw, ma ei ole ju suur kiiruseületaja, ma olen lihtsalt hingelt tallaja, aga ma ei rakenda seda liikluses ohtlikult.
Teinekord tulebki sabas sõita, aga see ei ole ohtlik, ohtlikud on sinusugused 150-ga mööda lendajad ja siis sinna vahele trügijad, ise sa oled orbik, võrdled, mind täiesti valede inimestega.
Sa ei ole sellepärast kõva mees, et oskad gaasi põhja vajutada, seda oskab iga loll, aga su jutust on selgelt aru saada, et sa oled lihtsalt rullnokk, kellepärast need kiiruskaamerad pannaksegi.

Sinu toodud näide oli lihtsalt vabandus, tegelikult ei sõideta mitte alla piirkiiruse, vaid sina tahad sõita üle piirkiiruse ja lihtsalt täiega mööda süstida ja tunda end kõva mehena sellepärast, et teistel on rohkem mõistust ja nad ei talla niipalju gaasi.
Sinusuguseid näeme politsei saadetes, lössis bemari vastu puud või teist autot või teab kus vastas veel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 10:40 

noname kirjutas:

Õige jutt. Kui sa 90ga sõitvast rekkast lähed 95-ga mööda, siis saad sa mööda 1,5km pärast :lol See suht lollus.

Ja part, suured kiirused ei tule niipalju üldsegi nappidest möödasõitudest, isegi kui on tühi tee siis ma teen kiiremini möödasõidu ära ja jätkan oma tempos sõitu.
Kas sind niiväga häirib kui keegi sõidab 150ga mööda pikast rivist? Kui sa ise ka seal rivis tiksud. Jah part, bemme oled sa äge maha tegema :lol Kui sulle keegi möödasõidul oma idiootsuse pärast ette keerab ja siis toimub väljasõit siis on ikka bemm süüdi eks :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.07.2009 10:53 
Moderator
Kasutaja avatar

part1 kirjutas:
90-ga sõitvast autost pole vaja mööda minna

99% kindel, et kui see napilt 90ga tiksuv auto või veel hullem, rekka, jõuab järgi kellelegi teisele, kes sõidab 80'ga, siis ta ei sõida temast mööda. Ja lõppkokkuvõttes ongi 1km pikkune rivi, kes ei oska ei pikkivahet hoida ega mööda sõita. Siis tekivadki 150'ga möödasõidud, sest muud võimalust ei jää. Ma ei pea karja nõrganärvilistepärast, kes mööda ei julge minna, sõitma kellegi sabas 80'ga.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 758 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 51  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 20 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis