El Presidente kirjutas:
Huvitav lähenemine...tuimalt trahve maksta, et pääseda kaitseväest. Ei ole hetkel viitsimist riigiteatajast uurida, kas mitme kordselt komisjoni ilmumata järel juba ei teostata sund kohaletoomist või midagi sarnast. Kas tõesti seadusandlus lubabki eurosid luftitades aasta-aastalt lähemale pääsemisele kroonust?
Pmt küll jah lubab seadus nii. Vägisi väkke ei vii keegi. Küll aga korduval mitteilmumisel on õigus kohandada lisaks trahvile ka kuni 30 päevast aresti. Mingi kord kui ajateenistusse minemata jätsin, siis oli ca 8 kuud vaikust, siis saadeti mingi aasta jooksul igasugu kirju, et ma läheks kaitseressurside ametisse aru andma. Nendest ma välja ei teinud st. polnud aega minna. Siis mingi aeg olid kuskilt mu numbri sebinud, isegi oli neil juba teada mis riigis ma paiknen ja siis lubati küll mingi tõkend peale panna, et nii kui Eesti saabun võetakse piiri peal kinni ja viiakse 48 tunniks alla ja siis viiakse alles kaitseressurside ametisse aru andma. Aga siis leppisime ikka seal mingi tädikesega kuupäeva kokku ja läksin ise kohale. Küsisin veel et ega otse väkke sealt ei viida ütles, et siit vägisi me kull kedagi teenima ei vii. Läksin siis kohale rääkisin oma loo ära, sain miskine 600euri trahvi ja elu jälle nagu lill.