Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 20:01

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 581 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 39  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Saed
PostitusPostitatud: 31.01.2016 19:54 
Kasutaja avatar

Random Hero kirjutas:
Hapnik kirjutas:
Plussiks veel kindel tööaeg (ei ole seda ohtu, et nv ja õhtud perega koos veetmise asemel tööl veedad.

mul on tänagi 50:50 võimalus, et ülemus tõmbab kõne peale ja käsib töölt läbi käia. Veel sitem on nendel, kes käivad kuskil vahetustega jobutööl, kus liinid kunagi ei seisku. Nendest muidugi pole mingit oma bisnesi loomist ka oodata. Kui pea ei lõika, siis keha kannatab.

acx sõidab praeguse tarbimiskultuuri lainel niikauaks kuni seda on. Järjekord on uksest välja ja ümber kvartali, praegu tuleb kogu raha kokku roobitseda, selle eest juudikulda osta ja siis kui masu-täpe-pupu tuleb, naerda inimeste üle, kellel on ainult liisingu-laenuvarad. Isegi kui pangad ei jõua neid kõiki inimestelt välja nõuda nagu acx ennustas, siis pole need juriidiliselt nende omad, mis nullib nende leivarahaks müümise võimalused.

järgmise masuga on see, et see võiks võimalikult kiiresti tulla. Sest mida rohkem seda edasi venitatakse, seda rängem see tuleb. Kõige rohkem kannatavad muidugi tavainimesed. Üht asja ei tohi aga unustada, süüdi ei ole asjas riigid ega pangad, vaid inimesed. Random Hero pank laenab acx pangale miljoni ja acx Bank laenab Random Hero pangale miljoni. Mõlemal on nüüd miljon arvel ja miljon võlga. Kiidame ennast hea majandusaasta eest, võtame kõik dividendidena välja ja joome maha. Kui maksuamet vms tuleb, siis näitame, et kõik on JOKK, mina jõin ainult raha maha, mis ma ise laenasin, kohe maksan tagasi kui ma oma võlad olen kätte saanud. Tänapäeva majanduses jääb 3 võimalust:
1:kuulutan pankroti välja ja naeran oma dividenidkuhja otsas.
2: riik annab acx'ile mulle laenatud miljoni tagasi ja mulle miljoni abirahaks, et ma saaks oma äri jätkata
3. kõik osapooled laenavad uuesti teineteisele, JOKK, tasuta raha, meie võlad on kuskil võlakirjades, mille eest vastutavad kõik teised peale meie.

Nii ta ongi aga selle väikese vahega et ma ei tegele laenudega. Siin tuleks pigem mõista seda et pangad ja nende keskpankuritest kolleegid on ise selle kriisi tekitanud ja iga viimane meist maksab tegelikult juba nende supi kinni läbi raha langeva ostujõu.
See oleks ainult aus kui iga inimene panga arvelt natukenegi tagasi saaks.
Kõige enam eelistaks Islandi casei, kus IMF nahui saadeti ja erapangad riigistati nii et nende varad jagati rahvale laiali.

Mis veel, ma ei irvita inimeste üle kel sitemini läheb kui mul. Küll aga ei lähe ma appi vennale kes ise niigi paremini teab ja abi ei taha.
Mis puudutab juba olnud krahhe ja wabariigi aega siis need ei ole võrreldavad. Meil polnud globaalset majandust wabariigi ajal. + tol ajal olid pangad kõvasti rohkem reguleeritud kui täna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2016 20:10 

Mis aasta ja võimalusel ka kuul siis oleks mõistlik oma ettevõttel otsad kokku tõmmata, et saaks ausa näoga uppuvalt laeval maha astuda. Mina tunnistan, et ise ma seda tabada ei suuda ja mõttetuid riske võtta ei julge samas liiga vara ka nagu ei tahaks kõrvale jääda, siis oleks hea targematelt kuulda, oleks nagu julgem või kuidagi nii :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2016 20:11 

acx kirjutas:
aa mis te lõuapoolikud ise ka teete?
peale kritiseerimise

Kas Sa tööd ei peaks tegema praegu?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2016 20:12 
Kasutaja avatar

KopliKrahv kirjutas:
Mis aasta ja võimalusel ka kuul siis oleks mõistlik oma ettevõttel otsad kokku tõmmata, et saaks ausa näoga uppuvalt laeval maha astuda. Mina tunnistan, et ise ma seda tabada ei suuda ja mõttetuid riske võtta ei julge samas liiga vara ka nagu ei tahaks kõrvale jääda, siis oleks hea targematelt kuulda, oleks nagu julgem või kuidagi nii :)

kui usa keskpank (fed) hakkab negatiivset laenuintressi seadusega suruma on aeg kus ma hakkan otsi kokku tõmbama.

edit: mitte ECB ei puhu pilli vaid usa FED

Viimati muutis acx, 07.02.2016 19:08, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2016 20:16 
Kasutaja avatar

Huvitah jah, ise pidi palavikuga tööl olema aga hoopis on terved päevad sris ja pläkutab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2016 20:34 
Kasutaja avatar

donotbeafraid kirjutas:
acx kirjutas:
aa mis te lõuapoolikud ise ka teete?
peale kritiseerimise

Kas Sa tööd ei peaks tegema praegu?

Harri.. kirjutas:
Huvitah jah, ise pidi palavikuga tööl olema aga hoopis on terved päevad sris ja pläkutab.

see võib teile üllatusena tulla aga CnC pink ei lõika asju reaalajas.
converter ei valmista trükifaili lennu pealt ja liimipüss ei tööta nii pea kui sa ta pistikusse paned.
Samas kuna ma vastust ei saanud oma küsimusele, et mis tööd te ise teete, siis oletan, et olete töötud ja elate vanemate kulul ning ei pane teie ignorantsust teile pahaks. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2016 20:56 
Kasutaja avatar

kuule seoses CNC pingiga, sul mingit sellist kodukasutusse sobivat puitu lõikavat pinki ei ole üle?

Mul plaanis ise ehitada, aga ehk saaks kasutatud valmis toodangu sama hinnaga?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2016 21:05 
Kasutaja avatar

ei ole paraku.
üks suur lahmakas pink on ainult.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2016 21:06 
Kasutaja avatar

Oma bisnessiga ikka sitaks jebimist, kui midagi unikaalset pole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2016 21:22 

Just, kui oled selline nõutud mööblimees ja tegevus käib soovituste peale, siis enda rahulikuks elatamiseks ideaalne, muus osas on kõik sellised masstööd lihtsalt risk, kuidas ja kas õnnestub saja teise omasuguse kõrvalt ennast püünele suruda. Samasuguseid tuleb igapäev paar tükki turule lootuses kahe aasta pärast õndsaks saada. Jah, alati on nende hulgas neid, kellel läheb ja õnnestubki paremini, aga nohh, masstöö ikkagi, milleks :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.01.2016 23:48 

Ise ettevõtlusega alustamine kõlab sellise toreda väljakutsena, aga kui äriplaan ja -strateegia taandub sellele et "ostame odavalt ja müüme kallilt", "mängime natuke maksudega ja arvete tasumisega" siis väga kaugele just ei jõua. Vaadanud kuidas paljud nii 20-23-aastasena on kõvad tegijad ja asjatundjad ning teavad kuidas asja paremini teha (aga teised on muidugi jobud ja lollid), ning kui kaugele nende ärid siis aastaga jõudnud on. Kui veel ala on autoremont, varuosamüük või siseehitustööd ning san-tehnika paigaldamine, kus konkurente juba niigi ülearu. Mõned saavad ehk targemaks ja kogenumaks, aga rikkamaks mitte väga, eriti kui arvestada et oma firmas pead olema valmis tegutsema ja suhtlema seitse päeva nädalas, varahommikust hilisõhtuni. Kui oled väikefirma omanik ja tegevjuht ühes isikus siis oled ka olukorras kus pole ka erilist rahalist puhvrit, näiteks väljaminevate arvete osas kui teine pool viivitab maksmisega, aga käibeka pead ära maksma ja sissetuleva kauba eest tasuma. Selliste ühe-kahemehefirmade jaoks tuttav teema.

Spetsialiseerumine mingitele kindlale erialale annab tööpõllu kätte, ning kes suudab ja tahab juurde õppida see saab ka areneda, Eesti pole nii hiearhiline klassiühiskond (veel) kui Inglismaa.
Pigem osade jaoks polegi asi selles, et oleks intellekti vähe vaid lihtsalt hea mugav on libiseda läbi elu, näiteks müüjana kuskil autopoes varuosi kolm aastat, tasapisi harjub ära ja siis rohkem ei pinguta, et minna tehnikaalasid ülikooli õppima või asuda näiteks maaletooja juurde tööle või tootegrupi juhiks vms. Mõistagi valitsus on süüdi, EL on süüdi, juutidest ja vabamüürlastest rääkimata. Siin mõni SR.orgi oma makromajandusekspert juba ennustab igasugu krahhe ja mis toimuma hakkab, nii et sama stiil praktiliselt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2016 10:38 
Kasutaja avatar

Palun õpeta mulle seda asumist maaletooja juurde tööle või tootegrupi juhiks, oo suur mõttehiid.
Kas on mingi selline kaval nipp kus lähen, löön jalaga vastu maad ja karjun, et mina tahan vms?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2016 12:06 

Nagu esimest päeva elaks siin maailmas?! Ema või isa helistavad loomulikult tuttavad läbi ja keegi ikka kedagi teab, kellele personali- või tegevjuht on teene võlgu. Kui parasjagu töökohta pole pakkuda, siis luuakse uus, sest selline ettevõte on palju ägedam, kus leti taga samuti müügi- ja tootejuhid istuvad ja teile vorsti müüvad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2016 14:31 
Kasutaja avatar

Kõik ei saa olla sellised biiberid kellele issi-emme kuskil tuttava firmas väljamõeldud töökoha sebivad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.02.2016 15:19 

Need on mingid mõttetud mehed, kellel jääb siis ilmselgelt toote- või müügijuhiks asumata, kui isu peaks tulema. Aga enda süü, et selliste vanemate perre sündisid. Mis teha, vahest elu imeb...

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 581 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 39  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis