Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:21

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 11.12.2009 14:14 
Kasutaja avatar

Sooja maa kohta tean nii üht-kui-teist :wink:
Aga PASI on afgaani/iraagi maastikul kindlasti parem ( Iraagis oli muidugi UNIMOG ainuõige, kui rääkida nüüd sedatüüpi transpordist). Läbivuselt oleks Eesti metsades BTR parem ( kui nad nii amortiseerunud ei oleks ja kui oleks vana BTR-i maatikuvõimed ja uue BTR-i soomus ja tehnika. M-14 moderniseeritult ei ole hea. Tõesti ei ole.
Uue vormi all mõtled mida?
Kui uut digilaigu vormi, siis valiti minu arust halvem variant ( see seest valge on jama - ei hinga nii hästi ). Küll aga üks proovipartiidest oli hea. See seest nagu ilma voodrita ( talveks/sügiseks ei kõlba ) ja lukkudega taskud kah mõned. See oli hea hingav suvel.
Samuti oli vana vahvel kõrgevorm kordades parem kui praegune kõrbevorm. Kuid kui rääkida inimeseohutusest, siis uus parem ( ei võta nii kergelt tuld, kui vahvel materialist vorm ja on ka natukene tugevam ).
Kui Pasi salarelvana mõtled EKV-le missiooni piirkonnas antud automaatgranaadiheitjaid, siis jah. Tegu üsna väärt asjaga ( viimast ise kasutanud ei ole kahjuks - kuid küll aga kuulnud ).
noja alguspäevadel ühes vägagai kuumas missioonipiirkonnas olevad soomustamata masinad jätame igaksjuhuks mainimata :devil

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2009 14:36 
Kasutaja avatar

Lagunevad ja ei püsi väga kaua täpsed ( mõtled neid rohelisi ikka eks? ).
http://www.mil.ee/?menu=tehnika1&sisu=tapsuspuss

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2009 18:25 

Saabaste ja hõõrumisega on nii, et nende KV libedate villaste sokkidega hõõrub paratamatult, tuleb korralik matkasokk kaasa võtta, siis on idüll jalutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 21:01 

Galil Sniper on väga mõnus relv. Täpselt sai lasta ka nendega, mis alati olnud ajateenijate käes ja millest ammu tehtud tohutult rohkem laske, kui tootja elueaks pakub. M-14 ja Galil Snaiper on täpsuslaskuritele, küllap snaipritel on midagi edevamat :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 21:05 
Kasutaja avatar

Lauri.J kirjutas:
Galil Sniper on väga mõnus relv. Täpselt sai lasta ka nendega, mis alati olnud ajateenijate käes ja millest ammu tehtud tohutult rohkem laske, kui tootja elueaks pakub. M-14 ja Galil Snaiper on täpsuslaskuritele, küllap snaipritel on midagi edevamat :P

Galil ja Makarov käsikäes, mina parimaid relvi ka ei tea :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 21:27 
Kasutaja avatar

rutsik kirjutas:

galil ja h&k usp :hail

Et galil on kaevikus suuga täristasmiseks ja nuia eest ? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 21:40 

ViktorT. Sa mees tõesti ei tea millest räägid. Ma veits harin sind. Galil on Israelis maha viksitud soomlaste Valmetilt, mis omakorda väga sarnane kalašnikovile. Vaevalt, et keegi julgeb maailmas enim toodetud "kalassi" sitaks relvaks nimetada. Galil AR kaliiber on 5.56 (töötatud väla vist USAs, läbib kuulivesti oluliselt paremini, kui "jäme" 7.62 ja on oluliselt kergem ja sisaldab vähem materjali.)

Hetkel USA relvastuses olev M-16 on aastast 63 ja kui õieti mäletan siis Galil 72. Meie relv on noorem, kui arvatavasti meie võimsaimal liitlasel ja mulle isiklikult tundub, galil enda murtava kaba ja lihtsusega palju mugavama, kui meetrine M-16, mida mul on õnnestunud samuti käes hoida.

Sinna maale, kuhu tavaline jalaväelane näeb lasta, lenab see kuul piisavalt stabiilselt. Seal maalt edasi, kuhu jalaväelane ei näe tulevad, appi tervate silmadega täpsuslaskurid, kelle relvad kaliibris 7.62. Kui nende pilt ka uduseks kisub roomavad kusagilt välja magnum ja ei tea veel mis torudega poisid, teevad lasu ja kaovad sama kähku.
Viktor, ma ei tea mis kärbes sind hammustanud on, aga kole hädine tundud. Mine räägi parem kusagil , kus sa kompetentsem oled, näiteks heegeldamisest. :err Ja ära karda, sinu turvalisuse tagavad need, kellel iga ehmatuse peale ei hakka kusi jooksma nagu lammastel.

Kui ma isiklikuks muutusin, siis andke mulle andeks, mulle ei meeldi, kui EKV kogu aeg kritiseeritakse. Kui raske on siis virisemata need kaheksa kuud seal ajateenistuses ära olla? Minu arvates on see loll, kes selle aja jooksul midagi peale laisklemise ära ei õpi. Meie kaader, kes päevast päeva ajateenijatega tegeleb, on raudsete närvidega. Mina satuks varsti kellegi klohmimise eest türmi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 21:43 
Kasutaja avatar

Selle sitase galilliga istusime kaevikutes ja peale 3-4 paukpadrunit sai see rajakas taas legoks kiskuda, sest see kiilus koguaeg kinni kliivases kaevikus !
Jah räägin enda kogemustest, olgu ta nii tore ja hea kui tahes, Kalassile sel iisraeli nikerdisel vastast ei ole !
Hari nüüd veel mind millegagi :)
Seda öeldi ka meile tol ajal, sry poisid, 1 sitemaid relvasi on see galil, aga pole parata, sellega tuli meil sõda mängida !

Järgmiseks palun Makarovi ülistus oodi, ikkagi EKV relv, ei ole ilus EKV relvi maha teha, mis sest et nad ajast ja arust ja mitte päris parima kvaliteediga oleks, austa eestis kasutatavaid relvi või käi nah siit foorumist :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 22:05 

Galil liiva pärast kinni ei jookse. Kui Laari Mart need 93-ndal ostis, siis soojamaa mehed demosid relva umebs nii. Valasid lukukotta ja päästemehanismi vahele liiva ja relv toimis sellest hoolimata. Proovi sama asja mõne muu relvaga, millel on näiteks pöörduva luku asemel rullikutega lukk (nagu Heckleri & Kochi G3, meil tuntud rootslaste AK4-na) AK4ga olen mina ka räiget pano näinud :twisted:

Makarov on lihtsalt enda elu ära elanud. Kaitseliitlastel ehk neid on, aga kahjuks peavad nendega päevast päeva tänavatel käima meie politseinikud. Kodus seifis võiks tegelikult mõni ilus viisnurgaga eksemplar olla. Tatikana andis mulle vanaisa sellist kord käes hoida. Siis olin 4ne ja kunagi gümnaasiumis sai seda riigikaitse tundides lahti pusitud võtta. :burnout

Aga ikkagi ei ole ilus siin ässitada noori mehi teenistusest eemale viilima. Kõigil on õigus oma arvamusele, aga pidage meeles, et meil on ka põhiseaduses kohustus kaitsta oma riiki ja kui kellelegi see kuidagi kohe ei meeldi ja ei sobi, on tal ju võimalus küsida endale kodakontsus mõnest teisest riigist ja Eesti omast loobuda. Isegi ära ei pea kolima. :wink:

Viimati muutis Lauri.J, 15.12.2009 00:22, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 22:26 
Kasutaja avatar

Lauri.J kirjutas:
Käin nüüd "nah" siit nagu käsk oli.

Naera pooleks :lol
Sa palju virtuaalset sõda ka mänginud, et siin käsuandjat mängid või mis ülema/alluva suhe meil nüüd ongi ? :D
Mõnel on see sõjateema peakese ikka päris soojaks teinud ...
Rääkisin oma ja nii mõnegi kaaskannataja kogemustest hirmsa relva galilliga !
Ei maksa nii isiklikuks trügida, sõdalane Phoenix :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 22:46 

See oli sinu käsk minule, kui sa lugeda oskaksid.
Ma arvan, et olen täna piisavalt sulle meelelahutust pakkunud. Eks ma vist peast soe olen (kujutage mind arvuti taga ette: lolljakas ennast näost punase-lapiliseks vihastanud) sest seda ma ikka ei usu, et galil kogu aeg tõrkeid annaks. Ta võib tõest tõrkuda paukpadruneid lastes, eriti kui kompensaator on kulunud. Aga legoks ei ole mõtet võtta, kui ta ennast lihtsalt ümber ei lae. AK4 suudab küll tekitada väga põnevaid tõrkeid ja seda ka teravaga lastes.
Proovi rahuldada mu huvi ja seleta, mis sellel galilil kinni kiilus. Kui tal lukk või taandurmehhanism kinni kiiluks (mis saab juhtuda küll ainult millegi purunedes) ei saaks ta küljest midagi peale lukukoja kaane ja taandurvedru eemaldada?

Relvast sulle pilt ka SIIN

Viimati muutis Lauri.J, 14.12.2009 23:20, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 22:53 
Kasutaja avatar

Lauri.J kirjutas:
See oli sinu käsk minule, kui sa lugeda oskaksid.
Ma arvan, et olen täna piisavalt sulle meelelahutust pakkunud. Eks ma vist peast soe olen (kujutage mind arvuti taga ette: lolljakas ennast näost punase-lapiliseks vihastanud) sest seda ma ikka ei usu, et galil kogu aeg tõrkeid annaks. Ta võib tõest tõrkuda paukpadruneid lastes, eriti kui kompensaator on kulunud. Aga legoks ei ole mõtet võtta, kui ta ennast lihtsalt ümber ei lae. AK4 suudab küll tekitada väga põnevaid tõrkeid ja seda ka teravaga lastes.
Proovi rahuldada mu huvi ja seleta, mis sellel galilil kinni kiilus. Kui tal lukk või taandurmehhanism kinni kiiluks (mis saab juhtuda küll ainult millegi purunedes) ei saaks ta küljest midagi peale lukukoja kaane ja taandurvedru eemaldada?

97a kaevikus nendega mürades nad kinni kiilusid ja just liiva pärast. Relvad olid meil tol ajal vast ühed uuemad tollel ajal, Suht vähe tähtis ka ju tegelikult, kui reaalselt sõdida kellegagi ei tule aastakümneid :)
Ehk siis kas kiilun konni või mitte, toppige vaseliini vahele ja paugutage edasi :D
Küll ükskord eesti päris vabaks nii saab, et ei pea paugutamise peale enam mõtlema :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 23:03 
Kasutaja avatar

Lauri.J kirjutas:

Bad Request
Error 400

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 23:06 
Kasutaja avatar

confu kirjutas:
Lauri.J kirjutas:

Bad Request
Error 400

Valest albumist pilt, ehk siis eesti sõjasaladusega tegu :D

http://images.google.ie/images?gbv=2&hl ... =1&start=0

Googel annab muidu kõik relvad piltidena ette, kui otsida viitsida ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 23:08 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
confu kirjutas:
Lauri.J kirjutas:

Bad Request
Error 400

Valest albumist pilt, ehk siis eesti sõjasaladusega tegu :D

http://images.google.ie/images?gbv=2&hl ... =1&start=0

Googel annab muidu kõik relvad piltidena ette, kui otsida viitsida ...

Ausalt öeldes need relvad kõik nähtud ja näpitud ka. Aga tõesti ei koti. See nii mõttetu teema, et paha hakkab.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis