Esiteks kui sa juba ise ei tea mis vahe neil on siis tõenäoliselt ei kasuta sa ka neist vähem profi kaamera ressurssi ära. Ära pane pahaks. Reaalsus on see, et isegi 400D on veel väga arvestatav poolprofi/amatööri digipeegel. Ilusa pildi saamiseks ei piisa kerest. Objektiiv peab ikka korralik olema. Natuke harjutad näppu ja saad Photoshopiga rohkem sina peale, hakkavd endalegi üllatusena korralikud pildid tulema.
Minu ligntud foorumikuulutustest hakksid esmapilgil silma paar 500D-d millega sai kaasa KIT-i - hinnaklass oli 7000.- jämedalt. Kui su piir on 20k siis ülejäänu eest saad osta päris kobeda kasutatud obje ja kui hästi läheb veel lisa välgu ja statiivi. Pika zoomiga on ilma statiivita võimatu korralikku pilti saada. ~200mm peal suudad sa hea valguse korral veel käepealt pildi ära teha kui jäsemed väga ei tudise, ~300m peal jääb raudselt kätest väheks ja pead suutma kaamera ära fikseerida. Kasuks tuleb ka distantspäästik, mis maksab vaid mõni raha, aga annab kasutamismugavust kuhjaga juurde.
Kui mul oleks praegu 20k panna fototehnika alla ostaks ma 500D kere(550d on kallim ja uue tüübi korpusega kuid mitte väga palju uhkem), sellega kannatab juba FullHD videot ka teha. Kui saab kaasa KIT-i siis on hea, kui ei pole hullu. Ostaks mingi asjaliku lainurga ja keskpärase tele. Kui õnnestub hea kaup teha, siis jääb raha üle veel ringpolar filtri, fotokoti ja statiivi tarvis.
Kui sa kuus mitmeid päevi/nädalaid pildistades ei veeda kulub sul vähemalt aasta, et sellest tehnikast korralikult aru hakkad saama ja tunned võibolla vajadust kobedama objektiivi järele.
Edu igatahes. Anna teada mis asjad ostad lõpuks.
Et mu jutus ka mingi iva oleks siis näitena 400d+kit