Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 13:40

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 293 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Ökopunn vs nafta hävitaja
PostitusPostitatud: 20.01.2011 14:01 
Kasutaja avatar

oopc kirjutas:
Kes tahab peale igat kohalt minekut esimene olla siis minugi pärast olgu.Muidu need kes siis võimsamate ,kütte hävitajatega niiöelda ringi lasevad ja nõnda ,et näiteks püüda kütte kulu võimalikult madala hoida või lihtsalt ei oska sõita ei suuda sõita kuigi masin selline millega peaks olema palju asju võimalik siis see pole nagu meele järgi.

Kisub küll jälle natuke OTks
Kui sa nüüd selle lausega tahtsid öelda, et nn suure mootoriga autojuhid üritavalt ökolt sõita, et küttekulu madal hoida. Ehk siis suur ja äge võimsa mootoriga masin, aga iga foori taga läheb vanaema selma oma ladaga ka mööda, siis mille kuradi pärast on vaja üldse sellise mootoriga auto osta kui pärast kütusekulu pärast pead kinni hoiad ja sõidad hullemini kui 100 aastane pensionär. Olen sellest ka varem siin foorumis kirjutanud ja imestanud, et meil see ökotamine nii teema on või krt seda üldse aru saab miks meil niimoodi venitakse. Minu näide siis, kui 2005a käisin esimest korda Saksast autot toomas. Ostsin 3.0 automaatkastiga Hyundai Sonata (oli sama auto enne olnud ja välimus täitsa "söödav", muidugi hea varustus nagu nahksisu, kliima jne). Sõidan mina siis rahulikult Hamburgis ringi ja foori tagant startides ei hakanud väga kõvasti vajutama ja mis ma siis näen, kõrvalreast süstib mingi vanamutt Skoda Feliciaga ja läheb nagu rakett mööda ja eest ära. Kusjuures liiklus seetõttu tundus linnas palju "mõnusam". Ei pidanud pidevalt mingeid uimajaid kiruma. Üldiselt ka see, et kas linnas või mitte, siis kui ikka vasakpoolses reas tuleb keegi kiiremini, siis pigem ikkagi tehakse rada vabaks. Mul nüüd natuke aega olnud iganädalane liikumistee lasnamäe kanal. See on ikka müstika, et kõige kiiremini saad kõige parempoolsest reast. See kohati lumine ka ja keegi ei taha sinna isegi ronida. Vasakpoolne on kohati veel aeglasem kui keskmine. Jah ma saan aru, et linnas ei ole nn vaba hoidmise kohustust, aga kui sa ikka näed et teised liiguvad kiiremini, siis miks sa pead seal olema? Sa ei pea ju Mustakivis reastuma vasakpoolsele rajale, et bussijaama poole sõida (pöörata). Eks Järvevanaga on sisuliselt sama teema. Kui minul keegi kiirem taga on (seda küll harva), siis mina küll ei näe põhjust rada kinni hoida ja lasen mõõda.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 14:31 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Jah OT on kurjast ja kardan seda ka mina teha kuid jätkan siis ka OT-ga kui ma nimetan seda õieti.
Näiteks mingi masin ,mille tipp mudel on uhke ja huvitavama välimusega kuid on võimalik lahjemaid mudeleid ka sellise tippmudelile sarnase välimusega tellida ja nii osad ka teevad teised jälle mitte.Samas igaüks ise teab mis teeb kuid kui selle tipp mudeliga teha absollutselt midagi ei osata ei osata ka sama mudel nõrgema võsukesega ning ikka võetakse see tipp mudel mille saaks ka nõrgemana kuid tipule sarnase välimusega ja see nõrgem näiteks ka peaks olema võimekas kuid ikkagi võetakse see kõrgeim level.Eks osaliselt siiski on see niiöelda riista pikendus ustavsti ja seda mingile kindlale ühiskonnale ,elanikele ,teisele osale on masin midagi muud ja siis nemad võivad pulli pärast ka selel tippmudeli võtta ,nad ei sea selle tipp mudeli võtmisega oma ,lähedaste elu ja tervet ühiskonda ohtu.
Mina julgen arvat mis loogiliselt vähemalt osaliselt ka paika kindlasti peab ,et siis näiteks lihtinimesed kes soetavad mingi tipp mudeli siis nad tegelikult pole väga võimelised asja ülal pidama ja isegi ringi sõitmine on siiski kulukas aga siiski soovid on sellised ,unistused ning see masin ustavsti ka ajab kõvemaks.Ajaks ka omal ustavsti kõvaks ja paneks ennast kõvemana tundma kuid endaarust ise olen püüdnud siiki lihtsamaks jääda ja mitte muutuda näiteks.Aga kogemusi on olnud kus on keegi BOSSIKS muutunud :D
Ahajja see kes 10000 eekuse palgaga uue insignia liisib ,selle kohta ei oska midag iaravata väga ,tundub esialgu mitte just õige aga kes teab mis moodi elud rahva lkorraldatud on peale selle ,millisena on välja joonistatud siin värvilised võrdlus tabelid.
Võibolla mõne naine teenib brüsselis jne näiteks ja mees käib tööl ,et masina liising aint maksta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 14:45 
Kasutaja avatar

Computech kirjutas:
InterFace kirjutas:
ma nüüd ei saa su mõttest aru. kirjutasid mulle pika vastuse mis sisaldab lihtsalt top geari stiilis auto ülevaadet. ja samas mitte ühtegi muud mõtteavaldust muu teksti kohta.
mind ausõna ei huvita , sest ma olen Aygoga sõitnud mis on suht sama sinu autoga võrreldes ja minuarust oli ta natuke "pull" jah tõesti aga igapäevaselt eelistaks kasvõi golf2'e mida natukene ilusamaks tehtud. päris ausõna.
"pull" just sellepärast , et ebardlikult väike aparaat aga autoks teda kindlasti nimetada ei saa. samuti ei kujutaks eriti ette mis paneks selle peale üldse raha raiskama. võibolla jah tütrele esimeseks autoks kui ta load kätte saab ja rahalised võimalused on olemas aga mitte meesterahvale igapäevasteks sõitudeks. endal peaks juba piisavalt imelik olema.

Sul ei ole imelik riigilt varastada? Sõita tahad (ehk tarbida), aga maksta ei taha? Pärast on hea vinguda küll, et teed on korrast ära ja lund ei lükata.

Riigi tagant vargad ka kõik see ülejäänud maailm , kes soetavad sõidukeid firma nimele ja sellega poes piimajärgi käivad ning seda lihtsalt korralikult ei kajasta, lisaks kõik teised võimalikud ja võimatud nipid riigi taganat näppamiseks (telefonid, elamispinnad jne ning jnt).
Saan aru nendest eluhammasrataste vahele jäänud inimestest, kellel lihtsalt raha ei ole läheb poodi ja varastab vorsti, kui on nälg või isu vähe kvaliteetsema alkoholi järele. Natuke mõistan ka neid, kes raha saamise eesmärgi pärast varastab poest lõhnaõli või paari sukapükse. Viimane ongi valinud varga elukutse. Esimerne läheb uhkelt koju ja laob head ja paremat laua peale ning pere on õnnelik. Teine läheb koju ja saab naise käest kiita, kui vargus perele hästi sisse toob. Aga moosivargast "Firma " omanikust ma hästi aru ei saa.

To TC:Elite tabel vajaks natuke kõpitsemist. Pigem võiks kogu tabel ajaliselt ülesse ehitada näiteks 4 aasta peale. Või mis iganes aeg vastavalt , kui kaua sõidukit kavatsetakse enda käes hoida. Muidu muutuvad kulutused kuus, eelmine kuu 100 kilo soetanud ja 60 kilo eest remonti teinud ning 30 tuhat läbisõitnud 14l/100 kulutava auto omanikul ulmeks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 14:50 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
1995aasta soolmaste auto raamat annab näiteks bmw 325td mitte touringu näitajateks 0-100 12.0sec ja kesk kütte kulu 8,9l 100km see oli ühe raamatu järgi.Huvitav oleks näha touringu andmeid.
Aygole mahub ka nitro pagassi ära ja kapotialla pisem turbo peaks ka mahtuma jne.Lihtsalt seda ,et siiski tehase seades asjad on nagu alus punktiks.See nagu kunagi oli kiirendus võistlustel ,et masinaid kontrolliti ,et oleks tease laadsed aga aega edasi minnes hakkasid niiöelda tehase seades masinad jääma rulluisutjatele alla jne ning tehti järeldusi ,et rulluisutajad ongi kiired olgugi ,et rulluisutja jõi liitri energia jooki ja pistis ühe kama batoonikese põske.

Viimati muutis oopc, 20.01.2011 14:54, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 15:04 

Veelkord vabandan osade ees OT pärast.
Kurja jah ,selles raamtus dt-ga lõppevad aga olgu Interface sul äkki tõepoolest ägedam liik see TDS ,TDS-T ,tore aga no võtame siis laialt nõnda ,et no 325td jätab ka mulje kui päris tõsisest ehk aga no antud raamtus näidud minujaoks midagi vaimustavat nagu ka pole.Nedest andmetest ka seda ,et ehk 1995aastal olid sellised andmed vähe õigemad kui tänapäeval ,sest tänapäeval jääb nii paberitel kuika meedias silma teste jne kus näiteks püütakse välja selgitada õigeid sooritus andmeid ning sooritus andmed erinevad paljudes kohtades ja erinevalt.Ehks siis osa teevad asju ilusamks kui tegelikus on aga on ka mõningad kes asju oma kahjuks avalikustavad jne
Varguste kohta rääkides siis ustavasti on seda väga paljud teinud kasvõi luba küsimata vanaema juures ,lua pealt kausist õuna sisse vehkinud või tööjuurest kirja- klambri omale tasku poetanud jne jne.

Viimati muutis oopc, 20.01.2011 15:08, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 15:12 

Lisan tsipa veel OT-d see päris lahe.
Interface olgu ,lahe asi sul ja lihtsalt teema läks sellisele isendile hetkel ,et mitte midagi isikliku ega viha mul vist pole
Krt seda teab kuda aygot näppida annab eks ka erineva keerukusega võimalusi.
Ning kuda tänapäeva lmingi ettevõte on omi asju mõelnud teha kes näpivad ,timmivad üle piiride ,piiride peale masinaid näiteks tehas juba kes aga mitte ,ühesõnaga tagamaad on erinevad.
Võibolla ,poleks näiteks aygo timmimine ka tehases olnud keeruline 0-100 saavutamiseks näiteks kasvõi 10sec juurde mis olnuks postiivsem eh kaga juhid ei näinud selles mõtet ehk jne.
Seda ka veel ,et raalses kasutuses kuda üldse masina sooritusi ära kasutatakse ja igapäevase liikumise juures on sooritus võime numbrid ustavsti väga ineutud numbriliselt.
Et mingi masinaga ,tehase tulemust näiteks püüda sooriatda ,tehase konditsioonis masinaga ei pea väga lihtne olema või kui üldse võimalik näiteks.
Üldiselt näiteks kiirendus näitajaid on aygole sarnaseid ,hullemaid ning eri suurustes masinaid arvestades ning tootjaid veel küllalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 15:28 

ison.ts kirjutas:
To TC:Elite tabel vajaks natuke kõpitsemist. Pigem võiks kogu tabel ajaliselt ülesse ehitada näiteks 4 aasta peale. Või mis iganes aeg vastavalt , kui kaua sõidukit kavatsetakse enda käes hoida. Muidu muutuvad kulutused kuus, eelmine kuu 100 kilo soetanud ja 60 kilo eest remonti teinud ning 30 tuhat läbisõitnud 14l/100 kulutava auto omanikul ulmeks.

*Jah, tegelikult saaks siit välja arendada hea teenuse nagu erply näiteks veebi keskkonnas, et saad enda kuludel silma peal hoida ja saaks anonüümselt võrrelda automarkide kohaselt kulusid ning neid avalikult esitada selleks, et inimesed saaksid ratsionaalsemaid otsuseid teha. Ma ei ütle millised need otsused peaksid olema, vaid et nende põhi oleks tugevam.

*et su km hind tuleb ulme ONGI REAALSUS

*Kui sa soovid seda pikemajalist prognoosi siis sisesta kuudes oletatav auto omamise aeg ja praeguse läbisõidu asemel pane siis prognoositav läbisõit ... eks see loogika pole väga keeruline aga segadust tekitada võib küll.

*Keegi ei taha teie netopalka täpselt teada, kuid kui see on näiteks muutmata kujul 10000 kätte nagu tabelis siis saame teada kuidas toime tulla eesti keskmisest natuke kõrgema palgaga kuus. Kuid seda võib ju muuta enda kohaselt.

*Sellise asja peensusteni täpseks ajamine nõuaks probleemide täpsemat kaardistamist ja lahenduste väljatöötamist, milleks mul eile öösel küll võimalusi polnud. Näiteks liisingute täpne arvestus(sissemaksud, intressid jms), kütuse hinnamuutuse arvestus - mida annaks tegelt tagantjärele paika määrata ning kalendriliselt korrektsete andmete korral tuleks ka tulemus suhteliselt täpne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 15:38 
Kasutaja avatar

TC:Elite kirjutas:

püsikulu kuus on ulme siiski.
samuti püsikulu aastas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 15:47 

ison.ts kirjutas:
TC:Elite kirjutas:

püsikulu kuus on ulme siiski.
samuti püsikulu aastas.

*Jahh, see on arvestatud keskelt läbi auto ülevalpidamiseks kulunud raha(kütused,remondidjms) / auto omamise aeg ... ehk palju sul keskeltläbi kuus on kulunud auto omamiseks

*Tegemist ei ole järgmise kuu prognoosiga vaid siiani kulunud summade ühtlase jaotumisega. Kui näiteks see kuu summa tuleb liiga ulme ... isegi palgast suurem ... siis järelikult elad üle oma jõu - auto nimel!

*püsikulu aastas moodustab püsikulu kuus*12

Viimati muutis TC:Elite, 20.01.2011 15:57, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 15:49 

InterFace kirjutas:
ma nüüd ei saa su mõttest aru. kirjutasid mulle pika vastuse mis sisaldab lihtsalt top geari stiilis auto ülevaadet. ja samas mitte ühtegi muud mõtteavaldust muu teksti kohta.
mind ausõna ei huvita , sest ma olen Aygoga sõitnud mis on suht sama sinu autoga võrreldes ja minuarust oli ta natuke "pull" jah tõesti aga igapäevaselt eelistaks kasvõi golf2'e mida natukene ilusamaks tehtud. päris ausõna.
"pull" just sellepärast , et ebardlikult väike aparaat aga autoks teda kindlasti nimetada ei saa. samuti ei kujutaks eriti ette mis paneks selle peale üldse raha raiskama. võibolla jah tütrele esimeseks autoks kui ta load kätte saab ja rahalised võimalused on olemas aga mitte meesterahvale igapäevasteks sõitudeks. endal peaks juba piisavalt imelik olema.

ja mis rusika ja peksaandmise juttu sa nüüd jahuma kukud? tekib juba vimm ja isu kedagi raputada, sest ülejäänud 99% autokasutajatest ei saa aru selliste autode mõttest?

Rusikatega vehklemisest pole siin keegi rääkinud. Loed välja seda mida ise lugeda tahad ma vaatan. Praegu on sinul see vimm ja isu kedagi raputada.
Äärmustesse langemisest rääkisin kui näidetest mis sulle eelnevalt olin toonud.

Ei sõida ma Aygoga ega mõne teise väikeklassi autoga. Ei oleks ka häbi kui peaksin ka sõitma. Liigun praegu sel sajandil toodetud premium klassi autoga, mis on sama marki mis sinugi oma ning ma ei käi linnapeal väiksemate autode üle naermas. Aga asi polegi selles mis autoga keegi sõidab. Sinu esimeses postituses on asi, kus sa enda meelest oled kõikidest uute väikeklassiautode omanikest peajagu üle ja pilkad neid siin nii avalikult.

Arvesta ka seda, et enamus nende autodegõitjad ei saa endale lubada 15a vana autot, mille teele jäämise protsent on märgatalt suurem kui mõne uue väikeklassi autoga. Kõik ei osta autot "kõvatamiseks."

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 16:04 
Kasutaja avatar

MIS krt varguseks seda sinisega sõitmist siin peate?
Kas kademeel, et osadel võimalik odavamalt sõita.
Kui ma Põhja-Eestis elaksin ei põeks üldse mida sisse kallan.
Mina saan 9kr/l kütet ja see poole odavam kui tanklas ja kulgen rahulikult ja kui TOLL peakski kuskil siinkandis väljas olema tuleb alati sõprusringist mitmeid kõnesid, et ära seal sõida jne stiilis.
Auto kaalub 1485 küttekulu mnt 4.2 ja linnas 5.8-6.5 oleneb kuidas vajutan.

Viimati muutis audivana., 20.01.2011 16:05, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 16:34 

ainult loll ei leia põhjendust, seega kui enda jaoks leiab lolli põhjenduse siis võib teha kõike? umbes et riik võtab maksudega liiga palju, et lähen varastan pangast või ükskõik kust mida?
sellest pole veel aru saand, et kuidas 15a vanad saksa autod oleks uhked või et üritatakse nendega kõvatada? et kuidagi nende 40k väärtuses vana auto on mitmeid kordi uhkem/parem kui uuem kesklassi auto mille väärtus on kordi kõrgem?
põnev teema krt:) näitab millisedi igasugu inimesi elab eestis. ja kuidas öelda, et siis: rahvas väärib oma valitsust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 17:03 

mattu kirjutas:
*ainult loll ei leia põhjendust, seega kui enda jaoks leiab lolli põhjenduse siis võib teha kõike? umbes et riik võtab maksudega liiga palju, et lähen varastan pangast või ükskõik kust mida?
*põnev teema krt:) näitab millisedi igasugu inimesi elab eestis. ja kuidas öelda, et siis: rahvas väärib oma valitsust.

+1

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 17:11 

Kes siin räägib keskklaasiautodest. Ökopunn (väikeauto) vs diisel. Isiklikult arvan, et 15 aastat vana sakslane (mitte kõik) on nii mugavuse, dünaamika jne poolest kindlasti üle enamustest tänapäeva väikeautodest. Uus auto maksabki rohkem kui vana, aga kui see uus auto maksab 2 aasta pärast sama palju kui 15 aastane vana saklase roim, siis on ju midagi valesti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2011 17:57 
Kasutaja avatar

OStke tutikas dacia logan, mis maksab aasta- kahe pärast sama, mis minu vana sakslane

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 293 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis