Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 00:08

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 328 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Liikluskorraldus" ehk mõtleme inimestele Tallinnas
PostitusPostitatud: 07.08.2012 19:00 
Kasutaja avatar

Aga ühistranspordist saad ülevalt alla vaadata bemmivendadele ummikus. :rokib
Tegelikult saab hakkama ikka kui tipptunnil kesklinna ei roni väga tihti....Või mitte üldse.
Ma lugesin kuskilt,et ?2001? aastal tehti Tartu Ülikoolis uuring ja selline liikluskorraldus pidi ainuvariant olema.

Nüüd siis 11a. hiljem hakatakse ellu viima seda...Aga ei pidanud hullu olema,liiklus on ju sama mis siis ja ega linn ka muutunud pole..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2012 20:09 
Kasutaja avatar

keegi võiks paar BUS kirja vanalinna ka maha märkida,siis oleks täpp i peal olemas :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2012 20:16 
Kasutaja avatar

Six-Fo kirjutas:
loen siit igaltpoolt selliseid hirmsaid jutte et ei julge autoga linna ronidagi :uhoh .

See ongi asja mõte ja ka igati soovitatav, et need kellel otseselt vaja pole ja kardavad, need ei ronigi autoga kesklinna ja selle arvelt saavad sõita need kelle vaja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2012 02:22 

Täna õhtul koju sõites mõõda pärnu mnt'd laagri suunas jäi Järve peatuses (HE ees) olevas bussipeatuses silma nö BUS aparaat, seega ei imestaks kui homme nüüd sealgi bussirada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2012 07:48 
Kasutaja avatar

freelander kirjutas:
Sai ka siis ükspäev linna läbi sõidetud ja minu arust oleks juba lihtsam märkida, kus ei ole bussirada. panna mingi CAR tähised voi ma ei tea.

Tegelikult ei tohi ei CAR ega BUS kirjutadagi. Kahjuks pole keegi keeleinspektsioonile näpuga näidanud seda eksimust...

Müügil kleepsud: http://www.zizu.ee/deals/BUS0808
Paraku ei saa ma aru, miks nii kirve hinnaga :? Maksimaalselt oleks tükihinnaks oodanud 1 €, kuna seal ei ole eriti keerulist vektorgraafika oskust tarvis :kill :kill:
Kui siin keegi hakkab ka neid kleepse tegema ja hind väga palju üle 1 €/tk ei lähe, siis ma oleks ka käpik (saatke ps).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2012 08:25 
Kasutaja avatar

MrIroonia kirjutas:
freelander kirjutas:
Sai ka siis ükspäev linna läbi sõidetud ja minu arust oleks juba lihtsam märkida, kus ei ole bussirada. panna mingi CAR tähised voi ma ei tea.

Tegelikult ei tohi ei CAR ega BUS kirjutadagi. Kahjuks pole keegi keeleinspektsioonile näpuga näidanud seda eksimust...

Paraku ei saa ma aru, miks nii kirve hinnaga :? Maksimaalselt oleks tükihinnaks oodanud 1 €, kuna seal ei ole eriti keerulist vektorgraafika oskust tarvis :kill :kill:
Kui siin keegi hakkab ka neid kleepse tegema ja hind väga palju üle 1 €/tk ei lähe, siis ma oleks ka käpik (saatke ps).

Palju sa jõuad seda keeleinspektsiooni siin jaurata? Korduvalt on ju öeldud, et rajamärgisena on see täitsa seaduslik nüüd. Lisaks on enamustes kohtades ka vastavad märgid üleval (kas siis üldse eraldi ÜT märk või rajad ja sõidusuunad peal ka ära tähistatud). Mis see A parem oli? Tahaksid nüüd äkki B-d? Ma kujutan ette, et välimaalased ei osanud selle A peale midagi mõelda ega teha. Kui BUS on nn standard kõikides riikides (no enamustes), siis ju väga hea ja üheselt mõistetav.

Aga noh eks "Reklaamibüroo" vaatas, et hea aeg lollidelt raha ära võtta. Jauravad mis nad jauravad ja on valmis kõige vastu protestima, siis ei hakka keegi ka raha lugema vaid makstakse mida küsitakse. Samas ei ole see kleeps ju kõige väiksem ja neid on 2tk.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2012 09:19 
Site Admin
Kasutaja avatar

Peale seda kui paar aastat tagasi A muudeti BUS-iks, on mul pidevalt peas kummitanud küsimus, et kas A on kah veel seaduslikult kehtiv märgis? Neid linnas siiski väga palju igalpool. Näiteks Lauluväljaku mäelt tuleb alla, ja terve Pirita tee on üks suur A-de rodu :) Kas seal tohib sõita, kuna pole BUS? :D

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: "Liikluskorraldus" ehk mõSina tohitleme inimestele Talli
PostitusPostitatud: 08.08.2012 13:09 
Kasutaja avatar

Sina tohid :wink:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2012 14:24 
Kasutaja avatar

MrIroonia kirjutas:

tegu vist väga noore kasutajaga?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2012 15:13 
Kasutaja avatar

Istu nüüd ilusti "väga noor kasutaja" :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2012 15:31 

wax kirjutas:
Peale seda kui paar aastat tagasi A muudeti BUS-iks, on mul pidevalt peas kummitanud küsimus, et kas A on kah veel seaduslikult kehtiv märgis? Neid linnas siiski väga palju igalpool. Näiteks Lauluväljaku mäelt tuleb alla, ja terve Pirita tee on üks suur A-de rodu :) Kas seal tohib sõita, kuna pole BUS? :D

"A" ei ole enam kehtiv märgis, kusjuures muutus toimus mitte paar aastat tagasi, vaid 1. juulil 2011. Kui tahad kuskil sõita, siis pead aga jälgima ka teisi tähiseid - näiteks lai katkendjoon eraldab ülejäänud sõiduteest aeglustus- ja kiirendusrada (millel niisama sõita ei tohi), ühissõiduki- või jalgrattarada, nii et ei tohi olla ka seda. Samuti tuleb vaadata, et ei oleks ühissõidukiraja liiklusmärki, mis minu tähelepanekute järgi on igal pool, kus need rajad ka on. Muidugi kui rada on liiklusmärgi järgi tavaline sõidurada, siis ei kehti ka maha joonitud "BUS", "A" ja lai katkendjoon.

Viimati muutis Mardu, 08.08.2012 15:34, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 08.08.2012 15:32 
Kasutaja avatar

MrIroonia kirjutas:
Istu nüüd ilusti "väga noor kasutaja" :kill

kuule püüa oma erutust hoida. Ma ei tea, Oopcile lükataks küll sujuvalt järelemõtlemisaega, aga see võib siin päevad läbi läbustada.

ma võin sulle 1€ eest anda 50x50cm valget kile, joonista kasvõi B tähe augudest u tähed kipsinoa teraga ja võiks täitsa 2 tükki välja lõigata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.08.2012 11:59 
Kasutaja avatar

wax kirjutas:

A enam ei ole jah, samas seal on need minuarust liiklusmärkidega dubleeritud, seega otsest probleemi pole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.09.2012 11:02 

Kas keegi on saanud trahvi bussireas sõitmise eest ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.09.2012 11:16 

MrIroonia kirjutas:

Nojah , piisab kui kirjutada kolm suurt tähte ja cut , aga see 1€ on vähe isegi aja eest , mis sellele kulub. Pärast vaja veel ju puhastada ja teipida jne. 5 minuti töö kindlasti.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 328 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis