Võtsin Tln-Narval Haljla ristis hääletaja peale. Tahtis Kunda. Oli mingi kerge hälbega vend, räiget pudikeelt punnis suust välja. Rääkis, et tuleb, ma ei mäletagi kust, Läänemaalt vist oli, aga tahtis Kunda, seal oli kellegi juures ehitus töid teinud ja nüüd see vend talle juba pikemat aega 16 000 eeku sees. Ütles, et 27 päeva on söömata olnud, pappid otsas jne. Siis näitas mulle oma käsivarsi, mis olid ikka päris korralikult pilbaseks lõigutud zhiletiga

,. Rääkis veel, et inimene pidi enda vastu roppult kurjaks ja jõhkraks minema kui nii pikkalt söömata, joomata on. Siis võtis taskust kinnise pakki zhilette ja ütles, et kui võlgnik talle täna raha ei anna või süüa, juua ja öömaja ei paku, siis läheb suuremaks lõikumiseks jälle. Ma ütlesin talle, et mis sa ennast lõigud, tõmba parem võlgnikul kõri läbi

, aga ta ei taht vangi minna. Igaljuhul, lasin ma ta Põdruse rists maha ja valisin kohe politsei nr.i, juttustasin ära, et mis värk ja, et inimene võib enda elu kallale mina ja siia-sinna. Ment kuulas mind ära ütles, et nemad ei saa midagi teha, neil pole ühtegi vaba patrulli, ikkagi raskd ajad on.
Ei tea, kas vend saab oma pappi kätte või ei. Igaljuhul kuidagi sitt on mõelda, kui jorss ennast lõikuma hakkab, kuna mentidel on rasked ajad.