Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:18

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 14.12.2009 23:13 
Kasutaja avatar

Olen reaalselt seda relva kasutanud (Galil SAR ). Oli ka liiv ja pidev tolm ja 60 kraadi üle nulli - sellel lähemalt ei peatu. Ja relv ei kiilunud mul miskit kinni - kui ikka ei oska hooldada relva ja relva hoida nii, et seda kasutada kah saaks - relvana, siis nagu jah väga ei pressi ikka sellest laskma kah. Nagu ütleb vanasõna ( ei tea, kas see olemas aga kõlaks ilusti ) enne mõistus ja siis tegutsemine. Ei tasu rääkida tõesti oma aastaid vanadest kogemustest, kui asjad on arenenud raketikiirusel erinevalt tollasest aegadest ja tehnikatest. Makarovi jutust tuli rõõmsasti välja ka see 90-ndate mentaliteet "Makarov on viskerelv :D :D :D ". Naera pealegi, kui sellega sind keegi sihib ( piss püksis ja viimased mõttet ). Püstol ei ole mõeldud laskmiseks 100m peale. Püstol on enesekaitserelv, mis mõeldud väga lühikestele distantsidele - soojalmaal paraku olnud olukord, mil vastane oli piisavalt lähedal ja omad ära lõigatud muust üksusest ja kasutati ka USP-d ja edukalt. Ja kui raud ei ole väga ära kulunud ( Makarovil ), siis pole sel relval häda midagi. USP-st rääkima ei hakka ( raske aga väga hea relv ). AK4 on ja jääb heaks relvaks pikal distantsil ( muidu on jama - tõesti kapriisne, kui relv must ), kui seda hooldada oskad. 150 pealt lastud ka sellega mul isiklik rekord ( 95/100-st ) ja ei kulunud miljoon sekundit hingamise reguleerimisele ja muule tilu-lilule.
Ühesõnaga ei tasu praegust olukord kritiseerida selle põhjal, mis oli aastaid ( kümme ) tagasi. Siis oli EKV veel poisipükstes ning ei anna võrrelda sellega, mis praegu on. Tõesti see ei ole kellegi solvanguks vms. aga lihtsalt tasuks ennast praeguse asjaga kurssi viia, mitte teha järeldusi selle najal, mis "vanasti oli". Jutt käib enamuses ikka praegusest EKV-st.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 23:23 

Tsiteeri:
Relvast sulle pilt ka SIIN

Enam ei ole saladus :) Tobe teema siin jah, endal mul ka paha tunne, et kiskus "kakluseks" ära

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 23:50 
Kasutaja avatar

Värske reserv-väelasena kiidan samuti Galilli. Olen samuti AK4-jaga lasknud seega ei loobi niisama sõnu!
Õnnestus ka Aim-point sihikuga lasta, lisaks on veel lamp relval küljepeal.
Pilt
(pilt tehtud Klooga lasketiirus)

Viimati muutis mairold86, 15.12.2009 00:04, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.12.2009 23:57 
Kasutaja avatar

Jah. Selline ta ongi. Parajalt raskeks teeb muidugi relva niimoodi. Muidugi sinna alla saab kruttida ka granaadiheitja. Siis on relv veel raskem - omad kogemused. Aga eesti mees kannatab selle ära. Pole vaja viriseda :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.12.2009 02:34 

Lauri.J kirjutas:
ViktorT. Sa mees tõesti ei tea millest räägid. Ma veits harin sind. Galil on Israelis maha viksitud soomlaste Valmetilt, mis omakorda väga sarnane kalašnikovile. Vaevalt, et keegi julgeb maailmas enim toodetud "kalassi" sitaks relvaks nimetada. Galil AR kaliiber on 5.56 (töötatud väla vist USAs, läbib kuulivesti oluliselt paremini, kui "jäme" 7.62 ja on oluliselt kergem ja sisaldab vähem materjali.)

Hetkel USA relvastuses olev M-16 on aastast 63 ja kui õieti mäletan siis Galil 72. Meie relv on noorem, kui arvatavasti meie võimsaimal liitlasel ja mulle isiklikult tundub, galil enda murtava kaba ja lihtsusega palju mugavama, kui meetrine M-16, mida mul on õnnestunud samuti käes hoida.

Sinna maale, kuhu tavaline jalaväelane näeb lasta, lenab see kuul piisavalt stabiilselt. Seal maalt edasi, kuhu jalaväelane ei näe tulevad, appi tervate silmadega täpsuslaskurid, kelle relvad kaliibris 7.62. Kui nende pilt ka uduseks kisub roomavad kusagilt välja magnum ja ei tea veel mis torudega poisid, teevad lasu ja kaovad sama kähku.
Viktor, ma ei tea mis kärbes sind hammustanud on, aga kole hädine tundud. Mine räägi parem kusagil , kus sa kompetentsem oled, näiteks heegeldamisest. :err Ja ära karda, sinu turvalisuse tagavad need, kellel iga ehmatuse peale ei hakka kusi jooksma nagu lammastel.

Kui ma isiklikuks muutusin, siis andke mulle andeks, mulle ei meeldi, kui EKV kogu aeg kritiseeritakse. Kui raske on siis virisemata need kaheksa kuud seal ajateenistuses ära olla? Minu arvates on see loll, kes selle aja jooksul midagi peale laisklemise ära ei õpi. Meie kaader, kes päevast päeva ajateenijatega tegeleb, on raudsete närvidega. Mina satuks varsti kellegi klohmimise eest türmi.

5.56 ei läbi kuulivesti mitte mingi valemiga paremingi kui 7.62, 5.56 võeti kasutusele tema oluliselt parema haavaballistika ja puht logistika pärast. Nimelt kannab 5.56 enamus oma kineetilisest energiast edasi kehakudedele ja tekitab seal sees väga raskeid haavu, nii võib isegi kätte, jalga või muud kehaosa tabades haavatu surra ülitugevasse valušokki, samas aga 7.62 lihtsalt jookseb kehast läbi ja tekitab surmavad vigastusi siis kui satub elutähtsasse organisse, (mis pidi moodustama eest vaates ainult ca 15 protsenti inimese kehapinnast), samas on 5.56 oma kerge kaalu ja oluliselt väiksema kineetilise energia poolest rohukõrte okste ja lehtedega kokkupuutel ebastabiilne. 5.56 suur eelis on tema mõõdud ja kaal (galili salv 35 padrunit vs. ak4 20), minu mäletamist mööda on 5.56 padrun umbes poole kergem kui 7.62, nii, et seda saab suuremas hulgas endaga kaasas tassida. Usakad on oma Iraagi ja Afgaani kogumustele tuginedes hakkanud m14-esi (7.62) ladudest välja kaevama, sest maastikul kus on keskmisest suuremad distantsid ja 5.56 ei tee pahatihti ühe ega kahe tabamusega vastast kahjutuks. Muidugi linnalahingus on 5.56 eelis ilmne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.12.2009 11:22 
Kasutaja avatar

5.56 jookseb kuulivestist läbi 50/50 tõenäosusega ( loe: tabamus koht, kiirus, kaugus, tabamusnurk jne. ). Soomustläbistavast muidugi ei räägi - see on ikka ilgelt fun moon :)
Iraagis USAkad ei taha loobuda 5.56. Afgaanis tõesti kasulikum 7.62.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.12.2009 17:24 

Ei saa vist jah väita, et ta oluliselt paremini läbiks. Kuulivestide müüjad väidavad, et kaitset mõlema: 7.62 või 5.56 eest pakub Armour Level: Type III with Ballistic Plates (ja plaadid ei kata kogu keha pinda.) Killuvest on vist Type I ja ei paku kaitset ka püstoli eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.12.2009 21:40 
Kasutaja avatar

ma ikka Endi ajast mäletan Kuidas venelased ütlesid et kui kästi öelda ,et heitan granaati,ütlesid ehitan kardaani....nendega saab seal palju nalja :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.12.2009 22:43 
Kasutaja avatar

Parim on ikka minu kõrvus olnud -
oli olukord harjutusel - tunnus sõna Bravo - Tango.
Tuli harjutuse läbiviija alalise jaoülema juurde ( muulane ) ja küsis, mis teie nimi on?
"Bravo - Tango, hjärra vjeebel!" ja ise lõi kulpi ja võttis valvel seisangu. :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.12.2009 23:21 

Ei tea, kas külajutt või mitte, aga keegi räkis sellist värki ka, et nagu rivistus ja kontrolliti kohalolijaid vms. Öeldi nimi ja pidi siis mina vastama. Peale nime kõlamist kostis siis rivist "Eta jaa, pljääd, miina" :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 01:13 

jopakoll kirjutas:
Ei tea, kas külajutt või mitte, aga keegi räkis sellist värki ka, et nagu rivistus ja kontrolliti kohalolijaid vms. Öeldi nimi ja pidi siis mina vastama. Peale nime kõlamist kostis siis rivist "Eta jaa, pljääd, miina" :D

Tõestisündinud lugu

Õhtusel loendusel:
srs: "Reamees Nikolajev."
rms: "Miiina."
srs: "Ei saa aru. Reamees Nikolajev!"
rms: "Miiiina!"
srs "Mis Miina!? Reamees Nikolajev!"
rms: "MIINA, pljät!"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 01:26 
Kasutaja avatar

Meil oli 1 pisike Pareiko nimeline sõdalas, kuna poisil polnud häälemurret olnud vist, siis sunniti teda 1h karjuma sõna "mina", et ehk läheb hääl valjemaks ja käredamaks.

No ei ole naljakas ....

Kolmandalt korruselt narid alla tassitud, miinus 5 kraadiga "öörahu", krdi napakad rsk :D
Enne seda me põksisime vastu kolmanda rühmaga, siis arvati et võiks staadionile minna ja narid kahevahel ringe joosta, peale seda kui mainisin, et jaoülemad võiks asja ette näidata ja pole probleemi, sittusid ennast täis :D
Polnud suuremad spordimehed, aga kusi on sellistel siiani pähe löönud, anna ainult võim kätte

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.12.2009 00:12 

Nende naride tassimisega oli sõbral hea keis. Enne ajateenistuse lõppemist arvasid ka jaoülemad, et nüüd hakkame tuletõrje õppust tegema ja käskisid kõik toast koos naride ja kappidega välja tassida, selleks oli muidugi suht võimatu aeg ette antud. Siis joosti vastremonditud kasarmus kõik nurgad maha, seinad olid kriimustatud jne. Igatahes mingi kõvem võll nägi seda ja käratas peale, et mis siin toimub. Niipalju oli veel asjast kuulda, et ähvardati sellega, et jaoülemad peavad uue remondi kinni maksma, aga kas maksid ei tea :D
Arvatavasti läks neil pikaks ajast mõtetult n...e tuju ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.12.2009 01:14 
Kasutaja avatar

Osa sõpru kiitnud, et ilmud täispeaga kohale või pohmas ning saad möliseda ja kutsutakse järgmine kord uuesti. :bs tundub kuidagi....

Endal 2011a kuskile arstlikku alles minek, kutset pole kuskile tulnud, ainult 17a vist oli et nimekirja kantud olen ja kõik.

Ainuke millega ära saaks oleks kui 2 last tekitaks :) . Midagi viga ei ole jne aga lihtsalt ei paku antud valdkond absull pinget. Oleks 2 nädalat kestaks see ´´meheks saamine´´ läheks hea meelega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.12.2009 01:20 
Kasutaja avatar

Ega ja mul oli ka vist 17 aastaselt kui tuli mingi leht koju ise olen nüüd 20 ja pole veel mitte midagi :D
Kuigi jah tuttav on puuviljakeskuse tööl viib iga nädal eesti kaitseväle küll banaane ja muud ninni nänni :D

Võrreldes vanasti on lebo :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis