DeLaBig kirjutas:
Part, väidad, et pikkivahe rikuvad ära vaheletrügijad, samas väidad, et mitmest autost korraga mõõda sõita ei tohiks....seega, mis moodi ma peaksin siis mõõduma aeglasematest liiklejatest, kes sõidavad hanereas?
Sellega olen päri, et 150`ga ei ole mõtet ühtlaselt sõita ja see tõesti pole ohutu, kuna Eesti teed ei ole sellisteks kiirusteks ehitatud. 150km/h liiklemiseks on siiski kiirteed, tavamaanteel võib vabalt keegi vastu keerata kõrvalteelt - nii paremalt või vasakult, samuti ka reas liikuvatest autodest 1 võib hakata mõõduma eesolevast ja ta tõesti ei arvesta sellega, et 2 autot tagapool hakkab kiirem auto samuti mõõduma, millel see 150 päris kiiresti kätte tuleb.
Sõidan isegi tihti päris kiiresti, samuti teadvustan, et tegelikult on see ohtlik nii mulle, kui ka teistele, loogika ütleb, et kõik siin teemas sõna võtnud teavad sama, lihtsalt vajadus pardile vastu jaurata on eesmärk.
Ei, ma ei keela mitmest autost mööda sõita, aga sellega tasub ettevaatlik olla ja on mõtekas kaaluda selle vajalikkust/kasulikkust.
Lihtsalt kiirus ei tohiks reeglina küündida 150-ni,120-st on vähegi ohutuks möödasõiduks küll, väljaarvatud erandid, aga oma mure, kui politseile vahele jääd nii.
Samuti rikuvad ära pikivahe ka need, kes lihtsalt ei hoia pikivahet.
Samas need kes hoiavad, nende pikivahet rikuvad tihti vaheletrügijad, mistõttu peab tagasõitja aeglustama ja see läheb doomino effektina edasi lõpuks, kui sedasi on kogunenud juba kolonn.
Kolonnid tekivad kergesti, kui kui on kiiruseületajaid ja vaheletrügijaid, kes aeglustavad taga sõitjaid.
Paljud ei hoia juba sellepärast pikivahet, et sinna trügitakse vahele.
Lisaks sellele kõigele, jääb veel mõni 70-80 sõita ka ette, siis on täismäng, selle mitme asja kokkulangevusel.
Paraku, rekkad jäävad nii või naa ette, ei ütleks, et neid tallinn-tartul vähe on.
Loomulikult on liikluses erinevaid olukordi, aga enamus kihutamisi on siiski enamjaolt põhjendamatud, mistõttu kiiruskaamerad on jällegi õigustatud.
Ning just, meie teed ei võimalda 150-ga sõita, ainuke koht, kus sellele võiks mõelda, on tallinna lähedal 4 realine, aga siis tuleks seal ka teekate, igal pool korda teha.
Ühtlasi tuleks sellisel juhul, ka loomatõkked paigaldada, millest olen ka rääkinud eelnevates postitustes.