krss kirjutas:
Tulemuseks oligi tohutu töökohtade kadu just erasektoris, uus ja lollakas seadus töölise/tööandja omavahelistest suhetest...
Kusjuures see jutt ei puuduta mitte FIEsid või "autoklaasi toonijaid", kes võimlevad äraelamise piiril, vaid just miljonitesse ulatuva käibega erafirmasid, mis on praeguseks Eestist lahkunud (loe: toimivad edasi, aga maksavad makse mõnele teisele riigile).
Raamatupidamisest ja statistikaameti nõudmistest vähemalt pool, millega mul tegeleda tuleb, on sisuliselt lollus (ajaraiskamine, millest kellelegi kasu ei ole), mille asemel oleks mõistlikum tegeleda endale ja riigile kasumi teenimisega.
Sellepärast ongi Eestisse jäänud suhteliselt palju Sinu mainitud konsultatsioonifirmasid ja õhu müüjaid (õigemini vahendajaid)
Ma ei ole firmaomanik ega tegevjuht, aga töötan ka kümnetesse miljonitesse eekidesse ulatuva käibega erafirmas (kui see peaks oluline olema, noh umbes nii, et ma ka see klaasitoonijast FIE pole ja minu arvamus ka midagi loeb). Töökohtade kadu erasektorist ei olnud, julgen väita, sellest põhjustatud, et et "riik kottis", vaid et tüüpide äriplaan imes vilinal ja kena on ikka teisi süüdistada. Muide, majanduslangus oli ka vahepeal ja meie niigi pisike turg kuivas veelgi kokku. Jah, FIE-sid kotiti küll, avansilised maksud jne, aga see vorm oli enivei debiilne ja vaid idioot peaks selle OÜ asemel tegutsemiseks valima. Samuti loen igapäevaelt (kollast) Äripäeva ja Eesti suurimaid "kallutatud ja tellimuslugusid täis" majandusportaale ja mulle pole taolisi artikleid ega isegi kommentaare silma jäänud. Eestisse pole jäänud vähe tootmisettevõitteid ja meeletult õhumüüjaid mitte seetõttu, et neid hellalt kotitakse, vaid et nende plaanid imevad ja Eestis puudub suures osad innovatsioon ning tegu on allhankeriigiga. See muide pole minumeelest halb, aga rikkaks sellega ilmselgelt ei saa, seega ei tõuse kiirelt ka töötajate palgad. See "uus ja lollakas seadus" töötajate koha pealt oli muidugi nõme, aga see oli tehtud selleks, et niigi pekkis ettevõtted tänu idioodist bossile põhja ei läheks, kuna lahti laskmiseks põhjust ei leita ja kompi ka ei taheta maksta. Et nad kiirelt püsikuludest vabaneda saaks ja kõik pankadele ei läheks. Parem varblane... No ja kellele meeldiks Statistikaamet? Ei tunne selliseid.
Kokkuvõtvalt, minumeelest sa ajad täielikku mäda. Ma lihtsalt ei usu su kirumist. Jah, võibolla on olnud juhtumeid, aga mina pole kuulnud ei oma tutvusringkonna kaudu ega ka kuskilt lugenud.
Üleüldse, kuidas sa kõike tead? Innovaatsiooni, KÕIKIDE autode, meditsiini, immigratsiooni, reisimise, ettevõtluse, raamatupidamise/majanduse/rahanduse ja kõige muu boss? Ma ei soovi üldse solvata (käsi südamel), aga üldiselt aparatuuri kohta käib ütlus, et muusikakeskus-kohvimasin-röster-keevitusaparaat-spinning koos ühes seadmes ei saa olla kõigist eraldiseisvatest sarnastest seadmetest parem ja kompetentsem

Üks edith ka.
Minumeelest on nii, et iga traktorist või niisama linnavurlest self meid männ ei suuda suure tõenäosusega korralikult ettevõtet vedada. No ei suuda noh... Puuduvad teadmised, distsipliin, analüüsivõime jne. Mingit ühemehefirmat on muidugi kerge üleval hoida, kui ajad on head. Miks mitte ka mõne töötajaga. Aga kui kaki hakkab ventilaatorisse lendama, siis tuleb ikka vist nii välja, et teised on süüdi. No mida krt sa ütled tüüpidele, kes on ilgelt kuraasi täis "ärimehed" aga ei suutnud 40k kapitali nõudega isegi OÜ-d teha, sest 40k-d polnud ja lambad isegi ei osanud sellest mööda minna... Misasi? Immateriaalne põhivara? Ei tea siukest sõna. Jne jne jne. Ja kui isegi formaalsusi täita osatakse ja saadakse ka mingi kandepõhise raamatupidaja palkamisega hakkama jne, siis no EI OSKA mehed noh... Ei oska... Teised süüdi.
Jutt ei käi kõikidest aga igal tüübil pole mõtet tüüri juurde pressida. Keegi peab oopc ka olema.
Over and out.