Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 02:17

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 30  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Räägime Eesti palkadest,hinnatõusudest,võrdleme EL-riik
PostitusPostitatud: 31.08.2011 01:22 
Kasutaja avatar

Küll teil on ikka palju vaba aega,et sellist teemat siin lahata! :D

Minge tööle tehke tööd kõigist paremini ja küll see raha kaa teieni tuleb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.08.2011 09:58 

krss kirjutas:
kuna ma ei usalda meie ekskommaritest koosnevat valitsust ja ainult Eesti turuga arvestades oleks riskid liiga suured...

Teine pool väitest - okei, arusaadav. Esimene pool - suht klassikaline kommentaariumi pläust. See et nad ekskommarid on, seda ma isegi ei viitsi kommenteerida, aga usaldus? Mida nad teha saaks meie majanduse kottimiseks? Valitsuse vahendid selleks on seadusandlus ja maksud ning mina küll aru ei saa, et majandust EI soodustataks. See, miks Eesti majandus tervikuna on pigem teenindusel põhinev õhu müümine, on teine teema ning nagu igas turujamanduses, ei saa valitsus inimestele ette kirjutada, et ära tee konsultatsioonifirmat, tee tootmisettevõte. Valitsust ei maksa huupi kiruda, jätad liiga tahumatu Etkarliku mulje. Mina kiidaks neid hoopis stabiilse ja tugeva majandus/rahanduspoliitika pärast.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.08.2011 11:46 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Kõige hullem on see ,et kirujaid kohtab veel ikka eestis kes siis kuidas siin veel ennast näitab ja kui tihti aga millegipärast neid ikka liigub.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.08.2011 15:02 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ettevõtja on ükskõik kes kes midagi ettevõtab ei ole ,et mingist tegevuse suuruse piirist hakkab alles ettevõtlus.See ,et inimene elab väikselt tegutsedes kas siis piiride lähedal või suuremalt ja samuti piiride lähedal see on igaühe oma valik.Alati ei tähenda suurelt tegemine suurt kasu ja umbes nii.Suurelt tehes näeb ehk rohkem vaeva ja ebaõnnestudes on ka suuremad kahjud ehk jne. Aga see kõik hülge möla .
Aga ikkagist jääb mulje nagu paljudel poleg iotsest kodu ehk siis näidatakse end ehk ka koduriigis ja ägisetakse samas pendeldades mujal ka .
Miks ei unustata koduriiki ja minda oma tegemitega mujale .Olgu jah selline jutt ,et lapsed ,naine ,pere on eestis või väiksed lapsed eestis omapäi näiteks.
Eestis meeldib kõigil aga hakkama ei osata saada ega suudeta ehk ja siis nõnda ikka pendeldatakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.08.2011 15:17 

Mismoodi siis nüüd sellest aru saada? Et kõik ei tahagi hiigelkasumit teenida? Teen endale firma, eesmärgiga 5000 eurone aastakasum w? Edasi ei pürgi? Ma arvan, et kõigil ettevõtjatel, või siis suurel enamusel on ikkagi kasum esmatähtis. Mitte see, et nad saaksid mõnda katkise majanudsega riiki toetada. Bill Gates asutas MS ka kunagi ammu. Kui tal ka samasugune mõttemaailm oleks olnud, et igasugue ettevõtlus on ettevõtlus ja edasi pole vaja pürgida, siis ta poleks maailma rikkamate inimeste seas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.08.2011 15:39 

Ma kirjutasin erinevaid variante ja võimalusi ja seda ,et igaühe omavalik kuidas ta mida ette võtab.
Ku inäiteks turul seen imüüja siis kas see on või ei ole ettvõtlus.
Ja kui töödata fie-na näiteks või olla lihtsalt palgatööline kas siis see sõna fie muudab ettevõtjaks kellegi .Palgatööline on ka ettevõtja ,vähemalt minu arvates.
ei saa ülemus ehk ilma töölisteta ja temale on töölised kasulikud ja nõnda on ka töölisele eh kkasulik tööd teha.Ja kahju võivad samuti mõlemad osapooled saada.On ka võimlaus kus lihtööline on kasulikum variant.
Üldiselt jah see kui juba BillyBoyga kusagil pilvede peal numbreid võrdlema hakata see igaühe oma valik.
Kui juba arvreas on niipalju numbreid nagu Billil siis ei koti mis järjekorras need numbrid seal on ja kummal rohkem ,vähemalt mind ei kotiks ,mina oleksin rahul. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.08.2011 17:09 

krss kirjutas:
Tort kirjutas:
krss kirjutas:
kuna ma ei usalda meie ekskommaritest koosnevat valitsust ja ainult Eesti turuga arvestades oleks riskid liiga suured...

...seda ma isegi ei viitsi kommenteerida, aga usaldus? Mida nad teha saaks meie majanduse kottimiseks? Valitsuse vahendid selleks on seadusandlus ja maksud ning mina küll aru ei saa, et majandust EI soodustataks...Mina kiidaks neid hoopis stabiilse ja tugeva majandus/rahanduspoliitika pärast.
Sa vist pole ettevõtja - Ligi ajal on tehtud ettevõtjatele suurem karuteene, kui varasemate valitsuste pingutused kokku. Tutvusringkonnas on massiliselt läinud firmasid üle Lätisse, Soome, Rootsi jm - huvitav, kust riik tulevikus raha hakkab saama? Kuna euro jaoks oli vaja näidata, et riigil on raha, kasutati selleks lihtsalt eraettevõtjate kottimist, hoiti kinni tagasimakseid jm (maksuamet saab seda ajutiselt teha), KM tagastuste vältimiseks sekkuti ERAFIRMADE majandusse (keelduti põhjendustega, et "me ei pea seda investeeringut vajalikuks" jms), kuna maksuamet ei ole kohustatud maksma kohtukulusid ka kaotuse korral, siis selliste räpaste võtete jaoks on kohe oma kindel hind (kas kohtusse andmine tasub ära erafirma jaoks või on odavam kanda kahjud). Tulemuseks oligi tohutu töökohtade kadu just erasektoris, uus ja lollakas seadus töölise/tööandja omavahelistest suhetest... ja kelle muu arvelt siis euro tulekuks rahareservid oleks kätte saadud, ega ometi mitte erakondade suursponsoriteks olevatelt suurfirmadelt? :kill Kusjuures see jutt ei puuduta mitte FIEsid või "autoklaasi toonijaid", kes võimlevad äraelamise piiril, vaid just miljonitesse ulatuva käibega erafirmasid, mis on praeguseks Eestist lahkunud (loe: toimivad edasi, aga maksavad makse mõnele teisele riigile).

on sellest avalikult ka kuskil räägitud? tundub uskumatu ja paljalt sinu postitust lugedes ei suudaks seda päris tõepähe ka võtta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.08.2011 17:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui selline kottimine oleks massiliselt olnud, oleks see juba ammu meedias olnud. Või on see meediamull minust lihtsalt mööda läinud?

PS: Iga normaalse FIE käiva peaks kah olema VÄHEMALT 1 000 000 EEK'i aastas. Arvestades seda, et 10% käibelt on normaalne kasum, siis 1 milj eegi puhul teeks see kuu sissetulekuks 8000 EEK'i. Seda on ju lausa väga vähe? Niiet miljonitesse ulatuv käive kohe suurfirmaks vms ei tee. Täiesti normaalne raha liikumine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.08.2011 17:24 

krss kirjutas:
Tort kirjutas:
krss kirjutas:

kuna maksuamet ei ole kohustatud maksma kohtukulusid ka kaotuse korral, siis selliste räpaste võtete jaoks on kohe oma kindel hind (kas kohtusse andmine tasub ära erafirma jaoks või on odavam kanda kahjud).

Loll jutt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.08.2011 17:35 

Lihtne oleks kohe käivet vabandusena mõelda miljonites eurodes või kellel ka tõsi taga,sest mõlemad mõeldised on reaalsed aga lihtsalt ehk keegi mõtles kroonides ja nüüd on lihtne kogu lugu vabandada eurodesse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.08.2011 18:13 

No jah ma olen ka mõelnud ,et kindlasti on osadel väga suurelt tegelevatel tegelastel lihtsalt see niiöelda hobiks ja ma mõistan.Et tahetakse lihstalt vaadata palju on võimalik veel ja kuidas ja numreid kontol näha juba puht sportlik huvi ,et palju ikka juurde tuleb.Loogiline ,et kusagil on piir ,millest rohkem pole ühelegi inimesel raha vaja näiteks ja samas ka see ,et ollakse juba hrjunud toimetamistega ning tegeletakse ikka edasi ,mitte nõnda ,et on mul sott mld-d euri käes ,et milleks enam see juba läinud (Hobiks-spordiks :D )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.08.2011 23:36 

krss kirjutas:

Tulemuseks oligi tohutu töökohtade kadu just erasektoris, uus ja lollakas seadus töölise/tööandja omavahelistest suhetest...

Kusjuures see jutt ei puuduta mitte FIEsid või "autoklaasi toonijaid", kes võimlevad äraelamise piiril, vaid just miljonitesse ulatuva käibega erafirmasid, mis on praeguseks Eestist lahkunud (loe: toimivad edasi, aga maksavad makse mõnele teisele riigile).

Raamatupidamisest ja statistikaameti nõudmistest vähemalt pool, millega mul tegeleda tuleb, on sisuliselt lollus (ajaraiskamine, millest kellelegi kasu ei ole), mille asemel oleks mõistlikum tegeleda endale ja riigile kasumi teenimisega.

Sellepärast ongi Eestisse jäänud suhteliselt palju Sinu mainitud konsultatsioonifirmasid ja õhu müüjaid (õigemini vahendajaid)

Ma ei ole firmaomanik ega tegevjuht, aga töötan ka kümnetesse miljonitesse eekidesse ulatuva käibega erafirmas (kui see peaks oluline olema, noh umbes nii, et ma ka see klaasitoonijast FIE pole ja minu arvamus ka midagi loeb). Töökohtade kadu erasektorist ei olnud, julgen väita, sellest põhjustatud, et et "riik kottis", vaid et tüüpide äriplaan imes vilinal ja kena on ikka teisi süüdistada. Muide, majanduslangus oli ka vahepeal ja meie niigi pisike turg kuivas veelgi kokku. Jah, FIE-sid kotiti küll, avansilised maksud jne, aga see vorm oli enivei debiilne ja vaid idioot peaks selle OÜ asemel tegutsemiseks valima. Samuti loen igapäevaelt (kollast) Äripäeva ja Eesti suurimaid "kallutatud ja tellimuslugusid täis" majandusportaale ja mulle pole taolisi artikleid ega isegi kommentaare silma jäänud. Eestisse pole jäänud vähe tootmisettevõitteid ja meeletult õhumüüjaid mitte seetõttu, et neid hellalt kotitakse, vaid et nende plaanid imevad ja Eestis puudub suures osad innovatsioon ning tegu on allhankeriigiga. See muide pole minumeelest halb, aga rikkaks sellega ilmselgelt ei saa, seega ei tõuse kiirelt ka töötajate palgad. See "uus ja lollakas seadus" töötajate koha pealt oli muidugi nõme, aga see oli tehtud selleks, et niigi pekkis ettevõtted tänu idioodist bossile põhja ei läheks, kuna lahti laskmiseks põhjust ei leita ja kompi ka ei taheta maksta. Et nad kiirelt püsikuludest vabaneda saaks ja kõik pankadele ei läheks. Parem varblane... No ja kellele meeldiks Statistikaamet? Ei tunne selliseid.

Kokkuvõtvalt, minumeelest sa ajad täielikku mäda. Ma lihtsalt ei usu su kirumist. Jah, võibolla on olnud juhtumeid, aga mina pole kuulnud ei oma tutvusringkonna kaudu ega ka kuskilt lugenud.

Üleüldse, kuidas sa kõike tead? Innovaatsiooni, KÕIKIDE autode, meditsiini, immigratsiooni, reisimise, ettevõtluse, raamatupidamise/majanduse/rahanduse ja kõige muu boss? Ma ei soovi üldse solvata (käsi südamel), aga üldiselt aparatuuri kohta käib ütlus, et muusikakeskus-kohvimasin-röster-keevitusaparaat-spinning koos ühes seadmes ei saa olla kõigist eraldiseisvatest sarnastest seadmetest parem ja kompetentsem :D

Üks edith ka.

Minumeelest on nii, et iga traktorist või niisama linnavurlest self meid männ ei suuda suure tõenäosusega korralikult ettevõtet vedada. No ei suuda noh... Puuduvad teadmised, distsipliin, analüüsivõime jne. Mingit ühemehefirmat on muidugi kerge üleval hoida, kui ajad on head. Miks mitte ka mõne töötajaga. Aga kui kaki hakkab ventilaatorisse lendama, siis tuleb ikka vist nii välja, et teised on süüdi. No mida krt sa ütled tüüpidele, kes on ilgelt kuraasi täis "ärimehed" aga ei suutnud 40k kapitali nõudega isegi OÜ-d teha, sest 40k-d polnud ja lambad isegi ei osanud sellest mööda minna... Misasi? Immateriaalne põhivara? Ei tea siukest sõna. Jne jne jne. Ja kui isegi formaalsusi täita osatakse ja saadakse ka mingi kandepõhise raamatupidaja palkamisega hakkama jne, siis no EI OSKA mehed noh... Ei oska... Teised süüdi.

Jutt ei käi kõikidest aga igal tüübil pole mõtet tüüri juurde pressida. Keegi peab oopc ka olema.

Over and out.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 00:15 

Kes tahab olla tüüri juures kes mitte ,mina naudiksin reisi. :D Las kapten rügab :DKui laev uppuma hakkab ,lähme me päästeparvedele ning võimalusel teenime seal edasi. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 00:34 

Ambitsioonitute friikide pärast ei liigugi miskit kunagi paremuse poole, ei endal ega teistel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.09.2011 00:41 
Kasutaja avatar

Tort kirjutas:
Eestisse pole jäänud vähe tootmisettevõitteid ja meeletult õhumüüjaid mitte seetõttu, et neid hellalt kotitakse, vaid et nende plaanid imevad ja Eestis puudub suures osad innovatsioon ning tegu on allhankeriigiga. See muide pole minumeelest halb, aga rikkaks sellega ilmselgelt ei saa.

See ongi nö kollaste majandusajakirjanike põhiväide et innovatsiooni ei ole ja allhange ainult. Innovatsiooni on küll, aga see eeldab kapitali, samuti on siin bürokraatia selline et minumeelest küll ei tasu siin kuigi innovaatiline olla. Allhankega mingi põhi alla saada, Kuskile teise riiki maksumaksjaks minna, mingid investeeringud lisaks saada ja siis oleks nii innovaatiline et tapab. Ja minuteada ei ole mingit vähe asjalikumat ettevõtjat kes statistikaametist ringi ei oskaks minna. Samuti tort sa oled nii kriitiline nende firmade põhjamineku suhtes. Minu meelest on ikka nii et kui turgu on siis tuleb olukorda ära kasutada. Ala buumi ajal oli väikseid ehitusfirmasid nagu kärbseid, said oma pajuki, buum sai läbi, läksid põhja, nii see pidigi minema. Omanikud ajavad ammu uusi asju, aga sina loed seda kui et kõik on idikad...

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 30  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis