Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 15.05.2025 00:04

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 328 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Liikluskorraldus" ehk mõtleme inimestele Tallinnas
PostitusPostitatud: 11.09.2012 15:21 
Kasutaja avatar

Täiesti jube ikka, kui autovastane Tallinna linn on. Selle asemel et kompromisse leida ühistranspordi ja autojuhtide vahel, eelistatakse liigselt üht teisele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.09.2012 15:51 

Jäta oma auto koju ja mine bussiga - nii lihtne see ongi.

Tegelikult oleks hea mõte sinna alla metroo rajada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.09.2012 16:29 
Kasutaja avatar

hiirelõks? kui märki ei vaata siis on terve linn mingeid lõkse täis. ma ei saa aru kas mõnel on seal feispukis nii igav, et peab mingit joga genereerima? pistku see näts omale põske, pangu mobla käest ja vaadaku mida märgid näitavad.

ma ei arva, et pildil toimuv muidugi väga normaalne on.
ja see on parkimiskeeld mitte peatumiskeeld.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.09.2012 14:35 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Kus need väiksemad ummikud on ? Ma olen täpselt 2 aastat samat teed sõitnud ja ma pean juba PRAEGU 8:25 asemel 8:10 sõitma hakkama ,et ma jõuaks tööjuurde 8:40-45. Kui esimene lobjakas maha tuleb võib selle aja vist üldse 8:00 peale koondada. Seega ma julgeks väita, et lasnamäe (majaka) - kadaka pst ots on septembri saabudes mul ca 10 minti pikemaks veninud

See on vast pigem Ülemiste sõlme remondi teema, mitte kurikuulsad bussiread.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.09.2012 14:58 
Kasutaja avatar

Bussiridadega on lihtsalt see, et kurb on vaadata kuidas üks, või mõnes kohas lausa kaks, rida sisuliselt tühjana seisavad. Okei mõni sepp paneb mööda bussirada ka ja ma isegi paar korda kütnud sealt kui bussile jalgu ei jää ja mind see ei häiri. Nõme on aga hoopis see, kui buss sõidab mööda tavarada. Mul p.hui, et ta peab ühel hetkel paremast reast vasakusse nt reastuma ja siis tagasi. Kui bussirajad tehti, siis võiks neid ka eranditult kasutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.09.2012 18:19 
Kasutaja avatar

mida mina kui jalakäija ei seedi on see, et enamik kahupäid kui on tipptund ja foor sõidavad ristmikule välja lootusega et ehk jõuavad. kuid kui ei jõua jäävad ülbelt keset ülekäigurada seisma ja kui küsin kas ära eksis vaadatakse otsa sellise ülbe näoga, et mitu korda on olnud selline tunne et kytaks vennale sealsamas sisse. Vanemad juhid teavad et sebrad tuleb vabaks jätta, et inimesed saaks üle tee mindud. Nooremad kaagid ja need kellel perseall liisitud milline auto, kuid maja jaoks raha ei jätkunud kykitavad kese sebrat niimoodi, et peab üle tee minema kaarega sealt ksu on parajasti ka tihe liiklus üle ristmiku. väiksed lapsed ja kärudega kodanikud peavad ka sealt kuidagi mööda saama. Persse järgmine kord kui kedagi sellist näen küsin otse mis jäi autokoolist puudu???

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.09.2012 18:27 
Kasutaja avatar

Järgmine kord tee nagu kunagi Mentose reklaamis oli, sa vist liiga noor selle mäletamiseks, aga lihtsalt ületa sebra läbi auto tagaistme.

EDIT: Reklaam ise http://www.youtube.com/watch?v=P94tzjG2lAE

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.09.2012 18:29 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
... on nagu joonlaud kätte võtta ja siis pikkusi võrrelda.
Suhteliselt adekvaatsed mõõtetulemused peaks ju saama? Ei?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.09.2012 18:30 
Kasutaja avatar

Alar, kusjuures olen seda juba mitu korda plaanind ka teha :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.09.2012 13:07 
Moderator
Kasutaja avatar

mr.dynabass kirjutas:

Aga nii teegi. Eesti oleks palju ilusam koht, kui molli kütmise asemel midagi andekat välja mõeldaks ebameeldiva olukorra lahendamiseks.
Kui ees toimub äkkpidurdus, mingi jorss hakkab kohe peale risti ületamist vahele reastuma vms võib väga kergelt nagu M keset risti jääda. Muidugi on suur hulk ka neid, kes teevad seda pohhuismist. Aga kujutad sa ette, et tipptunnil iga auto ootaks ühel pool risti, kuni teine auto üle jõuab, veendumaks, et sa ikka mahud? See oleks kah suht ajuvaba.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2012 08:29 
Kasutaja avatar

http://www.epl.ee/news/tallinn/tallinna-uhistransport-loksub-aastakumneid-samas-rutmis.d?id=65144592

:kill :kill :kill

Viimati muutis FOX1000, 22.10.2012 11:57, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.10.2012 09:44 
Kasutaja avatar

Blacku kirjutas:
mr.dynabass kirjutas:

Aga nii teegi. Eesti oleks palju ilusam koht, kui molli kütmise asemel midagi andekat välja mõeldaks ebameeldiva olukorra lahendamiseks.
Kui ees toimub äkkpidurdus, mingi jorss hakkab kohe peale risti ületamist vahele reastuma vms võib väga kergelt nagu M keset risti jääda. Muidugi on suur hulk ka neid, kes teevad seda pohhuismist. Aga kujutad sa ette, et tipptunnil iga auto ootaks ühel pool risti, kuni teine auto üle jõuab, veendumaks, et sa ikka mahud? See oleks kah suht ajuvaba.

sa ära vaata ainult enda mätta otsast ja läbi oma esiklaasi. inimesi on ka ümber ja ka autokoolis on öeldud, et sebrale seisma jääda ei tohi. Huvitav mille jaoks need siis mõeldud on? ET Oi kui ilusad triibud maas!! Sätiks ennast siia keskele....Vot sedasi...?
Olen olnud kolm kuud Viinis ja seal ei ole iial sellist ajuvaba sõelumist kui siin on ristmikel. Kui roheline vilkuma hakkab, võetakse hoog maha ja oodatakse uut korda. Siin antakse veel gaasi juurde et nii kollase, kui ka punasega üle tulla. Ja kui juhil on punane, kuid jalakäijatel on roheline, siis lisatakse gaasi ja lastakse signaali ka? Ja siis jääb see ajukääbik keset ristmiku seisma, nt sind blokkima - mille tulemuse sul närvid läbi, sinu rida jääb seisma, signaalid lendavad ja hakkab pihta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2012 01:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Mina olen jäänud paar korda keset sebra. Sõidad rahulikult liiklusvoolus, kõik sõidavad, lähed rohelisega ristmikule ja järsku toimub ees äkkpidurdus (hunnik autosid reastub sinu ritta ettepoole või mis iganes põhjus), sina jääd sebrale või sitemal juhul ristmiku peale, teistel läheb punaseks ja oledki M. Need korrad, kes kollasega lipsates ristile jäävad on minuarust oluliselt harvemad, kui need kes lausrohelisega ristile sõidavad ning sealt edasi lihtsalt ei saa. PS: Mis ei ole minuteada illegaalne. Hoopis need, kellele see M "jalgu jääb", ei tohi ristile sõita enne, kui eelmised on sealt lahkunud. Kui keegi sõitis rohelisega ristmikule ning X põhjusel pidi ristmikule seisma jääma, siis teistel on kohustus temale teed anda. Minuarust on idioodid need, kes hakkavad sellises olukorras oma rohelise saabudes siis kuskilt kõrvalt vahele pressima ja tuututama.

Kas selline "mina tulen, mulle peab tee vaba olema" mõtlemine on siis sinu arust laiema pildi nägemine? Liikluses on iga situatsioon erinev ning mõelda võiks natuke, miks selline olukord tekkis. Tihti pole nõmedana näiv autojuht üldse süüdi, et ta sellise manöövri tegema pidi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.10.2012 09:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Blacku, kas sa tahad öelda, et näiteks tammsaarest sõpakale vasakpööret sooritav rida tuleks hommikuti üldse ära kaotada ?
Idioot on inimene kellel liikluses analüüsi võime puudub ja need kes päevast päeva seda ristmikut lukku sõidavad võib julgelt idioodiks tembeldada. Seal on selline olukord, et rohelise lõpus pole mõtet enam tavaliselt ristile ronida, rääkimata vilkuvast või kollasest. Aga seal nad seisavad, iga hommik keset ristmiku samad näod, ootavad õhinaga, et nad saaks edasi suunduda järvevanale koos ummikus istuma

Ei tuleks midagi ära kaotada. Pigem tuleks idioote karistada (Kuigi seal saaks äki fooritsüklite muutmisega kah midagi parandada). Politsei võiks tipptunnil ristmikel patseerida ning lihtsalt trahvida neid, kes pohhuismist risti kinni sõidavad. Ei mõista, miks seda "rahapada" pole juba avatud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.02.2013 00:11 

Elavdades teemat, tehes pisikese üleskutse:

Augud ning liiklemine Tallinna magistraalidel on juba piisavalt ebamugavaks muutnud ja nähtavasti on kindlam viis ise tegutseda, kui otsuseid Linnavalitsuse poolt ootama jääda.
Allpool toodud info järgi on võimalik Sõle tn., Sõpruse pst, Pirita tee ja mitmete muude magistraalide seisundi najal linnale reaalne kohtukutse edastada. Teisisõnu ei tohiks magistraalidel (kuni 20cm ümbermõõduga ja 5cm sügavusega) auke olla.
Kui siin agaramad fotograafid võtaksid aega, et neid auke jäädvustada (ideaalis mingisuguse mõõtevahendiga koos, et parameetrid oleksid fotolt selgelt arusaadavad) ja neid meedia vahendusel jagada, saaksime tõenäoliselt tänavad varem korda millega sellega säästaksime ka potentsiaalselt enda rahakoti paksust väljavahetamata silladetailide, rehvide või velgede näol.

Tallinna teede liigid - http://www.tallinn.ee/est/Tallinna-tanavate-liigitus
Tänavate seisunditasemed: https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/11 ... isa_2.pdf#
ja kattega tee seisundinõuded: https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/11 ... isa_3.pdf#
Tee seisundinõuded üleüldiselt: https://www.riigiteataja.ee/akt/111082011002

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 328 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis