McRicco kirjutas:
KenOlen kirjutas:
Mul sõber sõidab siiani E65-ga millel slikkid suvekad all. Saab hakkama küll, kui vaja

Nahhhui selliseid kamikazesid meie teedele vaja

kui ei ole raha või tahtmist talverehve osta siis ärgu sõitku...see on juba kuritahtlik ohutuse eiramine...kui kellegi pooleks sõidab siis öeldakse lihtsalt "shit happens"... Masendav..
Ära dramatiseeri asju üle, nii läheb jutust point kaduma (millega ma muidu nõus olen). See oli ju "suhteliselt eile", kui keegi polnud siinmail kuulnudki midagi talverehvidest, sõideti talv läbi slikkidega, millel kohati traadid väljas, kiirused olid samad (alles 70ndatel oli isegi kiirus maanteedel piiramata, aga siis olin liiga tatikas, et põhjagaasiga veel sõita), teid lükati lahti kehvemini/harvemini ja sõitsime kõik mingisuguste 30ndatel-kuni 60ndatel väljatöötatud autodega ilma avariisid tegemata (mõned andetud suutsid ka siis lumevalle riivata ja kraavides käia). Ainus, mis takistab tänapäeval talvel suviste slikkidega turvaliselt sõitmast, on see, et ei hoita pikivahet (st kui mina hoian, ronib keegi mulle kohe ette) ja elektroonilised lisad on tekitanud juhtides "õpitud abituse sündroomi" ega osata enam hinnata teeolusid. Ohtlik on see, kui ei tunneta piiri, mitte see, kui libe on või kui kehv auto.
Veidi vähem kui kümmekond aastat tagasi sõitsin ühe talve kiirendusautoks ehitatud 64a V8 Valiantiga osa talvest suverehvidega ilma ühegi probleemita. Veidi nõrgema Corvette juhitavus ja kaalujaotus on sellise masina kõrval lausa jumalik

. Aga tulles tagasi juba läbinämmutatud teema juurde, võiks noored tegeleda talvel pigem harjutamisega, mitte siinsetes videotes palju nähtud tagavedu-gaas-spinn ja esivedu-kässar-spinn lollimängimisega. Lihtsalt on asju, mida tuleb harjutada - mida on harjutatud ligi sadakond aastat, seda tööd ei tee VEEL elektroonika meie eest ära, isegi mitte talverehvidega.

Päris tõsiselt väidad,et libedate suvekatega on talvel täitsa turvaline sõita?Samal kiirusel veel,nagu te vanasti sõitsite?E65 all on üldjuhul päris suured ja laiad rehvid.Oled proovinud sellistega libedal sõita v?