Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 23:59

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 03.09.2013 12:16 
Kasutaja avatar

Token kirjutas:
See ju ilmselge, et RÜ on ohvitser, seersant pole seda kunagi olnud(ajateenija aspirant va.) kuid probleem ongi selles, et kui ise veel ajateenistuses olin, oli seerusid nagu muda kaaderkoosseisus, kuid nüüd öeldakse, et kaotatakse need kohad ära. Nagu misasja??? Mis selle mõte on...

No ei saa päris nii väita, et pole olnud.
Pioneeris oli rühmaülematest seersante rohkem kui mitu (nemad olid küll 95% ulatuses kolmpulgad). SBK ajal rohkem, EBK'st alates juba vähem.
Aga need kohad olid kuidagi "skeemitatud", sest polnud lihtsalt ohvitsere panna. Olid nad vist "rühmaülema asetäitjad".
Kaadrivoolavus on liialt suur. Esialgne huvi on paljudel mega aga kuna palk on ikkagi ju suht nõrk ja kolmandiku aastast elad puuall, kaob see huvi ruttu.

Kaotatakse ära jah. Seda aga sellesmõttes, et nende "ametikohtade" peal peavad olema vähemalt veeblid. Sestap ka see massiline lahingkooli saatmine.
Kui õieti mäletan, siis hakkas neil lahingkool juba peale kevadtormi kui mitte varemgi.

PS! Sõprusringkonnas on palju kaadrikaitseväelasi. Suurem osa neist saadeti lahingkooli, paar vabatahtlikku astusid kõrgemasse sõjakooli.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.09.2013 12:18 
Kasutaja avatar

Flinst1 kirjutas:
CaljuCotcas kirjutas:
mina pidin 2 oktoober minema :D

ma esimisel :) ei viitsi üldse minna.-

Don't worry. Tulen külla. Aga seda vaid juhul kui Pioneeri lähed :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.09.2013 12:22 
Kasutaja avatar

http://henc.ee/?p=620 :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.09.2013 12:35 
Kasutaja avatar

Päris hea tekst :D KRA tädide käest ka midagi kongreetset kunagi ei tulnud, tglt see on ka kaitseväele omane. Ilmselt nõutakse kaitseväes tegevteenistusse astuvate inimeste käest oskust ümber nurga jama suust välja ajada.Nende käest ka kunagi midagi otsest ei tulnud. Küsisime kunagi oma leitnandi käest, et "Davai räägi, millal me siit kolhoosist minema saame?" Vastuseks tuli:"Siis kui olete väravast välja astunud, teatke, et nüüd on see aeg käes" :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.09.2013 19:09 
Kasutaja avatar

tfr kirjutas:

Mis ajast vähene ajukapatsiteet ja selle "laikimine" lahedaks on muutunud?

Ainus mille üle siin naerda on, on härrasmehe meeleheitlik katse väljastada humoorikat teksti, mis, kurb küll, on väga piinlikult välja kukkunud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.09.2013 20:31 
Kasutaja avatar

mmclubCCE kirjutas:
CaljuCotcas kirjutas:
kas ajateenistusse tohib " habeme ajamis vahendite " pähe ka pardlit kaasa võtta ?v on ziletid kohustuslikud?

Sul pole seda aega lihtsalt hommikul enda pardliga pusima hakata, oleneb muidugi ka karvkattest ...
mingeid udemeid ajad vb tõesti paarikümne sekundiga ära karmima habemekasvuga ära isegi hakka üritama - teised seisavad niikaua toenglamangus kuniks sa seal pardilga põristad

Martin

mul toakaaslane käis pardliga õhtul lõua üle ja hommikul kontrolli ajal oli alati ok.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.09.2013 20:41 

Tsiteeri:
mul toakaaslane käis pardliga õhtul lõua üle ja hommikul kontrolli ajal oli alati ok.

su toakaaslasel vedas siis,minu oli toakaaslane kes oli nagu mets-jeesus,õhtul ajas lõua puhtaks ja hommikuks oli kergem võsa tagasi kasvanud :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.09.2013 21:54 
Kasutaja avatar

Rock94 kirjutas:
Tsiteeri:

su toakaaslasel vedas siis,minu oli toakaaslane kes oli nagu mets-jeesus,õhtul ajas lõua puhtaks ja hommikuks oli kergem võsa tagasi kasvanud :D

võimalus on laatsa minna ja sealt vabastust ka nuruda,et ei kannata ajada igapäev :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2013 13:08 
Kasutaja avatar

Käisin täna teist korda komisjonis, üks lahter pandi täielikult mittekõlbulik (perearsti lahter). Pärast öeldi, et otsus saadetakse 2 nädala pärast koju. Mis mõttes otsus? Et veel otsustavad pärast seda, kui tunnistati mittekõlbulikuks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2013 14:47 
Kasutaja avatar

biiig kirjutas:
Rock94 kirjutas:
Tsiteeri:

võimalus on laatsa minna ja sealt vabastust ka nuruda,et ei kannata ajada igapäev :D

Meil rebiti silme ees see laatsa tunnistus puruks ... " mind ei koti " :)

purexpure kirjutas:
Käisin täna teist korda komisjonis, üks lahter pandi täielikult mittekõlbulik (perearsti lahter). Pärast öeldi, et otsus saadetakse 2 nädala pärast koju. Mis mõttes otsus? Et veel otsustavad pärast seda, kui tunnistati mittekõlbulikuks?

Saad saad kahenädala pärast koju ... ainuke võimalus kui satud Vahipataljoni kus nö. see komisjon on samas hoovis kus pataljon ise ( see sõdurite komisjon asub Rahumäel Pati territooriumil.. mina olin Pioneeris. . Peale mitut nädalat jooksust vabastusega, ma rääkisin et tahan Tallinnasse kirurgi vms juurde aga sinna nii naljalt ka ei saadetud..kui ma nad lõpuks nõusse sain siis esimene nädal saadeti arsti juurde, kes saatis mu kukele.. kui ma sellega ei leppinud siis kauplesin endale MRI uuringu välja.. teine nädal sõitsin uuringule.. kolmas nädal sõitsin nö. arsti juurde pabereid vaatama kes oli hämmingus et mul ongi meniskirebend... see kirjutas mind Selisse.. selisse sain 2 nädala pärast .. Selis sees olin peaaegu 3 nädalat.. peale Seli läksin 1 nädal uuele uuringule... järgmine nädal uuringule järele... 2 nädalat pausi läksin komisjoni.. ja nädal 2 ootasin veel komisjonist pabereid et saaks reservi :) )

Martin

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2013 15:26 
Kasutaja avatar

Nüüd panid küll pange veits... :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2013 15:39 

See paber saadetakse koju, millega oled kõlbmatuks tunnistatud. Samamoodi nagu see paber tuli, et oled arvele võetud. Enam ei otsustata midagi, kõlbmatu oled.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2013 16:08 
Kasutaja avatar

Jajah.. lugesin valesti ... no teistele lugemist ikkagi kes üritavad seal esimesel päeval hakata vassima ja koju saama :D

Martin

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2013 17:48 

Keegi teab kus side pat autojuhte koolitab, koha peal või kaugemal

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2013 18:10 

Haja autokoolis, sikupilli tänaval.. B kategooriat vist sai OÜ autosõidus vms ka teha.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis