[quote="Gunn90"]Tere,
Mure selline, et sain 2009. aasta maikuus trahvi. Kuna kaebasin kohtuvälise menetleja otsuse edasi, siis kohtus rahuldati minu avaldus osaliselt ning otsus jõustus 05.09.2009. Rahatrahvi suurus oli 12 000 krooni. Sellest tasusin ära 5000 krooni, kuid siis jäi trahvi maksmine pooleli. Olin töötu trahvi saamise hetkel ja olen seda siiani.
Oleksid pidanud ennast kohe töötuna arvele võtma, minema politseisse ,tegema asjakohase avalduse et oled töötu ja näitama vastavaid dokumente tõestamiseks.
Mingeid tulusid varjanud ei ole ning pangakaarti kasutan üpris vähe. 19.10.2010 sain kohtutäiturilt kirja, kus nõutakse minult koos täitekuludega 9358 krooni. Eile, see on 11.04.2011 tegi kohtutäitur minu pangaarve täiesti tühjaks. Miinusesse ei läinud, kuid lihtsalt 0.00 euri jäi arvele. Õnneks sai kohtutäitur sealt mingi naeruväärse summa.
Kui oled töötu ja kohtutäituri nõuded on peal siis pangaarvete tühjakstegemise vastu aitab see kui lähed kohtusse ja teed jällegi vastava avalduse et soovid makse pikendust. Tõestad ära selle dokumentidega ja siis üldiselt antakse sulle aeg. Alati peab kirjutama kas või et 100 krooni kuus saad maksta ja põhjendad ära miks just 100 siis nad teevad sellest lähtuvalt ka otsuse mis üldiselt on igatepidi sinukasuks ja päris normaalseid pikkasid maksetähtaegasid saab.
Lisaks veel, kas kohtutäitur võib mul arve täiesti tühjaks teha kui ma töötu olen? Mingit sellekohast teatist eraldi ei tulnud, kuid kohtutäituri kirjas on öeldud küll, et kohtutäitur kohustub tarvitusele võtma kõik seaduses lubatud abinõud täitedokumendi täitmiseks (eelkõige sissenõude pööramine võlgniku varale). Swedbank loomulikult mingit hoiatust enne raha ära andmist ei edastanud.
Ta võibki konto tühjaks teha ning sinu sissetulekutest peab ta jätma iga kuu miinimum palga ulatuses raha arvele. Ülejäänud sissetulekud võetakse ära ning tavaliselt saadetakse ka tööandjale asjakohane teatis.
Kui sul polnud kohtutäiturile tehtud vastavat avaldust et see raha alles jätta siis ta seda tegema ei pea.
Räägin omadest kogemustest sest lollipeaga jätsin lihtsalt trahvi tasumata selleasemel et kohe minna politseises ja öelda et töötu ja raha pole. sain veel kohtutäituri kirve ka selga aga lõpuks pöördusin avaldustega kohtusse ja rohkem täiendavaid summasid ei lisandunud. Pangaarveid keegi ei puutunud ja nüüdseks on asi ammu lahendatud

Loodan et oli abi.