Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:54

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 335 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 23  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: K: probleem kohtutäituriga
PostitusPostitatud: 23.03.2011 18:48 
Kasutaja avatar

InterFace kirjutas:
ja kui ükshetk hakkad inimesemoodi elama ning oleks vaja ametlikult asju ajada - palk või eluasemelaen või mis iganes siis on kökimöki ja hala lahti , et pangakaarti kasutada ei saa ning , midagi enda nimele võtta ei saa kuna arestitakse ära jne

ega endalgi oli tükk aega selline "pohui suhtumine" aga siis võibolla tuli mõistus pähe ja võtsin kätte ning tegin igasugused järelmaksud ja jutud kõigi asutustega kes midagi tahtsid. praeguseks pole enam mitte midagi maksta ja endal hea rahulik.

muidugi ei old summad eriti suured võrreldes mõne tüübiga. kokku umbes 60tuhat krooni.

Eesti pangaarveid ei tahagi kasutada-pole ka aastaid omanud neid. Mujal riikides oma palju arveid tahad-meie kt neid arestida ei saa :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2011 18:50 
Kasutaja avatar

Sellised väljaütlemised, et "teen mis tahan, teistest on pohh" tekitavad ka kuhjaga usaldust selliste inimestega ükskõik mis ära ajama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2011 19:00 
Kasutaja avatar

Ma arvan et siin foorumis ning ka paljudes teistes kohtades olen ma ostu-müügiga kaasfoorumlastes piisavalt usaldust tekitanud. Pole suurem äritseja ka, kuid vahetevahel tuleb miskit osta-müüa nagu igal teisel siinsel kasutajal.

Mis tulevikku puudutab siis igasugused eluaseme laenud ja muud järelmaksud mulle kõne alla ei tuleks nii ehk naa. Parem elan kehvemini kuid igasuguseid laene ja muid asju ma ei taha.

Lihtsalt, kunagi tuli neid trahve nii palju peale, et järg kadus ära :D Sellega seoses jätsin asja sinna paika. Nüüdseks need loomulikult tasutud.

Aga see juba veidi ka teemast mööda. Räägime siiski kohtutäituritest ( loe: raisakotkastest )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.04.2011 18:56 
Kasutaja avatar

Tere,

Mure selline, et sain 2009. aasta maikuus trahvi. Kuna kaebasin kohtuvälise menetleja otsuse edasi, siis kohtus rahuldati minu avaldus osaliselt ning otsus jõustus 05.09.2009. Rahatrahvi suurus oli 12 000 krooni. Sellest tasusin ära 5000 krooni, kuid siis jäi trahvi maksmine pooleli. Olin töötu trahvi saamise hetkel ja olen seda siiani. Mingeid tulusid varjanud ei ole ning pangakaarti kasutan üpris vähe. 19.10.2010 sain kohtutäiturilt kirja, kus nõutakse minult koos täitekuludega 9358 krooni. Eile, see on 11.04.2011 tegi kohtutäitur minu pangaarve täiesti tühjaks. Miinusesse ei läinud, kuid lihtsalt 0.00 euri jäi arvele. Õnneks sai kohtutäitur sealt mingi naeruväärse summa.
Lugesin nüüd täitemenetluse seadustikku ja karistusseadustikku, ning leidsin sealt sellised read:

Täitemenetluse seadustik:
(1) Kohtutäitur lõpetab täitemenetluse väärteo asjas tehtud kohtuotsuse alusel või kohtuvälise menetleja otsuse alusel määratud rahatrahvi sissenõudes täitmise aegumise tõttu, kui rahatrahvi ei ole sisse nõutud karistusseadustiku §-s 82 sätestatud tähtaja jooksul.

Ja karistusseadustik:
§ 82. Otsuse täitmise aegumine
(1) Otsust ei asuta täitma, kui otsuse jõustumisest on möödunud:
3) üks aasta väärteo kohta tehtud otsuse jõustumisest.
[RT I 2009, 68, 463 - jõust. 01.01.2010]

(2) Otsuse täitmise aegumine peatub:
(4) Täitmisele pööratud rahatrahvi sissenõue aegub, kui rahatrahvi ei ole sisse nõutud nelja aasta jooksul väärteoasjas tehtud otsuse jõustumisest. Täitmise aegumine peatub võlgniku vangistuses viibimise või aresti kandmise ajaks.

Ehk siis vana 18 kuu asemel on aegumine vähenenud 12 kuu peale, kuid 2010 aastast alates on lisatud veel säte, mis käsitleb eraldi rahatrahvi aegumist, ning selle järgi pean seda jama kannatama kokku neli aastat, enne kui saan teha avalduse täitemenetluse lõpetamiseks?

Lisaks veel, kas kohtutäitur võib mul arve täiesti tühjaks teha kui ma töötu olen? Mingit sellekohast teatist eraldi ei tulnud, kuid kohtutäituri kirjas on öeldud küll, et kohtutäitur kohustub tarvitusele võtma kõik seaduses lubatud abinõud täitedokumendi täitmiseks (eelkõige sissenõude pööramine võlgniku varale). Swedbank loomulikult mingit hoiatust enne raha ära andmist ei edastanud.

Sel hetkel kui mina trahvi sain ja kohtuotsus jõustus, kehtis veel lihtne 18 kuu seadus, kuid see mu olukorda vist ei leevenda?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.04.2011 19:11 
Kasutaja avatar

Kohe äärmiselt huvitav lugemine kohvi kõrvale...nagu juba siin eelkõnelejaid mainisid, saab kokkuvõttes päris hea üldpildi, milline üks või teine kasutaja on ning edaspidi on hea kõrva taha panna. Julgus (või lollus) rääkida siin neid memuaare on omaette teema.

Aga nagu öeldakse, ära ütle sina mulle, mida ma tegema pean, ning mina ei ütle, kuhu sina minema peaksid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.04.2011 19:56 
Kasutaja avatar

Piletita sõidu tahv on saadud 05.12.2008 ja eelmine nädal tuli tööjuurde kiri, et töötasust tuleb raha arestida 59.87euri.
Sissekirjutuse aadressile kirju pole tulnud.
Mupost öeldi, et kuidas te ei tea, teil juba 2 aastat kontod arestitud. Aga konto ei ole arestitud!
Kas see on normaalne?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2011 11:18 
Kasutaja avatar

Sain kunagi trahvi ja ununes maksmata, tuli siis KT peale :D saatsid kirja blä blä blä.. okei maksin ära.. 2 kuud hiljem tuli teise KT kiri ja nõudis sama trahvi eest raha.. Ja muideks kui sul on nt Swedis ja SEB konto siis ainult ühele jäetakse elatusmiinimum peale ja kui arestimise hetkel selle kuu vältel on läbikäinud rohkem kui miinimum läheb arvelt minema iga viimne kui kopikas. Aga tean, et nt SEB laseb pangakaarti ja interneti panka kasutada lubatud miinimumiga kui arve arestis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2011 13:16 
Kasutaja avatar

ch kirjutas:
Piletita sõidu tahv on saadud 05.12.2008 ja eelmine nädal tuli tööjuurde kiri, et töötasust tuleb raha arestida 59.87euri.
Mupost öeldi, et kuidas te ei tea, teil juba 2 aastat kontod arestitud. Aga konto ei ole arestitud!
Kas see on normaalne?

Mis asi on normaalne? Et sõidad piletita, antakse "kviitung" kaasa ja siis sa ei maksa ära? See ei ole tõesti normaalne, otsus on ju sul käes juba. Mida nad sulle koju veel peaks saatma? Tööjuurde tuli kiri ju raamatupidamisele, kes selle sinu tuludest peaks kinni pidama. Äkki nii on lihtsam raha kätte saada kui mingi kontode arestimine.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2011 15:54 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
ch kirjutas:
Kas see on normaalne?

Mis asi on normaalne? Et sõidad piletita, antakse "kviitung" kaasa ja siis sa ei maksa ära? See ei ole tõesti normaalne, otsus on ju sul käes juba. Mida nad sulle koju veel peaks saatma? Tööjuurde tuli kiri ju raamatupidamisele, kes selle sinu tuludest peaks kinni pidama. Äkki nii on lihtsam raha kätte saada kui mingi kontode arestimine.

Esiteks mina ei saanud trahvi, tuttav inimene sai. Teiseks ma lihtsalt uurisin netist ja tahaks teada, et kas nii vana trahv ei aegu juba? Kas mitte 18 kuud ei ole aega raha välja nõuda?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2011 16:02 
Kasutaja avatar

ch kirjutas:
Esiteks mina ei saanud trahvi, tuttav inimene sai. Teiseks ma lihtsalt uurisin netist ja tahaks teada, et kas nii vana trahv ei aegu juba? Kas mitte 18 kuud ei ole aega raha välja nõuda?

12 kuud otsuse jõustumisest on aega nõudemenetluse alustamiseks. Alustatud nõudemenetlus rahatrahvi korral aegub neli aastat pärast otsuse jõustumist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.04.2011 16:32 
Kasutaja avatar

[quote="Gunn90"]Tere,

Mure selline, et sain 2009. aasta maikuus trahvi. Kuna kaebasin kohtuvälise menetleja otsuse edasi, siis kohtus rahuldati minu avaldus osaliselt ning otsus jõustus 05.09.2009. Rahatrahvi suurus oli 12 000 krooni. Sellest tasusin ära 5000 krooni, kuid siis jäi trahvi maksmine pooleli. Olin töötu trahvi saamise hetkel ja olen seda siiani.
Oleksid pidanud ennast kohe töötuna arvele võtma, minema politseisse ,tegema asjakohase avalduse et oled töötu ja näitama vastavaid dokumente tõestamiseks.
Mingeid tulusid varjanud ei ole ning pangakaarti kasutan üpris vähe. 19.10.2010 sain kohtutäiturilt kirja, kus nõutakse minult koos täitekuludega 9358 krooni. Eile, see on 11.04.2011 tegi kohtutäitur minu pangaarve täiesti tühjaks. Miinusesse ei läinud, kuid lihtsalt 0.00 euri jäi arvele. Õnneks sai kohtutäitur sealt mingi naeruväärse summa.
Kui oled töötu ja kohtutäituri nõuded on peal siis pangaarvete tühjakstegemise vastu aitab see kui lähed kohtusse ja teed jällegi vastava avalduse et soovid makse pikendust. Tõestad ära selle dokumentidega ja siis üldiselt antakse sulle aeg. Alati peab kirjutama kas või et 100 krooni kuus saad maksta ja põhjendad ära miks just 100 siis nad teevad sellest lähtuvalt ka otsuse mis üldiselt on igatepidi sinukasuks ja päris normaalseid pikkasid maksetähtaegasid saab.

Lisaks veel, kas kohtutäitur võib mul arve täiesti tühjaks teha kui ma töötu olen? Mingit sellekohast teatist eraldi ei tulnud, kuid kohtutäituri kirjas on öeldud küll, et kohtutäitur kohustub tarvitusele võtma kõik seaduses lubatud abinõud täitedokumendi täitmiseks (eelkõige sissenõude pööramine võlgniku varale). Swedbank loomulikult mingit hoiatust enne raha ära andmist ei edastanud.
Ta võibki konto tühjaks teha ning sinu sissetulekutest peab ta jätma iga kuu miinimum palga ulatuses raha arvele. Ülejäänud sissetulekud võetakse ära ning tavaliselt saadetakse ka tööandjale asjakohane teatis.

Kui sul polnud kohtutäiturile tehtud vastavat avaldust et see raha alles jätta siis ta seda tegema ei pea.

Räägin omadest kogemustest sest lollipeaga jätsin lihtsalt trahvi tasumata selleasemel et kohe minna politseises ja öelda et töötu ja raha pole. sain veel kohtutäituri kirve ka selga aga lõpuks pöördusin avaldustega kohtusse ja rohkem täiendavaid summasid ei lisandunud. Pangaarveid keegi ei puutunud ja nüüdseks on asi ammu lahendatud :)

Loodan et oli abi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2011 09:23 

Gunn90 kirjutas:
Tere,

Mure selline, et sain 2009. aasta maikuus trahvi. Kuna kaebasin kohtuvälise menetleja otsuse edasi, siis kohtus rahuldati minu avaldus osaliselt ning otsus jõustus 05.09.2009. Rahatrahvi suurus oli 12 000 krooni. Sellest tasusin ära 5000 krooni, kuid siis jäi trahvi maksmine pooleli. Olin töötu trahvi saamise hetkel ja olen seda siiani. Mingeid tulusid varjanud ei ole ning pangakaarti kasutan üpris vähe. 19.10.2010 sain kohtutäiturilt kirja, kus nõutakse minult koos täitekuludega 9358 krooni. Eile, see on 11.04.2011 tegi kohtutäitur minu pangaarve täiesti tühjaks. Miinusesse ei läinud, kuid lihtsalt 0.00 euri jäi arvele. Õnneks sai kohtutäitur sealt mingi naeruväärse summa.
Lugesin nüüd täitemenetluse seadustikku ja karistusseadustikku, ning leidsin sealt sellised read:

Täitemenetluse seadustik:
(1) Kohtutäitur lõpetab täitemenetluse väärteo asjas tehtud kohtuotsuse alusel või kohtuvälise menetleja otsuse alusel määratud rahatrahvi sissenõudes täitmise aegumise tõttu, kui rahatrahvi ei ole sisse nõutud karistusseadustiku §-s 82 sätestatud tähtaja jooksul.

Ja karistusseadustik:
3) üks aasta väärteo kohta tehtud otsuse jõustumisest.

(2) Otsuse täitmise aegumine peatub:
(4) Täitmisele pööratud rahatrahvi sissenõue aegub, kui rahatrahvi ei ole sisse nõutud nelja aasta jooksul väärteoasjas tehtud otsuse jõustumisest. Täitmise aegumine peatub võlgniku vangistuses viibimise või aresti kandmise ajaks.

Ehk siis vana 18 kuu asemel on aegumine vähenenud 12 kuu peale, kuid 2010 aastast alates on lisatud veel säte, mis käsitleb eraldi rahatrahvi aegumist, ning selle järgi pean seda jama kannatama kokku neli aastat, enne kui saan teha avalduse täitemenetluse lõpetamiseks?

Sel hetkel kui mina trahvi sain ja kohtuotsus jõustus, kehtis veel lihtne 18 kuu seadus, kuid see mu olukorda vist ei leevenda?

Nii on lood:
Kui kohtuotsuse jõustumisest on aasta möödas ja ei anta kohtutäituri kätte, on asi lõppenud. Kohtuotsuse jõustumisest, kui on asi edasi antud täiturile, on tal aega neli aastat sinult raha välja pumbata või kuni võlg on tasutud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2011 14:41 
Kasutaja avatar

Kuna mu väärteo otsus jõustus enne 01.01.2010, siis kehtib mulle vana redaktsioon, ehk nn 18-kuu seadus. Kui otsus oleks jõustunud peale 01.01.2010, siis oleks asi nii, nagu Wertus ütles.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2011 15:24 

Gunn90 kirjutas:
Kuna mu väärteo otsus jõustus enne 01.01.2010, siis kehtib mulle vana redaktsioon, ehk nn 18-kuu seadus. Kui otsus oleks jõustunud peale 01.01.2010, siis oleks asi nii, nagu Wertus ütles.

Sinu kohtuotsuse jõustumise hetkel kehtinud:

1) viis aastat esimese astme kuriteo asjas tehtud kohtuotsuse jõustumisest;
2) kolm aastat teise astme kuriteo asjas tehtud kohtuotsuse jõustumisest;
3) kaheksateist kuud väärteo kohta tehtud otsuse jõustumisest.

EHK 18 kuu jooksul tuleb alustada täitemenetlust - maakeeli pöördutakse kohtutäituri juurde, kes raha hakkab sisse nõudma Nii kaua kuni täitur raha võib veel nõuda on praeguse seaduse järgi 4 aastat.
Tol ajal ei olnud veel reguleeritud, kui kaua kohtutäitur võib isikult raha nõuda, sest Kohtutäituri seadus jõustus alles 2009 detsembris. Järelikult küsiti raha nii kaua kuni nõue on täidetud.
Selle järgi on praegune redaktsioon isegi leebem.

EDIT: Teeks veel selgemalt- Kui 18 kuu või praegu, aasta jooksul, ei pöördu Kohus Kohtutäituri poole täitemenetluse alustamiseks, olete väärteo rahatrahvist pääsenud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.04.2011 20:24 
Kasutaja avatar

Mure selline et täna panin korteri üüri raha arvele ning ei saa ülekandeid teha.Proovisin raha välja võtta sularaha automaadist ja ütleb et konto blokeeritud.Ise kahtlustan kohtutäiturit kellega tegin maksegraafiku aga vist üks kuu on ununenud maksta.Huvitab just see et raha kõik 300 euri kontol alles aga ei ole ühtegi teadist saanud et kes ja miks konto blokeeritud on?.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 335 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 23  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis