Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 08:03

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 40  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kui raske Eestis olla...
PostitusPostitatud: 27.02.2013 10:59 

ison.ts kirjutas:
Meie omad eestis sündinud "ärimehed" on kordades rohkem metsa maha võtnud ja palgina rootsi edasi müünud. Normaalsed eesti mehed. Õiged mehed? Eestis sündinud.

Ma ikka pidevalt imestan, et kust tuleb inimestel arvamus nagu Eestis võetaks praegu massiliselt metsa maha. S.t kust selline väide nagu "ärimehed" kordades rohkem metsi maha võtavad? Jah, siin eelmise sajandi lõpul olid röövraied tavapärased. Kuid nende probleem oli rohkem varguses ja loomulikult ka lohakuses. Aga üldiselt teadmiseks, siis Eestis pole mitmeid sajandeid olnud nii palju metsa, kui on seda täna ja mets hõivab pidevalt endiseid põllumaid juurde. Veel üle-eelmisel sajandil, võib olla ka eelmise sajandi algul oli alepõllumajandus suht levinud. s.t metsale pandi lihtsalt tuli otsa, et tekitada vaba pinda. Ei läinud see kuhugi praktiliselt materjaliks ega midagi. Lihtsalt tuli otsa. Metsa peab majandama ja pindala ei saa koosneda ainult metsast. Vastasel korral puudub riigil ressurss kriisi puhkemise korral kiirelt tarvitusele võtta põllumaa. Samuti sõltuvad väga paljud linnud/loomad põllumaast. Hea näide on kasvõi toonekurg kes ei suuda ellu jääda kui tema kõrval puudub põllumaa

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2013 12:10 
Kasutaja avatar

Eelnevale mainin lisaks, et uurige seda metsa teemat mõne inimese käest, kes selles valdkonnas töötab ... see, mida me näeme, et võetakse metsa maha on tegelikult nii väike osa. Peamiselt võetakse siiski metsa maha sealt kuhu ligi pääseb, ehk siis tee läheduses asuvad metsad, aga väga palju metsi on kättepääsmatuks tehnika jaoks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2013 16:15 
Kasutaja avatar

ookuitore kirjutas:
Ostujõud Euroopas. Näitab keskmise palga suhet hindadesse. Ehk palju reaalselt kohaliku keskmise palgaga ostujõudu on

Eesti kenasti Türgiga ühel tasemel

http://www.planung-analyse.de/news/verm ... 81-org.jpg

Mina soovitaksin siinkohal veel üht võrdlevat tabelit. Seal saab iga soovija valida võrdluseks mistahes riike omal soovil juurde.
GDP per capita growth (annual %)

http://data.worldbank.org/indicator/NY. ... play=graph

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2013 16:36 
Kasutaja avatar

keskus kirjutas:
ison.ts kirjutas:
Meie omad eestis sündinud "ärimehed" on kordades rohkem metsa maha võtnud ja palgina rootsi edasi müünud. Normaalsed eesti mehed. Õiged mehed? Eestis sündinud.

Ma ikka pidevalt imestan, et kust tuleb inimestel arvamus nagu Eestis võetaks praegu massiliselt metsa maha. S.t kust selline väide nagu "ärimehed" kordades rohkem metsi maha võtavad? Jah, siin eelmise sajandi lõpul olid röövraied tavapärased. Kuid nende probleem oli rohkem varguses ja loomulikult ka lohakuses. Aga üldiselt teadmiseks, siis Eestis pole mitmeid sajandeid olnud nii palju metsa, kui on seda täna ja mets hõivab pidevalt endiseid põllumaid juurde. Veel üle-eelmisel sajandil, võib olla ka eelmise sajandi algul oli alepõllumajandus suht levinud. s.t metsale pandi lihtsalt tuli otsa, et tekitada vaba pinda. Ei läinud see kuhugi praktiliselt materjaliks ega midagi. Lihtsalt tuli otsa. Metsa peab majandama ja pindala ei saa koosneda ainult metsast. Vastasel korral puudub riigil ressurss kriisi puhkemise korral kiirelt tarvitusele võtta põllumaa. Samuti sõltuvad väga paljud linnud/loomad põllumaast. Hea näide on kasvõi toonekurg kes ei suuda ellu jääda kui tema kõrval puudub põllumaa

ma ei pidanud silmas, et metsa ei peaks maha võtma. Loomulikult peab seda tegema ja loomulikult pead sa selle ka vajadusel rootsi müüma, kui sa ise selle palgiga midagi peale ei oska hakata. Kõik on korras sellega.
Miks see lause üldse kirja sai pandud? Sest mõnele ei meeldinud, et rootsi eestlane Vana EMM ja Rahvavaenlane võttis samuti tagastatud maadelt metsa maha ja müüs rootsi.
Minu silmis pole mingit vahet, kui sa müüd midagi, mis sinule kuulub.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2013 23:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma olin vahepeal eemal veidi ja ei viitsi kogu seda juttu läbi lugeda, aga: kas keegi mingi lahenduse kah on välja pakkunud või käib lihtsalt üleüldine halamine ja hala tagasiajamine?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2013 23:39 

Umx kirjutas:
Ma olin vahepeal eemal veidi ja ei viitsi kogu seda juttu läbi lugeda, aga: kas keegi mingi lahenduse kah on välja pakkunud või käib lihtsalt üleüldine halamine ja hala tagasiajamine?

Halamine käib üldjuhul.
Aga mis neist lahendustest siin foorumis ikka karjuda, kasu sest pole ju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2013 00:10 
Kasutaja avatar

ma ka ei viitsi juttu lugeda, seega mis probleemi arutamine päevakorras üldse käib? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2013 00:27 

Ma 30ndates noormees ehk ma 33 aastat vana ja mul on keskharidus ja mina küll ei õpeta kedagi siin ju?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2013 00:51 
Kasutaja avatar

bomsch kirjutas:
hizpollah kirjutas:
ma ka ei viitsi juttu lugeda, seega mis probleemi arutamine päevakorras üldse käib? :D

Ah suures plaanis mingid põhikooli dropoutid õpetavad inimesi elama, et kus riigis mõtestamata füüsilise töö eest rohkem kätte saab.

Ja siis teine selts ülikooliharitlastest droponaudid, kes õpetavad taldu lakkuma, sinimustvalget kummardama ja sellest kõhu täis saama kõigil, kel just vanematega vedanud pole või elavadki piirkonnas, kus eesti elu edendada vaja, aga peale lüpsjate ja miilitsate muud tööjõudu ei vajata :D
JA ärge öelge, et siin suurelt kilkajate seas ei eksisteeri sellist asja, nagu vanemate ja tutvuste kaudu soetatud maailma parimad töökohad, millega siin entusiasmi püütakse sisendada "saamatutele"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2013 20:39 
Kasutaja avatar

bomsch kirjutas:
Kas korralik lastetuba ja oma laste tuleviku paremuse poole suunata suutnud vanemad on tänapäeval mingi miinus või?

Loetlesin eelnevalt mõned ametid, mis just puupeasi neil ametikohtadel ei soosi ja tõin välja ka ühe stsenaariumi arutamiseks, millegipärast neil teemadel ei taha keegi kaasa rääkida, küll on aga mõttetut targutamist, teemal, mina saan, siis peaks nagu kõik teised ka hakkama saama. Oma mätas on ikka rereglipäraselt aken maailma.
Proovi oma viimati öeldut ja mu stsenaariumi kokku viia ja siis arutleme, kas ja kuidas see reaalselt ka võimalik oleks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.02.2013 22:28 
Kasutaja avatar

RookieMekanic kirjutas:
sinimustvalget kummardama

Et see tegevus on sinu silmis siis negatiivse varjundiga?

... ning tea, kas need soome sotsiaalabist elatuvad pruunlased ka oma nigeeriasse või somaaliasse maha jäänud hõimlasi lollideks ja saamatuteks sõimavad? Et nemad emigreerunud pole?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2013 00:13 
Moderator
Kasutaja avatar

MarkoC, kas see arvamus, et "mina saan, teised peaksid kah saama" on kuidagi vähemõigustatud kui arvamus "mina ei saa, teised kah ei tohiks saada" ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2013 01:14 
Kasutaja avatar

Umx kirjutas:
MarkoC, kas see arvamus, et "mina saan, teised peaksid kah saama" on kuidagi vähemõigustatud kui arvamus "mina ei saa, teised kah ei tohiks saada" ?
Selline lahe demagoogia, vältides teemapüstitusi, küsimusi ja vastuseid.
Selliselt kogu maailm täna töötabki, kui sa ei oska vastata, aga tunned, et PEAD ennast või olukorda õigustama, keera jutt mujale, õigusta ja vassi ...
Seni pole mu pikalt väljakirjutatud teemaaruteludega mitte keegi kaasa läinud, aga selline tüüpiline demagoogitsemine, kahe lause kaupa, vastu nõelamine, käib täie hooga ...
Kas nüüd on siis kohe eestis parem elada, peale su postitust ?
Isegi president tunnistas oma "lüüa saamist" talentide teemal, mis tegelikult ongi võti.
Pole maksumaksjaid, pole raha.
Kui saabub kätte see päev, kus erasektori panust hakatakse hindama, ka nii öelda seakasvatajat, küll siis elu ka paremaks läheb, ennem kindlasti mitte, kui väidetavalt avaliku sektori palkade tulumaksuga riigikassat täidetakse !
Kui aga kogu ühiskond, kaasa arvatud avaliku sektori palgal oleva ülbikust IT vennike seda ei hinda, vaid õgitakse üksteise kallal ja mõnitatakse tõelise töö tegijaid, ei muutugi eestis mitte sittagi !

Söömine on ainus töö mis toidab, tänapäeva haritlased seda enamus ei mõista. Saagem kõik ITi meesteks, rikkaks ja ilusaks ja lutsutame RAMe ja viskame näppu ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2013 01:31 
Kasutaja avatar

bomsch kirjutas:
Sinu mõttekäigu järgi on Laar M, kes põllumajanduse välja suretas, inimesed maalt linna sundis liikuma ja nüüd 20a hiljem kui linna liikunud kodanik on ennast ülesse töötanud ja tänu sellele suudab ka lapsele hea koha sebida siis on ta ise järsku paha?
Aga kui sina räägid kui imeline on Soomes ja mina Eestis ütlen, et sa oled lohe, siis sa ei taha enam mõista ja räägid, et mina olen kibestunud lohh, kes ise ei suuda Soome tulla?

Linnainimene on linnavurle olnud ammustest aegadest, nina püsti ja maamatsi põlgusega vaadanud, selle lahenduseks polegi muud, kui kloonitud Dolly lihapasta tuubid :D Pole kaugel see aeg, sest maarahvas miinusega ei tooda sigu ja linnavurle otsib kõhutäie kõrvalt Gucci kotti ja Armani teksaseid eestis :D
Se teine pool mõttelend Soomest, sry, aga ei saa sellele üldse pihta, sest pole sellist teemat käsitlenud ja mul ükskõik kus keegi hakkama saab. Mitte et mul nii mõnedki tuttavad seal tööl poleks, saan neist ka aru. Aga kui lehma tarandikus kasvab ühe kakahunniku peal maasikas, ei maksa seda maasikaväljaks nimetada ja imedemaaks, sest sarnase elu juures tambitakse ka see maasikas seal ühel päeval sita sisse ...

Minul pole kellegi eraelu vastu pretensioone, ma räägin elust eestis üldisemalt, kui veel aru saada polnud .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.03.2013 01:55 

Mis te 20-30sed teate veneajast ültse??Siin teemas hea kui mõni 40ndates isikud ka räägivad sellest!

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 40  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis